Radyo Hostingmerhaba.. bu bölüme ilk konuyu acmak güsel ! internetten online radyo yayını yapmak istiyorum.. bunun icin hismet veren hosting firmaları varmı ? denediginis ?
Konu kahraman tarafından açılmış, 1089 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Radyo Hosting konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 1089. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #82 Yer: Düzce
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
merhaba..
bu bölüme ilk konuyu acmak güsel ! internetten online radyo yayını yapmak istiyorum.. bunun icin hismet veren hosting firmaları varmı ? denediginis ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #17 Yer: Xonguldak
Karma etkisi: 7675
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 766352
|
Bu işi yapan bir çok firma var örnek olarak
www.kaliteshell.net www.lantar.net www.konuk.net Bunlar sadece örnekler ama bunlar gibi 100 lerce firma var |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
|
Radyonun shell account Hesabınıza kurulumunuda kısa bir şekilde anlatayım...
Shell Hesabımıza Giriyoruz wget <http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-9-2/shoutcast-1-9-2-linux-glibc6.tar.gz> Komutu ile hesabımıza radyo programını çekiyoruz tar zxvf shoutcast-1-9-2-linux-glibc6.tar.gz Evet dosyamız acıldı .Dosya adı uzundur onun icin kısaltalım mv shoutcast-1-9-2-linux-glibc6 radyo Dosyamız radyo adıyla kaydoldu.. cd radyo pico sc_serv.conf Bu dosyadan Password bolumunde şifrenizi yazın.. Port ister 8000 olarak kalsın ben genelde 5555 yaparım.. (daha karizmatik) Baska bisiye dokunmuyoruz ctrl+x le dosyadan cıkıp y ile kaydettikten sonra.. Serverımızı acmaya sıra geldi.. ./sc_serv yazarak serverımızı baslatıyoruz Dsp plugini winamp a yukleyip server adres port şifre yazıp baglanıoruz.. !!..Dikkat Edilmesi Gerekenler..!! PC nizde firewall varsa size kimse baglanamaz bunada dikkat et .Shellde böyle bisi yok... sc_serv.conf da alt ta adminpass var ordan size baglananların ipsini baglanıs zamanını ne kadardır durdugunu kicklemeyi banlamayı vs gorebilirsin adminpass passwordde yazdıgı gibidir..Bunu deistirebilirsiniz yani normal passle farklı olsun dersen.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=6 sc_serv.conf da altta Adminpass var basındada ; vardır onu kaldırarak sifremizi yazıyoruz kaydedip cıkıyoruz.. Arkadaşlar son bir uyarı daha sc_serv.conf da bir degisiklik yaptıktan sonra serverımızı restart ediyoruz.. nasılmı ? ps x kill sc_servinbasındakino yazıyoruz sonra tekrar baslatıyoruz.. ./sc_serv Hadi Sana Kolay gelsin Bu Kurulumları Aslında Shell Firmaları Daha iyi ve net yapar ben bildiğim kadarını yazdım sadece hatalar olabilir... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #52 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 47
|
guzel bir içerik sağol
![]() ancak shell lerın fıyatı bıraz pahalı turıyede bun bı anlam veremıyorum ben |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
|
Türkiyede İnternet bağlantılarının çok hızlı olmaması hızlı olan yerlerinde problem yaşaması sonucunda her SHELL satan firma dedicated (Kiralık Sunucu) Dediğimiz Makinalardan Aylık Ücret Karşılığı Almakta. Ortalama En Düşük dedicated 100 Milyon Lira Bunun İçin 10 Milyondan 10 Müşteri Bulması Zararını karşılar ama Türkiyede bunu yapması bir ay içinde çok zordur. Çünkü çok sayıda SheLL satan firma var. Türkiyede Bir IRC Server Açan kişi 1 veya 2 Ay açık tutuyor buda SHELL firmasının zararı Demek
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=6 Yani Bu fiyatların yüksek olması Türkiye içinde Çok Çok Doğal |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
|
Bunu Web Host bölümünden IRC bölümüne taşıdım IRC bölümü ile ilgili olduğunu düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Super Moderator
|
NOT: Conf dosyasında 32 limitini en fazla 100 yapınız daha üstünde kasmaya başlar...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #165 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 335
|
başka bı baslıkta arkadaslar anlatmıstı ama solıyım gercektende tr den shell acc alınmaz mutlaka yurt dışı alın
trdekıler 5 para etmez (malesef ..) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Super Moderator
|
swain Yabancı firmaların adreslerini verirmisin
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |