Tarihimizde unutulmaz olaylarSelam, Elimde olan bir kitabın bir konusunu sizlerle paylaşmak istedim:), :) Afiyetle okuyun, 1-Atilla'nın Elçisi ve Bizans Saray Nazırı, Batı Hun İmparatorluğunun büyük hükümdarı Atilla, Doğu Roma (bizans) ordusunu yendikten
Konu Rog tarafından açılmış, 673 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Tarihimizde unutulmaz olaylar konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 673. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #103413
Karma etkisi: 7
![]() ![]() Karma: 113
|
Selam,
Elimde olan bir kitabın bir konusunu sizlerle paylaşmak istedim , Afiyetle okuyun,1-Atilla'nın Elçisi ve Bizans Saray Nazırı, Batı Hun İmparatorluğunun büyük hükümdarı Atilla, Doğu Roma (bizans) ordusunu yendikten sonra barış yapmak için imparatora bir elçi göndermişti. Hun elçisini kabul eden Bizans Saray Nazırı: -Kralonız Atilla, imparoturumuzdan küçük olduğu için onunla görüşemezsiniz, diyerek görüşmeleri alt seviyede yürütmek istedi. Atilla'nın elçisi bu davranış karşısında şu cevabı verdi: -Atilla, imparatorunuzdan küçük olabilir, fakat şunu iyi biliniz ki, o büyük bir milletin başında bulunuyor. 2-Melikşah'ın Duası, Büyük Selçuklu İmparatoru Melikşah, tahta çıktığı zaman, memleket içindeki isyanların yatıştırmak için kardeşiyle savaşa mecbur kalmıştı. Allah'ın kendisini affetmek için dua etmek üzere beraberinde veziri Nizamülmülk ile camiye gitti. yanında bulunan Nizamülmülk'ün kendinden geçmiş halde dua ettiğini görünce, yalnız devrinin değil, devirlerin en akıllı ve tedbirlisi olan vezirine sordu: Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114995 -Gönülden dua ediyordun. Cenab-ı Allah'tan ne istedin? Nizamülmülk dedi ki: -Cenab-ı Allahtan yalnız şunu diledim : 'Mücadeleyi sizin kazanmanızı ve milletin başında sizin kalmanızı....' Melikşah şu cevabı verdi: -Ben senden başka türlü dua ettim. Allah'tan zaferi bana vermesini istemedim. Nizamülmülk hayretle sordu: -Peki siz neye dua ettiniz? -Ben şöyle yalvardım: Yarabbi..iki kardeş dövüşüyoruz. İçimizden hangimmisi milletin başına geçmeye layıksa ve ikimizden hangisi millet ve memleket için, din, ve devlet için hayırlı olacaksa zaferi ona ihsan et... 3-1.Kılıç Arslan ve Haçlı esirleri, Selçuklu sultanı 1. Kılıç Arslan, 1096 yılında Anadolu'ya giren Haçlı ordusuyla köy köy, tepe tepe savaşıyordu. Başkent İznik'i terk edip Konya'ya yerleşmek mecburiyetinde kalmıştı. Bir sabah sarayından çıkmış, şehri dolaşıyordu. Haçlı esirlerinin bir arada tutulduğu açık hava hapishanesinin yanından geçerken bir ses duydu: -Biz ne olacağız? Kılıç Arslan, sesin geldiği yöne döndü. Konuşan, genç ve güzel bir kızdı. Haçlılar, Kudüs'e yerleşmek amacıyla eş ve çocuklarıyla yola çıkmışlardı. Kıza sordu: -Kimsin, ne istiyorsun? -Esir Franz Efon Ejyid'in kızkardeşi İsabella'yım. Vatanıma dönmek istiyorum. -Biz Türkler, yurdumuzda oturanlara çekip gidin diyemeyiz. Yurdumda din ve adetiniz üzere yaşayabilirsiniz. Fakat, arzu ettiğiniz gün memleketinize dönebilirsiniz. Ben vatan hasretini takdir edenlerdenim. Kılıç Arslan, bu konuşmadan sonra, esirlere harçlık verilmesini emretti. Eğlenmelerine ve grup halinde ülkelerine dönmelerine izin verdi. 3'er li gruplar halinde devam edecek ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #91404 Yer: Arçelik-Beko Yet.Ser.
Karma etkisi: 6523
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 651500
|
devamını bekleriz
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32353
Karma etkisi: 325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 31814
|
kardeş eline sağlık güzelde böle arkası yarın gibi yapmasaydın keşke
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32138 Yer: ::::> wardom
Karma etkisi: 133
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12488
|
tskler paylasım için...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1181
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
1.Kılıç Arslan ve Haçlı esirleri olmamis.Biraz asabiydi kendisi okumani tavsiye ederim
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Üye
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Evet güzel bir paylaşım daha devamınıda okuyacağıma emin olabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
güzel paylaşım eline sağlık ta
ya yanlış hatırlıyoda olabilirim kusura bakma batı hun devleti hükümdarıu attila değil miydi hatta bu konuda tartışmalar falan vardı |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|