Smile Adsl'deki ilginç " açık "Arkadaşlar daha önce bundan bahsedilmiş olabilir. Ancak son zamanda yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istedim... Evimde ve ofisimizde Smile Adsl bağlantıları var. Geçenlerde ofisin modeminde bir elektrik problemi olduğu için
Konu mehcel78 tarafından açılmış, 370 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Smile Adsl'deki ilginç " açık " konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 370. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #501879
Karma etkisi: 749
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 74779
|
Arkadaşlar daha önce bundan bahsedilmiş olabilir. Ancak son zamanda yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istedim...
Evimde ve ofisimizde Smile Adsl bağlantıları var. Geçenlerde ofisin modeminde bir elektrik problemi olduğu için modeme ihtiyaç duyduk ve evdeki modemi ofise getirdim. Modemin internete bağlanması için gerek duyulan kullanıcı adı ve şifresini değiştirmeden internete evimdeki kullanıcı adı ve şifremle ofiste Smile Adsl'e bağlantı kurabildim. Yani kendi kullanıcı adımla ofiste internette gezinebildim. Bunun akabinde giden kotanında ofisin kotasının olmadığını gördüm ve evimdeki kullanıcının kotasının azaldığını bizzat onayladım... Yani anlatmak istediğim. Bir Smile Adsl abonesiyseniz, diyelimki arkadaşınızda Smile Adsl abonesi o sınırsız internet kullanıyor, siz ise 4gb kotalı internet kullanıyorsunuz kendi evinizden onun kullanıcı adı ve şifresiyle girdiğinizde sizin kotanız azalmıyor onun sınırsız bağlantısı üzerinden internete bağlanıyorsunuz. Bunda önemli olan sinyalin devamli yanmasi yani 4gb kotalı bağlantınızın ücretini ödeyip arkadaşınız kullanıcı adıyla internete sınırsız giriş yapabiliyorsunuz... Bunu ben denedim. Ve başarılı oldu. Ancak işin garip yani şu, internet borcunuzdan dolayı Smile Adsl hattınıza bir erişim yasağı koyuyor TTNET gibi sinyal kesmiyor, eğer bağlantı ücreti ödemediğinizden internete erişim yapamıyorsanız. Ücreti bir zaman dahilinde ödeyene kadar başka bir kullanıcı adı ve şifreyle internete erişimi devam ettirebiliyorsunuz. Bizzat bunu kendimde denedim. Bu bahsettiğim olay TTNET'de de süregelen bir olaydı ama sonrasında sanırım bu konuları ortadan kaldıracak şeyler ürettiler... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=452953 En garip yanı ise şu (teknolojinin kötülüğü) diyelim ki Smile Adsl IP numaranız 99.22.22.22 ve 95.22.23.25 e girip bir Smile Adsl abonesi IP'si bulup, eğer modeminde şifrede yoksa bu kişinin user ve password'une ulaşarak onun bağlantısı üstünden internete erişim yapabilirsiniz. Denedim ve oldu. Kişinin kullanıcı adını web sayfasında ki Smile Adsl'e ulaşarak yazıp kotasının ne olduğunuda anlayabiliyorsunuz... Ancak kullanıcı kendisi dışında bir kişinin olup olmadığını iyi bir kullanıcıysa eğer erittiği kotadan ya da artık ilahi adaletten siz olduğunuzu öğrenir Smile Adsl'e başvurursa ve yasal durum oluşursa sizin tespit edilip edilemeyeceğinizi kimse garanti edemez... Ne diyorsunuz ??? Düzenleyen mehcel78 : 07-01-2011 at 16:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #339402 Yer: im seni
Karma etkisi: 20148
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2014261
|
bu açık eskiden ttnet de wardı o zaman da oluyordu böle şeyler ve ttnet bunu kapattı yakında smile adsl de kapatır
ama o zamana kadar iş işten geçmiş olur ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110160 Yer: Demir Alay
Karma etkisi: 15005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1499855
|
Ttnet te de oluyor.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Vekile ilginç soru: Yoksa bizde mi çingeneyiz? | sudem | Güncel | 0 | 25-03-2010 16:19 |
| ilginç dava konuları....!!!!!!!!!!!!!!!!! | DeWıL_In_HeLL | Genel | 2 | 19-02-2009 18:48 |
| terguden | Spor Genel | 18 | 12-05-2008 09:24 | |
| Açık Kaynaklı Filmlere Devam | HARA-KIRI | Wardom Haberler | 0 | 28-04-2008 14:28 |
| Cari açık nereye kadar . | yasba | Siyaset | 0 | 22-02-2008 11:13 |
|
|