Tek Disketlik İşletim SistemiTek diskete sığan, eskimiş bilgisayarlara bile hayat verecek bir işletim sistemine ne dersiniz? http://img510.imageshack.us/img510/2185/20070510023251vc5.jpg Şu günlerde işletim sistemi terfisi yapıp yapmamak bilgisayar kullanıcılarının kafalarındaki en büyük soru işaretlerinden biri. Windows
Konu Mr.666 tarafından açılmış, 1388 kişi tarafından görüntülenip, 16 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Tek Disketlik İşletim Sistemi konusundaki toplam yorum: 16, okunma sayısı: 1388. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #29226 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 260208
|
Tek diskete sığan, eskimiş bilgisayarlara bile hayat verecek bir işletim sistemine ne dersiniz? ![]() Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Şu günlerde işletim sistemi terfisi yapıp yapmamak bilgisayar kullanıcılarının kafalarındaki en büyük soru işaretlerinden biri. Windows Vista piyasaya çıktığından beri tartışmalar devam ediyor. Büyük bir çoğunluk Windows Vista'nın Xp işletim sisteminin makyajlı bir sürümünden ibaret olduğundan hem fikir. Windows Vista kurulum için sabit diskinizin 15GB'lık korkunç bir alanını kaplıyor ve bilgisayarınız ne kadar iyi olursa olsun Vista'dan 10 tam puan alamıyor. Ancak birileri bir yerlerde yeni işletim sistemleri geliştirme konusunda sürekli çalışmaya devam ediyor. Yazımızda Assembly programlama dilinde yazılmış, sadece tek bir diskete sığan ve 64KB'lık bir belleğe sahip bir hurda bilgisayarlarda bile rahatlıkla çalışabilecek bir işletim sistemi olan MenuetOS hakkındaki tüm ayrıntıları bulacaksınız. Makine Diliyle Şaşırtıcı bir Sistem ![]() MenuetOS, makine dilinin alt seviye programlama dillerinden olan Assembly kullanılarak yazılmış. İşletim sistemi iki versiyon olarak kullanıcının beğenisine sürülmüş durumda. Bu tek disketlik işletim sisteminin 32Bit ve 64Bitlik versiyonları şu anda serverlarda indirilmek üzere kullanıcılarını bekliyor. Donanımız ne kadar iyi olursa olsun donanımınıza gerçek işi yazılım yaptırır. MenuetOS'u programlayan Assembly uzmanları bu sloganla yola çıkmış olacaklar ki, bu küçücük işletim sistemine bir bilgisayarda kullanılan tüm temel fonksiyonlar mevcut durumda. İşte Tek Disketliğin Hünerleri ![]() MenuetOS, kendine ait oldukça kullanışlı bir grafik arabirimine sahiptir. Bu işletim sistemi ilk olarak Assembly programcılarının hünerlerini daha da artırmak ve çalışmalarına araç olması amacıyla geliştirilmişti. Ancak MenuetOS olduğu yerde bırakılmadı ve sürekli geliştirildi. Bu sayede de grafik arabirimi daha da geliştirildi ve normal bilgisayar kullanıcılarının kolaylıkla kullanabilecekleri bir hale getirildi. Tek disketlik işletim sistemi MenuetOS'un geliştirdiği platform aşağıdaki gibi: - AMD Athlon 64 3000+ 2,0 Ghz - Asus K8N - 512 DDR DIMM - Radeon 7000 32MB SDR AGP TV-OUT - Logitech PS/2 keyboard Y-BF37 - Logitech PS/2 mouse M-SBF96 İşletim sistemini aşağıdaki linkten MenuetOs'un ana sayfasına girerek indirebilirsiniz. Eğer 64 bit destekli bir işlemciye sahipseniz işletim sisteminin 64 bitlik versiyonunu indirmeniz tam bir uyum sağlayacaktır. MenuetOS Diskinizi Hazırlayın ![]() MenuetOS'un sisteminiz için uygun olan sürümünü indirdikten sonra bilgisayarınıza boş bir disket takınız. Kurulum dosyasına disketin bulunduğu yeri gösterin ve MenuetOS'unuz sistem açılışında yüklenecek şekilde oluşsun. Bilgisayarınızı MenuetOS disketini kullanarak açtığınızda her şeyi tek bir disket yüklüyor ve işletim sistemi saniyeler içersinde monitörünüzde hayat buluyor. Yaptığınız bu işlem sırasında sabit diskinize kesinlikle bir zarar vermiyor ve herhangi bir ayar değişikliği gerçekleştirmiyorsunuz, çünkü sistem sadece disketten çalışıyor. Bu tek disketi bilgisayarınıza virüs bulaştığında ya da verilerinizde endişe edilecek durumlar söz konusu olduğunda kurtarma diski olarak da kullanabilirsiniz. Virüsün Barınamayacağı bir Sistem ![]() Tek disketlik MenuetOS ile, internet ya da ortak bir ağa bağlanabilir, web sayfalarını hızlı bir şekilde görüntüleyebilir ve yine ağa üzerinden güvenli bir şekilde dosya paylaşımı ve aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. MenuetOS bilindik işletim sistemlerinden farklı bir dille yazıldığı için ve dolayısıyla farklı bir dosya yapısına sahip olduğu için piyasadaki virüslerlen hiç etkilenmiyor. Gerçek kullanıcı sayısı oldukça az olan bu işletim sistemi için bir virüs yazılmadığı için bu konuda sağlam bir güvenlik sağlanabiliyor. Eğer her zaman kullandığınız Windows'unuzda virüs tehdidi oluşmuşsa ve dosyalarınız tehlikeye girmişse bilgisayarınızı tek disketten açıp, MenuetOS'u bir can simidi olarak kullanabilirsiniz. MenuetOS ile Neler Yapılabilir? ![]() 1280 x 1024'de kadar ekran büyüklüğü ve 16 milyon renk destekli bu Assembly harikası işletim sistemiyle temel uygulamalar çalıştırabilirsiniz. Depo vazifesi yapan bilgisayarlar için oldukça uygun olan işletim sistemiyle yapabilecekleriniz sadece bunlardan ibaret değil. Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] MenuetOS için DOS tabanlı program ve oyunları çalıştırmak da çocuk oyuncağı. Örnek resimlerde de gördüğünüz gibi uygun olan oyunu sisten yardımıyla açarsanız kesintisiz bir oyun keyfi de yaşayabilirsiniz. Sisteme uygun Doom, Quake ve Super Mario gibi oyunlar sistemde herhangi bir tıkanıklık yaratmadan seri bir şekilde oynanabiliyor. Tek disketlik bir işletim sisteminin bunları yapabilmesi oldukça şaşırtıcı. Ayrıca mp3 ve DivX türündeki dosyaları da oynatmayı başaran MenuetOS her geçen gün gelişmeye ve işlevsellik kazanmaya devam ediyor. DOWNLOAD [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Mr.666 1337 Kaynak - CHIP Online |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68634 Yer: Beyoğlu
Karma etkisi: 2696
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 268710
|
Teşekkürler Hocam, Mükemmel haber!
En kısa zamanda deneyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Eline sağlık çok güzel bir paylaşım.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #11131 Yer: wa®dom
Karma etkisi: 386
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 37693
|
Tşkler cidden merak ettim..
Saygılar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48909 Yer: sysprep.exe
Karma etkisi: 55
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4812
|
chipte okumuş ve denemiş biri olarak deneyin derim. hele ki pc çökünce kesinlikle bunu kullanın
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
Kuşkusuz Mükemmel.Agustos 2006 'da forumda ben vermiştim
.Ama neyse önemli değil .Tabiki Yakında Asm ile yazılmış virüsler çıkacak.Ama tabi Asm ile uygulama geliştirmek çok bunaltıcı olduğu için bu sayı bir eldeki parmak sayısını geçmeyecek.Tşklr |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25922 Yer: ben de anlamadım yerimi malatya-van arası heryer :D
Karma etkisi: 4262
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 424888
|
çok güzel ya
akşama deneyecem bunu ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #110980 Yer: Afyonkarahisar
Karma etkisi: 9
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 391
|
ii de aga biraz dakurulumundan bahset bende celeron 1100 256 ram var nasıl bısey yapmam lazım ne kuracam anlat bakalım
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78464
Karma etkisi: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2332
|
imajı diskete nasıl acacagız acaba ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #34645 Yer: dev/semy
Karma etkisi: 61
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5453
|
EMT4WIN adlı bir yazılım ile disket imajını diskete yazdırabilirsin.Bu yazılım bende vardı.Ama şuan Proje geliştirdiğim makinemdeydi ve dosya uçmuş
Ama sen Google da aratırsan bulacağına eminim bulamazsan tekrar haberdar et yardımcı olayım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Hızlı Çırak
Üye numarası: #110016 Yer: Karabuk
Karma etkisi: 119
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 11378
|
çok saol muthis benkurdum
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Hızlı Çırak
Üye numarası: #110016 Yer: Karabuk
Karma etkisi: 119
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 11378
|
gencbas abi senin su verdigin program olmasa kuramayacaktım sende çokksaol
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2424 Yer: in kulağı var!
Karma etkisi: 659
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 65000
|
İlginç...
Karmayı hakeder bu program. Teşekkürler elinize sağlık ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Hızlı Çırak
Üye numarası: #110980 Yer: Afyonkarahisar
Karma etkisi: 9
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 391
|
aga bıraz daha yorum alalım konu hakkında lutfen
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78464
Karma etkisi: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2332
|
Gencbas Arkadasım saol image programını buldum indirmek isteyen arkadaslar için link [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.]
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|