>>> Pardus 2007 Beta (1.1 versiyon)- ATA Sürümü <<<

:) Arkadaşlar, sabırsızla beklediğim PARDUS beta versiyonu ile karşımıza çıktı. Hem de anlamlı bir şekilde. 10 Kasımda ve ATA isimli BETA versiyonuyla. :) Sizi bilmiyorum ama ben sabırsızlanıyordum. BETA olmayan Konu SeamanNeo tarafından açılmış, 822 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Bilgisayar > Linux > Linux Dağıtımları
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: 2007 ata beta gtgtgt ltltlt pardus surumu versiyon
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
>>> Pardus 2007 Beta (1.1 versiyon)- ATA Sürümü <<< konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 822.

Eski 12-11-2006, 01:50   #1
SeamanNeo
Daimi Üye

SeamanNeo's Avatar

Üye numarası: #18313
Karma etkisi: 20 SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000
Arrow >>> Pardus 2007 Beta (1.1 versiyon)- ATA Sürümü <<<

Arkadaşlar, sabırsızla beklediğim PARDUS beta versiyonu ile karşımıza çıktı. Hem de anlamlı bir şekilde. 10 Kasımda ve ATA isimli BETA versiyonuyla.

Sizi bilmiyorum ama ben sabırsızlanıyordum. BETA olmayan TAM SÜRÜMÜ ise muhtemelen ya Aralık sonunda, ya da 2007'nin ilk haftasında çıkacak. Size öncelikle PARDUS Beta hakkında kısa bilgiler vereyim. Sonra da adresleri...

NOT : En kısa zamanda kendi bilgisayarımdan resimlerini sunacağım sizlere...

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus, yenilenmiş ve geliştirilmiş “ATA” kod adlı beta sürümüyle karşınızda!

TÜBİTAK UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) bünyesinde geliştirilen açık kaynak kodlu özgür işletim sistemi Pardus, son kararlı sürümden (1.0) bu yana aralıksız sürdürülen çalışmalar sonrasında çok önemli bir aşamaya ulaştı.

Geçtiğimiz yılın 26 Aralık'ından bugüne dek sürdürülen çalışmalarda, kararlı sürüm öncesinde en önemli durağa, “beta” aşamasına gelindi. Pardus'un yenilenen arayüz ve geliştirilmiş özelliklerine sahip olacak olan bu sürüm, yeni dağıtımın ulaştığı noktayı sergilemesi açısından bir “ön gösterim” niteliği taşıyor.

Pardus'un yeni ve güncelleştirilmiş “ATA” kod adlı beta sürümü, 10 Kasım akşamı itibariyle internet üzerinden indirilebilecek.

Pardus “ATA” sürümünde ne yenilikler var?

Pardus’un yapılandırma çerçevesi ÇOMAR kullanılarak geliştirilen açılış sistemi sayesinde diğer işletim sistemlerine göre artık çok daha hızlı açılıyor.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=102918

Pardus paket yöneticisi PiSi'de yapılan geliştirmelerle yazılımlar artık çok daha az yer kaplayıp, internet üzerinden çok daha hızlı indirilebiliyorlar. PiSi’nin kullanışlı ve sevimli grafik arayüzü kullanılarak yazılımların güncelleme ve kurulum süreçleri de büyük ölçüde kolaylaştı.

Görsel unsurları ve pek çok bileşeni güncellenen ve kararlılığı artan Pardus'un bu yeni beta sürümü, kullanıcılardan gelen hata girdileri ve önerilerle kararlı sürüme doğru gelişimine devam edecek.

Pardus “ATA”, her zaman olduğu gibi tüm masaüstünde Türkçe yazım denetimi, internet araçları, ofis yazılımları, çokluortam (resim, müzik, video vb) oynatıcıları, oyunlar ve sayısız yazılım ile kullanıcılarının tüm gereksinimlerini karşılayacak tek bir CD olarak geliyor.

Özgür yazılım yaklaşımıyla geliştirildi

Özgür yazılım yaklaşımı ile açık kaynaklı olarak geliştirilen Pardus, Genel Kamu Lisansı (General Public License - GPL) ile özgürce dağıtılacak. Özgür yazılımın kapalı kaynak kodlu yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunuyor. Bunların başında güvenlik geliyor. Açık kaynak kodlu yazılımlar, doğası gereği geliştirilme sürecinden kullanılma aşamasına kadar on binlerce göz tarafından denetleniyor. Kötü niyetli bir programcı ya da kuruluş tarafından yerleştirilebilecek bir kod parçasının böyle bir ortamda gizlenmesi mümkün değil. Ayrıca, kaynağın açık olması nedeniyle olası güvenlik açıkları hızla yamanabiliyor. Kaynak kodunun isteğe ve gereksinime göre özgürce değiştirilip yeni amaçlara hizmet edecek şekilde uyarlanması da yazılıma benzersiz bir esneklik kazandırıyor. Küresel Linux camiasıyla birlikte üretilen işletim sistemi, gerek lisanslama yöntemi ve gerekse bakım ve yönetim kolaylığı ile toplam sahip olma maliyetinde önemli tasarruf sağlıyor.

Pardus 2007 Beta - ATA - KURULAN VERSİYONU

Pardus 2007 Beta - ATA - ÇALIŞAN CD VERSİYONU

İSO dosyasını indirdikten sonra, eksiksiz bir şekilde inip inmediğini aşağıdaki dosyalarla kontrol edebilirsiniz...

KURULAN VERSİYON İÇİN KONTROL

ÇALIŞAN CD VERSİYONU İÇİN KONTROL

(Dosyaları indirdikten sonra dosya özetlerini kontrol etmeyi unutmayın, CD'leri DAO (Disc At One - Bir kerede disk) modunda ve en fazla 16x hızında yazın)

Pardus 2007 Beta sürümündeki yeniliklerin bazıları şöyle :

- Gelişmiş PiSi Arayüzü : PiSi arayüzümüz Paket Yöneticimiz yenilendi ve oldukça gelişti. PiSi, Çomar ve Müdür geliştirmeleri ile iyileştirmeleri de bu sürüm ile kullanıcıların karşısında.

- Kurulum yazılımımız YALI ve yapılandırma arayüzlerimiz artık Almanca da konuşuyor.

- Linux 2.6.18.2 çekirdek, yeni Kickoff menüsü ve iyileştirmeleriyle KDE 3.5.5, OpenOffice 2.0.4.3, Xorg 7.2-rc1 gibi son paketler Pardus deposunda yerini aldı,

- Pardus deposu bir çok oyun ve yazılımla genişledi, depodaki paketlerde binlerce geliştirme ve iyileştirme yapıldı.

- Pardus 2007 Görselleri (arkaplanlar, açılış ekranları vs.) de bu sürüm ile ilk kez kullanıcıların karşısında.

Son olarak, bu sürümün bir deneme sürümü olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz : sürümün kararlı ve olabildiğince hatasız olması için çalıştık, yine de bu sürümü kurar ve denerken lütfen deneme sürümü bir yazılım kullandığınızı
unutmayınız. Testlerinizde karşılaştığınız hataları ve iyileştirme isteklerinizi her zamanki gibi hata takip sistemimize [4] bekliyoruz.

PARDUS HATA BİLDİRİMİ buraya yapılacaktır...
SeamanNeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 12-11-2006, 09:35   #2
hakanurer
Forum Kalfası

hakanurer's Avatar

Üye numarası: #43511
Yer: BUHARKENT
Karma etkisi: 3684 hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000hakanurer seviye: 2000
1stClass Üye 

tam sürümü çıktığında alacağım .bıktım artık bu microsoftun çıkardıklarından.
hakanurer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 14-11-2006, 00:42   #3
SeamanNeo
Daimi Üye

SeamanNeo's Avatar

Karma etkisi: 20 SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000SeamanNeo seviye: 1000

Almana gerek yok. Tamamen ücretsiz. Verdiğim adreslerden indirebilirsin..

Eski 14-11-2006, 02:01   #4
SeamanNeo
Daimi Üye

SeamanNeo's Avatar

Arrow

Arkadaşlar, PARDUS 2007'den kendi bilgisayarımdan aldığım görüntülerdir.
Bu arada Pardus 2007, benim bilgisayarımda herşeyiyle beraber yaklaşık 40 dakikada kuruldu ve açtığımda bir sürü programlar yüklüydü. Ofis, resim programları, multimedya programları, internet programları, oyunlar vs. Tam saymadım ama bu sefer 50'den fazla oyun var içinde. Çoğu da güzel...

Buradaki resimler birer örnek olup, daha PARDUS'un içinde onlarca program, oyun vs.vs.vs. mevcuttur. İçinde en çok işinize yarayacak bir sürü program vardır. Bazılarından 2'şer tane bile var. Eğer, istediğiniz birşey olursa giriyorsunuz Yazılım Ekle-Kaldır'a ve oradan yüklüyorsunuz... Belki işinize yaramayan programlar bile vardır. Önceden Bluetooth'u zorla tanıtırdım. Ama, bu sefer kolayca tanıttım.

Eski 14-11-2006, 04:08   #5
denizerdem
Forum Ustası

denizerdem's Avatar

Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772 denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000

şimdi benim bi kaç sorum olcak.
yanlış bilmiosam bu pardus windowsla birlikte çalışıyo
bu iso nası cd ye çekilir ?
elimde normal cd yok dvd ye çeksem de taksam açılışta gene çalışır mı ?
bi de en önemli sorum. niye linux ?
windows da antivirüslerinizi kurduğunuzda windows babalar gibi çalışıyor yani linuxa ne gerek war kuran arkadaşlar niye kuruyor ?
denizerdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 14-11-2006, 09:46   #6
SeamanNeo
Daimi Üye

SeamanNeo's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi denizerdem Mesajı Göster
şimdi benim bi kaç sorum olcak.
yanlış bilmiosam bu pardus windowsla birlikte çalışıyo
bu iso nası cd ye çekilir ?
elimde normal cd yok dvd ye çeksem de taksam açılışta gene çalışır mı ?
bi de en önemli sorum. niye linux ?
windows da antivirüslerinizi kurduğunuzda windows babalar gibi çalışıyor yani linuxa ne gerek war kuran arkadaşlar niye kuruyor ?
Sorularına cevap vereyim :

1. Windowsla birlikte kullanıyorum zaten. Hiç sorun yok. Mümkünse eğer 2nci bir harddiske kurman çok daha iyi olur. Ama, imkan yoksa tek harddiske de oluyor.

2. Elinde bulunan DVD ye çekersen eğer açılmaz. Çünkü, İSO'ların içinde BOOT dosyası vardır. Eğer, sen DVD ye yazarsan bu dosya çalışmaz ve dolayısılya da PARDUS kuruluma geçemez. Bu diğer işletim sistemleri veya tek CD'lik programları ve de oyunlar için de geçerlidir.

3. Windowstaki gibi LİNUX işletim sitemlerine (Pardus da dahil) virüs programı kurmana gerek yok. Ama, yine de içinde Güvenlik Merkezi (Duvarı) var. İstersen onu açarsın. İlk kurulumda Aktif değildir.

4. Gelelim İSO dosyalarını yazdırmaya...
Ben neroyu kullanıyorum. Tahminice sen de onu kullanıyorsundur. Çünkü, çok yaygındır. Eğer, başkasını kullanıyorsan ya yardım dosyasına bak ya da forumda arattır. NERO ile İSO dosyasını yazdırırken Nero Start Smart'ı açıp üstteki ikonlardan sağdan 2nci olanı yani "Kopyala ve Yedekle"nin içinde "KALIBI DİSKE YAZDIR" diye birşey var. Onu seçeceksin. Sonra da indirdiğin İSO dosyası nerede ise yerinden bulup onu seçeceksin. Sonra da "FİNALİZE CD" mutlaka işaretleyeceksin. Yazdırma hızını da 16x yapacak, "Write Method (Yazdırma Metodu) Disc At Once (Bir kerede Disk) seçili olacak. Bunu da mutlaka işaretlemen lazım. Yoksa yine çalışmaz. Bilgin olsun. En SON ise Burn (Yazdır) diyorsun. Hepsi bu kadar.

Soruların olursa eğer ben buralardayım. Kolay gelsin...

Eski 15-11-2006, 00:50   #7
denizerdem
Forum Ustası

denizerdem's Avatar

Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772 denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000denizerdem seviye: 2000

dvd yerine normal cd ye çekicez yani sanırım ben nero kullanmıyorum ashampoo kullanıyorum ama biraz kurcalarsam bulurum elimde şuan normal cd yok yarın öbürgün alayım deneyim bi de ayrı hdd ye kurarsan demişin ama laptop kullanıyorum 2. bir hdd yok tek hdd ' nin boş bir bölümüne kursam sorun çıkarır mı ?
denizerdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 15-11-2006, 17:12   #8
DJ_HarrY
Daimi Üye

Üye numarası: #29202
Karma etkisi: 48 DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000DJ_HarrY seviye: 2000

gece gece kendini yormussun resimler gecenin 1 inde
paylasım için saol
DJ_HarrY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 22-11-2006, 18:52   #9
karaqedi
Forum Kalfası

karaqedi's Avatar

Üye numarası: #447
Yer: αηкαяα
Karma etkisi: 193 karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000karaqedi seviye: 2000
1stClass Üye 

niyeti bozdum inriiyorum bende yukluyjem sırf beryl için hasta oldum
karaqedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 24-11-2006, 14:40   #10
Master Koçero
Daimi Üye

Üye numarası: #15227
Karma etkisi: 13 Master Koçero seviye: 550Master Koçero seviye: 550Master Koçero seviye: 550Master Koçero seviye: 550Master Koçero seviye: 550Master Koçero seviye: 550

sağ ol dostum anlatım için
Master Koçero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 24-11-2006, 19:52   #11
rand898
Forum Ustası

Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679 rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000rand898 seviye: 2000

sanırım bendeki pardus 1.0dan iyi bi sistem ama ben yakın zamanda windows a dönmek zorundayım çünkü flash ve photoshop tan istediğim verimi alamadım linuxta..
rand898 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 822.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları