Smile ADSL Somurtturan ADSLhttp://graphics.desivalley.com/wp-content/uploads/2010/08/smile.jpg Öncelikle merhaba arkadaşlar, Sizlere bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ben 1 megabit Smile adsl abonesiydim, bir gün smile adsl beni aradı ve hızınızı 8 megabite kadar olan
Konu tinanoglu tarafından açılmış, 624 kişi tarafından görüntülenip, 18 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Smile ADSL Somurtturan ADSL konusundaki toplam yorum: 18, okunma sayısı: 624. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48064
Karma etkisi: 2071
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 206456
|
![]() Öncelikle merhaba arkadaşlar, Sizlere bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ben 1 megabit Smile adsl abonesiydim, bir gün smile adsl beni aradı ve hızınızı 8 megabite kadar olan tarifeye geçirelimmi diye sordu. Bende 8 megabit olacaksa geçirin dedim ve 8 megabite kadar olan tarifeye geçtim. İşte herşey bundan sonra başladı. Sık sık netim kesiliyor ve saatlerce gelmiyordu. Buna istinaden Smile adsl’yi aradım ve durumu izah ettim. Sorunu çözdüler sağolsunlarda daha sonra anladım’ki hızımı 4 megabite düşürüp sabitlemişler. Neyse böyle devam ettim herhangi bir kesinti yoktu ve 4 megabiti tam anlamıyla alıyordum. Daha sonraki aylarda hızımda bariz düşüşler meydana gelmeye başladı ve modemimin arayüzünden baktığımda hızımın 4 megabit seviyesinden 2 megabit seviyesine indirilip sabitlendiğini gördüm. Bir hışımla telefona sarılıp Smile “Gülümseten” hattı aradım durumu izah ettim ve hızımın vaadedilen rakam olan “8 megabite kadar” a çıkarılmasını talep ettim. Müşteri temsilcisi bu hızı hattımın kaldıramayacağını söyledi ve altyapınız yetersiz diyede ekledi, e madem 8 i kaldırmıyor 6 yı kaldırmıyor 4 de sorunsuz bağlanıyordum e bunu kaldırıyordu neden 2 ye düşürdünüz? şimdimi kaldırmıyor diye sorduğumda en makul 2 ile bağlanabileceğiniz için hızınız 2 megabite sabitlenmiş diye bir cevap aldım. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=482535 Bu cevap tabiki beni tatmin etmedi ve hızımın tekrardan 8 megabite olmazsa 6 ya o da olmaz ise 4 e çıkarılmasını istedim. Resmen modem başında deneme yanılma yöntemini kullanarak en sonunda 4 megabitte sorunsuz bağlandığım anlaşıldı ve hızım 4 megabite sabitlendi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=482535 Şimdi gelelim asıl konuya, Smile adsl Müşteri temsilcisine hattımı 8 megabiti kaldıracak düzeyde iyileştirilmesini talep ettim. Müşteri temsilcisi bu talebi TTnet e yapmam gerektiğini söyledi, neden bunu siz yapmıyorsunuz ben ttnet müşterisi değil sizin müşterinizim dediğimde ttnet’in altyapısını kullandıklarını doğal olarakta ttnet’e başvurmam gerektiğini söyledi. Ben ısrarla bu işlemin smile adsl nin yapması gerektiğini savunduğum halde sonuç alamadım ve bu sabah Türk Telekom ttnet’in yolunu tuttum. Hattımdaki iyileştirme isteğimi ttnet e bildirdim fakat aldığım cevap Smile adsl abonesi olduğum için bu işlemi Smile adsl’nin yapması gerektiğiydi (port santral vs vs). Ttnet görevlisi yanında smile adsl “Gülümseten” hattı aradım durumu anlattım yine aynı şeyler bana söylendiğinde ttnet görevlisine telefonu verdim ve çetin bir --ttnet VS smile adsl-- savaşı izledim ![]() Ttnet topu smileye, smile topu ttnet e atıyordu anladımki olan bana oluyordu suçum ise ttnet değil smile adsl abonesi olmamdı ![]() Anladımki bu işlemlerden sonuç alamayacağım bari buraya kadar gelmişken ttnet operasyon müdürü ile bir görüşeyim dedim ve odasına girip sorunumu anlattım, şimdi top kimde müdür bey dedim ![]() Sağolsun gerçekten ilgilendi, sorunumla ilgili olarak bu işlemleri Smile adsl’nin yapması gerektiğini (santral, port, teknik ekip vs vs) ve bu gibi sorunlar ile çok karşılaştıklarını arada kalan mağdur olan kişilerinde smile adsl gibi ttnet altyapısını kullanan ISS firma aboneleri olduğunu söyledi. Yani tam bir çıkmaz. Sonuç olarak yardımcı olacağını, hattımla ilgili iyileştirme işlemleriyle ilgileneceğini hatta ve hatta imkan dahilinde olumlu sonuç alınır ise binamıza Fiber optik getirilebileceğini söyledi. En azından ilgi ve alakası süperdi. Şimdi kendi kendime soruyorum ttnet gibi kendi altyapısını kullanan bir firma varken neden gidip ttnet altyapısı kullanan aracı konumundaki Smile adsl ye abone oldum? Sorunlarımı çözemeyen, Adsl hizmetini bana sağlarken ttnet ile aramda aracı olup, aracı olduğu hizmetten tonlarca para kazanıp, para kazandığı aracılık hizmeti yaptığı abonesinden gelen bir sorun ile ilgili tekrar ttnet ile abonesi arasında sorun ile ilgili aracı olmayan! Smile adsl abonesi oldum? Çünkü Aptalmışım Aptalız ![]() Ben eğer Smile Adsl abonesi isem Smile adsl’nin sorumluluğu altında olmam gerekir. Benim bütün sorunlarım ile Smile adsl’nin ilgilenmesi ve çözüme kavuşturması gerekir. Benim muhattabım Smile Adsl’dir. Smile bunun tam tersini söylüyor ![]() Arkadaşlar sakın olaki Smile adsl gibi ttnet altyapısı kullanan ISS firmalarının allı pullu reklamlarına kanıp’da Bu firmalara abone olayım demeyin. Hele birde benim gibi 2 senelik sözleşme falanda yapayım demeyin yoksa böyle sorunlarda böyle 2. Sınıf vatandaş muamelesi görür yeşilçamdaki Sezercik gibi "Pijjjj diilimm ben" diyip ortada kalırsınız. Gelen vurur giden vurur, top bir o kalede bir bu kalede ![]() Cayma bedelini göze aldım. tekeldir mekeldir ama TTnet e geçiyorum. En azından sahibim belli olur ![]() Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
|
Konuyu yanlış yere açmışım, özür dilerim
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4844 Yer: im o ayakları ...
Karma etkisi: 65086
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
öncelikle geçmiş olsun
ben smile kullanıyorum bana göre en iyi firma burası 2 yıl boyunca sadece 1 kez sorun yaşadım faturamın yanlış hesaplanması yüzünden onuda bildirdim araştırıp düzeltiler sizin sorununuz alt yapıyla alakalı bulunduğunuz mevkinin alt yapısı ve santrale uzaklığınız yüzünden bağlantı sıkıntısı çekiyorsunuz bunun smile ile alakası yok bence en iyi indirimleri smile yapıyor mesela ben 1 yıl kontrat yaparak internet alıyorum 6 ay 29 6 ay 49 aktivasyonda yok hızım 8mb kadar ama şu zamana kadar kotasını sürekli aştığım halde hiç düşmedi 800-900 ile çekim yapabiliyorum bağlantım da kopmuyor siz ttnete geçtiğinizde farklı hız alacağınızımı düşünüyorsunuz bence denemeye değmez eğer kalite istiyorsan süper online fiber internetine geçin tabi bulunduğunuz şehirde altyapısı varsa Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=482535 burda firma kötülemenin bir artısı olmaz herkes sorun yaşayabilir |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
ttnet e geçtiğimde hızımın değişmesini beklemeyeceğim tabiki ama sorunumla ilgilenecek biri mutlaka olacak nede olsa. Peki doğru TTnet altyapısı kullanılıyor ama Sonuçta ben bir Smile adsl abonesiyim, Ttnet değil. sorunumla Smile ilgilenmeli başvurumu smile almalı beni ttnete şutlamamalı, Muhattabım smile adsl dir haksızmıyım? Smile |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #160993
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
madem ki ttnet'in alt yapısını kullanıyor öyleyse ttnet kullanan ttnet'in alt yapısıyla ttnet'ten daha iyi mi hizmet verecek!
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
Alıntı:
siz yinede smile şikayet bildirimi açarak konuşun , müşteri hizmetleri ile konuşurken şikayet bildirimi açılmasını isteyin siz o zaman gerçekten ilgilenecektirler |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #95 Yer: Meçhul
Karma etkisi: 12115
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1210671
|
TT net e tekrar geçmen iyi oldu geçenlerdede beni aradılar farklı bir firmadan dedim ttnetten memnunum pek memun olmasamda memnunum
![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
fakat müşteri hizmetleri maalesef bu konudada şikayet açmıyor, en ufak bir yardımda bulunmuyor. Olayı yine alt yapıya bağlayıp elimizden bir şey gelmez bütün sorumluluk ttnet'in deyip ttnet'e yönlendiriyor. ttnet'de Smile adsl abonesi olduğumuz için bizimle ilgilenmiyor, Smileye git diyor ![]() sonuç olarak tatlı dil sayesinde ttnet'den sorunumun en kısa zamanda halledileceği sözünü aldım fakat smile adsl abonesine karşı bu sorumsuzluğu ile gözümden çok düştü. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #975 Yer: Melbourne
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8202997
|
Smile adsl ile benimde kuzeniminde başından tatsız olaylar geçmişti forumda paylaşmıştım bunları hatta mahkemelik olduk ama mahkemeyi biz kazanıp resmen eziyet ettirdim avukat aracılığı ile birde ttnet'e geçmeden önce oturduğunuz yerde superonlien fiber internet olup olmadığını öğrenin varsa fiber internet bağlatın pişamn olmazsınız ttnet'in 1mbit sınırsız fiyatına siz 10mibt sınırsız bağlanıyorsunuz ve hızınızda düşüş olmuyor çünkü telefon hattı değil fiber kablo üzerinden özel giriş yapıyorsunuz bence bir araştırın
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Kalfası
|
Alıntı:
Fiber internet hizmetini şu an sadece büyük sitelere verdiklerini söylediler. Ben ise site olmayan bir apartmanda oturuyorum. Superonline hayal oldu yani. Şu an ttnet harıl harıl fiber optik kablo döşüyor, her yere Dslam saha dolapları koyuyor. Superonlineden değilde Ttnet den ümitliyim, en azından bugün görüştüğüm ttnet yetkilisi bağlantının en kötü olduğu yerlere fiber konusunda öncelik verdiklerini söyledi. Hadi hayırlısı. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #388974 Yer: Yemez
Karma etkisi: 5642
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 563823
|
Son gunlerde TTNET ten cok memnunum
![]() Download Hızım 1Mb altina dusmuyor.8 Mgbit'lik paketi kullaniyorum. Bu duruma hala inanamiyorm ondan surekli birseyler indirip bakiyorum gercekmi diye. ![]() 1.100 bile gordum hemde oyle saniyelik değil. 1-2 dk o hızda download aldim. İnş. bozulmaz hep boyle devam eder ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Ustası
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2010
Üye numarası: #484380 Yer: LebiR...
Karma etkisi: 12555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1255073
|
fiber gelse bizim buralara 10 mb paket alıcam..gerçekten hızları çok iyi.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #520595 Yer: Boşluk
Karma etkisi: 561
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 55976
|
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Smile adsl İnternet fiyatını %50 İndirdi | Elvis | Donanım, Yazılım ve Internet | 30 | 17-09-2010 23:39 |
| Smile Adsl mi ? Ttnet mi ya da Biri mi ? | manyaksx | Donanım, Yazılım ve Internet | 19 | 05-04-2010 13:57 |
| Smile Adsl ve Rezillikleri | Balamir | Genel | 22 | 25-10-2008 02:14 |
|
|