stalinnnn vs metatron (din)

Düelloya Hoşgeldin metatron... İlk önce seninle seviyeli bir düello yapacağıma inanıyorum... Kolay gelsin... Vesselam çok uzun cümle kurmamaya özen göstereceğim.. Vaktim de pek kalmadı, ancak yarın da yazabilirim sen yaz, Konu HasretGÜMÜŞ tarafından açılmış, 3046 kişi tarafından görüntülenip, 52 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Off-Topic > Genel > Düello
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: din metatron stalinnnn

Eski 20-02-2010, 22:59   #1
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Üye numarası: #129311
Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822 HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000
stalinnnn vs metatron (din)

Düelloya Hoşgeldin metatron...

İlk önce seninle seviyeli bir düello yapacağıma inanıyorum... Kolay gelsin...
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=351824

Vesselam çok uzun cümle kurmamaya özen göstereceğim..

Vaktim de pek kalmadı, ancak yarın da yazabilirim sen yaz, ben okurum sonra cevap gelir tabi... Devam ederiz...

Başlayalım...

Allah vardır, birdir hiçbir şey onun varlığını inkar edemez ki sen de edemezsin...

Sen nasıl varsan, ben nasıl varsam Allah da vardır, ve de gördüğün gözdeki retina tabakasına kadar herşeyin mükemmel mimarı Allah'tır, vicdan muhasebesi yapamayan insanlar bunu göremezler, ancak senin bunları görebildiğini biliyor sadece ve sadece fazla mantıklı düşünemediğini düşünüyorum!..
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 20-02-2010, 23:22   #2
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

Üye numarası: #39488
Yer: kripton
Karma etkisi: 42827 metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000
1stClass Üye 

alah'ın varlığını inkar eden çok kişi var.. bildiğin gibi, dünyanın yarısından fazlası allah'ın varlığını inkar etmektedir.

yani, sayısal olarak birilerinin "bir şey vardır" demeleri, o şeyin varlığına kanıt olamaz..

allah'ın varlığını neye dayanarak ispatladığını düşünüyorsun?
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 11:44   #3
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Karma etkisi: 37822 HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000HasretGÜMÜŞ seviye: 2000

Allah'ın varılığını inkar edenler zaten kendilerinden emin olamayanlardır!..

Sayısal çoğunlukla da ilgilenmiyorum açıkcası, eğer böyle birşey olsaydı kendimi çok aciz hisseder, beynimin bir fonksiyonu olmadığına inanır, başkalarını taklit ederek yaşardım...

Ben de gözümü kapattığım zaman bile eğer ki vicdanım birşeylerden dolayı sızlıyorsa, ve de beynimle düşünüp, vücudumla bunları gerçekleştirebiliyorsam, bırakın başkaları ne derse desin, bilgi sahibi olamayan insanları bilgilendirmektir ereğim, bunun için de bilgi sahibi olmaktır sadece bunu düşünemeyenlerin tek yapmaları gerektikleri...

Bunun için de elini sol göğsünün üzerine koyup bir baksınlar o kalp nasıl atıyor da durmuyor...

Sadece 2 yumruk olan beyin nasıl oluyor da bir et parçası olmasına rağmen, mükemmel bir belleğe sahip ve de olayları ve olguları yorumlamamıza sebep oluyor, bunları hiç düşündün mü ben gerçekten merak ediyorum?

Sen zamanında çok küçük bir su pıhtısıydın be meto, şimdi ise büyüdün ve de seni yaradanı inkar ediyorsun, yeryüzündeki bu kadar mükemmelliyeti görmezden gelemezsin, bu kadr büyük bir kütle (dünya) nasıl oluyor da uzay boşluğunda düğer yıldızlarla birlikte sonsuz olan evrende bir düzen içerisinde gece ve gündüz olarak belirlenen zaman dilimlerinde dengede kalabiliyor, hayvanlar nasıl oluyor da kendi kendilerine savunma mekanizmalarını kullanabiliyorlar, onlara bu savunma mekanizmalarını, avlanma tekniklerini kim öğretti, kim verdi örümceğe savunma taktiklerini, kim verdi bu dünyadaki düzenin bu şekilde olmasını?

Ama sana şunu da demeden geçemeyeceğim maalesef, zamanımızdaki düşünce sistemi çok da iç açıcı değil, yani İslamiyet'i savunma ve onu kollama adına herkes çok iyi şeyler yapıyor fakat şunu unutuyor; "akıl ile icra edilen şey daha hayırlı olur, desteksiz savunulan düşüncenin ardında eğreti bir temel yer alır"...

Mesela İslamiyette çok fazla katı kurallar yoktur, İslamiyet semavi bir dindir ve de insanoğluna bahşedilen mekan da dünyadır, insanoğlu da bu dünyanın içerisindedir, bütün nimetlerinden faydalanmalıdır!.. kuralları insanlar koyar insanlar bozar, İslamiyet bir akıl bir mantık dinidir, bir sosyalojidir, bir fen bilimidir, ancak matematik değildir!.. matematik, zaten yaşamın rakamlarla ifade şeklidir...

Allah sadece insanoğlunun doğumundan ölüğmüne kadar olan zaman içerisinde gerektiği gibi yaşamaları ,için zamanına uygun bir şekilde, fakat bütün zamanlara hitabedebilecek şekilde Kur-anı Kerim'i indirmiştir, bu zannedildiği gibi gökten zembille inmemiştir, bu Cebrail vasıtasıyla söz ile Peygamber efendimize tebliğ edilmiştir, daha sonradan da kaleme alınmıştır, Türkçe konuşulan bir ortamda inseydi bu Kur-an türkçe ve tecvidi de ona göre olurdu...

Şimdi Allah'dan geldik Allah'a gidicez cümlesinin neresi yanlıştır?

Şunu sormak isterim, Allah'ın varlığına birliğine inanmak, manenliğe inanmak, iman etmektir, bunları inkar eden ise manen değil madden düşünebilen bir insandır!..

Yani demem şudur ki, eğer ki yedirebilirse insanoğlu kendisine Yüce Allah'ın kendisinme vermiş olduğu beyni şu şekilde kullansın, bunu isterim; mannen düşünce içerisinde olmayan insanın manen duyguları da yoktur.

Şeref, namus, ar gibi olguları hiçe saymaktadır, çünük onlar da manendir, bunları da göremeyiz ancak bunlar insanoğlunu içerisinde vicdanında saklıdır, aynaya bakarsan tanrıyı görürsün, Tanrının ne kadar da mükemmel bir bünye yarattığını fakat bunu dejenere edenin ise kendin olduğunu görürsün...

Şimdilik bu kadar yazıyorum, senin postundan sonra devam edicem...
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 12:14   #4
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

Karma etkisi: 42827 metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000
1stClass Üye 

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi stalinnnn Mesajı Göster
Allah sadece insanoğlunun doğumundan ölüğmüne kadar olan zaman içerisinde gerektiği gibi yaşamaları ,için zamanına uygun bir şekilde, fakat bütün zamanlara hitabedebilecek şekilde Kur-anı Kerim'i indirmiştir,
kuran-ı kerim'in bütün zamanlara hitap ettiğini neden düşünüyorsun??

kuran'da peygamberin evine insanların ne zman girebilecekleri ne zaman cıkmaları gerektiği yazıyor.. mesela, su anda peygamber yasamıyor..

yani o ayet günümüzde işlevli değil.

ya da peygamberi hangi karısına hangi gece sıra gelecek, o yazıyor.. bu da günümüzde bizleri ilgilendirmeyen bir durumdur.

yani çağımıza hitap etmiyor..

nasıl oluyor da, bütün zamanlara hitap edebilecek diyebiliyorsunuz?
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 12:37   #5
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

şöyle ki Kuran-ı kerim Allah kelamıdır. Yani Allah'ın sözleridir!..

Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla Peygamber efendimize inmiştir,,, tek sayfa değildir.

604 sayfadır (sahife).

Ve de Kuran-ı Kerim'in içerisinde Peygamberimizin karısına ne zaman sıra geleceği yazmıyor!..

Yazıyor ise de bu sadece senin yorumun sayesinde bu hale gelmiştir, orada söylenmek istenilen o değildir... Edep ve adap vardır, bunu için bir düzenin oluşması içindir bunlar!..

Bunun kaynağını gösterirsen sana yorumlamasını yaparım. Kuran-ı kerim herkesin anlayacağı şekilde yazılmış fakat anlamak için iyice düşünmek lazımdır. Bunun için Kuran-ı Kerim en büyük mucizedir!..

Metatron bilir misin?

Peygamber şu andaki hayatının ve de sosyal çevrende bütün olup bitenler zamanında insanların kendilerine göre büyük düşüncelerinden yani senin hiçe saydığın düşünceleri düşünen sofistler sayesinde gerçekleşmektedir... Şu anda da sen bu gibi konulara uzak görünüyorsun ya, bana kızma ama sen de ileride kendini geliştirdiğinde " iyi ki de münaza etmişim ben bu konuyu, şimdi doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum" diyeceksin... Fakat şunu unutma ki, olayları ve olguları irdelerken senin araştırmacı birisi olduğunu bilerekten, olay ve olguların her iki taraflı olma ihtimalini de gözününe alarak irdelemeni tavsiye ederim...

Yani bu beyin fonksiyonlarımızı daha iyi işlevsel hale getirir!..

Senin deden, ninen ya da bilmiyorum tabi, daha ileri derecede atan yaşıyor mu, eğer yaşamıyorsa , bu seni ilgilendirmeyebilir(bu senin düşüncen).. O halde sen de yoksun benim için bu mu gerçek olan? Neden mi, senin deden yok ki şu anda, sen de demek ki kendine kıymet vermiyorsun, değe vermiyorsun, bilakis sen de bir gün toprak olacaksın, ve de senden sonrakilerin de senin gibi " amaann boışver yaşamıyor ki o şu anda ne önemi var " demelerini istemezsin sanırım...

Yapılması gereken ne biliyor musun meto?

Zamanında yaşamış olan insanların buı zaman diliminde de olmaları gerektiği değildir önemli olan, zaten onlar eserleriyle zamanın bu şekile gelmelerinde büyük bir rol oynamışlardır, onlar için ve de doğru olan da budur!..

Yani onlar bu zamana hitap ediyorlar zaten ama sen de şu anda yaptıklarınla geleceğe hitap ediyorsun, hiç farkında olmadan, konuyu açarak dünü bugüne taşıdık, bunu düşünmeden yazdın geçtin yazını, ve de şunu da unutma ki, bu günde yarına taşınacaktır!...

Geçmişte olanlardır önemli olan ve de onu insanlar yapar...

Peygamberimiz ahr zaman peygamberidir, yani son peygamberdir, ve bütün kainatın peygamberidir, O her zaman yaptıklarıyla vardır!...

Ben dedemi görmesem de ;

babamın, dedemin oğlu olduğunu biliyorum, ve ben de babamın oğluyum!..

Kuran-ı Kerim de bu günü de anlatıyor, bugünden sonraki zamanı da anlatıyor.

Misal;

Senin bir kan pıhtısından yaratıldığını bile söylüyor be meto... diyor ki; wardom sitesininde s.mod olan metatron da bir kan pıhtısından yaratılmıştır!..

Bak senin bile nereden geldiğini yazmış
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 12:47   #6
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

Alıntı:
şöyle ki Kuran-ı kerim Allah kelamıdır. Yani Allah'ın sözleridir!..

Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla Peygamber efendimize inmiştir,,, tek sayfa değildir.

604 sayfadır (sahife).

Ve de Kuran-ı Kerim'in içerisinde Peygamberimizin karısına ne zaman sıra geleceği yazmıyor!..
güzel kardeşim,

cebrail vasıtasını sonra konusalım da, elinde kuran varsa açarsın, ahzab suresi 50-51 ve 53. ayetleri okursun..

misal, 50. ayette diyor ki
50. EY PEYGAMBER! MEHIRLERINI VERDIGIN HANIMLARINI, ALLAH'IN SANA GANIMET OLARAK VERDIGI VE ELININ ALTINDA BULUNAN CARIYELERI, AMCANIN, HALANIN, DAYININ VE TEYZENIN SENINLE BERABER GÖÇ EDEN KIZLARINI SANA HELÂL KILDIK. BIR DE PEYGAMBER KENDISIYLE EVLENMEK ISTEDIGI TAKDIRDE, KENDISINI PEYGAMBERE HIBE EDEN MÜMIN KADINI, DIGER MÜMINLERE DEGIL, SIRF SANA MAHSUS OLMAK ÜZERE (HELÂL KILDIK). KUSKUSUZ BIZ, HANIMLARI VE ELLERININ ALTINDA BULUNAN CARIYELERI HAKKINDA MÜMINLERE NEYI FARZ KILDIGIMIZI BILIRIZ. (BU HUSUSTA NE YAPMALARI LÂZIM GELDIGINI ONLARA AÇIKLADIK) KI, SANA BIR ZORLUK OLMASIN. ALLAH BAGISLAYANDIR, MERHAMET EDENDIR.

yani muhammed'e özel ayet inmiş.. nasıl oluyor da, zamanlarüstü diyebiliyorsun buna?? muhammed şu anda yaşıyor mu?? ayet işlevsel mi ??

bakalım 51. ayete..

51. ONLARDAN DILEDIGINI GERIYE BIRAKIR, DILEDIGINI DE YANINA ALIRSIN. BOSADIGIN HANIMLARINDAN ARZU ETTIGINI TEKRAR YANINA ALMANDA, SENIN ÜZERINE BIR GÜNAH YOKTUR. BÖYLE YAPMAN ONLARIN MUTLU OLMALARINA, ÜZÜLMEMELERINE VE HEPSININ, SENIN VERDIKLERINE RAZI OLMALARINA DAHA UYGUNDUR. ALLAH, KALPLERINIZDE OLANI BILIR. ALLAH HAKKIYLE BILENDIR, HALÎMDIR.

ne demek istiyor ayet??

ben yorumlamayayım. sorularla islamiyet .com sitesinden aynen alıntılayayım..

: İslam’da birden fazla eşli olanların vaktini onlara eşit olarak paylaşması farzdır. Hz. Peygamber ise böyle bir zorunluluktan muaf tutulmuştur. Hem maddî hem manevî bir devlet reisi olarak ailesine karşı olduğu gibi topluma karşı da çok büyük görevleri vardı. Böyle yoğun bir çalışma temposu içerinde bulunan elçisine -imkân bulamadığı takdirde, ailesine ayırdığı vaktini eşit bir şekilde taksim etmek zorunda olmadığına dair tolerans tanımasının garipsenecek hangi tarafı vardır? Bu toleransı Hz. Peygamber kendi kendine tanımıyor, allah ona tanıyor..

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...w_qna&id=34020

bakalım 53. ayete..

53. EY IMAN EDENLER! SIZ ZAMANINI GÖZETLEMEKSIZIN, BIR YEMEGE DAVET EDILMEDIKÇE, PEYGAMBER'IN EVLERINE GIRMEYIN. ANCAK DAVET EDILDIGINIZ VAKIT GIRIN. YEMEGI YEDIGINIZDE HEMEN DAGILIN, SOHBETE DALMAYIN. ÇÜNKÜ BU HAREKETINIZ PEYGAMBER'I ÜZMEKTE, FAKAT O (SIZE BUNU SÖYLEMEKTEN) UTANMAKTADIR. AMA ALLAH, HAKKI SÖYLEMEKTEN ÇEKINMEZ. PEYGAMBER'IN HANIMLARINDAN BIR SEY ISTEDIGINIZ ZAMAN PERDE ARKASINDAN ISTEYIN. BU, HEM SIZIN KALPLERINIZ, HEM DE ONLARIN KALPLERI IÇIN DAHA TEMIZ BIR DAVRANISTIR. SIZIN ALLAH'IN RESÛLÜNÜ ÜZMENIZ VE KENDISINDEN SONRA ONUN HANIMLARINI NIKÂHLAMANIZ ASLA CAIZ OLAMAZ. ÇÜNKÜ BU, ALLAH KATINDA BÜYÜK (BIR GÜNAH) TI

muhammed'in evine insanların nasıl girip nasıl cıkacakları yazıyor bu ayette de..

dedim ya, yasıyor mu su anda muhammed??

hayır..

ayetin bir işlevselliği var mı 2010 yılında???

yok..

e nasıl oluyor da zamanlarüstü diyorsun kuran'a?
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 13:32   #7
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Eveettt.. gelelim cevabımıza,,, zamanlarüstü canım benim zamanlarüstü...

Sen sadece küçük bir bölümü alıp koymuşsun buraya... görmek istediğini görmüşsün sadece... Evet tamamıyla o zamanı ve bu zamanı anlatmaz, fakat bu zamanı da anlatır o zamanı da anlatır...

Sanırım söylediklerimi de açıklama gereği duyucam, üzülüyorum buna, kendi iradenle bunları düşünmeni isterdim... Şu kadar diyeyim, diyelim ki ben birisine aşık oldum, bu herkese aşık olduğum anlamına gelmez, ya da ben seni seviyorum diyelim , bu herkesi seviyorum anlamına gelmez. Kur-an'da da zaten peygamber efendimize özel olarak indir ayetler var, ancak bunların varlığı Kur-an'ı Kerim'in ahr zaman kitabı olmadığını göstermez... İçerisinde çok kıymetli bilgiler var... Bak sen de işine gelen kısmıyla ilgileniyorsun neden mi?

Bana cevap verirken Kur_an ayetleriyle veriyorsun, başka kaynağın yok,, elinde elmayı tuturorsun ama bu elma yok diyorsun

Gelelim 50. Ayet-i Kerimeye; ( yukarıdaki yazılanlar mealdir, yani harekesiz arapçanın türkçe anlamıdır kısaca ,açıklama yorumlama değildir)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi metatron Mesajı Göster
misal, 50. ayette diyor ki
50. EY PEYGAMBER! MEHIRLERINI VERDIGIN HANIMLARINI, ALLAH'IN SANA GANIMET OLARAK VERDIGI VE ELININ ALTINDA BULUNAN CARIYELERI, AMCANIN, HALANIN, DAYININ VE TEYZENIN SENINLE BERABER GÖÇ EDEN KIZLARINI SANA HELÂL KILDIK. BIR DE PEYGAMBER KENDISIYLE EVLENMEK ISTEDIGI TAKDIRDE, KENDISINI PEYGAMBERE HIBE EDEN MÜMIN KADINI, DIGER MÜMINLERE DEGIL, SIRF SANA MAHSUS OLMAK ÜZERE (HELÂL KILDIK). KUSKUSUZ BIZ, HANIMLARI VE ELLERININ ALTINDA BULUNAN CARIYELERI HAKKINDA MÜMINLERE NEYI FARZ KILDIGIMIZI BILIRIZ. (BU HUSUSTA NE YAPMALARI LÂZIM GELDIGINI ONLARA AÇIKLADIK) KI, SANA BIR ZORLUK OLMASIN. ALLAH BAGISLAYANDIR, MERHAMET EDENDIR.

yani muhammed'e özel ayet inmiş.. nasıl oluyor da, zamanlarüstü diyebiliyorsun buna?? muhammed şu anda yaşıyor mu?? ayet işlevsel mi ??

burada bir eksiklik var...
bu şudur;

""Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) ""

yani , diğer insanlara nasıl evlenmek helal ise, sana da bu kişiler helaldir diyor.

Bunun seni ilgilendirmesi gerektiğine şartladın kendini!.. Bu evet Peygamberimize yardımcı olmak için, Allah tarafından, bildirilmiş ve Peygamberimizin de yapması gerektiği hareketlerdir... Bunlar sünnettir!.. Allah yap dediğini yapıp yapma dediğini yapmadığı şeylerdir!..

Alıntı:
51. ONLARDAN DILEDIGINI GERIYE BIRAKIR, DILEDIGINI DE YANINA ALIRSIN. BOSADIGIN HANIMLARINDAN ARZU ETTIGINI TEKRAR YANINA ALMANDA, SENIN ÜZERINE BIR GÜNAH YOKTUR. BÖYLE YAPMAN ONLARIN MUTLU OLMALARINA, ÜZÜLMEMELERINE VE HEPSININ, SENIN VERDIKLERINE RAZI OLMALARINA DAHA UYGUNDUR. ALLAH, KALPLERINIZDE OLANI BILIR. ALLAH HAKKIYLE BILENDIR, HALÎMDIR.

Sen de bilirsin ki zaman savaş zamanıdır, ve de şehit olan erkeklerin kadınları da boştadır, ve de azgınlığın kol gezdiği zamanlarda en güvenilir insan Allah tarafından da korunan Peygamberimize emanet edilmiştir!..

Diyeceksin ki cinsel temasta bulunması için mi? hayır, onları koruyup kollamak için ona helal kılmıştır, bunu nereden mi biliyorum Senin paylaşmadığın 52. ayetten..

gelelim sonraki ayete.. ne demiştim işine geleni yorumluyorsun demiştim... kanıtlayayım mı;

işte sen 50-51-53. ayetleri verdin pekii... hani nerede 52. ayet...

Orada yazıyor zaten senin sorduğun sorunun cevabı. Dur ben yazayım;

Ahzab suresi 52. Ayet...

Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

Bak ne diyor...
Sana da haramdır diyor... Yani senin o kadınların güzellikleri bile hoşuna gitse sana da evlendiğin kadınlardan başka kadınlar haramdır diyor...

gelelim 53. ayete... Sanırım düşündüğüm kadar da araştırmacı değilsin...

Bunu nereden mi anladım?;

53. ayeti öyle bir yorumlamışsın ki, "Hz. Muhammed'in evine nasıl girilip çıkılacağı yazıyor" diyorsun sadece. Bu o kadar da basit bir cümle değil...

Hz muhammed akşamları ibadet etmekle meşguldur... Diğer misafirlerin de Allah'ın nimetlerinden faydalandıktan sonra ilgilenmesi gereken işleri ve de eşleri vardır, bunların yanına dönmeleri gerekmektedir... Şimdi peygamber efendimizin geceleri ibadet ederek senin gibi inanmayan kişilerin hak yoluna gelmeleri için, ve de onların ahirette cezalanadırılmamaları için yalvardığı ve de dua ettiğini de bilmiyorsun!..
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:08   #8
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

Alıntı:
Kur-an'da da zaten peygamber efendimize özel olarak indir ayetler var, ancak bunların varlığı Kur-an'ı Kerim'in ahr zaman kitabı olmadığını göstermez... İçerisinde çok kıymetli bilgiler var... Bak sen de işine gelen kısmıyla ilgileniyorsun neden mi?
kuran'da peygambere özel ayetler var olduğunu kendin söylüyorsun.. ama sonra cıkıp da, "amaaaa, içerisinde cok cok kıymetli bilgiler de var " diyorsun

dediğim gibi, kuran muhammed döneminde ortaya cıkmıştır. yani o dönemle ilgili şeylerden bahseder..

senin de dediğin gibi, bir savaş durumu söz konusudur o zman, ve bu savaşa ilişkin ayetler vardır. yani bu bile kuran'ın o dönem koşullarında ortaya cıktığını zamanlar üstü olmadığının kanıtıdır.

şimdi gelelim konumuza..

kuran'ın dısında baska kutsal kitaplar da var.. neden kuran'ın doğru olduğu düşünülüyor da diğerleirnin yanlış olduğu söyleniyor??

öyle ya, bu kitaplar kuran'dan cok daha eski kitaplar
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:17   #9
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Alıntı:
kuran'da peygambere özel ayetler var olduğunu kendin söylüyorsun.. ama sonra cıkıp da, "amaaaa, içerisinde cok cok kıymetli bilgiler de var " diyorsun

dediğim gibi, kuran muhammed döneminde ortaya cıkmıştır. yani o dönemle ilgili şeylerden bahseder..

senin de dediğin gibi, bir savaş durumu söz konusudur o zman, ve bu savaşa ilişkin ayetler vardır. yani bu bile kuran'ın o dönem koşullarında ortaya cıktığını zamanlar üstü olmadığının kanıtıdır.

şimdi gelelim konumuza..

kuran'ın dısında baska kutsal kitaplar da var.. neden kuran'ın doğru olduğu düşünülüyor da diğerleirnin yanlış olduğu söyleniyor??

öyle ya, bu kitaplar kuran'dan cok daha eski kitaplar
Sadece savaş dönemini anlatmıyor... Orada bir yol gösterici olarak inen ayetler var... o ayetler de mevcut...

Ancak Peygamber efendimiz yaşadığı zamanlarda kendisine dönem dönem tebliğ edilen kelamlar zaman akışına göre ciltlenmiştir...

Sadece Ahzab suresinin 50-51-52-53 ayetleri yoktur koca kitapta... O bölümü peygamberimize yol göstermesi içindir...

Peygambermize özel derken kapalı sadece ona has demedim... Evet savaş dönemi, ve akıl verilmesi gerekir diye insanlara doğru yolun gösterilmesi icabeder diye indirildi Kur-an'ı Kerim...

Diğer kutsal kitapların yanlış olduğu söylenmiyor...

Eğer öyle olsaydı onu da Allah-ü Teala gönderdi. Fakat bunlar sayfalar halinde değil daha sonradan ciltlenerek insanlar tarafından oluşturuldu!..

E tabii yanlış zihniyetler de bunları işlerine geldiği gibi yorumlarsa ak da kararır!..
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:25   #10
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

Alıntı:
Diğer kutsal kitapların yanlış olduğu söylenmiyor...

Eğer öyle olsaydı onu da Allah-ü Teala gönderdi. Fakat bunlar sayfalar halinde değil daha sonradan ciltlenerek insanlar tarafından oluşturuldu!..

E tabii yanlış zihniyetler de bunları işlerine geldiği gibi yorumlarsa ak da kararır!..
o zaman, diğer kutsal kitaplarda yazılanlar da din açısından bakacak olursak tartısmasız doğrudur diyebiliriz?? yanlış mı anlıyorum??
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:42   #11
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Alıntı:
o zaman, diğer kutsal kitaplarda yazılanlar da din açısından bakacak olursak tartısmasız doğrudur diyebiliriz?? yanlış mı anlıyorum??
Şimdi asıl sorun şurada; Kitapların varlığı doğrudur, ancak bunları yorumlayan insanoğludur, o yüzden sen bir kelimeye başka ifadeyle ben ise başka ifade ile bakabilirim, e sonuçta da asıl anlatılmak isteneilen bilginin dışına çıkılır, direkt olarak doğru denilemez, fakat bunun değiştirilmesi söz konusudur...

Hazır bu konuya değinilmişken, şunu ifade etmek istiyorum...

Bütün kutsal kitaplar sonradan dejenere olmuştur sadece Kuran-ı Kerim hariç, ancak, şuna dikkat çekmek isterim ki;

Kuran-ı kerimin mealleri değişiktir, yani Kitaptaki Allah kelamları ( ayetler) doğrudur...

Bunları yorumlayan insanoğludur ve de bunu anlamak için bizlere beyin vermiştir, dar düşünmeyiniz denilmiştir, kalın çizgileri neden çekersiniz denilmiştir...

O koca koca cübbeli hocalar var ya onlardır işte asıl dini istismar edenler, daha beynini kullanamadan hoca olmaya kalkışanlar...

İslam dini, doğru bilginin peşindedir. Çünkü doğru olan her bilgi, Hakk'ın yarattığı gerçek değerlerdir... Bu nedenle Kur’an, doğru bilgileri araştırıp öğrenmemizi ister.
Hiçbirşeyden çekincesi yoktur...
Bu konuda bazı ayetler şöyledir:

"Gökyüzünde kanat çırpan kuşları görmüyorlar mı? Onları Rahman'dan başkası orada tutmuyor" ( Mülk, 19.)

"Göklerin ve yerin yaratılışında geceyle gündüzün peşpeşe gelişinde düşünen kimseler için gerçekten işaretler vardır." (Al-i İmran 190)

Evrende bulunan şeyler bilgiyle var olmuş ve varlıklarını bilgiyle devam ettirmektedirler. Biz araştırmalarımızla evrendeki sırların bir bölümünü elde edebiliriz.

Tek başına bilimsel bilgi insanların ve dünyanın mutluluğu ve selameti için yeterli değildir. Çünkü bilgi ancak erdemli insanların elinde değer kazanır. İnsana erdem kazandıran şeyler ise ilâhi öğretilerdir. Bilim, erdemsiz, ihtiraslı, kendinden başka kimseyi düşünmeyen kötü amaçlı kimselerin elinde korkunç bir silaha dönüşür ve bundan hava, toprak, deniz, insanlar ve diğer canlılar... kısaca bütün tabiat zarar görür...

Mesela sen bilgisayarı, interneti çok iyi bir şekilde sağlıklı bir şekilde kullanaabilirsin, ancak bunu istersen kötü niyetle de kullanabilirsin değil mi, işte kötü olan bu değildir, dünyada herşey yararlıdır, sadece bunları kötü amaçlı kullanan insanlar vardır, bu da beyinlerini kötü amaçlı kullanmak istedikkleri içindir...
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:47   #12
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

Alıntı:
Şimdi asıl sorun şurada; Kitapların varlığı doğrudur, ancak bunları yorumlayan insanoğludur, o yüzden sen bir kelimeye başka ifadeyle ben ise başka ifade ile bakabilirim, e sonuçta da asıl anlatılmak isteneilen bilginin dışına çıkılır, direkt olarak doğru denilemez, fakat bunun değiştirilmesi söz konusudur...

Hazır bu konuya değinilmişken, şunu ifade etmek istiyorum...

Bütün kutsal kitaplar sonradan dejenere olmuştur sadece Kuran-ı Kerim hariç, ancak, şuna dikkat çekmek isterim ki;
bütün kutsal kitapların dejenere olup da, sadece kuran'ın dejenere olmadığını sana düşündürten nedir stalin??
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:54   #13
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Bakara
(87) Andolsun, Mûsâ'ya Kitabı (Tevrat'ı) verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryemoğlu İsa'ya mucizeler verdik. Onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Size herhangi bir peygamber, hoşunuza gitmeyen bir şey getirdikçe, kibirlenip (onların) bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi?

Bakara
(253) İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah'ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa'ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

Nisa
(163) Biz Nûh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyüb'e, Yûnus'a, Hârûn'a ve Süleyman'a da vahyetmiştik. Davûd'a da Zebûr vermiştik.

Nisa
(171) Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryemoğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın peygamberi, Meryem'e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah'a ve peygamberlerine iman edin, "(Allah) üçtür" demeyin.Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah ancak bir tek ilahtır. O çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. Vekil olarak Allah yeter.

Maide
(46) O peygamberlerin izleri üzere Meryemoğlu İsa'yı, önündeki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil'i verdik.

Maide
(110) O gün Allah şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Senin üzerindeki ve annen üzerindeki nimetimi düşün. Hani, seni Ruhu'l-Kudüs (Cebrail) ile desteklemiştim. Beşikte iken de, yetişkin iken de insanlara konuşuyordun. Hani, sana kitabı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i de öğretmiştim. Hani iznimle çamurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da içine üflüyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle doğuştan körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Hani benim iznimle ölüleri de (hayata) çıkarıyordun. Hani sen, İsrailoğullarına açık mucizeler getirdiğin zaman ben seni onlardan kurtarmıştım da onlardan inkar edenler, "Bu ancak açık bir büyüdür" demişlerdi.

Maide
(116) Allah kıyamet günü şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara Allah'ı bırakarak beni ve anamı iki ilah edinin dedin?" İsa da şöyle diyecek: "Seni bütün eksikliklerden uzak tutarım. Hakkım olmayan bir şeyi söylemem benim için söz konusu olamaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım elbette sen bunu bilirdin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ama ben sende olanı bilemem. Şüphesiz ki yalnızca sen gaybları hakkıyla bilensin."

Enam
(85) Zekeriya'yı, Yahya'yı, İsa'yı, İlyas'ı doğru yola erdirmiştik. Bunların hepsi salih kimselerden idi.

Şura
(13) "Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!" diye Nûh'a emrettiğini, sana vahyettiğini, İbrâhim'e, Mûsâ'ya ve İsâ'ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey (İslam dini), Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de ona ulaştırır.

Zuhruf
(63) İsa, apaçık mucizeleri getirdiği zaman şöyle demişti: "Ben size hikmeti getirdim ve hakkında ayrılığa düştüğünüz şeylerden bir kısmını size açıklamak için geldim. Öyle ise, Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."

Hadıd
(27) Sonra bunların peşinden ardarda peygamberlerimizi gönderdik. Onların arkasından da Meryem oğlu İsa'yı gönderdik, ona İncil'i verdik ve kendisine uyanların kalplerine şefkat ve merhamet duygusu koyduk. (Kendiliklerinden) icat ettikleri ruhbanlığa gelince; biz onu onlara farz kılmamıştık. Allah'ın rızasını kazanmak için onu kendileri icat etmişlerdi. Fakat ona da gereği gibi uymadılar. Biz de içlerinden iman edenlere mükafatlarını verdik. Fakat onlardan birçoğu da fasık kimselerdir.

Saf
(6) Hani, Meryem oğlu İsa, "Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah'ın size, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim" demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, "Bu, apaçık bir sihirdir" dediler.

Bazı yaşanmışlar vardır meto bilir misin? Bazıları hezeyanlıdır, bazıları sevindiricir, üzüntü vericidir... Bazıları da ibretliktir, bazıları ise musibetlerden korunması için öğüttür... Sen yaşamından ders çıkaramıyorsan vay senin haline buna şaşarım, senin için ise endişelenirim, İnşallah hayatında musibet görmeden yaşamından ders almanı dilerim, herkes kendi hayatından ders çıkarır ve öyle yaşar,ki bir sonraki adımda hata yapmasın diye, sanırım sen biraz geç başlayacaksın buna...
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 14:57   #14
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

yani , diğer kutsal kitapların dejenere olup sadece kuran'ın dejenere olmadığının kanıtı kuran'dda böyle yazmasıdır diyorsun??

yanlış mı anlamışım?
metatron Çevrimdışı  

Eski 21-02-2010, 15:04   #15
HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası

HasretGÜMÜŞ's Avatar

Alıntı:
bütün kutsal kitapların dejenere olup da, sadece kuran'ın dejenere olmadığını sana düşündürten nedir stalin??
Eğer ki öyle olmasaydı, Kuran-ı Kerim gelmezdi...

Ve de bunu ister istemez insanoğlu anlayabilir...

Bir düşün...

Orjinal dilinde yazılıp günümüze gelen tek kitap hangisi?

Kuran-ı kerim...

Başka bir dille yazılamaz... Sadece meali uygundur... Nitekim anlamı bozulur!..

İşte bu yüzden Kur-an-ı Kerim günümüze tüm müdahelelere rağmen dejenere olmadan gelmiştir... Ha şöyle olmuştur muhakkak..

Bende 2 tane kitap var mesela... birisinde matbaa hataları fazlasıyla var... okuyamıyorum bazen, esre, üstün, med, cezm, bunlar bazen kayık basılmı, ancak diğer kitaptan da bunları düzelttim. hataları işaretledim...

Yani bir hareke bile o kelimenin okunmasını engeller... İşte bu yüzden orjinali bozulursa okunmaz, anlaşılır...

Bir de tecvit vardır Kuran-ı kerimi okur iken, dinleyen insan bile bazen sıkılır, çünkü okuyan kişi tecvidine uygun okumaz, ve dinler iken o güzel duygudan mahrum bırakır insanı... İşte bu yüzden Kuran-ı Kerim başlı başına bir bütündür ve de geçmişten günümüze tablet bulunmasına ihtiyaç yoktur... Kelam başlı başına bir tablettir...
HasretGÜMÜŞ Çevrimdışı  

Kapalı Konu

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları