Ram OCArkadaşlar merhaba. Ben kullandığım HI-LEVEL 800 MHz 2*2gb ramlerimi overclock etmek istiyorum ama bu ram zamanlamaları olayından anlamıyorum. Bu konuda bana birşeyler öğretebilecek bir arkadaş yada bana bir kaynak göstereebilecek
Konu Cizız Kırayst tarafından açılmış, 207 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ram OC konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 207. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #256138 Yer: İzmir
Karma etkisi: 516
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 51204
|
Arkadaşlar merhaba. Ben kullandığım HI-LEVEL 800 MHz 2*2gb ramlerimi overclock etmek istiyorum ama bu ram zamanlamaları olayından anlamıyorum. Bu konuda bana birşeyler öğretebilecek bir arkadaş yada bana bir kaynak göstereebilecek birileri varsa gerçekten müteşekkir olurum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135591 Yer: İSTANBUL
Karma etkisi: 1129
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 112458
|
800 mhz normal bi sogutmayla 850 belki yaparsın ama mavi ekran hatalarını görme riskin çogalır. Çoguzaman 800 mhz yazan ramler zaten o.c la o hızlara ulaşır. Kısacası ben 1066 mhz lik rami 1075 te kullanıyorum. Hissedeceğin kadar bir fark yok sadece sentetik testlerce 3-5 puan fazla çıkar. Ram zamanlamaları ramden reme hattta aynı seride ki remler arasında bile dğeişir. kısmet işi. mesela benim ramler 7-7-7-21 ama ben 5-6-5-15 şeklinde kullanmaktayım... Kısacası bilgin yoksa tarifle pek olucak şeyler değil. Anakart burda en büyük etken çünkü o ne kadarına izin verirse o kadar kurcalayabiliyorsun. İşlemci O.c pc hızını arttırır. Tek başına ramden pek bişi alamazsın kısacası.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|