Pokemonhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/e/e9/Pokemon_logo.jpg/180px-Pokemon_logo.jpg Pokémon, ödül kazanmış bir anime, manga, video oyunu serisidir. Orjinali Satoshi Tajiri'nin 1995 yılında yarattığı bir video oyunudur. Orjinal çıkışı video oyunu olmasına rağmen kart oyunu, manga gibi dallara
Konu The-Ice tarafından açılmış, 2782 kişi tarafından görüntülenip, 31 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Pokemon konusundaki toplam yorum: 31, okunma sayısı: 2782. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70585 Yer: Ankara
Karma etkisi: 6605
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 659666
|
Pokémon, ödül kazanmış bir anime, manga, video oyunu serisidir. Orjinali Satoshi Tajiri'nin 1995 yılında yarattığı bir video oyunudur. Orjinal çıkışı video oyunu olmasına rağmen kart oyunu, manga gibi dallara uzanan bir animedir. Pokémon'un hikayesi, bizim dünyamıza benzer fantastik bir dünya da yaşanılan maceraları konu alır. Bu dünyanın bizim dünyamızdan farkı ise, Pokémon'lardır. Çıkış noktası, Pokémon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söylenebilir. Hikayesini de değişik kılan olgu da "Hepsini Yakala" mottosudur. Tajiri bir oyun programcısıdır. Pokémon fikri aklına geldiği zaman bunu o zamanın dev şirekti, yaratıcı ve eğlenmeye yönelik olan konsol firması Nintendo'ya götürür. Nintendo bu projeyi bir süre askıya alır fazla ilgisini çekmediği için. Ancak bir süre sonra Tajiri'yi çağırırlar ve proje hayata geçer. Nintendo'nun projesi bir oyundur ve Nintendo'nun Gameboy konsolunda oynanılır. İlk oyunun adı, Pocket Monsters: Green olarak karar verilmiştir. Bir süre sonra bu kısaltılır ve Pokémon Green adını alır. Oyun en başta Nintendo hayranları haricinde fazla tutmaz. Ancak bir ticari zeka olan Tajiri'nin bir kozu vardır bu durum için, Mew. Oyunda henüz kimsenin çıkaramadığı Pokémon olan Mew'i ortaya çıkarmak için herkes oyunu kapışmaya başlar. Ancak, Mew oyuna sadece diğer bir GameBoy'dan Mewtwo'yla takas ederek gelmektedir. Oyun o kadar çok tutar ki Final Fantasy i bile geçer. Bu kadar çok tutmuşken Tv Tokyo ile anlaşılır ve animesi yapılır. Animesi için kurulmuş grup bile vardır. Şarkıları bu grup söyler grubun adı Pokérap'dir. Buna ek olarak çizgi film Çin'deyken bazı ses efektlerini ise Pokémonun orkestrası yapar.Pokemonun İngilizce dublajında Ash ve Ash'in annesini seslendiren kişi aynıdır. Seslendiren kişinin Amerika'nın en iyi ses sanatçılarından biri olan, Veronica Taylor'dır. Pokémon kelimesi "Pocket" (Cep) ve "Monster" (Canavar) kelimelerinin birbirlerine eklenmesiyle ve eklenen kelimelerin kısaltılmasıyla elde edilmiştir. Bundaki mantık şudur; Pokémonlar, "Pokéball"ların yani (Pokétop) içine girerek cebe girecek kadar kolay taşınabilir hale gelirler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=265608 Pokémon Nintendo'nun özel olarak kurduğu The Pokémon Company (Pokémon Şirketi) firması tarafından kontrol ediliyor. Pokemon birçok dile çevrilerek çocukların gözdesi olmayı başarmıştır. TV Serisi olarak 500'den fazla bölümü vardır. Diamond/Pearl serisiyle bu sayı sürekli artmaktadır. 11 tane de sinema filmi vardır.Birinde Ash ve dostları Mewtwo ile savaşırlar. Pokémon gelmiş geçmiş en iyi animelerden biridir. Amerika, Asya ve tüm Avrupada izlenme, satın alınma ve okunma rekorları kırmıştır. Ve Pokémon büyük küçük herkesin gönlünde taht kurmuştur. Pokémon'un 40'ı geçkin video oyunu vardır ve bu sayı hızla artmaya devam etmektedir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=265608 Pokémon Oyunları: (Game boy) Pokemon Green (1995.Sadece Japonya'da çıktı) (Game boy) Pokemon Red & Blue (Çıkış tarihi:8.10.1999) (Game boy) Pokemon Yellow (Çıkış tarihi:16.6.2000) (Game boy Color) Pokemon Gold & Silver (Çıkış tarihi:6.4.2001) (Game boy Color) Pokemon Crystal (Çıkış tarihi:02.11.2001) (Game boy Advance) Pokemon Ruby & Saphire (Çıkış tarihi:25.07.2003) (Game boy Advance) Pokemon FireRed & LeafGreen (Çıkış tarihi:01.10.2004) (Game boy Advance) Pokemon Emerald (Çıkış tarihi:01.10.2004) (Game Cube) Pokémon XD: Gale of Darkness (Çıkış Tarihi:03.10.2005) (Nintendo DS) Pokemon Diamond & Pearl (Çıkış tarihi:27.07.2007) (Nintendo Wii) Pokemon Battle Revolution (Çıkış tarihi:12.10.2007) (Nintendo DS) Pokemon Platinum (Japonya Çıkış tarihi:13.09.2008,Avrupa Çıkış tarihi 25.5.2009) Filmleri : 1. Pokémon: The First Movie (1999) 2. Pokémon: The Movie 2000 (2000) 3. Pokémon 3: The Movie (2001) 4. Pokémon: Mewtwo Returns (2001) 5. Pokémon 4Ever (2002) 6. Pokémon Heroes (2003) 7. Pokémon: Jirachi Wishmaker (2004) 8. Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew (2006) 9. Pokémon Ranger and the Temple of the Sea (2007) 10. Pokémon: The Rise of Darkrai (2008) 11. Pokemon Giratina and the Sky Boquet: Shaymin (2009) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen The-Ice : 06-03-2009 at 10:13. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Sinema Bölümü Editörü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #190990 Yer: İstanbul-Kocaeli``
Karma etkisi: 42068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4205576
|
iki avuç dolusu tasom vardı.
özledim şimdi ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
En Güzel İmza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #172331 Yer: Karabük
Karma etkisi: 29382
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2937216
|
seni seçtim pikachuuuuuuuuuuuuuuuuuu
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #121662 Yer: efkArlie.Heart.Enabled=false;
Karma etkisi: 11015
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1100860
|
hehe koleksiyon olarak saklarım hala tasoları
yeni bölümleri olduğu zaman sokak da bağırıdık ' pokemon başlıyo ' diye ne günlerdi merakla ve heyecanla izlerdik tüm bölümleri |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100891 Yer: İstanbul/Bağcılar
Karma etkisi: 875
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 86917
|
pikacu unutulurmu yaw
rebul gibi bende az oynamadım taso ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68567 Yer: Başakşehir
Karma etkisi: 7440
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 742656
|
şuan çıksa yine izlerim unutamam pokemonu
![]() eskiden düşünürdük keşke pikaçum olsada şu çocugu dövsem diye ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #163989 Yer: Wardom'un Kıyısında
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 525895
|
Eş Misti Brok ve Pikaçu ne izlerdim ya
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
En Agresif Üye
Üye numarası: #69704
Karma etkisi: 7301
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 729194
|
Annem okulda memurdu ; öğretmenlerin tamamı buldukları tasoları bana yollarlardı
![]() Bir ara taso imparatorluğu kurmuştum resmen, ama hiç oynamazdım oyun falan; koleksiyon yapardım ![]() Hala da duruyordur bir yerde; aklıma gelmişken eve bakayım bir ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
|
Ben Ozamanlar İlk Okul 3 Düm Galiba Etüt Gibi Birşeye Gidiyodum 5.Sınıflar Başka Şey İzlerdi Bir Gün Bir Kavga Etmişim Ufff
.Ama O Bölümüde İzlemiştim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2009
Üye numarası: #372797 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 100661
|
seni seçtim gargiiii
![]() Sokakda en çok taso su olan benle abimdi abi kardeş sokağı kepiyorduk ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #394555
Karma etkisi: 58
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5506
|
ne oynardık tasolarla ya....
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133070 Yer: Kreuzberg
Karma etkisi: 54860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5484797
|
pika pika
![]() amma çok karakter varmış ben bi balbasour hatırlıyom bide pikachu bide gelişmişi raichumu neydi ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #135820 Yer: ankara
Karma etkisi: 8563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 855679
|
tek taso oynayan kız benmidim yoksa
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #282929 Yer: Dini Unsurlar
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3370568
|
Bende de bi sürü kartı vardı 5-6 sene evvel kareşime verdim kim bilir şimdi nerdedir
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|