Python programlama diliÖzet: Python kolay öğrenilen güçlü bir programlama dilidir. Verimli yüksek seviyeli veri tiplerine sahiptir ve nesne tabanlı programlamaya yaklaşımı basit ve etkilidir. Python'un şık sözdizimi, dinamik veri tipleri ve yorumlanan
Konu Joker tarafından açılmış, 3066 kişi tarafından görüntülenip, 21 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Python programlama dili konusundaki toplam yorum: 21, okunma sayısı: 3066. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23165 Yer: İstanbul / Beyoğlu
Karma etkisi: 33297
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
Özet:
Python kolay öğrenilen güçlü bir programlama dilidir. Verimli yüksek seviyeli veri tiplerine sahiptir ve nesne tabanlı programlamaya yaklaşımı basit ve etkilidir. Python'un şık sözdizimi, dinamik veri tipleri ve yorumlanan bir dil oluşu onu çoğu alan ve platformda hızlı yazılım geliştirme için ideal yapar. Python yorumlayıcısı ve geniş standart kütüphanesi kaynak ya da binary formunda Python Web sitesinden (http://www.python.org/) ücretsiz olarak alınabilir ve dağıtılabilir. Aynı sitede farklı Python dağıtımları, ücretsiz modüller, programlar ve ek dokümanlar bulunabilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan işletim sistemlerinin çoğu için bir Python dağıtımı mevcuttur. Python yorumlayıcısı C veya C++ (ya da C dilinden çağırılabilen başka bir dil) ile yazılmış veri tipleri ve fonksiyonlar ile genişletilebilir. Diğer dillerde yazdığınız programlarınıza da Python yorumlayıcısını bağlayabilir ve Python ile ek özellikler eklenebilen programlar yazabilirsiniz. Bu kılavuz okuyucuya Python dilinin temel özelliklerini, kavramlarını ve sistemini tanıtmaktadır. Örnekleri denemek için el altında bir Python yorumlayıcısı bulundurmak yararlı olur. Bu kılavuz Pythonu'un bütün özelliklerini ya da yaygın olarak kullanılan her özelliğini açıklamak amacında değildir. Bunun yerine Python'un kayda değer özelliklerinin çoğu tanıtılmaktadır ve dilin tarzı ile ilgili iyi bir fikir verilmektedir. Bunu okuduktan sonra Python modülleri ve programlarını okuyup yazabileceğiniz gibi Python ile gelen geniş kütüphane ile ilgili daha çok şey öğrenmeye hazır olacaksınız. Python programlama dili hakkinda asagidaki link'ler size yardimci olacaktir.
Düzenleyen Joker : 08-02-2007 at 15:39. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
8. Hatalar ve İstisnalar
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=119225 not2: programlamaya yeni baslayan kisiler icin ideal bir dildir. saygilar. Düzenleyen Joker : 08-02-2007 at 15:41. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
En Karizma Üye
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #106348 Yer: Ankara
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Teşekkurler joker bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Ellerine sağlık.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #108947
Karma etkisi: 7
![]() ![]() Karma: 183
|
Te$ekkürler
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #26043
Karma etkisi: 148
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14160
|
yüklüyorum şimdi baqalım nasıl bişi
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #753
![]() Karma: 18
|
piskopat bu dil ya kımse ogrenmesın ben ogrencem altalavista google yahoo youtube gibi siteler bunla yapıldı ama turkce fazla kaynak yok turkpython.net bişiler bulabılırsınız...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #107049
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1570
|
linux daki python mu bu ??
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
En Karizma Üye
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
Evet Linuxtaki python Konsoldan python yazarak yorumlayıcıya ulaşabilirsinz
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
tesekkürler kardesim eline saqlık yine vermişsin coskuyu
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68623 Yer: İzmir
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1343
|
linuxtaki python (piton diye okunur.)
çok süper bir dil ancak derleyici de dün akşamlinuxta kullanmaya çalıştım form oluşturdum button koydum ama messagebox açamadım. diğer şeyleri de açamadım. ufak bir kod yazalım from ftp import * x=raw_input('ftp adresini girin') FTP(x) x=raw_input('indirilcek dosya adını yazın') FTP.get(x) bukadar işte istenilen siteye bağlanıp dosya çeken bir program python ile yazılmış. ![]() bu arada birçok satırda altalta yazmanız gerekiyor.yoksa derleyici hata veriyor. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=119225 mesela def prog(self): self.buton=Button(self) self.buton["text"]="test butonu" self.buton["command"]=self.quit şeklinde. ellerine sağlık bu arada |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
Ben Arama motoru projemi Python ile oynarak yazıorum
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129233 Yer: VBasic 6.0-PHP5.0-SQL
Karma etkisi: 1383
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 137746
|
Arkadaşim Saol Bende Bu Programin Açiklamasini Ariyordum Türkçe Olarak Yardimlarin Için Tşk.ler
Emeğine Sağlik |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #115265 Yer: Konya
Karma etkisi: 1096