PROLOG yardım -- küçük ama benim için önemli birşeyarkadaşlar logic programming ile ilgili bi ödevim var. kısa bişe, 2-3 satırlık bi çözümü varmış. PROLOG kullanılıcak. acaba burada yardımcı olabilecek arkadaş varmı diye merak ediyorum
Konu pileyır tarafından açılmış, 340 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
PROLOG yardım -- küçük ama benim için önemli birşey konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 340. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95378
Karma etkisi: 3705
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 369843
|
arkadaşlar logic programming ile ilgili bi ödevim var. kısa bişe, 2-3 satırlık bi çözümü varmış. PROLOG kullanılıcak. acaba burada yardımcı olabilecek arkadaş varmı diye merak ediyorum
Düzenleyen pileyır : 23-04-2010 at 23:30. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #369049 Yer: Underworld
Karma etkisi: 6046
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 604322
|
vallahi dostum hiç anlamam ama şöyle bir not vereyim belki işine yarar
![]() 1. PROLOG ve LOJİK PROGRAMLAMA Son yıllara kadar bilgisayar programlama bir problemin çözümü için yapılması gerekenlerin adım adım yazılması şeklindeydi. Yani bilgisayara işlemlerin NASIL YAPILACAĞI (procedural) söylenmekteydi. Fortan, C, Pascal gibi diller bu yaklaşımı kullanmaktadır. Programlamada bir diğer yaklaşım ise doğru cevabın özelliklerinin verilerek yapılacak işlemlerin belirtilmesidir. Yani bilgisayara işlemlerin nasıl yapılacağı değil NE YAPACAĞI (declarative) söylenmektedir. Bu tip programlama LOJİK PROGRAMLAMA olarak isimlendirilir. Bu amaçla Lisp ve PROLOG gibi programlama dilleri geliştirilmiştir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=373205 Deklaratif dillerin üç önemli üstünlüğü vardır. • Lojik programlama işlemlerin mekanizmaları yerine mantığına odaklandığından doğal olarak yüksek seviyelidir. İşlemlerin nasıl yapılacağı makinaya bırakıldığı için karmaşık fikirler kolay bir şekilde ifade edilebilir. • Lojik, verilerin gerçek (fact) ve kural (rule) olarak belirtilmesine olanak sağlar. Örneğin A noktası B noktasına bağlıdır, B noktası C noktasına bağlıdır şeklinde gerçekler belirtilebilir. X Y'ye ve Y Z'ye bağlı ise X Z'ye bağlıdır şeklinde genel kurallar belirtilebilir. • Lojik programlama dilleri kullanılarak bilgisayar programları daha hızlı ve kolay bir şekilde geliştirilebilir. Programcının karmaşık fikirleri ifade edebilmesi ve veri yapılarını hızlı bir şekilde oluşturmasına olanak tanır. 1.1 PROLOG'A GİRİŞ Prolog dünyayı ifade etmek için nesneleri (object) ve aralarındaki ilişkiyi (relation) kullanır. Aşağıdaki bildirime bakalım: • Ali ders verir. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|