Şehit Haberleri ve Olaylar

http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/1b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/2b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/3b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/4b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/5b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/6b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/7b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/8b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/9b.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g253/babalarinyeri2/20b.jpg indirmek için tıkla (http://www.filelodge.com/files/room21/553870/sehitler_olmez.wma) bir askerin mektubu(üzümlü karakolu) Bazı geceler kabuslar görüyorum. Her seferinde başka bir yerde sıkışıp kalıyorum ve Konu Mert233 tarafından açılmış, 6154 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Milli ve Dini Unsurlar > Milli Unsurlar > Mehmetçik
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: haberleri olaylar sehit
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Şehit Haberleri ve Olaylar konusundaki toplam yorum: 14, okunma sayısı: 6154.

Eski 10-03-2007, 11:44   #1
Mert233
Forum Kalfası

Üye numarası: #44570
Yer: Ankara
Karma etkisi: 28 Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000
Şehit Haberleri ve Olaylar

indirmek için tıkla

bir askerin mektubu(üzümlü karakolu)

Bazı geceler kabuslar görüyorum. Her seferinde başka bir yerde sıkışıp kalıyorum ve onlar geliyor. Bazen bir mağaradayım bazen kayalıkların arasında. Seslerini duyuyorum, yaklaşıyorlar. Çok korkuyorum. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi geliyor. Sonra gözüküyorlar. Peşmerge kıyafetlerini, şalvarlarını ve elerindeki tüfekleri görüyorum. Elim tetiğe gidiyor ama tetiği çekemiyorum. Nişan alıyorum, tüfeğimin emniyetini açıyorum ama olmuyor tetik sıkışıyor sanki. Bir milimetre bile kımıldamıyor. Ve silahlarını bana doğrultuyorlar. Tetiği çekmeye çalışmaktan vazgeçiyorum. Onlara bakıyorum sadece ve rahatlıyorum o an. Şehit olacağım aklıma geliyor. Gülümsüyorum onlar tetiğe basarken..
Bu rüyalar aslında kabus değil sanırım. Kabuslar da korkuyla uyanırsın. Ben ise uyandığımda huzurlu oluyorum. Hem ölmek artık o kadar korkutucu gelmiyor. Anneme, babama kavuşacağımı biliyorum öldüğümde. Belki şehit olursam onları gördüğümde benimle daha çok gurur duyarlar.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=125008
Burada Hakkari Dağ Komando Tugayı'na bağlı Üzümlü karakolunda yetmiş kadar asker var. Biz iki tim olarak dün geldik. Gündüzleri uyuyor geceleri ise Irak sınırımdan içeri sızarak karakola olabilecek herhangi bir baskına karşı pusu kuruyoruz. Burası şimdiye kadar üç kere saldırıya uğramış. Bizim buraya geldiğimizi ne korucular ne de yakınımızda bulunan Üzümlü köyündekilerin haberi var. Zaten onlara kimse güvenmiyor. Diğer saldırılarda köylülerin PKK'lılara destek verdiklerini düşünüyorlar. Dağların bembeyaz bir yorganla örtülmüş olduğu bu topraklarda insan sırtının dayadığı arkadaşından başka kimseye güvenemiyor. Belki de güvenmemeli.
Bu yazdıklarımı kendime postalayacağım. Askerden sonra yalnızlığıma geri döndüğümde, posta kutumda görmek istiyorum bu kelimeleri. Belki o zaman daha iyi anlarım savaşsız, kansız yaşayabilmenin değerini. Bu gün burada düşündüğüm tek şey bu karakolu korumak. Ülkemi simgeliyor bu karakol benim için. Artık daha fazla şehit verilmesini istemiyorum. Benim ailem öldü ama buradakilerin annesinin ağlamasını istemiyorum.
Burada kış çok çetin. Kar üç metreden fazla. Bazen bu akıl almaz beyazlığın beni yutacağı hissine kapılıyorum. Dağlar, kar denizinin dev dalgaları gibi. Çok büyükler. İnsan onların eteklerinde kendini savunmasız hissediyor. Bir toz zerresi gibi.
Çok uykum var. Bu geceki devriye için biraz dinlenmeliyim.
12 Aralık 1993 / 10 : 30

Uyuyamıyorum. Yatakta dönüp durdum saatlerce. Bu savaşı düşünüyorum. Daha sekiz ay önce İstanbul sokaklarında dolaşıyordum. Askerlik umurumda bile değildi. En fazla günde iki-üç kilometre koşacak birazda eğitim yapacaktım. Komutanlarda fırça yiyecek ve en sonunda şafak defterimde karalanacak gün kalmadığında hayatıma geri dönecektim. Bu gün ise bunlar çok uzak hayaller gibi. İnanması çok zor geliyor. Girdiğim onca çatışma... ve ölüm... Kemal... Başını kaldırmasaydı şimdi yan ranzada uyuyor olacaktı ve ona saçma sapan şakalar yapmaya devam edecektim. Kemal cansız yanıma düştüğünde sanki üzerime dağlar devrildi. Ben altlarında kaldım, ezildim… Kımıldayamadım. Ona dokunamadım. Mevzide yanımda yatıyordu. O düşünce silah sesleri durdu, mermiler havada aslı kaldı sanki. Ağlayamadım. Ama o gün bıraktım o soysuzlara acımayı. O çatışmada sadece Kemal'i kaybettik. PKK'lılardan ise beşi ölmüştü. Cesetlerinin üzerine hücum yeleğimdeki tüm şarjörleri boşalmak isterdim. Belki yapabilirdim de. Kim bana bir şey diyebilirdi ki? Beni divanı harbe mi verirlerdi. Sadece bir sigara yakabildim. O gün, orada, o PKK'lıların cesetleri dibinde Kemal'e ağladım....

Aşkını, arkadaşını, ailesini her şeyini kaybetmiş bir askerim. Tek bulduğum şey savaş. Bu kadar kaybedişten sonra kendimi bulmaya çalışmak saçma geliyor. Hayatta kalın, diyor komutanlar. Ölmeyin. Sakın ölmeyin. Düşmanlar ise dışarıda bir yerdeler. Bize saldırmak için fırsat kolluyorlar. Gayri nizami savaşıyorlar. Vuruyor, bize kaybedilenler bırakıyor ve kaçıyorlar.
Bundan bir kaç ay önce Uzunsırt karakoluna saldırdılar. En büyük kayıp emniyet timinde oldu. Sekiz asker şehit düştü. Ama insanı çileden çıkartan koruculardan birinin anlattıklarıydı. 10-12 PKK'lı emniyet timindeki askerleri şehit ettikten sonra şehitlerin başında halay çekmişlerdi. İnsan böyle şeyler duyduktan sonra duyduğu öfke ve kin dayanılmaz oluyor. Ben askerliğim boyunca bizi yüreklendirmek ve savaşma şevkimizi arttırmak için sarf edilen bir çok söz duydum. Çoğu arkadaşım gibi bana da bu sözler saman alevi etkisi yaptı. Bir anlığına parladık.. Fakat Uzunsırt karakolu ve bunu gibi olaylar bize korkunç bir intikam duygusu bıraktı. İnsan intikamını aldığı zaman rahatlar. Oysa burada yaşanan her duygu insanın ruhuna bir çentik açıyor.
Uyumak istiyorum. Başaramayacağımı bilsem de uyumaya çalışmalıyım. Yarın biraz daha yazacağım ve belirli aralıklarla bu yazıları kendime postalayacağım. Yani uzun zaman sonra bunları ben okuyor olabilirim. İnsan, kendine ne der böyle bir durumda? Sıkma canını bak her şey geçti, evine dündün ve posta kutunda bu mektupları buldun, rahatla mı demeliyim? Bu yazıları okuyan ben, bilmeyecek mi orada, o dağlarda, kendine veya başkasına yazılar göndermeye hazırlanan başkaları olduğunu?
Bir şiir yazacağım. Sonra uyuyacağım.

Aynı Tarih 12 Aralık 1993 / 15 : 45

-Son-

9 Aralık 1993 tarihinde iki Jandarma Özel Harekat Komando timi aldıkları emir üzerine çok gizli bir şekilde Üzümlü Karakoluna girdi. Amaçları dağa önce üç kere saldırıya uğrayan bu karakolda bulunan askerlerin güvenliğini daha fazla arttırmaktı. Bu iki tim gündüz karakolda istirahat edip gece karakolun altından Kuzey Irak'a girerek her gece başka bir yerde pusu kurmakla görevlendirildiler.Bu iki timin varlığından, asker dışında ne karakol yakınındaki Üzümlü köyünün nede korucuların haberi vardı.
Timler Üzümlü'deki üçüncü akşamında, 12 Aralık 2003 saat 21 : 00'de pusu kurmak için karakoldan hareket edip Kuzey Irak'a yürüyüş halindeyken, Üzümlü Karakolu'na saldırmak için yaklaşan PKK gurubu ile karşı karşıya geldiler. İlk darbeyi timler vurdu. Fakat silah seslerinin duyulmasından 15-20 dakika sonra, Üzümlü köyünden karakola saldırı başladı. Köyden gelen ateşler, her şeyin PKK'lılarca planlandığı gibi gittiğini sanıp, hem yaklaşmanın, hem sızmanın tamamlanıp da saldırının başladığını düşünen, köydeki korucu ve milisler tarafından açılmıştı. Bu karakola daha önceleri yapılmış olan saldırılar da bu şekilde olmuş, Kuzey Irak'tan 100-200 kişilik PKK gurubu gelmiş, köydekilerle de birleşince 200-220 militanlı PKK gurubu saldırıyormuş gibi kıymetlendirilmişti. 12 Aralık 1993 gecesi maskeleri düştü. Sabah köyde tek bir kişi bulunamadı. Hepsi kaçmıştı. Komanda timlerinden biri astsubay çavuş dördü komando eri beş şehit, doğrudan karakola yapılan atışlarda da bir asteğmen ve bir karakol eri şehit oldu. PKK gurubundan ise 24 terörist o gece, daha sonraki takip operasyonlarında ise 27'si öldürüldü. Bir daha Üzümlü Karakoluna saldırı olmadı.
Üzümlü'de 12 Aralık 1993 gecesi saat 21 : 30'da Kuzey Irak'a sızan iki komanda timinde bulunan ve çatışma sırasında şehit olan askerlerden birinin şahsi eşyaları arasında, kendisinin yazdığı şu şiir çıktı:

Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın, toprağımda rahat içinde yatayım
Bedenimden komandomu çıkarmayın
Onlar benim gururumdur
Botlarımı çıkarmayın
Onlar nice yollar aşacak
Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek
Elimden tüfeğimi almayın
O benim namusundur
Ölünce mezarıma sembol olacak
Yara'mın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak
Göğsümden kör kuşunu çıkarmayın
O benim madalyam olacak
Bu şiir Hakkari'deki askeri tesislerin tamamına her şekilde görülebilecek yerlere, özel levhalar üzerine yazılmış,. Hakkari Dağ Komando Tugayı'nın giriş duvarına büyük, pirinç pano üzerine kabartma harflerle yazdırılarak takılmıştır
Mert233 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 10-03-2007, 11:46   #2
Mert233
Forum Kalfası

Karma etkisi: 28 Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000Mert233 seviye: 2000
‘Baba ben şehit oluyorum, hakkını helal et’

Şırnak Uludere’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Oğuz Parparoğlu’nun cenazesi dün İstanbul’da toprağa verilirken, şehit erin son sözleri yürek dağladı. Amcasının verdiği bilgilere göre, çatışma öncesi babasıyla cep telefonundan görüşen Parparoğlu, “Baba arkadaşlarımın hepsi şehit oldu. Ben de yaralıyım, ölüyorum. Hakkınızı helal edin. Anneme haber verme üzülür.” der. Şehit er daha sonra cep telefonunu elinden düşürür. Babası ise uzun süre telefondan çatışma seslerini dinler. Acılı aile sabaha kadar oğullarından gelecek ‘yaşıyor’ haberini umutla bekler. ‘Belki yaralıdır, konuşamamıştır.’ diyerek teselli bulur. Ancak, sabah saatlerinde gelen askeri erkan, er Oğuz Parparoğlu’nun şehadet haberini verir.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Oğuz Parparoğlu dün Levent Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda törenle toprağa verildi. Tören sırasında şehit erin yakınları gözlaşlarını tutamazken, kardeşi Filiz Parparoğlu’nun, ağabeyinin taputuna sarılarak uzun süre ağlaması herkesi duygulandırdı. Şehit yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törende dede İbrahim Parparoğlu da, “Oğlumuz vatana feda olsun.” derken yetkililere seslenerek; “Biz ağlıyoruz; başka anneler, babalar ağlamasın. Bu son olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Jandarma Er Oğuz Parparoğlu’nun çatışma öncesi aradığı babasıyla cep telefonuyla görüştüğü öğrenildi. Amca Halil Parparoğlu, şehit er ile babası arasında geçen konuşmayı Zaman’a şöyle anlattı: ‘Gece saat 10.00 sularında babasıyla annesi işyerinde çalışırken babasını cep telefonundan aramış. Babası telefona bakınca şaşırmış bu saatte Oğuz nasıl arıyor diye. Oğuz, ‘Baba arkadaşlarımın hepsi şehit oldu ben de yaralıyım ölüyorum. Hakkınızı helal edin. Anneme haber verme’ demiş.”Amca Parparoğlu, bu kısa konuşmanın ardından şehit erin telefonunun elinden düştüğünü söyledi. Baba Parparoğlu’nun uzun süre telefondan makineli tüfek ve çatışma seslerini dinlediğini anlatan amca Parparoğlu, “Bizim haberimiz olduktan sonra sabaha kadar ümitle bekledik. Belki yaralıdır konuşamamıştır diye düşündük. Ama sabah saatlerinde askerî erkan gelerek Oğuz’un şehadet haberini verdi.” dedi. Ailenin tek erkek çocuğu olan şehit er Oğuz Parparoğlu geçen ay 15 günlük izin kullanmış. Bir hafta önce tekrar birliğine dönen Parparoğlu, izin süresince babasının yerine çalışarak onu dinlendirmiş. Amca Parparoğlu, şöyle konuştu: “Oğuz varlıklı bir ailenin çocuğu değil. Babasının bir çorap atölyesi var. İzine geldiği zaman, ‘Baba sen çok yoruldun dinlen, ben çalışırım.’ diyerek 15 gün boyunca çalıştı, babası da dinlendi. İzin süresi dolunca da birliğine döndü. Kısa süre sonra da şehadet haberi geldi.” 12 ay önce askere giden şehit er Parparoğlu’nun terhisine 3 ay kalmıştı. 21 yaşındaki Parparoğlu’nun Elif ve Filiz adında iki kız kardeşi bulunuyor.

Şehit Parparoğlu için Levent Camii’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Emin Murat Bilgel, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit ve askerî yetkililer katıldı. Cenazeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök çelenk gönderdi.

Eski 10-03-2007, 11:48   #3
Mert233
Forum Kalfası

33 Erİ Nasil Şehİt Ettİler?

Hürriyet-Yıl 1993. Malatya’dan iki sivil midibüse biniyorlar. Hepsi sivil giysili. Üniforma ve postalları çantalarında. Hiçbirinde silah yok, kendilerine refakat eden tek bir askeri personel de. Saat 18.00. Bingöl’e 10 kilometre var. Dağlık, dar bir yol.

Birden silah sesleri yankılanıyor. İlk virajı geçtiklerinde, 50 PKK’lının karşı yönden gelen Bingöl Tur’a ait bir otobüsü durdurup, çoğunluğu terhis olmuş ya da dağıtıma giden sivil erlerden oluşan 50 yolcuyu esir aldığını görüyorlar. Şoföre bağırırlar; ‘Geri dön!’ Şoför oralı olmaz. Zaten 4 saatlik yolda 3 mola vermiş... Otobüsün kapısını, ‘Orada ben yoktum’ diyen Şemdin Sakık, o zamanki adıyla ‘Parmaksız Zeki’ açıyor.

OSMAN PARTAL ANLATIYOR
Trabzonluyum. İki midibüsteki toplam 50 askerden biriydim. Van-Özalp’taki birliğime gidiyordum. Yol boyunca gereksiz molalar veren şoför bir ara lastik patladığını söyleyip durdu. Lastiğin patlamadığını, krikoya dokunmadığını gördüm. Aksın altına girdiğinde birileriyle konuşma yaptığını duydum.

Galiba telsizle konuşuyordu. Şemdin Sakık, şimdi Hürriyet’te yayımlanan açıklamalarında ‘Eylem planlanırken buradan askerlerin geleceğini bilmiyorduk’ diyor. Yalan söylüyor. Çünkü ilk otobüsün en ön koltuğunda oturuyordum. Yolumuzu kestiklerinde şoförün kapısını bizzat Sakık açtı. Toprak rengi üniforması vardı üzerinde, aynı renk kasketi ters takmıştı. Omuzundaki tüfeğin namlusu yere bakıyordu.

Şoföre, diğer otobüsün nerede olduğunu sordu. ‘Arkada, geliyor’ cevabını aldı. İki dakika sonra diğer otobüs düştü pusuya. Yani bizi bekliyorlardı.

DOĞULU-BATILI DİYE AYIRDILAR

Geceyarısına kadar teröristlerle yürüdük. Mola verildiğinde niçin kaçırdıklarını, amaçlarını sorduk. ‘TC ateşkes ilan edince, iki gün içinde sizi serbest bırakacağız’ dediler. Saat 01.00 sularıydı. Sakık’ın talimatıyla tek sıra olduk.

Şemdin Sakık nereli olduğumuzu sorup, Doğulu-Batılı diye bizi iki gruba ayırdı. Sakık, doğulu olmayan benim de içinde olduğum 34 kişinin eğitim kampına götürülmesini söyledi. Dağda koşar adım yürümeye başladık. Bize eşlik eden teröristler sürekli değişiyordu.

Toplam 300 kişiydiler. Bir köye gittik. Kapısını çaldıkları evlerden başka teröristler çıkıp gruba katıldı. Kimi terörist evlere gidip istirahat etti. Bir ahıra soktular bizi öldürmek için. Sonra vazgeçtiler. Tekrar yürümeye başladık. Sabahı göremeyeceğimi düşünüyordum. Yıldızlara son kez bakıp annemi, babamı, köyümü düşündüm.

Bir ırmaktan geçerken su içtik. Dağ yoluna çıktık. Davranışları sertleşti. Durdurdular. Saat 03.00 sıralarıydı. Yolun kenarına dizilmemizi istediler. Kolkola girip sıklaşmamızı istediler. Yanımdaki arkadaşıma ‘Devrem bizi vuracaklar’ dedim.

DEVREMİ ÖLÜ GÖRÜNCE BAYILDIM

Tir tir titriyordum. Kalaşnikof, Bixi ve Kanvasların emniyetlerini açtılar. Sonumuzun geldiğini anladım, kelimeyi şahadet getirip kendimi yere attım. Taramaya başladılar. Dizime bir mermi isabet etti. Vurulanlar üzerime düşüyordu. Kafamı koruyordum. Hepimizin öldüğünden emin olmak için yüzlerce mermi yağdırdılar.

Gittiklerini, seslerin uzaklaşmasından anladım. Altı yedi arkadaşım sağdı henüz. Diğerleri paramparçaydı. Can çekişenler, hırıldayanlar, ağlayanlar, inleyenler... Su istiyorlardı. ‘Anne, anne’ diye bağırıyorlardı. Öldüğümü zannediyordum.

Kendimi çimdikledim, ölmemişim. Devremi beyni parçalanmış görünce bayılmışım. Bizi yan yana dizip 1570 mermi sıktılar Ayılınca şehit arkadaşlarımı sırt üstü çevirdim. Dokunduğum her uzuv elimde kalıyordu. Beyin, ayak... Yardım aramak için yukarı doğru koşmaya çalıştım.

Kan kaybediyordum. Asfalta çıktım, bir kamyonla yakındaki Elmalı Karakolu’na gittim. Olanları anlattığımda dinleyen jandarmalar ağlamaya başladı. Helikopter, tanklar geldi. Şehitleri aldık. Olay yerinde 1570 mermi kovanı bulundu. Yani silahsız erlerin herbiri için 50 mermi kullanmışlardı... Şoför biliyordu

ERKAN OMAY ANLATIYOR
Adanalı hemşerim Mehmet Tura’yla Manisa-Kırkağaç’ta acemi eğitimimi tamamladım. 24 Mayıs sabahı, jandarma komando olarak Siirt’teki birliğimize gitmek üzere Malatya’dan iki sivil midibüse bindirildik. 50 askerin hiçbirinde silah yoktu. Bizi koruyan refakatçı da.

Bingöl’e 10 kilometre kaldığını belirten tabelayı geçtik, ilk dönemeçte silah sesleri duyduk. Saat 18.00’di. Karşı yönden gelen Bingöl Tur otobüsünü tarayan 50 kadar PKK’lı, çoğunluğu bizim gibi asker olan yolcuları indirmişti. Şoföre geri dönmesi için bağırdım. Duymazdan geldi. Zaten tuhaf şekilde, 4 saatte 3 mola vermişti.

Bizi indiren PKK’lılar ‘Geleceğinizi biliyor, sizi bekliyorduk’ dedi. O sırada feryat figan, yaşlı bir adam çıktı karanlıklardan. ‘Oğluma ne yaptınız’ diyordu. Adını söyleyince oğlunun otobüslerde olmadığı anlaşıldı. Çok yaşlı olduğu için babaya dokunmadılar. Geldiği gibi gitti. O baba sayesinde kurtulduk. Hepimizin öldüğü sanılıyordu. Askere gidip sağ kalanlar olduğunu söylemeseydi teröristler hepimizi öldürecekti.

YANLIŞLIKLA 9 ŞEHİT DAHA
Sürekli yürüyorduk. Ertesi gün 12.00’de silah seslerinden askerlerin yaklaştığını anladım. Asıl harekat 16.00’da başladı. Sikorsky ve F-16’lar uçuyordu tepemizde. PKK’lılar kazma kürek çıkarıp siper kazdı, kayalıklara saklandı.

Bizi hedef olarak ortada bıraktılar. Askerimiz, yanlışlıkla içimizdeki 9 eri şehit etti bu yüzden. Müthiş bir yağmur vardı. Bizi kalkan olarak kullanan Şemdin Sakık bir ara yanımıza geldi, sağ kaldığımızı görünce şaşırdı. Teröristler geri çekiliyordu. 13 kişi kalmıştık. Kurşuna dizilenlerin arasından kurtulan Osman Partal da aramızdaydı.

Ellerimizi çözmeyi başardık. Kaçmaya başladık. Karşılaştığımız birkaç teröriste ‘Bizi serbest bıraktılar’ dedik. İnandılar. Birbirimizden ayrılmış, askerlerin bulunduğu yöne koşuyorduk. Bulduğum bir dala beyaz mendil bağladım, bir yandan bağırıyordum.

Tükendiğim anda korucular ve askerlerden oluşan timle karşılaştım. Mavi berelileri görünce ağlamaya başladım. Komutan ‘PKK’lı var mı içinizde?’ diye sordu. Sonra sarılıp hepimizi tek tek öptü. Bingöl Cezaevi’ndeki bir koğuşa götürdüler bizi.

Elbiselerimizi değiştirdik. Evlerimize telefon edebileceğimizi söylediler. Kafam durmuştu yaşadıklarımdan sonra. Evin telefon numarası bir türlü aklıma gelmediği için arayamadım.

ERKAN UMAY ANLATIYOR
10 kişilik yakın korumaları arasındaki, ‘hemşire’ diye hitap ettikleri kadın bizimle alay etti. Sakık, ‘Sorunumuz rütbelilerle, size bir şey yapmayacağız’ dedi. Her birimize nereli olduğumuzu sordu. Aramızda Denizli ve Konya’dan olanlar çoğunluktaydı.

Hemşerilerden oluşan timler daha başarılı olur, tehlikelidir diye bir kenara ayırdılar. Şehit olan 33 arkadaşımızın çoğunun bu iki ilden olmasının nedeni bu. Bu arada bir er ‘Ben Kürt’üm’ deyince PKK’lı ‘Kürt-Türk fark etmez. Asker askerdir.

Biz askere düşmanız’ dedi. Tek sıra olmamızı istediler. En başta ben vardım. Mehmet Tura 6’ncıydı. Yan yana olalım diye gittim, 7’nci oldum. ‘Baştan 6 kişi gelsin’ dediler. Diğer sıralardan aldıkları 6’şar kişiyle bir grup oluşturdular. ‘Kolkola girin’ deyip götürdüler. Arkadaşlarımız kolkola ölüme gittiler.

SİLAHLAR 10 DAKİKA HİÇ SUSMADI
Derken yer gök Kalaşnikof cayırtısına boğuldu. Kalaşnikoflar 10 dakika boyunca hiç susmadı. Mehmet’in bana son bakışını unutamıyorum. Sırada yer değiştirmesem, onun önünde dursam beni götüreceklerdi, Mehmet ölmeyecekti. Adana’da ticaret lisesinde sevdiği bir kız vardı. Terhis olur olmaz evleneceklerdi. Askerin üniformasını çıkartıp kendisi giydi

Sayıları 150’yi bulan PKK’lıların silah tehditi altında yürümeye başladık. Bir köyün alt tarafında durduk. 15 yaşındaki terörist ‘200 metreden sigarayı bile vururum’ diyerek böbürleniyordu. İçimizde komando olup olmadığını sordu. Tişörtümde ‘Kırkağaç-Komando’ yazıyordu. Beyaz gömleğimi çıkarmamı istediler.

Devrem Konyalı Adnan Gebeş’in verdiği parkayı giyip, bunu sakladım. Bu sırada teröristler el koydukları çantalarımızda bulunan üniforma ve postallarımızı giydi. Türk askeri kılığına büründüler. Ellerimizi sicimle bağladılar. Mehmet Tura’yla kaçmaya karar vermiştik.

Tuvalet bahanesiyle elimi çözdürdüm. O sırada korkunç suratlı bir terörist gelip Kalaşnikofu ağzıma soktu. ‘Bir daha kaçmayı aklından geçirirsen beynini dağıtırım’ dedi. Sabahın 02’sine kadar yürüdük. Elebaşı Şemdin Sakık, Türk askeri üniforması giymiş, elindeki telsizle emir yağdırıyordu. Üstün başarılı işsiz Erkan Omay, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde bir hafta psikolojik tedavi gördü.

Hava değişiminden sonra havancı jandarma komando olarak Eruh’taki birliğine katıldı. Sevkiyatın yine korumasız otobüslerle yapıldığını görünce tepki gösterdi, birliğine uçakla gönderildi. Katıldığı operasyonlarda çok sayıda üstün başarı belgesi aldı. Şu anda işsiz olan Omay, ‘En ufak bir şey olsun, askere gönüllü giderim’ diyor.

Eski 10-03-2007, 11:49   #4
Mert233
Forum Kalfası

BİZİ TARAYAN PKK’LIYI 4 YIL SONRA YAKALATTIM
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Erdal Özdemir, değişik dönemlerde tedavisi için Denizli’de bulunan askeri hastaneye gidiyordu. Bingöl katliamının üzerinden 4 yıl geçmişti. Ancak, Erdal Özdemir, kendisine ateş edenlerden bazılarının yüzünü hiç unutmadı.

Erdal, kendisini ateş eden PKK’lıyı nasıl yakalattığını şöyle anlattı: ‘Kuzenimle birlikte hastanenin hariciye koğuşuna gittik. Koridorda doktorun gelmesini bekliyorduk. O sırada aynı yere gelen iki asker gördüm. Yüzlerine bakınca birisini hemen tanıdım.

Bu, bana ve silah arkadaşlarıma Kalaşnikofla kurşun yağdıran PKK’lılardan birisiydi. Aradan 4 yıl geçmiş, şimdi asker olmuştu. Ben dikkatlice yüzüne bakarken, sanki o da beni tanımıştı. İkimiz de heyecanlandık. Orada ‘33 eri vuranlardan birisi burada’ diye bağırmaya başladım. Biraz sonra bu kişiyi yakaladılar.

Benim yanılıp yanılmadığımı anlamak için çok değişik teşhis yöntemleri uyguladılar. Hiçbirinde de yanılmadım. Zaten bu kişi de DGM’de yargılanmaya başlamıştı.’

Genelkurmay yetkilileri, Denizli’de bu olayın yaşandığını doğrularken Erdal Özdemir’in dikkati sonucu 33 erin şehit edilmesi olayına katılan ve eylemin olduğu dönemde 16 yaşında olan Bingöllü Necmettin A.Tekin’in yakalandığını söylediler. A.Tekin, Jandarmada ve DGM’de verdiği ifadede Bingöllü olduğunu, ancak eyleme katılmadığını öne sürdü. Mahkeme ‘kuvvetli bir şüphe mevcut olduğundan şüphenin sanık lehine yorumlanmasına’ karar verdi ve Necmettin A. Tekin hakkında beraat kararı aldı.

YÜZÜKLERİ BİLE ALDILAR
Köyden çıktıktan sonra 3-4 saat daha yürüdük. Sonra 10’arlı sıra oluşturmamızı istediler. Ceplerimizi teker teker boşalttılar. Parmaklarında yüzük olanların yüzüklerini bile aldılar. Benim de üzerimde bulanan 2 milyon lirayı, Samsun sigarasını, jetonlarımı, çantamdaki spor ayakkabılarımı aldılar.’

Arkadaşımın kanını içerek sağ kalabildim

Katliamdan yaralı olarak kurtulan Erdal Özdemir, tüm çabalara rağmen felç oldu. Bugün tekerlekli sandalyeye mahkum olan Erdal ‘Ölen arkadaşlarımın intikamını almayı çok istiyordum. Ancak olmadı’ diyor ve ekliyor: ‘Yapacak bir şeyimiz kalmamıştı. Silahlar ölüm kusuyordu. Gelişi güzel ateş ediyorlardı. O an hepimiz yerlerdeydik.

Ben yere düşerken, üzerime kol kola olduğum diğer arkadaşım düştü. Daha sonra ölmediğini gördükleri kişilerin üzerine birer kurşun daha sıktılar. Ben de yaralıydım ama altta olduğum için dikkat çekmiyordum. Az sonra büyük bir sessizlik oldu. Sürekli kan kaybediyordum.

Kısa sürede kan durdurulmazsa ben de ölecektim. Üzerime düşen arkadaşımın akan kanını içmeye başladım. Belki bu şekilde hayatta kalabilirim diye düşünüyordum. Uzun bir süre sonra oradan 5 kişi yaralı olarak hastaneye götürüldük.

Eski 10-03-2007, 11:51   #5
Mert233
Forum Kalfası

Şehit aileleri derneği açıklaması

Türkiye'mizde 1984 tarihinden Mart 2001 tarihi itibariyle Vatanın bölünmezliği uğruna canlarını verip, Gökteki Hilal ile Yıldızı Bayrak, Toprağı da Vatan yaparak kara toprağın bağrında sıra dağlar gibi yatan şehitlerimiz; Sizler gençliğinizi yaşamadınız. Vatan savunmasını, Milli Misaki, Cumhuriyeti, canınızdan üstün tuttunuz. Oysa sizlerin olağanüstü yetenekleri vardı. Türk milleti için büyük değerler üretebilirdiniz. Vatan sevgisini yine ilk sıraya aldınız. Vatanı bölmek isteyenlerin üzerine nasıl saldırdığınızı, Cudi, Kabar, Namaz dağlarında, Kuzey Irak'ta nasıl aslanlar gibi savaştığınızı, sözde kürt devletinin kuruluşunu nasıl engellediğinizi, ne zaman şehit olacağınızı, silah arkadaşlarınız ve komutanlarınız anlattı. O zaman " Ne Büyüksün ki Kanın Kurtarıyor Tevhidi, Bedrin arslanları ancak sizler kadar şanlı idi." mısraları geldi aklımıza !
Yemen şehidi Mehmet, Ahmet, Osman, Mustafa, Bekir.... amcalarınızın kahramanlığını, Çanakkale Şehitleri Ömer, Yahya, Faruk, Mahmut amcalarınızın vatan sevgisini nasıl nesilden nesile anlatarak ruhlarını şad ediyorsak, siz şehitlerimizin kahramanlığını, vatan severliğini de nesilden nesile anlatarak sizleri unutmayacağımız gibi unutturmayacağız da!

Sizler Vatanın bölünmezliği uğruna şehit oldunuz. Vatan Haini Bölücü başı yakalandı. Yargılandı. Bu yargılama işi dünyanın gözü önünde yapıldı. Yargılanması sırasında bölücü başı vatan haini suçunu kabul ederek tüm şehit çocuklarından, ana ve babalarından özür diledi. İdam cezasına mahkum oldu.

Cezası kesinleşen vatan haini bölücü başının bu cezası sizler şehit olmadan sizlerin yanında olduğunu "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diyerek iktidarda olanlar engelledi engellemeye de devam ediyorlar! Sizlerin ana, baba, eşleriniz ve çocuklarınız olararak bölücü başının idam edildiğini müjdeliyemiyoruz, sizlerden özür diliyoruz.

Sizlerin yeri çok güzel, Şehitliğin her kişiye nasip olmayacağını biliyoruz. Ama yokluğunuza dayanmak çok zor. Sizleri çocuklarınız, ana, baba ve eşleriniz rüyasında görüyor. Sizlere sarılıyor, ama uyandığında göz yaşından başka bir şey kalmıyor. İnsan engellerinin hepsini aştık da kader engelini aşamadık. Kader bu!

Biz şehit ailelerine ağlarken gülmek yakışmaz, bizler ne zaman güleriz, biliyormusunuz? Üç liderin engellediği idam dosyası meclise gelir, adalet ne zaman yerini bulur da, vatan haini çocuk katili, tetörist başı idam edilirse o zaman !!!

Şehit aileleri derneği açıklaması

Eski 10-03-2007, 11:52   #6
Mert233
Forum Kalfası

Vatanımızda her gün şehit haberleri gelirken, Kaçırılan İsrail askeri için Tayyip Erdoğan ile ilgili Yılmaz Özdil in bir köşe yazısıs

İsrail seninle gurur duyuyor

İsrail ile Filistin arasında arabulucu ya.
Baktı ki, bir onbaşıyı kaçırmışlar...
Hemen sarıldı telefona.
Önce İsrail'i aradı.
Sonra Filistin'i aradı.
Ardından ABD'yi aradı.
Neden?
Adı üstünde...
Hem aracı, hem bulucu o.
Arıyor ki, bulsun.

Malum, Kasımpaşa'da meşhur laf vardır, arayan Mevlası'nı da bulur, İsrailli onbaşıyı da...

Ama bu arada bizim çocuklar şakır şakır gidiyor. Kimini pusuyla şehit ediyorlar, kimini mayınla... Son olarak, iki evladımızı daha havaya uçurdular Bingöl'de... Bir tanesini de taradılar Tunceli'de.
Dün verdik toprağa...

Aradı mı vurulan birliklerin komutanlarını acaba?
Ya da şehitlerin ana-babalarını?
Bilmiyoruz.
İsrailli'yi aradığını biliyoruz ama.

Çünkü İsrailli dediğin, hergün kaçırılmıyor.
"Bize ne be birader" dememeli.
Aramalı.
Bizimkiler, nasıl olsa hergün ölüyor.
E günler de torbaya girmediğine göre...
Bugün aramazsa, bir ara arar artık.
Yeter ki, İsrailli'yi bulsun sağ salim.
Dualar ederek, yolunu gözleyen ailesine teslim etsin, bizimkiler kolay.

-Sabah- Yılmaz Özdil

Eski 10-03-2007, 11:54   #7
Mert233
Forum Kalfası

Karaman İli Şehitleri

Şehit POLİS MEMURU ABDULLAH TERZİ

Şehit POLİS MEMURU ABDULLAH TERZİ, 1947 tarihinde doğdu. Karaman ili Kazım Karabekir-Boyacı mahallesi nüfu-suna kayıllıdır.

Şehit POLİS MEMURU ABDULLAH TERZİ, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmakta iken, 11 Nisan 1979 tarihinde İstanbul ili Selimiye semtinde bulunan Duvardibi Eczanesi önünde devriye görevlerini ifa ederlerken polis ekip otosunun taranması sonucu şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER ABDULLAH ERDOĞAN

Şehit JANDARMA ER ABDULLAH ERDOĞAN, 15 Mayıs 1970 tarihinde doğdu. Karaman ili Kazım Karabekir ilçesi Kızılkuyu köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER ABDULLAH ERDOĞAN, Siirt ili Eruh ilçe J.K.lığı Dikboğaz Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapmakla iken, 9 Ağustos 1992 larihinde Dikboğaz Jandarma Karakolu'nda bir grup PKK terör örgüt mensubu tarafından yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER ABİT ORBAY

Şehit JANDARMA ER ABİT ORBAY, 01 Nisan 1972 tarihinde doğdu. Karaman ili Sarıveliler ilçesi Civler köyü nüfusıma kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER ABİT ORBAY, ileri Lojistik K.lığı (HAKKARİ)'nda vatani görevini yapmakla iken, 01 Ağustos 1993 tarihinde Hakkari Yüksekova ilçesi'nde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çalışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER AHMET YILMAZ

Şehit JANDARMA ER AHMET YILMAZ, 27 Ocak 1971 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez Dere köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER AHMET YILMAZ, 1/118'nci Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı (ŞEMDİNLİ/HAKKARİ)'nda vatani görevini yapmakta iken, 13 Eylül 1992 tarihinde Hakkari ili Şemdinli ilçesi Aktülün Karakoluna PKK terör örgüt mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA UZMAN ONBAŞI AHMET OKUR

Şehit JANDARMA UZMAN ONBAŞI AHMET OKUR, 17 Mart 1972 tarihinde doğdu. Karaman ili Sudurağı kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA UZMAN ONBAŞI AHMET OKUR, Tunceli Jandarma Özel Harekat Grup Komutanlığı'nda görev yapmakta iken, 12 Ağustos 1995 tarihinde Tunceli ili Mazgirt ilçesi Şişikormanları bölgesinde planlı operasyon esnasında PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE ASTEĞMEN AHMET TAŞER

Şehit PİYADE ASTEĞMEN AHMET TAŞER, 18 Mart 1969 tarihinde doğdu. Karaman ili merkez nufusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE ASTEĞMEN AHMET TAŞER, 41 nci Piyade Tugay Komutanlığı (Vize/KlRKLARELİ)'nda vatani görevini yapmakta iken 17 Ağustos 1992 tarihinde Diyarbakır ili Lice ilçesi Abalı köyü yakınlarında PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit POLİS MEMURU AHMET YILDIZ

Şehit POLİS MEMURU AHMET YILDIZ, 1967 tarihinde doğdu. Konya ili Çumra ilçesi Arıkören köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit POLİS MEMURU AHMET YILDIZ, Batman Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmakta iken, 21 Nisan 1992 tarihinde PKK terör örgüt mensuplarının saldırısı sonucu Batman ilinde şehit olmuştur.

Şehit ÖĞRETMEN ALİ YILDIZ

Şehit ÖĞRETMEN ALİ YILDIZ, 1 Ağustos 1969 tarihinde doğdu. Karaman ili Sarıveliler ilçesi Adiller köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit ÖĞRETMEN ALİ YILDIZ, Mardin ili Savur ilçesi Başkavak İlköğretim Okulu birinci kademe öğretmeni olarak vatani görevini yapmakta iken, 5 Kasım 1994 tarihinde Mardin'in Savur ilçesine göreve giderken PKK terör örgüt mensupları tarafından üç arkadaşıyla birlikte yolda şehit edildiler.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER ALİ AVCI

Şehit JANDARMA KOMANDO ER ALİ AVCI, 1974 yılında doğdu. Karaman ili merkez Elmayurdu köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER ALİ AVCI, Siirt Okçular l.nci Jandarma Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakla iken 3 Ekim 1995 günü Siirt ili Okçular köyü üs bölgesinde Seribir tepe mevkiinde pusuda iken mevziye sızan PKK terör örgüt mensuplarınca şehit edilmiştir.

Şehit JANDARMA ER ALİ UYANIK

Şehit JANDARMA ER ALİ UYANIK, 24 EYLÜL 1970 tarihinde doğdu. Karaman ili Ayrancı ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER ALİ UYANIK, Hakkari ili Şemdinli Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı Üzümlü karakolunda vatani görevini ifa ederken 28 Ağustos 1993 tarihinde şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI ALPAY GÜRSOY

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI ALPAY GÜRSOY, 10 ŞUBAT 1975 tarihinde doğdu. Karaman ili Ayrancı ilçesi Kırkağaç köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI ALPAY GÜRSOY, 4.ncü Piyade Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 4 Ekim 1996 tarihinde Hakkari ilinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuşlur.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER BAYRAM YILDIZ

Şehit JANDARMA KOMANDO ER BAYRAM YILDIZ, 18 Şubat 1971 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi Boyalı köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER BAYRAM YILDIZ, Siirt ili Fındık ilçesi 6.ncı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 21 Ekim 1992 tarihinde Şırnak ili Güçlü Konak ilçesinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE ONBAŞI BÜLENT ERKARATAŞ

Şehit PİYADE ONBAŞI BÜLENT ERKARATAŞ, 02 Nisan 1976 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE ONBAŞI BÜLENT ERKARATAŞ, l.nci Komando Tugayı 4.ncü Tabur 3.ncü Bölük K.lığı Hakkari'de vatani görevini yapmakta iken, 16 Mayıs 1997 tarihinde Kuzey Irak'ta PKK terör örgüt mensupları ile girilen çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ASTSUBAY ÇAVUŞ ERDAL ŞEN

Şehit JANDARMA ASTSUBAY ÇAVUŞ ERDAL ŞEN, l Ocak 1971 tarihinde doğdu. Karaman ili Ermenek ilçesi İkizçınar nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ASTSUBAY ÇAVUŞ ERDAL ŞEN, Diyarbakır ili Kulp ilçesi İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapmakta iken, 13 Temmuz 1991 tarihinde Diyarbakır Kulp ilçesi Köprü Karı mevkii karayollarına ait şantiye korumasma giderken PKK terör örgüt mensuplarınca pusuya düşürülmek suretiyle şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER FERAT ŞARLAK

Şehit JANDARMA ER FERAT ŞARLAK, 13 Temmuz 1972 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez Çukurbağ köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER FERAT ŞARLAK, Hakkari ili Çukurca ilçesi Üzümlü Karakolu'nda vatani görevini yapmakta iken, 20 Temmuz 1992 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Üzümlü karakolunda PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit ÖĞRETMEN HAMZA ÇETİN

Şehit ÖĞRETMEN HAMZA ÇETİN, 08 Mart 1963 tarihinde doğdu. Karaman Merkez Yeşildere kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit ÖĞRETMEN HAMZA ÇETİN,Tunceli Merkez Meşeyolu Köyü İlkokul Öğretmeni olarak vatani görevini yapmakta iken, 23 Haziran 1993 tarihinde Tunceli ilinde PKK terör örgüt mensupları tarafından şehit edilmiştir.

Şehit PİYADE KOMANDO ER İBRAHİM DURAN

Şehit PİYADE KOMANDO ER İBRAHİM DURAN, 05 Mayıs 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Sarıveliler ilçesi Karapınar nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ER İBRAHİM DURAN, 121.nci Komando Alay Komutanlığı (Bilge/DİYARBAKIR)'nda vatani görevini yapmakta iken, 10 Haziran 1995 tarihinde Diyarbakır ili Lice ilçesi Genç Yolu batışı ve Murat Nehri güney bölgesinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Eski 10-03-2007, 11:55   #8
Mert233
Forum Kalfası

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI İSA KAHRAMAN

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI İSA KAHRAMAN, 20 Nisan 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ONBAŞI İSA KAHRAMAN, 2.nci Komando Tugay Komutanlığı (Hozat/TUNCELİ)'nda vatani görevini yapmakla iken 20 Ağuslos 1994 tarihinde Tunceli ili Hozat ilçesi Gürbaba mevkiinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE ER İSA KİRİŞ

Şehit PİYADE ER İSA KİRİŞ, 20 Temmuz 1976 tarihinde doğdu. Karaman Merkez nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PlYADE ER İSA KİRİŞ, 1/61.nci Mekanize Piyade Tugay K.lığı (Başkale/VAN)'da vatani görevini yapmakta iken, 16 Mayıs 1997 tarihinde Kuzey Irak'ta PKK terör örgüt mensupları ile girilen çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ KADİR HANCI

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ KADİR HANCI, 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Ermenek ilçesi Elmayurdu köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ KADİR HANCI, Hakkari'de vatani görevini yapmakta iken 06 Mayıs 1995 tarihinde Kuzey Irak'ta şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ER KERAMETTİN KOÇAK

Şehit PİYADE KOMANDO ER KERAMETTİN KOÇAK, 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Sundurağı kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ER KERAMETTİN KOÇAK, Şemdinli-Hakkari 3.ncü Dağ Komando Tabur Komulanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 14 Ağustos 1994 tarihinde Hakkari ili Şemdinli ilçesi Beyaztaş Tepe'de PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER MEHMET ALİ YAYLALI

Şehit JANDARMA KOMANDO ER MEHMET ALİ YAYLALI, 22 Eylül 1975 tarihinde doğdu. Karaman ili Kazım Karabekir ilçesi Kızılkuyu köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER MEHMET ALİ YAYLALI, Sivas İl Jandarma Komulanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 05 Mayıs 1996 tarihinde Sivas ili Divriği ilçesi Gedikbaşı Köyü'nde çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER MEHMET DÖNMEZ

Şehit JANDARMA ER MEHMET DÖNMEZ, 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER MEHMET DÖNMEZ, Siirt ili Eruh ilçesi 6.ncı Jandarma Komando Taburu'nda vatani görevini yapmakta iken, 21 Ekim 1994 tarihinde Şırnak Güçlükonak'ta PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA KOMANDO ONBAŞI MEHMET UYGUN

Şehit JANDARMA KOMANDO ONBAŞI MEHMET UYGUN, 05 Nisan 1973 tarihinde doğdu. Karaman ili merkez nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA KOMANDO ONBAŞI MEHMET UYGUN, Van 11 Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 23 Haziran 1993 tarihinde Erciş-Taşkapı Köyü, Çır ve Bilo deresi Mevkii'nde geçici köy korucuları tarafından yanlışlıkla pusuya düşürülmek suretiyle şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER METİN YİĞİTTOP

Şehit JANDARMA ER METİN YİĞİTTOP, 1971 tarihinde doğdu. Karaman ili Gürdere köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER METİN YİĞİTTOP, 1/118.nci Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı (Şemdinli/HAKKARİ)'nda vatani görevini yapmakta iken, 13 Eylül 1992 tarihinde şehit olmuştur.

Şehit POLİS MEMURU MEVLÜT ÇİL

Şehit POLİS MEMURU MEVLÜT ÇİL, 02 Ocak 1954 tarihinde doğdu. Konya ili Hadim ilçesi Aşağıkızılkaya köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit POLİS MEMURU MEVLÜT ÇİL, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmakla iken 04 Ağustos 1980 tarihinde saat 07:50 sıralarında ikametinden çıkıp göreve gitmekte iken PKK terör örgüt mensuplarının silahlı saldırışı sonucunda şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ER MUHARREM AKÇA

Şehit PİYADE KOMANDO ER MUHARREM AKÇA, 1973 tarihinde doğdu. Karaman ili Ermenek İlçesi Güzelyurt kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ER MUHARREM AKÇA, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı (HAKKARİ)'nda vatani görevini yapmakta iken, 06 Nisan 1995 tarihinde Kuzey Irak'la PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit POLİS MEMURU MUSTAFA ÜNAL

Şehit POLİS MEMURU MUSTAFA ÜNAL, 1931 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez Başharman Köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit POLİS MEMURU MUSTAFA ÜNAL, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmakta iken 22 Temmuz 1971 tarihinde resmi otoyla geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ER NURİ BAŞPINAR

Şehit PİYADE KOMANDO ER NURİ BAŞPINAR, 1975 tarihinde doğdu. Karaman ili Başyayla ilçesi Büyükkarapınar nüfusuna kayıltıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ER NURİ BAŞPINAR, Şırnak ili 6.ncı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 21 Temmuz 1995 tarihinde Tunceli ili Mazgirt ilçesi Şişikormanları bölgesinde planlı operasyon esnasında PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER RECEP KOLUKISA

Şehit JANDARMA ER RECEP KOLUKISA, 12 Kasım 1969 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez Narlıdere köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER RECEP KOLUKISA, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 01 Şubat 1990 tarihinde Tunceli ili Nazimiye ilçesinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ ŞAHİN MAVİ

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ ŞAHİN MAVİ, 10 Kasım 1973 tarihinde doğdu. Karaman nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ ŞAHİN MAVİ, 121.nci Taktik Komando Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 14 Kasım 1994 tarihinde Tunceli Mazgirt'te PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER SEDAT KARAER

Şehit JANDARMA KOMANDO ER SEDAT KARAER, 09 Eylül 1975 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA KOMANDO ER SEDAT KARAER, Diyarbakır ili Hazro ilçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 10 Temmuz 1996 tarihinde Diyarbakır-Hazro ilçesi Koçbaba Köyü yakınlarında PKK terör örgüt mensuplarınca yola döşenen mayına basarak şehit olmuştur.

Şehit PİYADE ER ŞEVKET SAĞLAM

Şehit PİYADE ER ŞEVKET SAĞLAM, 1976 tarihinde doğdu. Karaman ili Başyayla ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE ER ŞEVKET SAĞLAM, BİNGÖL 49.ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapmakta iken, 14 Ağustos 1997 tarihinde görev dönüşü aracını park etmeye çalışırken araca hakim olamayarak uçurumdan yuvarlanmak suretiyle şehit olmuştur.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ TURGAY USTA

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ TURGAY USTA, 1969 tarihinde doğdu. Karaman ili Ayrancı ilçesi Merkez nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ TURGAY USTA, Şırnak ili Silopi ilçesi Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 17 Temmuz 1989 tarihinde Şırnak, Silopi'de PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit PİYADE ÇAVUŞ UMUT ÜNLÜTÜRK

Şehit PİYADE ÇAVUŞ UMUT ÜNLÜTÜRK, 20 Ağustos 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez Taşkale kasabası nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit PİYADE ÇAVUŞ UMUT ÜNLÜTÜRK, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı (HAKKARİ)'nda vatani görevini yapmakta iken, 21 Haziran 1995 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Pirinçeken mevkiinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ONBAŞI YAHYA KIZILAY

Şehit JANDARMA ONBAŞI YAHYA KIZILAY, 13 Kasım 1971 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ONBAŞI YAHYA KIZILAY, 3.ncü Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta iken, 09 Ekim 1994 tarihinde Van ili Başkale ilçesinde PKK terör örgüt mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Şehit JANDARMA ER ALİ ZEKİ YAŞAR

Şehit JANDARMA ER ALİ ZEKİ YAŞAR, 1 Ocak 1974 tarihinde doğdu. Karaman ili Merkez ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit JANDARMA ER ALİ ZEKİ YAŞAR, Hakkari ili Çukurca ilçesi Pirinçeken 14.ncü Jandarma Sınır Tabur Komutanlığında vatani görevini yapmakta iken, 12 Eylül 1995 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Pirinçeken mevkii Berişkeftiri tepesinde bulunan gözetleme timinde PKK terör örgüt mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olmuştur.

Eski 10-03-2007, 11:57   #9
Mert233
Forum Kalfası

Şehit babasının yazdığı dilekçe...

"Tunceli İli Nazimiye İlçesi'nde teröristlerle girmiş olduğu çatışmada şehit olan oğlum jandarma komando ........ nın geriye kalan askerliğini babası olarak tamamlamak istiyorum. Gereğini arz ederim."

Dilekçe Kars'tan gönderilmiş. Tunceli İl Jandarma Komutanı da buna cevap yazmış:

Komutanın cevabı

"GÖNDERMİŞ olduğunuz 25.06.1999 tarihli dilekçeniz tarafımızdan alınmış olup, bu asil davranışınız bize güç vermiş, son derece duygulandırmış ve gücümüze güç katmıştır.
Bizler, değerli şehidimizin komutanları ve silah arkadaşları olarak, aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlerin dersini vermek, hadlerini bildirmek ve şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için, bu aziz vatan topraklarından olan Tunceli'deyiz.
Hiç şüpheniz ve kuşkunuz olmasın ki; komutanları ve silah arkadaşları, şehitlerinin kanını yerde koymayacak, hainlere gereken dersi verecek ve kanlarının son damlasına kadar, bu vatanın birlik, beraberlik ve esenliği için hayatlarını ortaya koyacaktır.
Siz ve kıymetli aileniz, memleketimizde rahat ve huzurlu olun. Şehitlerimizin bıraktığı yerden, kendi komutanları ve silah arkadaşları olarak, kutsal vatan görevine devam ediyoruz. Bu takdire şayan düşüncelerinizden dolayı şükranlarımızı sunar, size görev verildiğinde, yanımızda olacağınızı içtenlikle bilerek saygılar sunarız.
Osman Eker... Jandarma Kurmay Albay... Tunceli İl J. Komutanı..."

Ne var bunda? Bu bir örnek olaydır. Denizden bir damladır. Ama bir damla suyun içinde bütün bir vatan vardır.
Türk'ün ayranı kabarmasın
"Gül bahçemden bir gül, gör de baharımı anla!" denilmiştir.
Ve denilmiştir ki; TÜRK ile oynamaya gelmez...
Ve denilmiştir ki; TÜRK'ün ayranı kabarmak üzeredir.
Hayır, hayır!
Kimse beni mahkemeye vermeye kalkmasın...
Vereceklerse de versinler!
Kimseyi korkutmaya çalışmıyorum. Sadece gerçekleri söylüyorum...
Basın-yayın, siyaset ve ticaret dünyamızdaki yumuşaklara, ılımlılara, alımlılara, alınanlara, satılanlara, satın alınanlara bakarak kimse yanlış hesap yapmasın!
Derinlerden "ooof" sesleri geliyor, duymuyor musunuz?
Gıcırdayan dişleri duymuyor musunuz?
Cumhuriyetin her sabah TÜRK'ÜM... TÜRK'ÜM... TÜRK'ÜM... diye yetiştirdiği nesillerin halen hayatta olduğunu bilmiyor musunuz?
Bilmiyor musunuz ki; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının en az yüzde doksanı Türk olmanın erdeminin ayrımındadır. Ve Türk olmanın üstünlüğünden vazgeçmek niyetinde değildir.

[center]
ŞEHİT DİPLOMATLAR

MEHMET BAYDAR
27 Ocak 1973
Los Angeles / ABD

Türk vatandaşlarına yönelik Ermeni saldırıları, 1973 yılında başladı. Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet BAYDAR ve Konsolos Bahadır DEMİR, 78 yaşındaki Amerikan uyruklu ermeni Gurgen (Karakin) Yanikiyan tarafından şehit edildi.

Elinde bulunan Abdülhamit'e ait bir tabloyu Türkiye'ye armağan etmek istediğini bildirerek, Baydar ve Demir'i Santa Barbara'daki Baltimore Oteline davet eden Yanikiyan, iki diplomatı otelde silahla üzerlerine ateş açarak öldürdü. Cinayetten sonra tutuklanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Yanikiyan, 31 Aralık 1984 tarihinde af ile serbest bırakıldı. Yanikiyan, serbest kaldıktan kısa bir süre sonra öldü.

Türk diplomatlara karşı ilk saldırı olarak nitelenen bu olay, daha sonra bir cinayetler zincirini başlattı ve örgütlü Ermeni terörüne örnek oluşturdu.

BAHADIR DEMİR
27 Ocak 1973
Los Angeles / ABD

Türk vatandaşlarına yönelik Ermeni saldırıları, 1973 yılında başladı. Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet BAYDAR ve Konsolos Bahadır DEMİR, 78 yaşındaki Amerikan uyruklu ermeni Gurgen (Karakin) Yanikiyan tarafından şehit edildi.

Elinde bulunan Abdülhamit'e ait bir tabloyu Türkiye'ye armağan etmek istediğini bildirerek, Baydar ve Demir'i Santa Barbara'daki Baltimore Oteline davet eden Yanikiyan, iki diplomatı otelde silahla üzerlerine ateş açarak öldürdü. Cinayetten sonra tutuklanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Yanikiyan, 31 Aralık 1984 tarihinde af ile serbest bırakıldı. Yanikiyan, serbest kaldıktan kısa bir süre sonra öldü.

Türk diplomatlara karşı ilk saldırı olarak nitelenen bu olay, daha sonra bir cinayetler zincirini başlattı ve örgütlü Ermeni terörüne örnek oluşturdu.

DANİŞ TUNALIGİL
22 Ekim 1975
Viyana / Avusturya

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Daniş TUNALIGİL, büyükelçiliği basan 3 terörist tarafından şehit edildi.

20 Şubat 1975'de Beyrut'taki THY bürosu bombalandı. Olayı, Gizli Ermeni Ordusu Esir Yanikiyan Gurubu üstlendi. Olay yerine bırakılan mektupta, "Ermenilerin haklı davasında emperyalistlere karşı mücadele edileceği, eylemlerin Türkiye, İran ve ABD'yi hedef alacağı, bu bombalama eyleminin de bir başlangıç olduğu" bildirildi.

22 Ekim 1975 tarihinde, otomatik silahlı 3 kişi, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'ne girerek kapıdakileri etkisiz hale getirdikten sonra Büyükelçi'nin makam odasına girdiler. Burada Daniş Tunalıgil'e Türkçe, "Siz Sefir misiniz?" diye soran ve "Evet" yanıtını alan saldırganlar, Tunalıgil'i otomatik silahlarla taradılar. Tunalıgil, olay yerinde can verdi. 3 terörist, hızla binadan çıkarak, bir otomobille uzaklaştılar.

İSMAİL EREZ
24 Ekim 1975
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail EREZ ve makam şoförü Talip YENER, büyükelçilik yakınlarında katledildi. Büyükelçi Erez'in makam aracı, yerel saatle 13.30 sıralarında Büyükelçilik yakınındaki Seine Nehri üzerindeki Bir Hakeim Köprüsü'nde pusuya düşürüldü. İsmail Erez ve makam şoförü Talip Yener, otomatik silahlarla taranarak öldürüldü. Saldırıyı "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgüt üstlendi.

TALİP YENER
24 Ekim 1975
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail EREZ ve makam şoförü Talip YENER, büyükelçilik yakınlarında katledildi. Büyükelçi Erez'in makam aracı, yerel saatle 13.30 sıralarında Büyükelçilik yakınındaki Seine Nehri üzerindeki Bir Hakeim Köprüsü'nde pusuya düşürüldü. İsmail Erez ve makam şoförü Talip Yener, otomatik silahlarla taranarak öldürüldü. Saldırıyı "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgüt üstlendi.

OKTAR CİRİT
16 Şubat 1976
Beyrut / Lübnan

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği Başkatibi Oktar CİRİT, bir salonda otururken, Ermeni terörizminin kurbanı oldu. Saldırıyı ASALA üstlendi. ASALA ilk kez bu cinayetle adını ortaya attı.

TAHA CARIM
9 Haziran 1977
Roma / İtalya

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Taha CARIM, büyükelçilik ikametgahının önünde iki teröristin açtığı ateş sonucu öldü. Saldırıyı bu kez "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgüt üstlendi.

NECLA KUNERALP
2 Haziran 1978
Madrit / İspanya

Türkiye'nin Madrit Büyükelçisi Zeki KUNERALP'in makam aracına 3 terörist tarafından ateş açıldı. Arabada bulunan büyükelçinin eşi Necla KUNERALP ile emekli büyükelçi Beşir BALCIOĞLU, hayatlarını kaybettiler. Saldırıyı "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgüt üstlendi. Bu olayda, ilk kez bir yabancı da Ermeni teröristlerin Türklere yönelik saldırısı sırasında öldü. Makam Şoförü İspanyol Atonio TORRES, teröristlerin kurşunlarına hedef oldu.

Eski 10-03-2007, 11:59   #10
Mert233
Forum Kalfası

BEŞİR BALCIOĞLU
2 Haziran 1978
Madrit / İspanya

Türkiye'nin Madrit Büyükelçisi Zeki KUNERALP'in makam aracına 3 terörist tarafından ateş açıldı. Arabada bulunan büyükelçinin eşi Necla KUNERALP ile emekli büyükelçi Beşir BALCIOĞLU, hayatlarını kaybettiler. Saldırıyı "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgüt üstlendi. Bu olayda, ilk kez bir yabancı da Ermeni teröristlerin Türklere yönelik saldırısı sırasında öldü. Makam Şoförü İspanyol Atonio TORRES, teröristlerin kurşunlarına hedef oldu.

AHMET BENLER
12 Ekim 1979
Lahey / Hollanda

Hollanda'daki Türkiye Büyükelçisi Özdemir BENLER'in oğlu Ahmet BENLER, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Olayı bu kez hem "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" hem de ASALA ayrı ayrı üstlendi.

YILMAZ ÇOLPAN
22 Aralık 1979
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Turizm Müşaviri Yılmaz ÇOLPAN, bir teröristin saldırısı sonucu katledildi. Bu olay, Ermeni terörizminin Paris'teki ikinci saldırısı oldu. Olaydan sonra haber ajanslarına telefon eden bir kişi, Roma, Madrit ve Paris'teki eylemlerden "Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı örgütün sorumlu olduğunu bildirerek, "Türk Hükümeti Ermenilere hak tanımadığı için Avrupa'daki Türk diplomatlarını öldürüyoruz" dedi.

GALİP ÖZMEN
31 Temmuz 1980
Atina / Yunanistan

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi Galip ÖZMEN ile 14 yaşındaki kızı Neslihan ÖZMEN, bir teröristin silahlı saldırısı sonucu katledildiler. Galip Özmen'in eşi Sevil ÖZMEN ve oğulları Kaan ÖZMEN olaydan yaralı olarak kurtuldular. Saldırıyı bu kez ASALA üstlendi.

NESLİHAN ÖZMEN
31 Temmuz 1980
Atina / Yunanistan

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi Galip ÖZMEN ile 14 yaşındaki kızı Neslihan ÖZMEN, bir teröristin silahlı saldırısı sonucu katledildiler. Galip Özmen'in eşi Sevil ÖZMEN ve oğulları Kaan ÖZMEN olaydan yaralı olarak kurtuldular. Saldırıyı bu kez ASALA üstlendi.

ŞARIK ARIYAK
17 Aralık 1980
Sidney / Avustralya

Türkiye'nin Avustralya Başkonsolosu Şarık ARIYAK ile koruma görevlisi Engin SEVER, Ermeni terörizminin kurbanı oldular. 1980 yılında ayrıca;

- 6 Şubat'ta Türkiye'nin İsviçre Büyükelçisi Doğan Türkmen, Bern'de uğradığı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

- 17 Nisan'da Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Vecdi Türel'in makam aracına ateş açıldı. Türel ve koruma görevlisi Tahsin Güvenç saldırıdan yaralı olarak kurtuldular.

- 26 Eylül'de Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Basın Danışmanı Selçuk BAKKALBAŞI, uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

ENGİN SEVER
17 Aralık 1980
Sidney / Avustralya

Türkiye'nin Avustralya Başkonsolosu Şarık ARIYAK ile koruma görevlisi Engin SEVER, Ermeni terörizminin kurbanı oldular.
1980 yılında ayrıca;

- 6 Şubat'ta Türkiye'nin İsviçre Büyükelçisi Doğan Türkmen, Bern'de uğradığı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

- 17 Nisan'da Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Vecdi Türel'in makam aracına ateş açıldı. Türel ve koruma görevlisi Tahsin Güvenç saldırıdan yaralı olarak kurtuldular.

- 26 Eylül'de Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Basın Danışmanı Selçuk BAKKALBAŞI, uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

REŞAT MORALI
4 Mart 1981
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Çalışma Ataşesi Reşat MORALI ile din görevlisi Tecelli ARI, Çalışma Ataşeliği'nden çıkıp arabaya binecekleri sırada 2 teröristin saldırısına uğradılar. Moralı saldırı sırasında hayatını kaybederken, din görevlisi Arı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Saldırıyı ASALA üstlendi. Bu olay ile Ermeni terörizminin, Paris'teki üçüncü katliamı oldu. Türkiye, Türk diplomatlarını etkin bir şekilde korumadığı için Fransa'ya protesto notası verdi.

TECELLİ ARI
4 Mart 1981
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Çalışma Ataşesi Reşat MORALI ile din görevlisi Tecelli ARI, Çalışma Ataşeliği'nden çıkıp arabaya binecekleri sırada 2 teröristin saldırısına uğradılar. Moralı saldırı sırasında hayatını kaybederken, din görevlisi Arı, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Saldırıyı ASALA üstlendi. Bu olay ile Ermeni terörizminin, Paris'teki üçüncü katliamı oldu. Türkiye, Türk diplomatlarını etkin bir şekilde korumadığı için Fransa'ya protesto notası verdi.

M. SAVAŞ YERGÜZ
9 Haziran 1981
Cenevre / İsviçre

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu Sözleşmeli Sekreteri Mehmet Savaş YERGÜZ, evine gitmek üzere konsolosluktan ayrıldıktan hemen sonra uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıyı ASALA üstlendi. Olaydan sonra yakalanan Lübnan uyruklu Ermeni terörist Mardiros Camgozyan, 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

CEMAL ÖZEN
24 Eylül 1981
Paris / Fransa

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu ile Kültür Ataşeliği'nin bulunduğu binayı işgal eden 4 ermeni terörist, 56 Türk görevli ve vatandaşı rehin aldı. Teröristler, kendilerine müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi Cemal ÖZEN'i öldürdüler, Başkonsolos Kaya İNAL'ı yaraladılar. Ermeni teröristler, Türkiye'de siyasi tutuklu 12 kişinin salınarak Paris'e getirilmesini istediler. İsteklerinin kabul edilmeyeceğini anlayan teröristler 15 saat sonra polise teslim oldular. Türkiye, Fransa'yı bir kez daha uyarırken, Fransa da saldırıyı kınadı. Olayı ASALA üstlendi. Saldırıyı gerçekleştiren 4 ermeni terörist, Vasken Sakosesliyan, Kevork Abraham Gözliyan, Aram Avedis Basmaciyan ve Agop Abraham Turfanyan, 31 Ocak 1984'de Fransa'da 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkemenin sonucu Türkiye'de büyük tepkiyle karşılandı.
1981 yılında ayrıca;

- 2 Nisan'da Türkiye'nin Kopenhag Çalışma Ataşesi Cavit Demir, oturduğu apartmanın asansöründe uğradığı silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

- 25 Ekim'de Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği İkinci Katibi Gökberk Ergenekon, yolda yürürken saldırıya uğradı. Ergenekon, olaydan hafif yaralarla kurtuldu.

KEMAL ARIKAN
28 Ocak 1982
Los Angeles / ABD

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal ARIKAN öldürüldü. Arıkan'ın katili Taşnak militanı Hampig Sasunyan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ORHAN GÜNDÜZ
4 Mayıs 1982
Boston / ABD

Türkiye'nin Boston Fahri Konsolosu Orhan GÜNDÜZ, uğradığı silahlı saldırıda öldü.

ERKUT AKBAY
7 Haziran 1982
Lizbon / Portekiz

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi Erkut AKBAY otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda öldü. Otomobilde bulunan eşi Nadide AKBAY, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede bir süre sonra yaşamını yitirdi.

ATİLLA ALTIKAT
27 Ağustos 1982
Ottawa / Kanada

Türkiye'nin Ottowa Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Atilla ALTIKAT, silahlı saldırı sonucu öldü.

BORA SÜELKAN
9 Eylül 1982
Burgaz / Bulgaristan

Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu İdari Ataşesi Bora SÜELKAN katledildi. 1982 yılında ayrıca;

- 8 Nisan'daTürkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Kani GÜNGÖR, uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

- 21 Temmuz'da Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Kemal Demirer'e konutu önünde silahlı saldırı düzenlendi. Demirer, olaydan yara almadan kurtulurken, saldırgan yaralı olarak yakalandı.

- 7 Ağustos'da ASALA'ya bağlı 2 terörist Ankara Esenboğa Havalimanında düzenlediği silahlı baskında 8 kişi öldü, 72 kişi yaralandı. Bu, Ermeni terörizminin Türkiye'deki ilk eylemi oldu. ESENBOĞA OLAYI

NADİDE AKBAY
7 Haziran 1982
Lizbon / Portekiz

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi Erkut AKBAY otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda öldü. Otomobilde bulunan eşi Nadide AKBAY, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede bir süre sonra yaşamını yitirdi.

GALİP BALKAR
9 Mart 1983
Belgrad / Yugoslavya

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Galip BALKAR'a 2 terörist tarafından 9 Mart'ta silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ağır yaralanan BALKAR, 11 Mart'ta hayatını kaybetti. Olayda, bir Yugoslav öğrenci de öldü. Saldırıyı yapan Kirkor Levonian ile Raffi Aleksandre Elbekian, olaydan tam bir yıl sonra 9 Mart 1984'de 20'şer yıl ağır hapis cezasına çarptırıldılar.

Eski 10-03-2007, 12:00   #11
Mert233
Forum Kalfası

DURSUN AKSOY
14 Temmuz 1983
Brüksel / Belçika

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği İdari Ataşesi Dursun AKSOY, ermeni teröristlerce katledildi.

CAHİDE MIHÇIOĞLU
27 Temmuz 1983
Lizbon / Portekiz

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği, 5 Ermeni terörist tarafından basıldı ve bina içindekiler rehin alındı. Baskın sırasında büyükelçilik Müsteşarı Yurtsev MIHÇIOĞLU'nun eşi Cahide MIHÇIOĞLU hayatını kaybetti. Portekiz polisi, düzenlediği operasyonla rehineleri kurtardı, 5 teröristi de öldürdü. Saldırıyı, "Ermeni Devrimci Ordusu" adlı örgüt üstlendi. Örgüt, teröristlerin öldürülmesi nedeniyle Portekiz Başbakanı Mario Soarez'i ölümle tehdit etti.
1983 yılında ayrıca;

- 16 Haziran'da İstanbul Kapalıçarşı'da bir terörist tarafından halkın üzerine ateş açıldı. Olayda 2 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Saldırgan, olay yerinde öldürüldü. Olayı bir ermeni teröristin yaptığı anlaşıldı.

- 15 Temmuz'da THY'nin Paris Orly havalimanındaki bürosu önünde bomba patladı. Olayda, 2'si Türk, 4'ü Fransız, 1'i Amerikalı, 1'i de İsveçli olmak üzere 8 kişi öldü, 28'i Türk, 63 kişi de yaralandı. Bu olay tarihe "Orly Katliamı" olarak geçti.

IŞIK YÖNDER
28 Nisan 1984
Tahran / İran

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Sekreteri Şadiye YÖNDER'in eşi, İran ile Türkiye arasında ticaret yapan işadamı Işık YÖNDER, bir ASALA militanı tarafından öldürüldü.

ERDOĞAN ÖZEN
20 Haziran 1984
Viyana / Avusturya

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği Çalışma Ataşesi Erdoğan ÖZEN, otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Olayı, "Ermeni Devrimci Ordusu" adlı örgüt üstlendi.

EVNER ERGUN
19 Kasım 1984
Viyana / Avusturya

Türkiye'nin BM Temsilciliğinde görevli Evner ERGUN, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Bu olayı da, "Ermeni Devrimci Ordusu" adlı örgüt üstlendi.
1984 yılında ayrıca;

-27 Mart'ta Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcısı Işıl ÜNEL'in otomobiline bomba yerleştirmeye çalışan bir terörist, bombanın elinde patlaması sonucu öldü.

-28 Mart'ta yine Tahran'da Büyükelçilik Başkatibi Hasan Servet ÖKTEM ve Büyükelçilik Ataşe Yardımcısı İsmail PAMUKÇU, evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaralandılar.

KAYNAK[/center]

Eski 10-03-2007, 12:02   #12
Mert233
Forum Kalfası

ELVEDA ASKER

Elveda, Asker sana elvada
Biliyorum yaşanmamış daha
Çok hayallerin vardı.
Nereden geldiğini bilemeden
Kahpece bir kurşun
Sevgiyle çarpan kalbini deldi geçti.
Şimdi seni sevgilin değil,
Kara toprak saracak
O babayiğit Mehmetçiği,
Mehmetçik diyorum Çünkü,
Adını bilmiyorum.
Ama ne çıkar
Ben yinede senin için ağlıyorum
Ağlıyorum, geride bıraktıkların için
Ağlıyorum yaşanmamışların için
Çok merak ediyorum
Nereye gidiyordun.

Eski 10-03-2007, 12:09   #13
Mert233
Forum Kalfası

Sadece asiller şehit olur..!

PKK leşine 'Şehit' diyenlere ithaf olunur. "Bu vatan için ölmek şereftir" diyerek 3 ay önce kendi mezarını kazdıran Mükremin, 4 arkadaşıyla şehadete erdi.

Şehit babası, "Vatan sağolsun. Bugün bizim düğünümüzdür" deyip evine Türk bayrağı astı!

MAYIN DÖŞEYİP, PUSU KURDULAR

PKK'nın mayınları ve kurduğu pusu, 5 vatan evladını daha şehit etti. Ancak bir tanesi vardı ki, PKK'lı leşlere "Şehit" diyenlere şehitliğin ne olduğunu gösterdi. Komando Mükremin Başaran, 3 ay önce izne gittiğinde "Şehit olabilirim" diyerek mezar yeri ayırttı.

KARAKOLA ROKETATARLI SALDIRI
ŞEHİDİN babası Vedat Başaran, "Oğlumun sözleri üzerine mezarını kazdık. Her telefon çalışında 'Şehit oldu' haberini bekliyorduk. Onu vatana kurban verdik, bugün bizim düğün günümüzdür. Vatan sağolsun" dedi.

-Milliyet-

Eski 11-03-2007, 07:42   #14
DaRKeY
Cool Üye

DaRKeY's Avatar

Üye numarası: #307
Yer: Antalya
Karma etkisi: 18 DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000DaRKeY seviye: 1000

cok guzel bir derleme eline sagilik
cenab-i hak ruhlarini sad etsin..
DaRKeY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-03-2007, 10:45   #15
BİLGE KAAN
Hızlı Çırak

BİLGE KAAN's Avatar

Üye numarası: #109129
Karma etkisi: 12 BİLGE KAAN seviye: 650BİLGE KAAN seviye: 650BİLGE KAAN seviye: 650BİLGE KAAN seviye: 650BİLGE KAAN seviye: 650BİLGE KAAN seviye: 650

hocam sen zaman ayırmış güzel bir derleme yapmışsın ben de zaman ayırdım ve vatanı uğruna olen bu kahramanların yaşadıklarını okudum.sağ ol var ol
BİLGE KAAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 14, okunma sayısı: 6154.

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları