Photoshop Yarışma Kuralları !!YENİ!!3 aylık priyodlarda düzenlenecek olan Foto-Manipülasyon ve Tasarım yarışmalarında, amaç hünerlerimizi sergilerken öte yandanda PhotoShop konusundaki becerilerimizi arttırmaktır. Yarışmalarda alışılmışın aksine bir görsel verilecektir. Ve yarışmacılardan bu görseli yorumlamaları beklenecektir.
Konu ArCaDeA tarafından açılmış, 7726 kişi tarafından görüntülenip, 45 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Photoshop Yarışma Kuralları !!YENİ!! konusundaki toplam yorum: 45, okunma sayısı: 7726. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21601 Yer: istanbul
Karma etkisi: 8637
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 862804
|
3 aylık priyodlarda düzenlenecek olan Foto-Manipülasyon ve Tasarım yarışmalarında, amaç hünerlerimizi sergilerken öte yandanda PhotoShop konusundaki becerilerimizi arttırmaktır. Yarışmalarda alışılmışın aksine bir görsel verilecektir. Ve yarışmacılardan bu görseli yorumlamaları beklenecektir. "Ben de varım!" diyen herkesi yarışmaya bekliyoruz..
Kurallar: 1- Yarışmacılardan, Verilen görsel üzerinde diledikleri manipülasyonları gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Bu tamamen yarışmacı üyelerin hayal gücü ile sınırlıdır. Yarışmacılar verilen görselin tamamını yada bir parçasını kullanabilirler.. 2- Siyasi, dini ve cinsel içerikli çalışmalar yarışmadan kesinlikle diskalifiye olacaklardır. 3- Çalışmalarda yazı kullanılması kesinlikle yasaktır. Bu noktada yarışmacıların, çalışmasını yazılarla yada sloganlarla değil PhotoShop becerisi ile anlatması beklenmektedir. 4- Çalışmalar 600x600px ebatlarında olması gerekmektedir. 5- Çalışmanın Sol-Alt köşesine "wardom.org - çalışma adı" yazılması gerekmektedir. Not: Her yarışmacı çalışmasına bir isim vercektir. Kendi rumuzunu yada ismini asla kullanmayacaktır.. Burada ki maksat çalışmanın kime ait olduğunun anlaşılmasını önlemektir.. Geçmiş yarışmalardaki deneyimlerimden çıkardığım sonuç : Bazı üyeler sevdikleri arkadaşlarına fazlaca puan vermeye çalışmasıdır.. Bu nedenle oylama sırasında hangi çalışmanın hangi yarışmacıya ait olduğunun bir nebze olsun gizlemeyi amaçlamaktayız.. 6- Her çalışma, eser sahibinin sorumluluğu altındadır.. 7- Her yarışmacı dilediği kadar çalışma yollama hakkkına sahiptir.. Ancak yarışmaya yapmış olduğu çalışmalardan sadece 3 tanesi ile katılabilir.. Yani yarışma sezonu boyunca, yarışmaya 14 tane çalışma yollayan bir yarışmacı oylama zamanı geldiğinde oylamaya kendi belirlediği 3 çalışmayı sokacaktır.. 8- Yarışmacılar eserlerinde, verilen görsel esas kalmak kaydıyla değişik resimlerden de istifade edebilirler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=260780 9- Yarışmacılar göndermiş bulundukları çalışmayı ( mesajı yada resmi vs) editleyemezler.. Yeniden düzenleyemezler.. Editlenmiş çalışmalar kesinlikle diskalifiye olacaktır.. Zaruri durumlarda bölümün moduyla PM'den irtibata geçeceklerdir. 10- Bu kurallar değiştirilebilir yada arttırılabilir. Yarışma bölümüne çalışma yollayan her üye şartları kabul etmiş sayırlır. Derecelendirme: 1- Yarışmaya katılan eserlerin derecelendirmesi 5 Kişilik bir juri tarafından yapılır. Juri bir önceki yarışmada derece almış ilk üç ile XXXX ve ArCaDeA adlı üyelerden oluşacaktır. 2- Juri üyeleri hiçbir surette yarışmaya KATILAMAZLAR! 3- Yarışma sonrası yapılacak olan oylamada, wardom üyelerinden 30 puanı favori gördükleri 3 çalışmaya paylaştırmaları beklenecektir. örnek: 1.favorim...(Çalışma Adı)... 15 puan 2.favorim...(Çalışma Adı)... 10 puan 3.favorim...(Çalışma Adı)... 5 puan 4- Her yarışma o ayın 1'inde başlar Takibindeki 3. ayın 15 inde yarışma biter. 3. ayın 15 ile 28 i arasında ise oylamalar yapılır. 28-30 arası ise juri, kullanıcıların vermiş olduğu oyların toplamlarıyla beraber sonucu değerlendirir. Sounuçlar 30 unda açıklanır. Sonraki ayın 1'inde yeni yarışma başlar. ![]() 5- Yarışmalarda sadece 3 çalışma derece alacaktır. 6- Derecelendirme ile ilgili daha detaylı bilgi oylamanın yapılacağı BAŞLIK ta sizlere aktarılacaktır. Ödüller : 1- Yarışmada 1. olan 3 ay boyunca "PhotoShop-Birincisi" ünvanını alır. Title kısmına ünvanı yazılır. ve 3 ay boyunca orada kalır.. 2- Yarışmada 2. olan 3 ay boyunca "PhotoShop-İkincisi" ünvanını alır. Title kısmına ünvanı yazılır. ve 3 ay boyunca orada kalır.. 3- Yarışmada 3. olan 3 ay boyunca "PhotoShop-Üçüncüsü" ünvanını alır. Title kısmına ünvanı yazılır. ve 3 ay boyunca orada kalır.. Düzenleyen ArCaDeA : 09-06-2009 at 15:47. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Örnek Çalışma Eklenecek.. !!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #64474 Yer: West Coast
Karma etkisi: 10116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1010338
|
Bilgi İçin Teşekkürler.. Katılmayı düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #183208 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 38920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3890879
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256741
Karma etkisi: 2412
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 240862
|
bende varım
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39813
Karma etkisi: 1447
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 143803
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Moderator
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Lütfen lütfen ve yine Lütfen.. Kuralları okuyun.. Kural olsun diye kural yazmadım.. Bütün gün bu kuralları yazmak için emek verdim.. Yazım yanlışları olmaması için defalarca kontrol ettim.. Kolay anlaşılsın diye karmaşık cümle yapılarına girmedim.. Özenle süzmeye çalıştım.. Ama lütfen sizde zahmet edip okuyun.. Israrla okuyun diyorum.. Çünkü sorduğunuz sorunun cevabı zaten ortada.. Zaten 5. Maddede bu kural var.. Okumamışsınız ![]() Düzenleyen ArCaDeA : 11-02-2009 at 23:50. |
|||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #201920
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 433463
|
Katılmayı düşünüyorum. Örnek Çalışmaları görüyüm ona göre
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68567 Yer: Başakşehir
Karma etkisi: 7439
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 742656
|
anket tarzı bişi olsa tam sonuç verebilir heralde , bi wuser tek oy kullansın daha iyi olur diye düşünüyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
ufkunuzu genislletin katılın
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Co-Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2199 Yer: Kastamonu - 37
Karma etkisi: 375223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37520707
|
Ayrıca belirleyeceğiniz teşvik edici karma ödülünüde,ben taahhüt ediyorum sevgili ArCaDeA
![]() |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Moderator
|
Alıntı:
Anket fikri aklıma geldi.. Fakat insanlar emek verecekler ve istiyorum ki oy veren kişiler bu emekleri oy verme esnasında inceleyebilsinler.. Fakat ankette resim eklenemiyor.. Ayrıca bir kişinin sadece 3 oy kullanması bana daha cazip geliyor.. şöyle düşün.. Çalışmalardan birini çok beğendin.. gerçek anlamda mükemmel olmuş.. Fakat yarışmacılar arasında çok sevdiğin bir arkadaşın var.. Bu durumda insanlar oylarını sevdikleri insanlardan yana kullanıyorlar.. Bu ortamda bunun önüne geçmek mümkün değil.. En azından wuser'lar 15p 10p ve 5p gibi oy kullanırlarsa muhtemelen 15 puanı sevdiği kişiye verirler.. diğer 10 puan ı ise en iyi çalışmaya verirler.. sonuçta puanlar toplandığında en iyi çalışma zaten puan toplamında 1. sırayı alır.. Maksat yerine ulaşır.. Hak eden kazanır.. Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2008
Üye numarası: #247052 Yer: **Kalb-i Mecruh**