Pilot değil hurdacı(NASIL KANDIRILDIK BUYRUN):mad: Çanakkale'de savaşan pilotları gösterdiği iddiasıyla ODTÜ'lü öğretim üyesi Yılmazer tarafından ortaya atılan fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale'nin Fedakar Havacıları adıyla Türkiye çapında e-mail ile herkese ulaştırılan, posterleri yaptırılıp
Konu börteçine tarafından açılmış, 642 kişi tarafından görüntülenip, 12 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Pilot değil hurdacı(NASIL KANDIRILDIK BUYRUN) konusundaki toplam yorum: 12, okunma sayısı: 642. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52313
Karma etkisi: 21
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1426
|
Çanakkale'de savaşan pilotları gösterdiği iddiasıyla ODTÜ'lü öğretim üyesi Yılmazer tarafından ortaya atılan fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale'nin Fedakar Havacıları adıyla Türkiye çapında e-mail ile herkese ulaştırılan, posterleri yaptırılıp neredeyse tüm kamu kurumlarına binlercesi satılan fotoğraf "yalan" olduğu ifade eoildi. Bir televizyon programında fotoğraf üzerinde yapılan tartışmada fotoğrafın Çanakkale Savaşı'nın gerçekleştiği 1915 yılında değil savaştan çok sonra 1918 yılında çekildiği anlaşıldı. Üstelik fotoğrafta görünen ve Osmanlı askeri olduğu iddia edilen kişilerin de asker değil yıllar sonra savaşın yapıldığı alandan hurda toplayan kişiler olduğu belirtildi. Fotoğraf ilk kez ODTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Bülent Yılmazer tarafından Çanakkale Zaferi'nin 90. Yılı etkinliklerinde yaptığı sunumla kamuoyuna sunuldu. Fotoğrafı Çanakkale'de Osmanlı ordusu adına pilot olarak görev yapan Emil Meinecke'ye ait bir fotoğraf albümünden aldığını belirten Yılmazer albümde fotoğrafın altında da "Türk askerlerinin gururu 1915" yazdığını kaydetti. Büyük ilgi gören fotoğraf poster yapılarak çoğaltıldı ve "Çanakkale Hava Savaşları" isimli bir kitapta kullanıldı. SAHTE İDDİASI Ancak Emekli Polisler Derneği'nin yayını olan Türkiye Polis Dergisi'nde yer alan bir yazıda bu fotoğrafla insanların kandırıldığı ve haksız kazanç elde edildiği ileri sürüldü. Bu iddialar bir televizyon programına da konu oldu. Derginin editörü Suat Demirci ile Bülent Yılmazer'in katıldığı programda, Yılmazer fotoğrafın arkasında yer alan "Çanakkale 1918" yazısının ortaya çıkmasıyla şaşırdı. Yılmazer fotoğraftaki kişilerin üzerindeki üniformalarla ilgili tartışmada da bunların asker olmayabileceğini kabul etti. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=100020 Neden asker olamaz? POLİS dergisinde fotoğraftakilerin asker olamayacağı şöyle açıklandı: * 1915'te Osmanlı ordusu iyi teçhizatlıydı, askerlerin üstü harap değildi. * Şapkaları soluk değil, ayakkabı yok ama çorapları temiz; * Uzun boylu askerin üniforması Fransızlarınki gibi soldan düğmeli. Osmanlı'da düğmeler sağda. * Aynı orduda iki asker çantasını farklı yerde taşımaz. * Sağdaki askerin giydiği Osmanlı subayı giysisi. Osmanlı'da bir subay ile bir er yan yana böyle duramaz. ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
teşekkür ederim.. aydınlattığın için.. + karma.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176260
|
iyi yakalamışlar walla teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #75806
Karma etkisi: 5715
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 570659
|
Guzel paylsim +24
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65376 Yer: babilin asma bahçeleri
Karma etkisi: 23578
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2356503
|
duygularımızla oynadılar
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Misafir Üye
Üye numarası: #
Haber doğruysa ayıp etmişler.
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #80540
Karma etkisi: 11532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1152419
|
yok arkadşım bence böyle bişey olamaz bence ben habere inanmadım daha doğrusu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46466 Yer: e göğe sığmaz
Karma etkisi: 47
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3932
|
bu tip yanlışlar olabilir. fotoğrafı ilk kullanan kişinin art niyeti olduğunu sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
bence fotoğrafın gerçek olup olmaması önemli değil... önemli olan insanların ogünlerde yapılan fedakarlıkları unutmaması....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #51318 Yer: Antalya/๓єгкєz
Karma etkisi: 2137
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 212643
|
o günlerde yapılanlara saygımız var ama daha hüzünlü gözükmesi için bu tür fotolar yapılmasına gerek yok her kes olan biteni biliyo ztn
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52768
Karma etkisi: 376
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 36802
|
baba harbi herşeyi anladım da bu adamların nası hurda topladığını söleyebiliolar onu anlamadım...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #62070
Karma etkisi: 0
![]() ![]() Karma: -175
|
ya kardesim siz oluyumu canlandiriyorsunuz ?
canakkale savasinda askerlerin tarumar oldugu gun gibi ortada iste iyyi techizatli olmak icin iyi yemek lazim kimi zaman oglen yemegi olmuyordu memlekette Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=100020 aksam yemegi diye kuru uzum hosafi geliyordu ben bunlari acemi birliginde gordum ve katilioyrum resime gelince onlar asker belli cunku uniformalar ayni ve belki arkadaki ucak sahte olabişlir veya dusman ucagi olabilir... bu kadar da abartmayin ok. osmanlidan kalan askerlerin perisan oldugu ortada idi. saygilarimla |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #52313
Karma etkisi: 21
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1426
|
arkadaşlar şöyle bişi var fotoğrafı yayınlayan daha sonradan asker olmayabileceğini kabul ediiyo... fakat oradaki resimdeki o iki anadolu insanı ama bunları çıkar amaçlı alet etmesinler lütfen.......
( |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|