sabit disk yokArkadaşlar hard diskimi bilgisayarıma takıyorum wın 98 cd si ile başlatıyorum cd rom desteği ile başlatıyorum sonra fdisk diyorum ama bana sabit disk yok diyor normalde başlangıçta hard diski görüyor
Konu mesay tarafından açılmış, 626 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
sabit disk yok konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 626. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #11493
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 14
|
Arkadaşlar hard diskimi bilgisayarıma takıyorum wın 98 cd si ile başlatıyorum cd rom desteği ile başlatıyorum sonra fdisk diyorum ama bana sabit disk yok diyor normalde başlangıçta hard diski görüyor yani bios ta hard diski görünüyor ama neden fdisk yapmıyor yardım lütfen
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #18433
Karma etkisi: 886
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 87847
|
arkadaşım pek bi bilgim yok ama benim başımada aynı şey gelmişti harddisk in sata hdd ise bir disket yardımıyla fdisk yapabilirsin yani benim öle idi anakart cd sinin içinde onun programı mevcut diskete kuruyorsun o şekilde yapıyorsun.. tekrar sölüyorum benim o kadar bilgim yok ama ben öle yapabilmiştim... saygılar
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #749 Yer: Turkiye
Karma etkisi: 78
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7041
|
baska bir pc de 2. hardisk olarak bağlamayı dene istersen hardisk yok diyorsa problem vardır hardisk te bazen virus girince birde boot u ucunca bu sekilde oluyordu partition magic le falan bakmayı dene
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35496
Karma etkisi: 8
![]() ![]() Karma: 125
|
knoppix cd si bul harddsk olamdan cdrom olsun yeter pc ni kullanabilirsin hertrülü program vs mevcut linüx yani bi ara kullanıyodum. cd den çalıştırıyosun pc yi güzel bişey
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20522 Yer: misin yemezmisin!
Karma etkisi: 510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 50000
|
hard disk in arkasındaki jumperları değiştirmeyi denedin mi diyecem ama,nereye koyacağını bilmiyorsan dememiş oliyim.En iyisi sen,teknik servise götür onu....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35496
Karma etkisi: 8
![]() ![]() Karma: 125
|
başka bi başlangıç disketi kullan disket bozuk olabilir yada cd den yükleme yapmayı dene xp ler direk başlangıc disketi olmasan cd den yükleme yapılabiliyo yani pc yi cd ile başlatıcan öle dene
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #11493
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 14
|
arkadaşlar şu ana kadar 1000 in üzerinde makina kurdum ilk defa böyle bir problemle karşılaşıyorum jumper ları denedim bios hard diski görüyor ama wın 98 cd si ile başlattığımda fdisk yapmaya çalıştığımda sabit disk yok diyor xp cd si ile başlattığımda kur diske ulaşamadı diyor bios tan hard diski gösteriyorum bios görüpte cd den başlattığımda neden hard disk yok diyor garip hem de çok garip!!!!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #9003
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 358
|
Harddiskte bir bozukluk olabilir , buradan sana verilebilecek tavsiyeler verildi. Aldığın yere getir bir baksınlar.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19277 Yer: istanbul
Karma etkisi: 423
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 41568
|
önce msdos u yuklemen gerekiyor...ayrıca hardiskinin bios dan tanıttınmı bi ona bak oda deilse jumper ayarlarına bak master damı deilmi...msdos kipini 98 baslangıc disketi yaratıp dos kipinde a:/sys c: komutuyla yukleyebilirsin sonra fdiski dene bide.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|