Öğretmenler Pardus ÖğreniyorTÜBİTAK UEKAE (http://www.uekae.tubitak.gov.tr/) bünyesinde geliştirilen Pardus (http://www.pardus.org.tr/) işletim sisteminin yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde, TÜBİTAK UEKAE ile MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (http://egitek.meb.gov.tr/index.asp) (EĞİTEK) büyük bir işbirliğine imza atıyor. Türkiye'de özgür yazılım
Konu Warlocksk tarafından açılmış, 333 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Öğretmenler Pardus Öğreniyor konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 333. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #373232
Karma etkisi: 7541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 753888
|
TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sisteminin yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde, TÜBİTAK UEKAE ile MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) büyük bir işbirliğine imza atıyor. Türkiye'de özgür yazılım eğitimini yaygınlaştırmaları hedeflenen bilişim teknolojileri öğretmenlerinin Pardus teknolojileri konusunda yetkin birer eğitmen niteliği kazandıracak önemli bir proje hayata geçiriliyor. ![]() Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilden eğitimlere başvuran bilişim teknolojileri öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik Pardus eğitimleri verilecek. İlki 1 Mart 2010 tarihinde başlatılan eğitimlerle, yıl içerisinde MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan 155 formatör öğretmenin temel ve ileri seviye Pardus işletim sistemi eğitimi alması hedefleniyor. Öğretmenler Pardus Öğreniyor Her bir eğitim sonunda gerçekleştirilecek seviye tespit sınavları ile eğitmenlerin başarı seviyeleri ölçülerek, başarılı olan kursiyerlere Katılım Belgesi ve Hizmet içi Eğitim Sertifikası verilecek. Eğitimler, temel ve ileri seviyeler olmak üzere iki aşamalı bir seviyelendirilme ile EĞİTEK'e özgü bir müfredat çerçevesinde gerçekleştirilecek. Verilecek Pardus eğitimleri ile, MEB bünyesinde Linux ve Pardus konularında gereksinim duyulan yetkin ve bilgi sahibi eleman ihtiyacı karşılanması hedefleniyor. Mart-Ekim 2010 döneminde gerçekleştirilecek toplam 10 adet eğitimin 7 adedi temel giriş seviyesi Pardus eğitimi, 3’ü ise ileri seviye Pardus eğitimi olarak gerçekleştirilecek. Eğitimler süresince katılımcı formatör öğretmenler, Pardus ve teknolojileri konusunda bilgi sahibi olur iken, aynı zamanda kendi illerinde yer alan öğretmenlere de Pardus öğretecekler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=358077 ref |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #283615 Yer: inde olsam konuşmazdım ;)
Karma etkisi: 4895
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 489034
|
bizede gösteriolar okulda
bizim hoca es qecıo valla bende ogrenmek ıstemıyorum bu rezllıgı dıo , cok sacma olmus kımse ogrenmek ıstemez dıo ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #277831 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 241202
|
Ha kaldı ki pardus eğitimi ne işlerine yarayacak acaba
Dünyada bir geçerliliği yok.. En azından düzgün bir eğitim vermek istiyorlarsa; gnu/linux sistem yönetimi ile ilgili eğitimler vermeleri gerekir. Sanki Pardus başka birşey...Yazı için teşşekürler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #142496 Yer: İzmir
Karma etkisi: 1554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 154997
|
Alıntı:
sızden daha az bılıyor dur hoca bilgiği genel kultur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2009
Üye numarası: #312953 Yer: GMG Garage
Karma etkisi: 40506
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4049798
|
Valla pardus çok gereksiz. En basitinden linux kullansak yine iyi
Resmen Audi'ye türk markası bastırıp Türk arabası diye satmaya benziyor. Gerçi pardus satılamıyor açık kaynak kodlu olduğu için.Ubuntuyu tek geçerim linux olacaksa çekirdeği Ha birde tuzlusundan ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|