Python Temel Bilgiler // 1Arkadaşlar python ile bütün bildiklerimi, öğreneceklerimi paylaşmaya karar verdim. Yani hep birlikte öğrenmeye başlayacağız. Forumumuzda python bölümü olmadığı için konuyu genel programlama bölümüne açıyorum. Eğer python rağbet görürse forumumuzda bir
Konu HAMUŞ tarafından açılmış, 372 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Python Temel Bilgiler // 1 konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 372. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2010
Üye numarası: #428700
Karma etkisi: 5263
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 526089
|
Arkadaşlar python ile bütün bildiklerimi, öğreneceklerimi paylaşmaya karar verdim. Yani hep birlikte öğrenmeye başlayacağız. Forumumuzda python bölümü olmadığı için konuyu genel programlama bölümüne açıyorum. Eğer python rağbet görürse forumumuzda bir python bölümü açtırabiliriz. Neyse çok uzatmadan öncelikle python'un ne olduğuna ve kim tarafından yazıldığı vs. gibi bilgilere geçelim.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=463068 Python Hollandalı bir programcı olan Guido Van Rossum tarafından yazılan bu programlama dili ülkemizde çok rağbet görmeyen bir dil olmakla beraber, basit ama etkili bir dildir. Öğrenmesi oldukça kolaydır. Google, NASA, YouTube gibi pek çok kurumda python dilinden yararlanılmaktadır. Ayrıca google python'a özel bir önem vermektedir. Çok iyi derecede python bilenlere iş imkanları sunmaktadır. Örneğin aşağıda resmi olan Guido Van Rossum 2005'den beri google'da çalışıyor. ![]() Guido Van Rossum Python'u geliştirmeye 1990 yılında başlamıştır. C ve C++ gibi daha yerleşik ve köklü dillere kıyasla çok uzun bir geçmişi olmasa da, bu dil öteki programlama dillerine göre kolaydır. Python aslında çoğu kişinin zannettiği gibi piton yılanı anlamına gelmiyor. Python, ismini Guido Van Rossum'un çok sevdiği, Monty Python adlı altı kişilik bir İngiliz komedi grubundan alıyor. Python'u http://www.python.org/download adresinden indirebilirsiniz. Ben dersleri 2.x.x 'de vereceğim için 2.x.x sürümünü indirmenizi öneririm. 2. konuda temel ve çok işimize yaracak olan print komutundan bahsedeceğim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #339402 Yer: im seni
Karma etkisi: 20148
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2014261
|
bunları kendin mi yazıyorsun yoksa alıntı mı???
her iki türlüde açacağın ikinci konuyu bekliyorum okumak isterim. saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
Sanırım arkadasımız iLgiLi biLgiLerin derLemesini yapmış
. Tşk. ederim. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() edit: 2. konu geldi arkadaşlar; Python Print Komutu ve Matematik İşlemleri// 2 Düzenleyen HAMUŞ : 22-02-2011 at 20:20. |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
|
Ayrıca bana çok büyük kaynak olan ve python'un temelini sağlam atmamı sağlıyan Fırat Özgül'e de çok teşekkür etmek istiyorum. PYTHON adlı kitabını herkeze öneririm. Derslerin çoğunuda o kitabı kaynak alarak vereceğim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2011
Üye numarası: #532480
Karma etkisi: 99
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 9706
|
çok teşekkürler bende python öğrenmeye kafayoı taktım. . .
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110586 Yer: k.adası
Karma etkisi: 142
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13633
|
çok saol bende eğtimine katıldım
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Hacker / Güvenlik Uzmanı, Temel Bilgiler Kitabı... | ugur_iletisim | Genel Bilgisayar Güvenliği | 9 | 27-01-2011 18:33 |
| Temel fıkraları-2 ((bazıları warsada tekrar gülelim)):D | janöztürk | Geyik | 3 | 05-04-2009 20:08 |
| Arşivimden Fırkalar | Ozaih | Geyik | 6 | 11-09-2007 21:36 |
| temel in maceraları.... | Kodadım58™ | Geyik | 6 | 19-02-2006 17:06 |
|
|