Pardus Şifresi unuttum yardım edin...arkadaşlar gebn geçenlerde pardus şifresini değiştirdim ve şu an hatırlıyamıyorum ve pardus da açılmıyor ne yapacam yardım edin..?
Konu DoCToR_X tarafından açılmış, 3252 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Pardus Şifresi unuttum yardım edin... konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 3252. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #41434
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 14
|
arkadaşlar gebn geçenlerde pardus şifresini değiştirdim ve şu an hatırlıyamıyorum ve pardus da açılmıyor ne yapacam yardım edin..?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8409 Yer: California LA
Karma etkisi: 5041
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 502853
|
Bilgisayarı açtığınızda karşınıza gelen ilk ekranda (grub) Pardus 1.0 seçeneği
üzerine gelip e tuşuna basın, sonra kernel ile başlayan satıra gelip e tuşuna basın, bu satırın en sonuna gidin ve bir karekter boşluk bırakdıkdan sonra şunu Kod:
init=/bin/bash basarak sistemi açın. Bu işlem sizi direk konsolda root yapacaktır. Komut satırına düştüğünüzde, harf ve rakamlardan oluşan en az 8 karakterli türkçe karekter içermeyen bir şifre belirleyin Düzenleyen Junk : 24-06-2006 at 12:21. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Çırak
|
kardeş ellerine sağlık süper anlatmışın walla bende nasıl yapacağımı bilmiyordum saol...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
|
ya aynen dediğin gibi yapıyorum konsol geliyor bash-3.00# var onun yanına şifreyi yazyorum bana command bot found diyoo yanlışmı yapıyorum acaba ..?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35128
Karma etkisi: 679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 66961
|
Bir konsol açın ve şu komutu vererek root olun
Kod:
su Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=71169 Konsoldaki $ işareti şu # işarete dönüşmüş ise root oldunuz demektir. şimdi, harf ve rakamlardan oluşan en az 8 karakterli türkçe karekter içermeyen bir şifre belirleyin ve Kod:
passwd yani root kendeiştirebilirsin yadaüstte junk aın anlattığı yol var o da olmassa kesin çözüm pardusu yenden kur.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #8409 Yer: California LA
Karma etkisi: 5041
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 502853
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Çırak
|
arkadaşlar hala halledmedim ne yapacam yardım edin..?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
|
bu var junk ın yazdığıyla aynı..
Bilgisayarı açtığınızda karşınıza gelen ilk ekranda (grub) Pardus 1.0 seçeneği üzerine gelip e tuşuna basın, sonra kernel ile başlayan satıra kelip e tuşuna Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=71169 basın, bu satırın en sonuna gidin ve bir karekter boşluk bırakdıkdan sonra şunu init=/bin/bash ekleyin, enter tuşuna basın sonra da b tuşuna basarak sistemi açın. Bu işlem sizi direk konsolda root yapacaktır. Komut satırına düştüğünüzde, harf ve rakamlardan oluşan en az 8 karakterli türkçe karekter içermeyen bir şifre belirleyin ve passwd komutundan sonra belirlediğiniz şifreyi girin, tekrar girmenizi isteyecektir tekrar girin. Yeni şifrenizi belirlediniz, şimdi şu komutu vererek sistemi yeniden başlatabilirsiniz reboot |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|