Sachmalamayın!Arkadaşlar, yazı çok eski ama güncelliğini koruyor. Dilimizin para uğruna ne hale getirildiğinin en güzel kanıtı bence. Bunları gördükçe Prof.Oktay Sinanoğlu na hak vermemek mümkün mü? Bu tam bir kültür
Konu ESTERGON tarafından açılmış, 1282 kişi tarafından görüntülenip, 17 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Sachmalamayın! konusundaki toplam yorum: 17, okunma sayısı: 1282. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Arkadaşlar, yazı çok eski ama güncelliğini koruyor.
Dilimizin para uğruna ne hale getirildiğinin en güzel kanıtı bence. Bunları gördükçe Prof.Oktay Sinanoğlu na hak vermemek mümkün mü? Bu tam bir "kültür yozlaşmasıdır." Kolay gelsin. Sachmalamayın! Harika reklam değil mi? İnsanın içi gurur doluyor. "New York'ta bir morning" Cola Turka içip hesap geldiğinde "Bendensin" diye avucunu göğsüne bastıran Türkleştirilmiş Amerikalılar... Türk'e Türk propagandası... "Ala - Turka'laşıyor Amerikan rüyası..." *** New York'ta Amerikan aksanıyla yarı İngilizce - yarı Türkçe bir dil konuşan Amerikalılar... Güzel hayal... Ama hayatın gerçeği şu: İstanbul'da Türk aksanıyla yarı Türkçe - yarı İngilizce bir dil konuşan Türkler... Tofita reklamındaki sarışının, kırmızı elbisesinden taşan göğüslerini avuçlayıp "Şışşşt seyirci!.. Degajeme gel!" çağrısında kullandığı abuk dil değil mi bu?.. Geçenlerde Aktüel'de Onur Baştürk yazdı, gençlerin yeni "Degaje Türkçe"sini: Diyelim "clubber"sınız (yani o parti senin, bu parti benim gezen takımdan...) Arkadaşınızı arayıp akşamki ilk durağı şöyle soruyorsunuz: "- Hangi event'e akıyoruz?" Arkadaşınız cevaplıyor: "- Bir yere gidecektik, ama forgettim" ("unuttum" yani...) "- Dehşebilite bi yer keşfettim, oraya akalım". "- Biliyorum orayı, çok sevişilable bi ortam!" " -Ay ben bu gece sana verirmişim, sen de alırmışın..." *** Argo - İngilizce - internet dili - chat geyiği - cep mesajı - şarkı sözü bulamacı "kopil" bir "Türkçe" bu... "Çok fatal bi durum" diyor, "Direk irençç yani..." diye tanımlıyor. Beğenmişse "ilgincime gitti"... bunalmışsa "intiharlardayım"... samimiyse "yalarım"... şaşırmışsa "atıyoosuuun"... eğlenmişse "koptum", kızmışsa "sachmalama...", "yemin et" derlerse "walla", vedalaşırken "bye"... Görünen o ki, bir gün gerçekten Amerikalı "Yengeye selam söyle" dediğinde, öyle konuşan Türk kalmamış olacak Türkiye'de... *** "Pozitif milliyetçilik", "yerli kola", "Türkleşmiş Amerikalılar"... Geçiniz. "Kola'ya kaçmayalım!" Burada da - "son tahlilde" - kârlı çıkan "Amerikan rüyası"dır. Çünkü - yerli de olsa "Cola Turka" nihayette kola markasını ve onun pazarladığı yaşam tarzını yeniden üretiyor, allayıp pullayıp satıyor. Adı ister "Turka" olsun, ister "Mekka". Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=143872 Yeni "kola - nyalizm", bayrağını dikmiştir. O açıdan "tesettürlü Barbi" ne kadar "dini" ise, "yerli kola" da o kadar "milli"dir. Ne diyor kovboy: "Bendensin." Öyleyiz ne yazık ki!.. "Tiksinç bi durum yani..." Can DÜNDAR 13.07.2003 Düzenleyen ESTERGON : 16-06-2007 at 18:02. Sebep: imla hataları |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #127454
Karma etkisi: 407
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40156
|
süper konu dostum, bir de şimdi bu patlican mevzusu var. Bir GSm şirketinin gençlere yönelik internet sitesi. Mesaj attım adamlara Türkçe katilisiniz diye ama cevap yok. Üzerinde önemle durulması gereken bir konu bence. 14-25 yaş arası gençlik herkes(herkez), yanlış(yalnış), yalnız(yanlız) yazmayı bilmiyor. Gelmeyecek misin(gelmicekmisin) diyemiyor. Tamam yerine Ok, hoşçakal yerine Bye, selam yerine Hi vs.
Not: Parantez içindekileri özellikle yanlış yazdım.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21601 Yer: istanbul
Karma etkisi: 8638
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 862804
|
Mükemmel açıklamış.. Çok doğru..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50243 Yer: Ankara
Karma etkisi: 20834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2082174
|
Evet, çok güzel yazılmış.
Ben de sinir oluyorum aslında tuhaf kelime kullananlara... Özellikle harfleri yanlış kullananlara... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
estargon, inşallah yeni siyasi iktidarlar daha duyarlı bir şekilde Milli kültürümüz korumayı hedefleri arasında çıkarmaz.
Umarım bunları görüp, aynı gaflete biz düşmeyiz! Teşekkürler! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
Alıntı:
her zaman CAN DUNDAR gibi tarafsız ve gercek gazeteci yazarları tebrik edip desteklemişimdir.. Çok doğru konusmus doğru soze ne denir ki !!!! |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98163 Yer: İstanbul'du...
Karma etkisi: 5592
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 558082
|
Abi yine çok güzel bir konuya değinmişsin
Maalesef dilimiz iyice tahrib oldu Bu olgu da çoğunlukla görsel medya yoluyla daha da fazla körükleniyor Bu gidişi körükleyen tv kanallarının yayınlarının yetkili kuruluşca ince bir süzgeçten geçirilmesi gerekiyor Emeğine sağlık... Düzenleyen MirzaBey : 17-06-2007 at 10:51. Sebep: düzenleme |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2424 Yer: in kulağı var!
Karma etkisi: 659
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 65000
|
İğneyi iyi batırmış Dündar Bey.
Sağol Abi. Dikkat etmeliyiz bu yıkıma! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Dilimiz herşeyimiz , ona sahip çıkmalı mümkün olduğunca düzgün kullanmalı ve kullanmayanları uyarmalıyız . Daha öncede buna benzer bir konuda yazdığım şeyi tekrarlıyorum burada en büyük görev devlete düşüyor , gerekirse yasa çıkartıp işletme isimlerindeki yabancı isimleri kaldırmalı , yeni işyeri açacaklara izin vermemeli , tv ve radyolarda kullanılan Türkçeyi denetlemeli , okullarda özel ilgi gösterilmeli.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
yazılar gercek ne yazıkki degajeme gel sacmalıhı bir gercek güzel konu adam güzel konuşmuş gercekten
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31099 Yer: İzmir
Karma etkisi: 723
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71508
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Donanım Editoru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #920 Yer: İstanbul \ Kadiköy
Karma etkisi: 42425
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4240324
|
Çok Güzel Yazılmış Bir Yazı Ve Cok Doğru...Paylaşım İçin Sağol Dostum!.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #11499 Yer: _-_
Karma etkisi: 3724
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 371180
|
ESTERGON öncelikle teşekkürler yazın için. Dilimize sen ben ayırmadan hepimiz sahip çıkmalıyız. En basitinden şu "herkes" yazılımını öğrenelim.
"Herkez" değil "herkes". |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #71884 Yer: bırakıcam bu işleri,gidicem buralardan
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7685
|
can dündar ı pek sevmem ama ara sıra doğruyu söylüyor...güzel konu...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24961 Yer: 06-03
Karma etkisi: 6698
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 669067
|
Bilgisayarda yazı yazarken Türkçe karakter kullanmazdim yıllardır.Son bir iki haftadır özen gösteriyorum zor oluyor ama
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=143872 Tabi sadece çüğö harfleri ile olmaz dilimizin eski güzelliğini yitirmesini önlemeliyiz..Sanki cümleyi uzun kullansak bi tarafımız eksilecekmiş gibi geliyor. Yakında kullanacak kelime kalmadığında dilimizde asıl o zaman diğer toplumların esiri olacağız. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|