Okulda torrent çalışmıyorArkadaşlar üniversitenin bize sağladığı 150 mbit lik bir bağlantısı var ama torrent rapitshare hotfile gibi yöntemlerle dosya indiremiyorum ayrıca online oyunlarda oynıyamıyoruz. Benim için asıl problem ise torrentten dosya indirememek.
Konu CHeLeP tarafından açılmış, 553 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Okulda torrent çalışmıyor konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 553. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256308
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33418
|
Arkadaşlar üniversitenin bize sağladığı 150 mbit lik bir bağlantısı var ama torrent rapitshare hotfile gibi yöntemlerle dosya indiremiyorum ayrıca online oyunlarda oynıyamıyoruz.
Benim için asıl problem ise torrentten dosya indirememek. ultrasurf hotspot gibi basit yöntemler denedim ama torrentten dosya indirmeyi başaramadım galiba modemden torrent portu engellenmiş gibi bişeyler duydum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=508033 Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Şimdiden teşekürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #29226 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 260208
|
Bende üniversitedeyken bu tarz problemlerle çok uğraştım..
Sana onerebileceğim çok basit bir program var "UltraSurf" adında.. Bu programı çalıştırdıgında (Eger okul bu programdan haberdar değilse)internet üzerinde istediğin yerlere ulaşım sağlayabilirsin..Bu tarz durumlarda okuldaki ilgili kişiler serverdan bu işlemleri düzenledikleri için bu durumda bu program haricinde benim bildiğim deneyebileceğin pek fazla birşey yok.. Tabiki kesin bir çözüm var oda servere hack etmek ama çok uzun vadeli bir iş ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
|
ultrasurf hotspot bunları kullandım ama başarısız zaten ilk mesajımda belirtmiştim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #29226 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 260208
|
Anladım o kısmı kaçırmışım kusura bakma..
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=508033 O zaman yazımın sonunda belirttiğim gibi server ı hack etmen gerek.. Çünkü bütün işlemler ordan yürütülür bütün kelime yasakları download yasakları vs.. Bu da çok zor bir iş o yuzden bunu yapman zor.. Söyle bir ornek verebilirim belki yardımcı olur ; Mesala www.facebook.com sitesini tarayıcımıza yazdığımızda site okul server ından yasaklı oldugundan firewall engel olur.. Ama bunlar tek tek girildiginden ve bazı kalıpları oldugundan tr-tr.facebook.com yazdığınızda siteye girebilirsiniz.. Simdilik bu kadar yardımcı olabilirimm.. İyi çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
|
port olayı nedir peki torrentti başka bir porta felan yönlendiremezmiyiz ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #346326 Yer: Kemer/ANTALYA
Karma etkisi: 12409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1240510
|
sanırım fortinet gibi birşey kullanıyorlar. aşman biraz zor. ama amaç önemli tabi film felan indireceksen gir hdarsivi.com veya depodepo ya vip üye ol. direk serverden çek. depodepo da film dışında program - oyun vs mevcut.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
1st Class Helper
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #373 Yer: Ankara
Karma etkisi: 372
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36242
|
Ben universitedeki engellemeleri senelerce ssh tunneling yaparak asmistim, ruhlari da duymamisti. Ama bu senin icin zahmetli olabilir; baglantisi iyi bir sunucuya ihtiyacin var ve yuksek baglanti kullanmak istedigin icin trafik sorunu olmayan bir sunucu olmali. Ama torrent icin baska bir ag uzerinden baglanti kurmak pek mantikli ve tatmin edici olmaz. Ultrasurf gibi programlarla basarili olsan bile bu programlar sana 150 mbit trafigi saglayamazlar; cunku sonucta onlarin agi uzerinden baglaniyorsun. Torrent'in kullanabilecegi portlarin tamami da zaten engellenmistir; direkt baglanti kurabilmek icin de pek sansin yok gibi. Universitenin sistem yoneticileriyle kapismak istiyorsan en az onlar kadar networking bilgin olmali ve engellerin mantigini cozup ona gore cozumler uretmelisin.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Çırak
|
Alıntı:
bana bu konuda yardım edemezmisiniz acaba ? kendimce bişeyler biliyorum ama destek görmem gerkiyor |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55579
Karma etkisi: 18
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1167
|
Bu tip yerlerde genelde pfsense veya fortigate kullanıyorlar... bunları aşma yontemleri var ama açıklar varsa fortigate'i aşamazsın bir kere eğer o porttan saldırı geliyorsa o potu kapatır geçici bir süreliğine... pfsense ise linux tabanlı bir yazılım ultrasurf ile genelde aşılıyor ama yeni sürümünde aşılamıyordu bildiğim kadarıyla....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73314 Yer: WoLfaL1x
Karma etkisi: 15320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1530864
|
Bizim okulda da Torrent kapalı,hiç bi şekilde indirelemiyor bişey.
Hoş torrentden nefret ettiğim için sorun olmuyor. Genellikle rapidshare ile IDM ile işimi görüyorum. İnşallah çözüm yolu bulabilirsin. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
|
rapitshare felan çalışsa bende uğraşmıycam ama indiremiorum hiç biyerden bu sorunu bişekilde çözmek gerekiyor
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| ABD'de 25.000 Torrent Kullanıcısına Telif Hakkı İhlali Davası Açıldı ! | sidar2000 | Wardom Haberler | 4 | 24-02-2012 14:30 |
| How to Burn Torrent Movies to DVD Mac | wenling85 | Mail Hacking ve Güvenlik | 0 | 11-06-2010 16:57 |
| Spreading / Virüs Yayma [ Torrent Yöntemi ] | DARKPA!N | Trojans/Viruses/Worms | 0 | 14-12-2009 02:34 |
| torrent ve torrent siteleri hakkında | sahinnn02 | Dosya Paylaşım Programları | 4 | 05-11-2009 18:07 |
| Torrent indirme hızı nasıl arttırılır ? | yabanci2000 | Dosya Paylaşım Programları | 0 | 10-08-2009 20:05 |
|
|