Stok Kontrol ProgramıBu program bir sene boyunca gördüğüm programlama dersinden aldığım birikimin eseridir. Programımı manav mesleği üzerine yaptım. Fakat “writeln” komutu içindeki satırlar değiştirilirse istenilen her mesleğe de hitap etme durumundadır. Programım
Konu Suk1y3n tarafından açılmış, 1852 kişi tarafından görüntülenip, 15 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Stok Kontrol Programı konusundaki toplam yorum: 15, okunma sayısı: 1852. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31007 Yer: Marmaris ( Mugla )
Karma etkisi: 2483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 247397
|
Bu program bir sene boyunca gördüğüm programlama dersinden aldığım birikimin eseridir. Programımı manav mesleği üzerine yaptım. Fakat “writeln” komutu içindeki satırlar değiştirilirse istenilen her mesleğe de hitap etme durumundadır. Programım dosyaya bilgi kaydeder. Kaydedilen bilgileri dosyadan okur. Listeler, değiştirir, siler. (Kullanıcı doğrultusunda) Ayrıca programım ana mönüden kontrollü olarak kullanılmaktadır, sonsuz döngüdedir. Çıkmak için ana mönüde iken 7 tuşu kullanılmalıdır. Programım fiş prosedürünün sonunda adetten düşmeyi yapamamaktadır. Bu nedenle satılan ürünün adetini stoktaki adetten düşme fiş prosedürü kullanıldıktan sonra değiştirme prosedürü kullanılarak yapılmalıdır.
Kod:
Program stok_kontrol; Uses crt,graph,dos; Label Tekrar,noktalama,anamenu,hata; Var ggggg,sssss,aaaaa:char; y,a,g,hg,sa,da,sn,sl,renk:word; sec,b,j,d:integer; x,o,z,k,l,m,n,t,p,ch:char; sifre:string; gs,gm:integer; procedure olustur; var urunadi:string; adeti:integer; alis,satis,adim1,adim2,adim3,karorani:real; dd:text; ch:char; begin clrscr; assign(dd,’erman.dat’); rewrite(dd); ch:=’e’; repeat write(‘Ürünün adını giriniz ’); readln(urunadi); write(‘Ürünün adetini giriniz ’); readln(adeti); write(‘Ürünün alış fiyatını giriniz ’); readln(alis); write(‘Ürün için kar oranını giriniz ’); readln(karorani); adim1:=(alis*kdv)/100; adim2:=alis+adim1; adim3:=(adim2*karorani)/100; satis:=adim2+adim3; writeln(dd,urunadı); writeln(dd,adeti); writeln(dd,alis:3,satis:3); writeln(dd,karorani); writeln(‘Devam etmek istiyor musunuz? (e/h) ’); ch:=readkey; until ch in [‘H’,’h’]; close(dd); end; procedure ekleme; var urunadi:string; adeti:integer; alis,satis,adim1,adim2,adim3,karorani:real; dd:text; ch:char; begin clrscr; assign(dd,’erman.dat’); append(dd); ch:=’e’; repeat write(‘Ürünün adını giriniz ’); readln(urunadi); write(‘Ürünün adetini giriniz ’); readln(adeti); write(‘Ürünün alış fiyatını giriniz ’); readln(alis); write(‘Ürün için kar oranını giriniz ’); readln(karorani); adim1:=(alis*kdv)/100; adim2:=alis+adim1; adim3:=(adim2*karorani)/100; satis:=adim2+adim3; writeln(dd,urunadı); writeln(dd,adeti); writeln(dd,alis:3,satis:3); writeln(dd,karorani); writeln(‘Devam etmek istiyor musunuz? (e/h) ’); ch:=readkey; until ch in [‘H’,’h’]; close(dd); end; procedure listele; var alis,satis,karorani:real; dd:text; urunadi:string; adeti:integer; begin clrscr; assign(dd,’erman.dat’); reset(dd); clrscr; gotoxy(5,2); writeln(‘┌─────┬────────┬─────┬───────┬─────────┐’); gotoxy85,3); writeln(‘│ ADI │ ADETİ │ ALIŞ │ SATIŞ │KARORANI │’); gotoxy(5,4); writeln(‘└─────┴────────┴─────┴───────┴─────────┘’); while not eof dd do begin readln(dd,urunadi); readln(dd,adeti); readln(dd,alis,satis); readln(dd,karorani); writeln(urunadi:13,adeti:11,alis:11:0satis:11:0,karorani:11:0); end; close(dd); readln end; procedure silme; label hata; var adeti,bay:integer; alis,satis,karorani,:integer; dd,gd:text; sil,dev,aaaaa:char; yaz:boolean; ara,urunadi:string; begin hata: clrscr; assign(dd,’erman.dat’); assign(gd,’geçici.dat’); reset(dd); rewrite(dd); writeln(‘Silmek istediğiniz ürün adını giriniz ’); readln(ara); bay:=0; while no eof (dd) do begin yaz:=true; readln(dd,urunadi); readln(dd,adeti); readln(dd,,alis,satis); readln(dd,karoran); if ara=urunadi then begin bay:=1 clrscr; gotoxy(5,2); writeln(‘┌─────┬────────┬─────┬───────┬─────────┐’); gotoxy85,3); writeln(‘│ ADI │ ADETİ │ ALIŞ │ SATIŞ │KARORANI │’); gotoxy(5,4); writeln(‘└─────┴────────┴─────┴───────┴─────────┘’); writeln(urunadi:13,adeti:11,alis:11:0satis:11:0,karorani:11:0); writeln(‘Vazgeçtiyseniz <enter>, silmek için <s> ’); sil:=readkey; writeln; if sil in [‘H’,’h’] then yaz:=false; end; if yaz then begin writeln(gd,urunadi); writeln(gd,adeti); writeln(gd,alis,satis); writeln(gd,karorani); end else writreln(‘Kayıt silindi’); end; close(dd); close(gd); if bay:=0 then begin writeln(‘Aranan kayıt yok’); erase(gd); end; else begin erase(dd); rename(gd,’erman.dat’); end; writeln(‘Silinecek başka ürün var mı? <e/h> ’); readln(aaaaa); if aaaaa:=’e’ then goto hata; end; procedure degistir; var bay,adeti:integer; adim1,adim2,adim3,alis,satis,karorani:real; dd,gd:text; yaz:boolean; deg,dev:char; ara,urunadi:string; begin clrscr; repeat assign(dd,’erman.dat’); assign(gd,’geçici.dat’); reset(dd); rewrite(gd); writeln(‘Değiştirmek istediğiniz ürünün adı ’); readln(ara); bay:=0; while not eof (dd) do begin yaz:=true; readln(dd,urunadi); readln(dd,adeti); readln(dd,alis,satis); readln(dd,karorani); if ara=urunadi then begin bay:=1; clrscr; gotoxy(5,2); writeln(‘┌─────┬────────┬─────┬───────┬─────────┐’); gotoxy85,3); writeln(‘│ ADI │ ADETİ │ ALIŞ │ SATIŞ │KARORANI │’); gotoxy(5,4); writeln(‘└─────┴────────┴─────┴───────┴─────────┘’); writeln(urunadi:13,adeti:11,alis:11:0satis:11:0,karorani:11:0); write(‘ Vazgeçtiyseniz <enter>, değiştirmek için <d> ’); deg:=readkey; writeln; if deg in [‘D’,’d’] then begin writeln(‘Yeni ürün adını giriniz ’); readln(urunadi); writeln(‘Yeni ürün adetini giriniz ’); readln(adeti); writeln(‘Yeni ürünün alış fiyatını giriniz ’); readln(alis); writeln(‘Yeni ürün için kar oranını giriniz ’); readln(satis); adim1:=(alis*kdv)/100; adim2:=alis+adim1; adim3:=(adim2+karorani)/100; satis:=adim2+adim3; end; end; else begin writeln(‘Ürün başarıyla değiştirildi’); end; close(dd); close(gd); if bay=0 then begin writeln(‘Aranan ürün yok!’); erase(gd); end else begin erase(dd); rename(gd,’erman.dat’); end; wreiteln(‘Değiştirilecek başka ürün var mı? <e/h> ’); dev:=readkey; writeln; until dev in [‘H’,’h’]; end; procedure fis; label tkr,hata,tekrar; const gunler:array[0..6] of string [9] = (‘Pazar’,’Pazartesi’,’Salı’,’Çarşamba’,’Perşembe’,’Cuma’,’Cumartesi’); var alis,satis,adim1,adim2,adim3,karorani,nakit,urunfiyati,bbb:real; ara,urunadi:string; dev:char; dd,gd:text; i,ccccc,aaaaa,aaadeti,adeti,uz,bay:integer; begin clrscr; top:=0; assign(dd,’erman.dat’); b:=11;j:=11;d:=0;ccccc:=0; tekrar: getdate(y,a,g,hg); gotoxy(6,7);writeln(‘TARİH’,’:’:3,g,’/’,a,’/’,y,’ ‘,gunler[hg]); gettime(sa,da,sn,sl); gotoxy(6,8); writeln(‘SAAT’,’:’:4,sa,’/’,da);writeln; gotoxy(27,3);writeln(‘GÜL AİLE BAKKALİYESİ MANAV DEPARTMANI’); gotoxy(32,5); writeln(‘Tel. No: 3164789’); gotoxy(6,9); writeln(‘Fiş No: ‘);writeln; writeln; tkr: reset(dd);gotoxy(1,j); j:=j+1; writeln(‘Ürün adı’);readln(ara); write(‘ ‘);readln(aaadeti);gotoxy(1,j); delline; uz:=length(ara); bay:=0; while not eof (dd) do begin readln(dd,urunadi); readln(dd,adeti); readln(dd,alis,satis); readln(dd,karorani); if ara=urunadi then begin bbb:=aaadeti*satis; gotoxy(1,b); b:=b+1; writeln(urunadi:5,’*’,aaadeti,’%’:10,kdv,bbb:10:0); bay:=1; d:=d+1;top:=top+(aaadeti*satis);writeln; end; end; if bay=0 then begin j:=j-1;gotoxy(1,j); delline; goto tkr; end; dev:=readkey; if dev=#13 then begin ccccc:=ccccc+1; goto tekrar; end else begin close (dd); writeln(‘--------------------------------‘); aaaaa:=17; writeln(‘Toplam’,top:28:2); hata: aaaaa:=aaaaa+1; gotoxy(1,aaaaa+1); writeln(‘Nakit’); readln(nakit); if top>nakit then goto hata else writeln(‘ParaÜstü ’ ,nakit-top); gotoxy(20,25); writeln(Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz’); readln; clrscr; writeln(‘Buradan çıkınca müşteriye ne satılmışsa ‘); writeln(‘o ürünlerin adetlerini değiştirme prısedrü kullanarak adetlerini writeln(‘değiştiriniz!’); readln; end; end; begin clrscr; gotoxy(20,15); writeln(‘Şifrenizi giriniz ’); x:=readkey; write(‘*’); o:=readkey; write(‘*’); z:=readkey; write(‘*’); k:=readkey; write(‘*’); l:=readkey; write(‘*’); m:=readkey; write(‘*’); n=readkey; write(‘*’); t:=readkey; write(‘*’); p:=readkey; write(‘*’); ggggg:=readkey; write(‘*’); sssss:=readkey; write(‘*’); aaaaa:=readkey; write(‘*’); sifre:=x+o+z+k+l+m+n+t+p+ggggg+sssss+aaaaa; if sifre<>’erman turgut’ then exit else hata: anamenu: clrscr; gotoxy(35,6);textcolor(white+blink);writeln(‘---ANAMANÜ---‘); normvideo; gotoxy(3,25);writeln(‘Oluşturmayı seçerseniz daha önce oluşturduğunuz tüm kayıtlar silinecektir. ‘); gotoxy(32,2);writeln(‘GÜL MANAV LTD. ŞTİ.’); gotoxy(31,3);writeln(‘STOK KONTROL PROGRAMI’); gotoxy(26,7); writeln(‘┌──────────────────────────────────┐’); gotoxy(26,8); writeln(’│ │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 1 KAYIT OLUŞTURMA │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 2 KAYIT EKLEME │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 3 KAYIT LİSTELEME │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 4 KAYIT DEĞİŞTİRME │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 5 KAYIT SİLME │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 6 FİŞ │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ 7 ÇIKIŞ │’); gotoxy(26,8); writeln(’│ │’); gotoxy(26,17); writeln(‘└──────────────────────────────────┘’); gotoxy(30,22); writeln(‘Lütfen Birini Seçiniz >’); readln(sec); writeln; case sec of 1 : olustur; 2 : ekleme; 3 : listele; 4 : degistir; 5 : silme; 6 : fis; 7 : exit; else goto anamenu; writeln; end; goto anamenu; end. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34532
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() Karma: 230
|
gercekten güzel paylaşım emek sarfetmişsin
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #142667
![]() Karma: 10
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74386 Yer: miyim..yemem..
Karma etkisi: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1974
|
yeni gördüm böyle paylaşımı teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55142 Yer: Kayseri
Karma etkisi: 14
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 785
|
Paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #172476
|
teşekkürler.Acaba hangi dille yazılmış:s
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #164306 Yer: ler seni:D
Karma etkisi: 1094
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 108943
|
bu pcposmu oluyo bende öyle program kullandımda
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99578 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 2848
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 283847
|
Program yazmak zordur kardeş bunu çok iyi bilirim...Emek vermişsin çok teşekkürler yararlı olacagından eminim...Vere bilirsem +...Saygılar....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19193
|
ustalar için iyi bişiy eline saglık biz çıraklar içinde nasıl kullanılacagını açıklarsan sana zahmet iyi olur bunu nasıl çalıştıracagız şimdi bu kodu nereye kopyallıycaz mesela şimdiden eline saglık ustam
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2008
Üye numarası: #299088
|
ellerınıze saglık. harıkaa
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #193414 Yer: burası
Karma etkisi: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1988
|
bunu direk olarak program şeklinde sunsan daha bi güzel olur zannımca
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2011
Üye numarası: #528612
|
bu kodu çalıştırmak için hangi programa sokmak gerekir....
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2010
Üye numarası: #471623 Yer: Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 195000
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229520
Karma etkisi: 48610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4859991
|
stok olarak program isteyen olursa excel de özel program yazıyorum ısteyen olursa pm den ulasabılır.
kullandığım ve güncel olarak netsis erp gibi programlara entegre edebılecek düzeydedir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23426
Karma etkisi: 7