tavsiye:yeni başlayanlar bir kere okusunlar D;arkadaşlar bende yeni başladım bi sitede rastladım bu yazıya kafamdaki karısıklığı birazda olsa giderdi:D PRATİK SORULAR ÖNEMLİ CEVAPLAR.: Pratik Sorular S7 : Programlama'ya Nerden Başlayabilirim? En kolay dillerden. Kesinlikle C/C++,
Konu w_q_x_91 tarafından açılmış, 662 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
tavsiye:yeni başlayanlar bir kere okusunlar D; konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 662. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #134973 Yer: balıkesir
Karma etkisi: 5065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 506086
|
arkadaşlar bende yeni başladım bi sitede rastladım bu yazıya kafamdaki karısıklığı birazda olsa giderdi
![]() PRATİK SORULAR ÖNEMLİ CEVAPLAR.: Pratik Sorular S7 : Programlama'ya Nerden Başlayabilirim? En kolay dillerden. Kesinlikle C/C++, Java veya C# gibi ağır dillerden başlanmamalı. Hele C/C++, öğrenilecek en zor dildir. En kolay dil HTML. Hem öğrenmesi hem de çalıştırması kolay. Bir metin dosyası yaratıp içerisine HTML kodu yazın. Çift tıklayın browser çalıştırır. HTML'den sonra JavaScript öğrenin. Daha sonra ASP (.NET),JSP (Java),PHP dillerinden birini öğrenin. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=312569 S8 : Hangi Kaynaklardan Faydalanmalıyım? Programlamaya giriş için önerebileceğimiz bir kitap yok. Aslında hangi dili öğrenebiliyorsanız, çevrenizde hangi dile ait kaynak ve hangi dili bilen insan varsa onu öğrenin. En büyük kaynak Internet ve İnternette en büyük kaynak da Google. Ama aradıklarınızı bulmak için ve bulduklarınızı anlamak için biraz uzmanlaşmanız gerekir. Bu da ancak zamanla olabilecek bir şey. S9 : İngilizce bilmek gerekli mi? Şart. Programlamanın dili İngilizcedir. Bütün dokümanlar ingilizce. Godoro.com sınırlı içeriğine rağmen Türkçedeki en büyük kaynaklardan biri olmuştur. Bu Godoro.com'un başarısı değil, türkçe sitelerin yetersizliğidir. Türkçe içerik sağlayan bütün siteler de büyük ozveri içinde çalışarak bunu sağlamışlarıdr. Ama yeterli değil. Programlama bilmek için ingilizce şart ama hiç bilmeyen biri de programlamaya başlayabilir. Bir yandan programlama çalışırken bir yandan da ingilizce öğrenmek gerekir. Bir kaç yüz kelime basit gramer bilgisi teknik dokümanları okumaya yeterli olur. İngilizce zaten basit bir dil. Teknik dokümanlarda zaten 'enternasyonal ingilizce' (yani basit ingilizceyle) yazılmış. Kimse teknik dokümanlarda mecaz, açık ve kapalı istiare yapmıyor. Dahası, programlamada kaynakların çoğunu yazanların ana dili ingilizce değil. O yüzden çok net anlaşılıyor. Özetle programlamaya başlamak için ingilizce bilmek gerekmez ama bitirmek için biraz gerekir. S10 : Kursa gitmeli miyim? Kurs şart değil ama faydalı. Yeterli değil elbette kursa gitmekle kalmayıp çalışmak gerekir. 'Önce kursa gideyim sonra çalışırım' düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Önce çalışıp kursa gitmek daha iyi olur. Ama en pratiği bir yandan kursa gitmek bir yandan da çalışmaktır. Sorularınız soracak bir hoca bulmuşken faydalanmak lazım. Kursların en pahalısı en iyisi demek değildir. Ancak pahalı kurslar daha uzun süre eğitim verirler, kitap ve CD gibi kaynakları iyidir. Öte yandan hocalarının vasat, öğretim yöntemlerinin de belli bir programı takip etmekten ibaret olması olasılığı yüksektir. S11 : Dil olarak X'i mi tercih etmeliyim Y'yi mi? Farketmez. Hangi dilin iyi olduğu kişiden kişiye göre değişir. Ama kesinlikle kolay dillerden başlanmalı. Kesinlikle yaygın dillerden başlanmalı. Çok yeni de olmayan çok eski de olmayan diller en uygunu. Yanlış dilden başladığınıza kanaat getirirseniz diğerine geçin. Herhangi bir tanesini bilmek zaten diğerlerini öğrenmeyi kolaylaştırır. S12 : Programcılık için Bilinmesi Gereken Konular Nelerdir? Olabildiğince çok dil öğrenin. Bir dille kullanılan diğer dilleri öğrenmek gerekir. Örneğin Java ile Web Programlama yapacaksanız. Java, HTML, JavaScript, CSS, SQL, XML, XSL örenmeniz gerekir. .NET'le Web programama için de aynıları, sadece Java yerine C# veya VB koyun. Kesinlikle 'Bir dilde veya konuda uzmanlaşayım, diğerleri beni iligendirmez' demeyin. Zira piyasada her şeyi az buçuk bilenler makbul. alıntıdır.. Düzenleyen w_q_x_91 : 28-09-2009 at 21:42. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89565 Yer: Üsküdar/Ayazma
Karma etkisi: 24603
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2459390
|
Fortran bütün pro. dillerinin temeliymiş doğru mu yoksa bizi mi yiyolar
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229520
Karma etkisi: 48610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4859991
|
guzel bılgılerı ıcın tsk ederız
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #362846
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1683
|
s.a.
ben su anda celişki içerisindeyim. kursa gidecektim 1000 tl fiyat cekilde hemde ne öğrenicemi bilmeden ... 3 aylık bir kurs. sonra biraz kendim arastırayım dedim ama yine arada kaldım. tamma cok yeni en zoru eskiyede baslamak gereksiz gibi ama orta ne onuda bilmiyoruz. güzel ve acıklayıcı tam bir yönlendirme yazısı baslangıc programları yapılabilecekler ince ayrıntılar vb. gibi bilgileri istiyoruz lütfen cevap veya konu acın lütfen |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #134973 Yer: balıkesir
Karma etkisi: 5065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 506086
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2009
Üye numarası: #392007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -7620
|
kurs size hiçbir zaman yemek yapmayı öğretmez tarifi verir. siz pişirirsiniz...
Mesela alttaki linkte iki proje yaptım öylesine Proje1 de aynı program --> Proje2 de ve Proje 1'i kurs, okul neyse o öğretir, Proje2 kendi pişirdiğindir. İndirme Linki Kod:
http://rapidshare.de/files/48724789/OProje.rar.html Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=312569 ![]() Düzenleyen atmxeon : 23-11-2009 at 06:48. Sebep: Caps Eklendi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #94498
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -1565
|
teşekkürler güzel paylaşım olmuş
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| nasıl programcı, programcı olmak, programlama başlangıç, programlama yardım, programlama yeni |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|