SUPERONLINE Sınırsız İnternet Sözleşmemde Adil Uygulamadan Bahsedilmiyor!SUPERONLINE Sınırsız İnternet Sözleşmemde Adil Uygulamadan Bahsedilmiyor! 20 Kasım 2010 tarihinden itibaren, Superonline Fiber internet abonesiyim. O tarihte, Tellcom İletişim Hizmetleri AŞ adı altında düzenlenmiş olan, abonelik sözleşmesi ile 24
Konu ESTERGON tarafından açılmış, 467 kişi tarafından görüntülenip, 11 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
SUPERONLINE Sınırsız İnternet Sözleşmemde Adil Uygulamadan Bahsedilmiyor! konusundaki toplam yorum: 11, okunma sayısı: 467. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
SUPERONLINE Sınırsız İnternet Sözleşmemde Adil Uygulamadan Bahsedilmiyor!
20 Kasım 2010 tarihinden itibaren, Superonline Fiber internet abonesiyim. O tarihte, Tellcom İletişim Hizmetleri AŞ adı altında düzenlenmiş olan, abonelik sözleşmesi ile 24 ay taahhütnameli, 3 ay denemesi bedava kampanyasından yaralanarak, 10 Mbps limitsiz fiber internet abonesi oldum. Sözleşmenin yapıldığı tarihte şirketin (Superonline) yaptığı gazete, dergi, billboard ve tv reklamlarında, limitsiz yüksek hız sloganı ile ürünlerini pazarladığı için, fiber interneti tercih ettim. Tercihimde "limitsiz yüksek hız" tabiri ciddi derecede etkili oldu. Bu ay başına kadar, hızda ve kalitede hiçbir şikayetim olmadı ama ay içerisinde birden, hızımın 1 Mbps'ye düştüğünü gördüm. Müşteri hizmetlerinden ve internet sitesinden adil kullanım adı altında abone olunan hıza göre limit getirildiğini öğrendim. 10Mbps hızında, 50Gb download, 10Gb upload şeklinde limit getirilmiş. Adil kullanım ile benim gibi bir çok abonenin mağdur durumda bırakıldığına inanıyorum. Sözleşmemde, ne adil kullanım, ne de kullanım limitlerinden bahsedilmektedir. Şirket, şu an bile 1000 Mbit'e kadar limitsiz internet reklamlarını yapmaktadır. Bu hızların konuşulduğu bir çağda hangi mantık ile hıza göre sınır getirilmiştir? Adil kullanım için zaten çeşitli hız ve kotada paketler mevcuttur. Sınırsız olarak aylık 49.-TL’ye yapmış olduğu sözleşmeye Süperonline uymamaktadır. Süperonline bu tür şikayetlere aşağıdaki mesajı otomatik olarak gönderiyor. Kod:
Müşterimiz ile .../.../2011 tarihinde görüşülmüş ve kendisine detaylı bilgi verilmiştir. Turkcell Superonline ile ilgili her türlü soru ve talebinizi, 0850 222 0 222 numaradan arayarak veya hizmet@superonline.net adresine e-posta göndererek Müşteri Hizmetlerimizle paylaşabilirsiniz. Saygılarımızla, TURKCELL SUPERONLINE |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Bu cevap falan değil sadece tek taraflı olarak yaptıkları haksız uygulamayı savunmaktır.
Bu tür durumda olan arkadaşlar aşağıdaki adımları izleyebilirler. 1. Reklam Özdenetim kurulu'na başvurun, Superonline'ın kandırma içerikli "Gerçek Sınırsız" Reklamı için: http://rok.org.tr/basvuru.asp Kod:
Reklamı yapılan ürün/hizmet: Superoline / Fiber İnternet Reklamın yayınlandığı mecra: Büyük şehirlerdeki billboardlar, internet sayfasındaki kurumsal açıklama dosyası Reklamın yayınlandığı tarih: Mart 2010 Aykırı olduğu düşünülen reklamın Uluslararası Uygulama Esasları’ndaki ilgili maddesi: 1 Şikayet konusu: Superonline, sınırsız olan tarifelerinde "Adil Kullanım Koşulları" adı altında, belirli kotalar aşıldığı zaman, sınırsız internet download hızını (10, 20, 50 ve 100 mbit olan hızları) 0.5mbit'e indirmektedir. Sözleşmesinde daha önce mevcut olmayan bu duruma rağmen, yaptığı reklamlar yalan, dürüst değil ve halkı kandırma amaçlıdır. Gürül gürül, "gerçek sınırsız" internet başlığıyla, aslında internet sözleşmesi sınırsız da olsa, müşterilerine kota uygulamakta, ve insanları reklamlarıyla kandırmaktadır. Saygılarımla "Adil Kullanım" hakkında Superonline'ın açıklamaları: http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Superonline'ın gerçek sınırsız açıklaması: http://www.superonline.net/documents/22062009.doc Superonline'ın gerçek sınırsız reklamı (el ile çekilmiş fotoğraf): http://www.facebook.com/photo.php?pid=144940&op=1&o=global&view=global&subj=370912814935&id=100000444801115 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 rek@rekabet.gov.tr Aynı şekilde bu yazıyı sanayi ve ticaret bakanlığı'na da gönderin: http://bim.sanayi.gov.tr/temp/Sikaye...px?menuSec=234 Aynı şekilde tüketici haklarına da bu konu hakkında e-mail atın: Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 thd@tuketicihaklari.org.tr Aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu'na e-mail atın: ihbar@ihbarweb.org.tr Kod:
Konu: Superonline Adil Kullanım Koşulları ve Tüketici Haklarının Tek Taraflı Hiçe Sayılması Sayın Yetkili, Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. Enflasyonun %10 altında kalması için mücadele ettiğimiz bir ülkede, özel şirketlerin böyle uygulamalar yapması tüketici olarak bizi derinden üzmektedir. Ayrıca "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır. http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini arz ediyorum. Saygılarımla 3. Telekomünikasyon Kurumunda doğrudan şikayette bulunun, ve size dönülmesi için EVET kutucuğunu işaretleyin. http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikaye.../sikayet22.htm Ayrıca BTK'nın ilgili numaraları ve adresi şu. Eğer Ankara'da iseniz elden de götürüp bir şikayet mektubu ya da dilekçe verebilirsiniz. Ankara'da olan arkadaşlar da lütfen elden birer şikayet dilekçesi gibi birşey versinler. Ankara dışındaki arkadaşlar lütfen aşağıdaki bilgileri kullanın. Telefonla şikayet etmek oldukça önemli. Faks olarak da metni gönderebilirsiniz TK'ya. Unutmayın eğer tarife kabul edilmeyecekse bunu yapacak en yetkili merci TK'dır. (Turkcell'in tarifelerini de aynen geri döndürmüştür gerektiğinde). Bilgi ve İhbar Merkezi: 444 9 777 - (312) 232 23 23 Santral : (312) 294 72 00 Faks : (312) 294 71 45 Adres: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Yeşilırmak Sokak No:16 Demirtepe 06430 ANKARA Bunlar ana numaralar. Ayrıca ilgili şahıslara birebir ulaşılacak telefon numaraları da verilmiş. http://www.tk.gov.tr/rehber/rehber.htm Kod:
Sayın Yetkili, Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. Enflasyonun %10 altında kalması için mücadele ettiğimiz bir ülkede, özel şirketlerin böyle uygulamalar yapması tüketici olarak bizi derinden üzmektedir. Ayrıca "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır. http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini arz ediyorum. Saygılarımla 4. Superonline Müşteri hizmetleri [0850 222 0 222] veya hizmet@superonline.net'e aynen şunları nazikçe söyleyin / yazın, ayrıca taahhütlü aboneliği devam edenler, sözleşmelerini Superonline'ın adil kullanım koşulları ile sözleşmeyi tek taraflı değiştirmesi nedeniyle ve telekomünikasyon sektöründe tüketici hakları yönetmeliği'nin 19/3 maddesine uyarak iptal ettiklerini sözlü olarak bildirsinler, müşteri hizmetleri de bunun notunu düşsün ve iptal etsin. Kabul etmezse de 19/3 maddesine uymamanın kanuni suç olduğunu ve yasal olarak yaptırım getireceğini bildirin (Not: Bu sizin aboneliğinizi bitirmez, sadece Superonline ile aranızdaki taahhütlü anlaşmayı, dolayısıyla onlara bağımlı kalmayı ve ilerideki abone iptalinizde sözleşme bedeli ödemenizi engeller.) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 Kod:
Sayın Yetkili, Merhaba (xxxxxxx müşteri numaralısı ile hizmetinize üyeyim.) Ürünleriniz ilk piyasaya çıktığı zaman gerçek limitsiz olduğu için ttnet te olan sınırsız 1mb lik internet bağlatımı iptal ettirip Sizin sunmuş olduğunuz 10mb sınırsız internete abone oldum. Fakat mart ayında bildirdiğiniz “Adil kullanım koşulları” ndan sonra firmanıza karşı son derece olumsuz bakmaya başladım. Bu adil kullanım koşulları ile ilgili müşteri hizmetlerini arayarak bilgi almak istedim. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede adil kullanım koşullarının gelmesindeki amaç Kullanıcıların dowload yaparak sistemde yük oluşturmaları bu nedenle dowload yapmayan kişilerinin olumsuz etkilenmesiydi. İlk olarak bu sorunun sizin sunmuş olduğunuz alt yapının eksikliğinden kaynaklanması Olarak düşünmüştüm. Fakat 18.03.2010 tarihinde internet sitenizde tariflere baktığımda bunun tamamen farklı bir amacı olduğunu gördüm. Adil kullanım koşullarınızı yürürlüğe koymanızdaki amaç download yapmayan müşterilerin hizmet kalitesini düşünmek değil aksine sınırsız 10mb internet kullanıcılarına 49 liradan verdiğiniz internete 50 türk lirası (%100 den fazla) fahiş zam yapmanızmış. Madem benim sözleşmeyle abone olduğum 49 liraya sınırsız internet kullanıcıları etkilyordu şimdi 99 liraya sınırsız alırsam bu download yapmayan kullanıcılar etkilenmicekmi. Halk arasında tabir vardır. Bir cihaz ufak bir arıza çıkarırsa kapağına 20 lira sıkıştı gibilerinden şaka yapılır. Sanırsam sizin de fiber hatlarınıza kullanıcı başına 50 lira sıkışmış. 50 lira verince adil kullanımdan kurtulmuş oluyoruz. Şimdi mağdur bir müşteriniz olarak size soruyorum. Türkiyede adı duyulmuş bir firmanın böyle hiç adil olmayan ve hiç etik olmayan bir şekilde hizmetine 50 milyon (%100 den fazla) zam yapması doğrumudur. Ben size güvenerek 1 yıllık sözleşme imzalamam büyük bir hatamıdır. Şimdiye kadar herkese öve öve bitiremediğim fiber internetinizi arkadaşlarıma tavsiye edebilirmiyim. Veya benim gibi herkesi aboneliklerini iptal etmekte ikna edebilirmiyim. Bu sorulara ve yukarıda yazdığım şeylere göre uygun ve mantık içerisinde bir cevap verebilirseniz sevinirim (Not: Yukarıda verdiğim fiyat ve örnekler 10mb limitsiz tarife içindir) 15 Nisan'da Adil Kullanım Koşullarını devreye alarak benim tüketici haklarımı hiçe sayar, tek taraflı hizmetinizi dayatırsanız, fiber sözleşmemi feshetmek durumunda kalacağım. Ayrıca bu uygulama gelirse, 15 Nisan tarihinden itibaren, Çukurova Grup şirketleri olan Digitürk ve Turkcell ile ilişkimi de kısa süre içinde keserek tepkimi göstereceğim. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
5. Ulaştırma bakanlığında aşağıda verdiğim yetkililere ulaşın, gerekirse telefon ile arayın ve bu rezilliği bildirin. Ulaşamazsanız faks gönderin (ben faks gönderiyorum yarın işyerinden). Bakanımız Binali Yıldırım bildiğim kadarıyla internette gelişmeye oldukça önem veriyor ve tabiki koyu bir TTNET taraftarı. Dolayısıyla Superonline'a bu işi yaptığı için sağlam bir ceza kesebilecek / yaptırım yapabilecek / düğmeye basabilecek belki de en önemli kişi. Bunu yaparsak emin olun Superonline'ın kulağı çekilir.
Aynı şekilde başbakanlığın e-mailını da yazıyorum buraya (Başlığı Sayın Başbakanım şeklinde değiştirin): bimer@basbakanlik.gov.tr Aynı şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nun e-mailını da yazıyorum (TV lerde çok çıkıyor muhalefet eleştirmek için, bakalım Superonline'ı da aynı şevkle eleştirecek mi - Başlığı Sayın Kılıçdaroğlu şelinde değiştirin) kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr (Bütün numaralar Ankara'da olduğu için (0) 312 kodu var başında) ADI SOYADI: Binali YILDIRIM UNVANI: Bakan MAKAM TEL.: 203 11 08-11 MAKAM FAKS: 212 49 30 ADI SOYADI: Selim DURSUN UNVANI: Özel Kalem Müdürü MAKAM TEL.: 203 11 11 MAKAM FAKS: 212 49 30 ADI SOYADI: M. Habib SOLUK UNVANI: Müsteşar MAKAM TEL.: 203 11 28-29-30 MAKAM FAKS: 212 41 87 İnternet üzerinden faks göndermek için: http://www.n.e.tfaks.com/tr/ [net arasındaki noktalar yok] Telefonla ulaşırsanız, aşağıdaki metni doğaçlama özet bir şekilde okursunuz, gerekirse yarın telefonlarını kitleyelim tepkiden, eğer ulaşabilirseniz tatlı dille konuşmayı ve önce karşı tarafa yağ çekmeyi unutmayın (internet ile çok ilgili olduğunuzu biliyoruz, öncelikle teşekkür ediyoruz gibi): Kod:
Sayın Bakanım, Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. Enflasyonun %10 altında kalması için mücadele ettiğimiz bir ülkede, özel şirketlerin böyle uygulamalar yapması tüketici olarak bizi derinden üzmektedir. Ayrıca "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır. http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini arz ediyorum. 6. Bağlı Bulunduğumuz İlçe Tüketici Hakem Heyetinde bir dilekçe ile başvuruda bulunuyoruz. Bir dilekçe, sözleşme fotokopisi, 5 lira başvuru ücreti, ve belgelerin 2 adet fotokopisi ile başvuruyoruz. Kod:
T.C. XXXXX İLÇESİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE XXXX (İLİ) Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. Enflasyonun %10 altında kalması için mücadele ettiğimiz bir ülkede, özel şirketlerin böyle uygulamalar yapması tüketici olarak bizi derinden üzmektedir. Ayrıca "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır. http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini, mevcut sınırsız aboneliklerin değiştirilmemesi Arz ederim. İsim SOYADI Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 7. Çukurova Holding (Superonline'ın bağlı olduğu) yönetim kurulu hakkında suç duyurusunda bulunun: Suç duyurusu yapmak, çok kolay bir işlemdir. Hiçbir ücreti yoktur ve dilekçe ile bir başvurudur. Suç duyurusu bir mahkeme başvurusu değildir ! Eğer çok ciddi bir kastınız yok ise, suç unsuruna rastlanmaması size bir müeyyide getirmez. Suç duyurusu ile; suç olduğunu düşündüğünüz ve inandığınız bir konunun, yetkili mercilerce incelenmesini talep etmektesiniz. Bunun sonucundan doğan müsbet getiri ile mahkeme açmanız çok kolaylaşır ve hakkınızı almanızda önemli/hızlandırıcı bir faktördür. Suç duyurusu yapabilmek için bulunduğunuz yer savcılığına dilekçe ile müracaat etmeniz gerekiyor. (Savcılık, genelde adliye binası ve hükümet binalarında yer alır) Eğer Suçun işlendiği yer farklı ise (Örneğin suç İstanbul'da işlendi, ancak siz izmirdesiniz) bulunduğunuz yer Savcılığına Suçun işlendiği yer savcılığına gönderilmek üzere müracaat edilir ve buradan suç duyurusu deftere kayıt ettirilerek taahhütlü olarak SUÇUN İŞLENDİĞİ YERE AİT SAVCILIĞA GÖNDERİLİR. Ben suçu İstanbul'da işlenmiş kabul ediyorum çünkü genel merkezleri İstanbul'da Superonline'ın ve Çukurova Grup'un. Cumhuriyet savcısının, suç duyurusunu reddetme gibi bir lüksü yoktur. SUÇ DUYURUSU BUDUR. HER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞININ YASAL VE ÜCRETSİZ BİR HAKKIDIR. Aşağıdaki metinle birlikte, mutlaka şu sayfaların da çıktılarını ek olarak verin: gun'ın ilk mesajındaki fiyat tablosu ve resim (eski quiknet tarifesi) Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 http://img.donanimhaber.com/m_198893..._1/key_/tm.htm http://www.donanimhaber.com/resimler.../tellcom_1.jpg superonline adil kullanım: http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx superonline şu anki tarife http://www.superonline.net/bireysel/...er-double.aspx İşte başvuru metni: Kod:
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA ŞİKAYET EDEN : İsim SOYADI ŞİKAYET EDİLENLER : 1- Mehmet Emin KARAMEHMET Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı 2- A. Samsa KARAMEHMET Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili 3- F. Şadi GÜCÜM Çukurova Holding Yönetim Kurulu Üyesi 4- M. Bülent ERGİN Çukurova Holding Yönetim Kurulu Üyesi 5- A. Tuğrul TOKGÖZ Çukurova Holding Yönetim Kurulu Üyesi 6- H. Yasemin ÇETİNALP Çukurova Holding Yönetim Kurulu Denetçisi 7- Öner TOKER Çukurova Holding Yönetim Kurulu Denetçisi SUÇ : Halkı Kandırma, yalan ve dürüst olmayan politikalar ve hızlı internet vaadiyle site yönetimleriyle anlaşarak yayılma ve Superonline şirketini bu yolla büyütme, haksız rekabet oluşturma, tüketicinin hakkını hiçe sayma, tek taraflı hizmet maddesi getirme, tüketiciye karşı vur-kaç taktikleri uygulama. SUÇ TARİHİ : Aralık 2007 - Mart 2010 AÇIKLAMALAR : 2008 yılı sonlarında, 2008 yılı içinde 100/100 mbit, 20/20 mbit, 10/10 mbit olarak verdiği tarifelerini, 100/5, 20/5 ve 10/1 olarak değiştirmiştir, tüketiciyi aldatmıştır. 2008 yılı sonunda, yayınlanmış olan 10/1 mbit tarifesini 10/5 mbit şeklinde vererek hem haksız rekabet yaratmış, hem de tüketiciyi kandırmak amacıyla, internete uygun olmayan bir şekilde promosyon yapmış, tüketicinin 10/5 mbit hizmetinin sürekliliğine inandırmıştır. 2009 yılı sonunda, promosyon olarak 10/5 mbit olarak verdiği hızı ise yeniden gerçek hızı olan 10/1 mbite indirmiş, tüketicinin haklı olarak tepkisini çekmiş ve vur-kaç stratejisi uyguladığını kanıtlamıştır. Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulama, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırıdır. Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır, bu da halkı kandırarak asıl amacın gizlenmesinin bir kanıtıdır. Superonline, fiber internetin yayılma başlangıcı olan 2007-2009 yılları boyunca tüketiciyi ve halkı kandırmıştır, olması gereken fiyatlardan ucuza servisi sağlayarak gerçekçi olmayan ve çok iyi/ucuz bir internet paketi izlenimi yaratmıştır. SONUÇ VE İSTEM : Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama ile şirketin politika ve strateji olarak vur-kaç taktiği sayılacak "15 Nisan Adil Kullanım Koşulları" uygulamasını onaylayan sanıklar için, yapılacak olan soruşturma sonucunda haklarında kamu davası açılmasını talep ederim. İsim - SOYADI 8. Tüketiciyi Koruma Derneğine bizzat giderek sözlü olarak şikayetçi olun. Şikayetleri doğrudan şubelerde alıyorlar, gitmemiz lazım. En yakın tükoder için: http://www.tukoder.org.tr/index.php?a=10 Merkez telefonları 0 (216) 349 85 10 Aynı şekilde Tüketiciler Derneği'ne aşağıdaki e-mailı gönderin sikayet@tuketiciler.org Kod:
Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir. Bu uygulama ile birlikte, eş zamanlı olarak, Superonline "pro internet" tarifesi koyarak eski sınırsız tarifelerine de efektif olarak %100 ve üzerinde zam yapmıştır tek taraflı olarak. Enflasyonun %10 altında kalması için mücadele ettiğimiz bir ülkede, özel şirketlerin böyle uygulamalar yapması tüketici olarak bizi derinden üzmektedir. Ayrıca "Adil Kullanım" adı altındaki uygulamanın asıl amacınıni eski tarifelere %100 ve tek taraflı zam yapmak olduğu açıktır. http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini arz ediyorum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=516946 9. Evde hepimiz internet kullanıyoruz, Wireless ağ bağlantısı ismini "AYIP_SUPERONLINE SINIRSIZA_KOTA" şeklinde değiştirin. Bunu yapabilmek için modeme erişmeniz lazım: 192.168.1.1 192.168.0.1 192.168.0.2 192.168.1.0 192.168.2.0 192.168.2.1 192.168.1.2 adreslerinden birtanesi mutlaka modeme girmenizi sağlar. Burada Wireless Network Name / Wireless Ağ ismi / SSID alanına "SUPERONLINE_SINIRSIZA_KOTA_KOYDU" yazın. Böylece ağ arayan herhangi biri, bu yazıyı gördüğü zaman durup düşünerek bunun neden yazıldığını araştırıp bilinçlenebilir. Önemli not: Şikayet mercileri konusunda mesajından yararlandığım PhantomX'e teşekkür ederim. Düzenleyen ESTERGON : 19-12-2011 at 00:14. Sebep: imla |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #153443 Yer: ist.
Karma etkisi: 53013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5300013
|
gerçekten ilginç , sayenizde bunuda öğrenmiş oldum..
bu kadar hakkınızı aradığınız içinde, ayrıca tebrik ederim sizi sayın estergon .bunların hepsi aynı, çakallık peşinde, al birini vur ötekine... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229520
Karma etkisi: 48610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4859991
|
Çok yararlı bir paylaşım olmuş.
Tüm arkadaşlara tavsiyem taahhitte bulunurken mutlaka kağıtta yazılı olanları ciddi okumanız hatta uzmana başvurmanız. Bu verdikleri hizmet zaten 3 büyük şehiri kapsıyor diğerlerinde alt yapı hizmeti uygun değil diyip yırtıyorlar. Taahhütte bulunduğunuz için tıkır tıkır ödüyorsunuz,hele iptal edin .... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #130703
Karma etkisi: 414
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40922
|
ben bir kız istesem ve ailesi vermezse ben bu kadar şeyi yaparsam kesin devlet kızı benim için nikah masasına bile oturtur.
![]() ![]() ![]() Şaka bi yana bu kadar şeyi yaparsanız sonuç almamanız bence imkansız.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
Açıklayıcı ve yardımcı bir konu olmuş.
Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #126506 Yer: istanbul
Karma etkisi: 3596
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 359046
|
Ciddi bir konu. Superonline hizmeti alıyorum ben de. Son aydaki internet hızının düşüklüğünü araştıracaktım tam bir baktım açılmış buraya. Bunların hepsini yapamasamda bir çoğunu yerine getireceğim. Zaten baştan yanlıştı uygulama benim bildiğim kadarıyla adil kota olmaz ise olmaz bir kuraldı. Teşekkürler bilgilendirme için.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #281014 Yer: İzmir
Karma etkisi: 8091
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 808617
|
donanım haberde çoktandır bu konular işlerniyo (ders gibi
) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336056
Karma etkisi: 7476
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 747178
|
bu nedenle ttnette kalmaya karar vermiştim.
birkez daha iyi ki kalmışım diyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #86753
Karma etkisi: 769
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 76392
|
Hepsi bir birinden .ok!...Bunları denetliyen yok ki bu ülkede!... Okumadan ,sadece anlatılanlara kanarak,10sayfa "karınca duası sözleşme"'yi imzalayanlar bunların .ssuruguna katlanacak!...
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2011
Üye numarası: #518862 Yer: antalya
Karma etkisi: 253
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 25146
|
Abi bendede aynısı 1 hafta neti 10 mb kullanıyorum sonra 3 hafta 1mb bu neya
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| estergon |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| İnternet Filtresine 3 Ay Erteleme | uygarozdemir | Wardom Haberler | 12 | 14-08-2011 18:13 |
| Türkiyenin En Uygun Hosting & Reseller Kampanyası | Torlan | Web Hosting Paketleri | 5 | 08-04-2011 23:49 |
| Hitler, Superonline Fiberin Adil Tarifesine ve Sınırsız Paketlerine Zamlarına Kızıyor | P-M-P | Video / Flash Dosyaları | 1 | 24-10-2010 00:06 |
| Internet Explorer 6 Nasıl Kaldırılır ? | TechniQue | Resimli Program Anlatımları | 0 | 07-10-2009 15:16 |
| Shell Kulup Domain Shell Windows Linux Reseller Bayilikleri | timur1970 | Web Hosting Paketleri | 0 | 27-03-2007 20:09 |
|
|