Svchost.exe %100 cpu sorunu kesİn ÇÖzÜmArkdaşlar bu aralar şu svchost.exe'ler sistemi sömürüyor diyenler var bu normal mi diyenler var ben de şu işe bir açıklık getirelim dedim ve konuyu açtım. 1- Şimdi svchost.exe KESİNLİKLE sistemi
Konu KUBİLAY ŞAHİN tarafından açılmış, 1098 kişi tarafından görüntülenip, 12 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Svchost.exe %100 cpu sorunu kesİn ÇÖzÜm konusundaki toplam yorum: 12, okunma sayısı: 1098. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2011
Üye numarası: #560282 Yer: e attım kendimi
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Arkdaşlar bu aralar şu svchost.exe'ler sistemi sömürüyor diyenler var bu normal mi diyenler var ben de şu işe bir açıklık getirelim dedim ve konuyu açtım.
1- Şimdi svchost.exe KESİNLİKLE sistemi sömüren birşey değildir. CPU'yu ve neti ( Bazı arkadaşlar sadece CPU sanıyor ama neti de sömürür modem üzerindeki ışıklardan ve gelen giden paketlerin sayısından anlaşılabilir.) svchost.exe asla sömürmez. Sömürüyorsa demek ki ya bu sistem dosyası bozulumuş (virüslü) ya da başkaları tarafından kontrol ediliyor demektir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=501313 Şimdi diyeceksiniz haklı olarak efendim svchost.exe bir virüs değildir sistem dosyasıdır diye. Şimdi svchost.exe'nin Windows'taki görevi dll ve exe dosyalarını çalıştırmaktır. Virüs de böyle bir dosya olduğundan onu da çalıştırır. Efendim lafı fazla uzatmadan gelelim çözüme: 1- Aşağıdaki linkten batch dosyasını indiriniz. (Kesinlikle virüs değildir) http://hotfile.com/dl/128853704/da34...sahin.bat.html Bu dosyayı masaüstüne kaydediniz. 2- Ardından Görev Yöneticisi'ni açınız. Karşısında NETWORK SERVICE yazan svchost.exe yi durdurunuz. Bu işlemi durdurduğunuz anda 60 Saniyelik bilgisayarı kapatma aracı devreye girecektir. Bu aracı durdurmak için verdiğim batch dosyasına tıklayınız. Ardından hemen sağlam bir antivirüsle system32'nin içini tarayınız. Bu yöntemi 3 farklı pc'de de denedim 3ünde de virüsler buldum, sildim. Şimdi de diyebilirsiniz ki efendim svchost.exe yi neden durduruyoruz diye. Windows'ta açık olan bir dosya durdurulmadan silinemez. Yani bu işlemi yapmazsanız virüsü silemezsiniz... Faydalı olması ümidi ile... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2007
Üye numarası: #174279 Yer: yüzü
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1717175
|
Alıntı:
Silemediği zaman bu işlem yapılmalı o zaman. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #159166
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1184785
|
Windows tarafından kullanılan bir yazılım; evet durdurulmadan silinemez.
Fakat işlemi sonlandır dediğiniz zaman silebilirsiniz. Bunun için bat dosyalarına gerek yok, isteyen indirir fakan bunun için bat dosyasına gerek yok. Virüs olan svchost.exe dosyası windows tarafından kullanılmadığı için işlemi sonlandır dediğinizde kapanır.Sonra istediğiniz gibi silebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Cool Çırak
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Çırak
|
Tespit eder ama dosya Windows üzerinde açık olduğundan silinemez...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #283712 Yer: İzmirliiii
Karma etkisi: 803
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 79971
|
Bunlara hiç gerek yok ki güvenli modda windows'u açın ve hangi antivirüsü kullanıyorsanız onla tam tarama yapın. Genelde avira antivir kesin çözüm.
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
Üye numarası: #562340
|
keylogger war indirmeyinnnn
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2011
Üye numarası: #521729
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -5307
|
Teşşekürler .....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2011
Üye numarası: #568350
Karma etkisi: 1
|
60 saniyelik zamanı durdurmak için çalışra şu kodu yazın ''shutdown -a'' bat dosyasına gerek yok yani
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #1446
Karma etkisi: 908
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 90051
|
60 sn durdurun sonra sağlam bir anti virüs programıyla pc yi taratınmı...!
sağlam anti virüs programı örneğin kaspersky systme dosyası virüslü ise zaten tespit eder silmez silmek için izin ister pc yi yeniden başlat der. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=501313 sağlam anti virüs programı bat uzantılarına vs gerek duymaz zaten.... art niyet var bu mesajda tüm cevaplarda zaten buna karşı ben dahil... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336613
Karma etkisi: 409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40647
|
Dosyanın içeriğini herhangi zararlı birşey yok zaten 1kb.
Zaten indirmeye de gerek yok direk kodu yazsaydın milletin boşu boşuna kuşkuya düşürmüşsün ![]() shutdown -a yazıp .bat olarak kaydedin indirmek yerine. Ayrıca forumda uygar beyin konusu var kaspersky internet security 2012 indirin ve yanında combofix ile taratın temizlenecektir bilgisayarınız. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47520 Yer: denizde
Karma etkisi: 61554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6152345
|
svchot exe bir virüsmüdür yoksa gerekli bi dosyamıdır bu dosyayı kaldırmalımıyız sistemi ve internti yiyormu bilgisi olan varmı bu konuda
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336613
Karma etkisi: 409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40647
|
svchost.exe virus filan değildir fakat görev yöneticisinde system olarak çalışması gerekiyor.
Eğer sistem olarak çalışmıyorsa casus yazılımdır. Antivirus ile taratıp silindiğine emin olun. Forumda bilgisayar güvenliği hakkında bölüm var ordan bakabilirsin |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Firefox 4 - Bulanık Görüntü Sorunu / Çözüm | uygarozdemir | Programlar | 4 | 04-06-2011 20:59 |
| Assassin's creed jerusalem 3 dakikada kesin çözüm videolu | muyuta | Oyun Genel | 0 | 26-05-2011 15:14 |
| Kürt sorunu için 'Panzehir'li çözüm | TASADAM | Siyaset | 0 | 17-07-2008 19:20 |
| Türkiye’de Diş Borç Sorunu | TASADAM | Siyaset | 9 | 08-07-2008 08:57 |
|
|