sniffer ile ağdaki başka ağa bağlanmaselam arkadaşlar forumda çok araştırdım bunu ama yok ilk önce hepinize selamlar iste problemim; şimdi ben bi ağdayım yalnız ağ katmanlı yani benm olduğum bölümdeki ip atıyorum xxx.xxx.121.xxx diğer katmandaki
Konu madtery tarafından açılmış, 1594 kişi tarafından görüntülenip, 15 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
sniffer ile ağdaki başka ağa bağlanma konusundaki toplam yorum: 15, okunma sayısı: 1594. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100605
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
selam arkadaşlar forumda çok araştırdım bunu ama yok
ilk önce hepinize selamlar iste problemim; şimdi ben bi ağdayım yalnız ağ katmanlı yani benm olduğum bölümdeki ip atıyorum xxx.xxx.121.xxx diğer katmandaki ise yine xxx.xxx.122.yyy gibi şimdi ben 122 olana sniffer yapmam lazım bunu yapablir miyim aklıma IP yi manuel yapam diğer istediğim gibi bağlanam dedim ama IP yi manuel yapamıyorum yapınca net kesiliyor o zamanda isteidğime ulaşamıyorum 2 tane swich var diğerine geçemiyorum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=192610 sadece paylaşmak vede danışmak istedim şimdiden okuyanlara tşkler Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10972 Yer: Afrika'da kanat çırpan bir kelebeğin, Güney Amerika'da yaptığı kasırgayı istiyorum,KAOS istiyorum...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 310994
|
sniffer kullanmayı denedin mi?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Çırak
|
tabiki denedim sniffer oluyor lakin sniffera sizde bilirsiniz ethernetinizi seçiyorsunuz ve tamam sniffer bnm bulunduğum ağı alıyo ama ikici binanınkini almıyo dediğim gibi swichler farklı diğer binanınkini almak istiyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
|
denedim canım kardeşim. sorun zaten diğerinde kendimde sniffer güzel çalışıyor. güzel bir şekilde
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10972 Yer: Afrika'da kanat çırpan bir kelebeğin, Güney Amerika'da yaptığı kasırgayı istiyorum,KAOS istiyorum...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 310994
|
şimdi arkadaşım sana şöyle anlatayım anlaman için;
switch hub gibi broadcast olayini gerçeklestirmez,gelen packetler direk switch’e gider ve bu packetleri alabilmemiz için ARP Poison saldirisiyla kendimizi switch olarak agdaki diger PC’lere göstermemiz gerekir. Yani ARP Poison yöntemiyle, senin makinen ag üzerinde switch islevi görür.Benim bildiğim bu ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=192610 sen ağı search etmişsin sanırım,ağı ARP Poison yani ARP spoofing etmeyi dene,switchler sorun çıkarmaz bundan eminim çünkü çoğu defalar ağda bu tür attack'lar denedim şahsen... ayrıca cain&abel i kullanmanı tavsiye ederim... Düzenleyen winxpeker : 15-02-2008 at 16:28. Sebep: detay ekleme... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Çırak
|
güzel kardeşim bende diorum ki ben kendi ağımda dinleye biliyorum oda bizim ağda ama onun adresi farklı seri farklı anladın mı ama sonuç olarak aynı ağdayız farklı IP aralıkları veriyor bize bu bina onunda whichte farklı ıp aralığıda yukarıdaki verdiğim örnek gibi
xxx.xxx.121.xxx <== bizimki xxx.xxx.122.xxx<==== onların ki arp ta sonuç olarak bnm olduğum ağdakini sniffer ediyo xxx.xxx.121.1 ile xxx.xxx.121.255 aralığını alıyor şimdi anlata bildim mi? ama ben xxx.xxx.122.1 ile xxx.xxx.122.255 aralığını dinlemek istiyorum oda farklı o binada. umarım anlata bildim ? ve biz direk bu IP lerle bağlanıyoruz nete kendi IP miz oluyor bunlar ondan da IP açıklamak istemiyorum ama anladın sanırsam daha fazla açıklanmaz en basite indirgeyerek anlattım peki şimdi önerileriniz tşkler ayrıca Düzenleyen madtery : 15-02-2008 at 18:10. Sebep: kelime hatası |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
|
ya kimse yokmu o kadar adamdan network'çu yok mu yaw
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63060
|
Alıntı:
bence en sağlıklı çözüm ikinci bir ethernet hartı takıp ona da xxx.xxx.122.xxx ip verip sniffer denemen tabiki snf de o etherneti tanıtacaksın. bu arada diğer ağada fiziken bağlı olduğundan emin ol 2 farklı network kurulu olmasın ?bizde öyle iki ağ var her katta 2 şer switch var kullanıcılar tek ağ gibi algılıyo amam farklı iki ağ. Kolay gele. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 455
|
Peki sen ip adresini xxx.xxx.122.xxx aralığına manul olarak verdim net kesildi demişsin..
Ag gecitini ve DNS.leri de diğer ip aralığındki gibi yaptıysan bence iki switch arasında bağlantı yok.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180087
|
arkadaşı şimdi burda yapacağın sey şudur birincisi xxx.xxx.122.xxx
adresindeki bilgisayarı xxx.xxx.121.xxx den dinlemek istiyorsun bunu yapabilmenin en basit yolu localden ip scanner ile belirlediğin ip aralığını taratmak olacak. istediğine kolay ve hızlı ulaşmanın en basit yolu budur.diğer biçimde iki switch in birbirleriylebağlı olup olmadığını aynı zamanda iki blok ip aralıpının yani 121.xxx ile 122.xxx ağ geçidinin aynı olup olmadını bilmelisin. ayrıca burda belirlemiş olduğun ip ye ping atabiiyormusun onu dene hatta pint atınca mac adresini nbtstat -a (ip yada bilgisayar adı) şeklinde hedefe ulaşabilirsin... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13993
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1398232
|
Alt ağ maskesini değiştirmeyi düşündünmü peki?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
büyük ihtimalle yeni moda switch lerdendir
tek switch üzerinde birkaç farklı ağ barındıra bilen ve onları birbirine ulaşmadan modeme götüren cinsten birşirket bunlardan kullanıyor karşılaşmıştım ordan biliyorum pek mümkün değil diğer ağ ulaşman çünkü ortamı şöyle düşün ( eğer tahmin ettiğim ortamsa) 121 olan ağ bir switch e bağlı ve sadece o modeme route edebiliyor başka hiç biyere edemiyor. 122 olan ağda tek switch te oda aynı modeme route ediyor fakat başka bir ağı göremiyor. heralde bu tarz bir sistem var eğer anlattığını yanlış anlamadıysam yoksa görmeme gibi bir ihtimalin yok diğer ağdan birine ping at ulaşabiliyosan böyle bir sistem yok demektir ulaşamıyosan bu ihtimal artıyor tabi bide icmp kapalı olabilir =) neyse sen bak sorunu yazarsın yine |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #231826 Yer: yeppa yeppa party:)
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7906
|
121 bloğundan statik ip almayı denediniz mi? yine bağlantınız kesiliyor mu?
eğer alabiliyorsanız Mainliner 'inda dediği gibi lan izolasyonu yapılmıştır sniff etmeniz zor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #97378
|
senin ip adresin atıyorum 172.16.121.50 alt ag masken 255.255.16.0 ag gecidin 172.16.121.1 olsun.
Dinlemek istedigin ip adres grubuda 172.16.122.0 olsun. (Network ID 'yi ip adres grubu olarak ifade ettim) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=192610 Senin burada yapacagın bilgisayarını 172.16.122.0 network id si olan grubu görebiliyor olmak. Bunuda alt ağ maskeni 172.16.122.0 grubunu taraya bileceğin bir maske olmalı yani en global masken su olacak. 255.255.0.0 bu maskenin network id si 172.16.0.0 dan baslayarak 172.16.255.255 aralıgındaki 65534 adet host 'u kapsayacakdır. Ve bolelikle sniffer yaparken bu host 'ları snif edeceksin. bilmem anlatabildimmi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53701
|
yanılmıyorsam bir client ten baglanıyorsun ve her binanin altinda farkli bir switch werilmis ve o switchler client e baglı sekilde binalara internet wermektedir tek yol client e baglanip kendine izin vermek
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|