seyko piko ve sen jan de mode antlaşmalarıbu antlaşmaları araştırdım. hiç birşey bulamadım. eğer yardımcı olursanız sevinirim. bu antlaşmaların okunuşları başlıkta verdiğim gibi. ama yazılışları nasıl onu bilmiyorum. eğer bu antlaşmalar hakkında bana yardımcı olup bilgi verirseniz
Konu KemalinAskerleri tarafından açılmış, 1065 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
seyko piko ve sen jan de mode antlaşmaları konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 1065. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82228
Karma etkisi: 2201
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 219478
|
bu antlaşmaları araştırdım. hiç birşey bulamadım. eğer yardımcı olursanız sevinirim. bu antlaşmaların okunuşları başlıkta verdiğim gibi. ama yazılışları nasıl onu bilmiyorum. eğer bu antlaşmalar hakkında bana yardımcı olup bilgi verirseniz sevinirim.
saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37426 Yer: <<In YouR_SysTeM>>
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 360
|
Kardeş benim bildiğim şu şekilde galiba sende bundan bahsetmek istemişin
Osmanlının gizlica paylaşıldığı anlaşmalardan iki tanesidir. Diğerleri ise Londra Anlaşması, Boğazlar Anlaşması, Petrograd Anlaşmalarıdır. İngiltere, Fransa, Çarlık Rusya ve İtalya kendilerine göre anlaşma yapmışlardır. Saykıt Pikıt Analşması : Fransa ve İngiltere arasındaki gizli anlaşmadır. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=103524 Sen Jan Dö Marion Anlaşması : Arapların İngilizlerle yaptığı gizli anlaşmadır. Arapların Osmanlıyı Hicaz - Yemen cephesinde sattığı anlaşma.. Bu anlaşmada Araplara bağımsızlık vaadinde bulunmuşlardır. Bu gizli anlaşmaları dünyaya ilk defa açıklayan Çarlık Rusyadır. Bunun sebebide kendinin siyasetinin yeni olması ve kendisini destekleyecek birilerine ihtiyacının olmasıdır. İtalya'da burada küstürülmüştü. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82228
Karma etkisi: 2201
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 219478