Pc bir anda kitleniyor (yardım)bu sorun bilgisayarı topladığımdan beri var , genelde oyun oynarken , büyük boyutlu dosyaları rar larken , veya internette dolaşırken olabiliyor . ama çoğunlukla oyun oynarken oluyor. önce pc özelliklerimi
Konu hakanakgul tarafından açılmış, 321 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Pc bir anda kitleniyor (yardım) konusundaki toplam yorum: 14, okunma sayısı: 321. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2011
Üye numarası: #573900
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2736
|
bu sorun bilgisayarı topladığımdan beri var , genelde oyun oynarken , büyük boyutlu dosyaları rar larken , veya internette dolaşırken olabiliyor . ama çoğunlukla oyun oynarken oluyor.
önce pc özelliklerimi yazıcam daha sonra sorundan bahsetmeye calısıcam İşlemci : intel i5 2500 3.3ghz HDD : Seagate 1tb 32mb cache 7200rpm Anakart : Asus P8H67-MLE Ekran kartı : Nvidia Zotac 9800GT 1gb 256bit Ram : Corshair 4x2gb (8gb) XMS3 PSU : 500W cooler master Monitör : Asus 20" ML208D Led sorundan bahsediyorum hemen; pc yi ilk aldığımdan beri aynı sorun var , oyun oynarken çok sık oluyor , ama nadiren ( günde en az 3 kere ) normal şartlardada oluyor , bir anda görüntü kitleniyor ve eğer o an ses ile ilgili birşey varsa saliselik olarak sürekli tekrar ediyor buda haporlorden " dırrrrrrrrr" dire bir ses cıkmasına neden oluyor, bu olay olduğunda fanlar çalısmaya devam ediyor ama pc de herhangibi bir işlem yapamıyorum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=521096 pc ye reset atmam gerekiyor. reset düğmesine basıyorum ve 5 - 10 sn gectiğinde güç kesilmiş gibi kapanıyor , ve tekrar fanlar çalışmaya başlayıp sistem kendine geliyor pc de virüs yok , format attım , driverler güncel.. sorun ekran kartından kaynaklanmıyor , Onboard ekrankartını kullandığımdada aynı sorunu yaşadım , sorun hdd dende değil , başka bir hdd kullandığımdada oynu sorunu yaşadım , kesinlikle bilgisayarın isinma problemide yok , donma anında işlemci sıcaklığı 40 - 45 derece. sorun ram dede değil Evet olay bu , çözüm için fikirlerinizi bekliyorum , belki aranızda daha önce böyle bir sorun yaşayıp düzeltebilmiş olan biri vardır |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #388974 Yer: Yemez
Karma etkisi: 5642
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 563823
|
Hocam sorunun Anakartan kaynaklanmakta.sana bunu %100 garanti edebilirim
![]() Asus Anakartlarin bir cogunda bu problem bulunmakta.Forum-Donanimda arat bi dunya konu bulursun ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=521096 Benim bilgisayardada ayni problem bulunmaktaydı. 4 sefer garantiye gonderdim ama hep bi işlem yapilmadan geri geldi. ilk seferde Bios guncellediler okadar. Ben sorunu cozdum ama nasil cozdumu bilmiyorm. Bilgisarin guncellemeleri yapinca duzeldi. Orda Realtek ve Ses Driver guncellemesi oluyor benim tahimin bunlar duzeltiyiro. anakarti Agustos 2010 da aldım. 5-6 ay bu sorun devam etti. Ama uzun zamandan beri bi problemyoktu. Ancak gecen gun NFS Run Kurarken aynı sorun gene oldu. Pc Mavi ekran vardi ve kapandi. Bende bu sorun direk reset atmasiyla oluyor ayni dedigin gibi sesi bir şey varda dıdıdıdı takilio sonra reset... Pc de bi video ac ve İleri geri oyna oylede reset atmakta. Ben en cok o zamanlarda oluyordu. EDİT: BUDA BENİM KONUM Düzenleyen fearless19 : 26-01-2012 at 16:41. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
|
@fearless19
video - film izlerken hiçbi sorun olmuyor , aynı anda birkaç film açıyorum dediğin gibi ileri geri oynatıyorum ama hicbi sorun olmuyo. hiç mavi ekranlada karşılaşmıyorum kitlenip kalıyor , o şekilde bıraktığımda saatlerce duruyor bu konuyu açtığım baska bi forum da psu yetersizliğinden kaynaklanıyo olabilir denmisti simdi sende anakarttan diyince iyice kafam karıstı Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=521096 arastırdığımda benimle aynı sorunu yasayan birçok kisinin konusuna rastlıyorum ama hiçbir konuda çözüme ulasılamamış |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
Üye numarası: #388974 Yer: Yemez
Karma etkisi: 5642
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 563823
|
Banada hep PSU dan diyolardi. PSU yu gecen ay degiştirdim 600w Higt power aldim. ve 2-3 gun once gene aynı şeyi yaşadım...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #749 Yer: Turkiye
Karma etkisi: 78
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7041
|
bence psu dan kaynaklanmıyor psu olsaydı buyuk ihtimalle reset atardı ,bios guncellemesi yaptırın yine de duzelemzse anakartın garantisi var ise alın elinze bir tornavida sistem çalısırken çiplerin bacaklarını kısa devre edin
tamamen kart yansın örneğin ethernet kartının realtek falan onların bacaklarını kısa devre ettirirseniz bir problem lamdan kart bozulur diğer şeyleri ksıadevre ettirince yanma yada erime olabilir garantiye saymayabilirler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #559788
![]() Karma: 10
|
biostan bütün voltaj ayarlarını eccük artırın voltaj düşük geliyordur pc pattt diye kendini kapatıyordur belki
![]() örnek cpu voltaj 1.400 ise 1.500 falan yapın diğerlerini de aynı şekilde bir kademe arttırın bakalım ne olacak ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133762 Yer: izmir/bornova
Karma etkisi: 7814
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 780734
|
Kardeşimin laptop'da da oldu.Epey merak etmiştim ama sorunu araştırmadım...anlaşılan o ki sorun cözlülememiş
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #142496 Yer: İzmir
Karma etkisi: 1554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 154997
|
ramlarinin birini çıkarda öyle kulan bilgisayarı.Yine aynı hatayı alırsın.
Ramleri değiştir yine tek kullan hata vermesse sorun Ramdan. Yok ikisinden hata alırsan ramlar anakarta uyumlu değil(bu hata genelde oem ramlerde oluyor) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #263420 Yer: E S K İ Ş E H İ R
Karma etkisi: 12611
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1260605
|
İLK ETAPTA KULLANDIGIN İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR BUNDAN HİÇ AMA HİÇ BAHSETMEMİŞSİN 4X2gb REM KULLANIYORSUN BU SİSTEMDE 32 BİT KULLANIRSAN ZATEN SORUNLUI BİR PC İN VAR DEMEKTİR SANA İLK TAVSİYEM 64 BİTLİK BİR SİSTEM KURMAN AYRICA SİSTEMDE 1TB HDD VAR BUNUN NE KADARINI C YE AYIRDIN BU DA ÖNEMLİ ANAKARTIN GÜZEL EKRAN KARTINLA İLGİLİ OLARAK BU SIRAKLAR GÜNCELLEME YAPTINMI YADA KONRTOL ETTİNMİ BUNLARI SÖLEYİVERİRSEN YARDIMCI OLABİLİRİZ
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
Üye numarası: #385447 Yer: den
Karma etkisi: 3031
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 302706
|
Hdd olma ihtimali yüksek akabinde işletim sisteminden de kaynaklanabilir.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #5587 Yer: iStanBul
Karma etkisi: 751
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 74300
|
ekran kartının driver ını sitesinden en güncel versiyonunu indir. olmadı hdd psu anakart ının test edilmesi gerekir.sorunu kesin çözersin bu şekilde ama ekran kartı işi çözmezse psu kolayında varsa bi dene derim
( harddiskten içinde tamirat sesi gibi sesler geliyor mu ? ) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #559788
![]() Karma: 10
|
Anakartım Asus M5A88-Evo. PC Hergün 2 yada 3 defa kendiliğinden elektrik gitmiş gibi kapanıyordu. Bir çok yol denedim Biostan bütün voltaj ayarlarını yükselttim kapanmamaya başladı. Daha sonra bios ayarlarını defaulta çekip sadece Ram voltajını 1500 den 1600 a çıkardım 2 gündür kapanma olmuyor
Aynı sorunu yaşayan kişilerin denemesinde fayda var belki sizin sorunda aynı sebepten kaynaklanıyor olabilir Ram voltajı yetersiz geliyordur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #286016 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 9
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 510
|
Bence psu gayet yeterli. Ama anakart hakkında aynı şeyi söyleyemem. Asus P8H67-MLE anakart işlemcin ile uyumlu olmayabilir eğer bios güncellemesi var ise yap yok ise sorunu asus un yardım ve destek bölümünden söyleyebilirsin. Sorununu çözeceklerdir.
|
|
|
|
|
|
#14 | |||||||||
|
Çırak
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hepinize yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim .. bilgisayarı topladığım yere götürdüm (vatancomputer) 1 ay gibi bi süre sonra yeni bir işlemciyle geri verdiler suanda hiçbir sorun yok .. Yani sorun işlemciden kaynaklanıyorumuş.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2011
Üye numarası: #528356
Karma etkisi: 1048
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 104629
|
Dvd rom çıkışını değiştir.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| ide-sata aynı anda | oktayoki | Donanım | 29 | 05-07-2007 00:08 |
| Rock am Ring Tum dunyada Ayni anda Mtv Turkiyede | LPEmrE | Çöp Kutusu | 5 | 01-06-2007 23:17 |
| Bir Anda Caniye Dönüşen İnsanların Beynine Bakılmalı; Tümör Olabilir | Na_Tuvan | Güncel | 0 | 22-04-2007 18:02 |
| messenger 7.5 ve 8.0 betayı aynı anda çalıştırma | Müfettiş | MSN, ICQ, IM Güvenliği | 0 | 12-03-2007 08:16 |
| A R E S | Vulnerabilities - Güvenlik Açıkları | 11 | 01-04-2005 00:03 | |
|
|