Tüm Askerliğini Yapanlar İçin- Sizce Askerlik Ne Demek?Tüm Askerliğini Yapanlar İçin- Sizce Askerlik Ne Demek? http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_482455250.jpg (www.resimupload.com/ds482455250_images.html)http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_661118259.jpg (www.resimupload.com/ds661118259_imagesm.html) http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_197693271.jpg (www.resimupload.com/ds197693271_imagesk.html) Arkadaşlar; Sizce Askerliğin tanımı nedir, ve size göre askerliğin amacı nedir? Amacı Nedir? Askerlikte İç ve dışa
Konu HasretGÜMÜŞ tarafından açılmış, 3743 kişi tarafından görüntülenip, 39 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Tüm Askerliğini Yapanlar İçin- Sizce Askerlik Ne Demek? konusundaki toplam yorum: 39, okunma sayısı: 3743. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
Üye numarası: #129311 Yer: SAMSUN-Kuşadası- AYDIN
Karma etkisi: 37822
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3781291
|
Tüm Askerliğini Yapanlar İçin- Sizce Askerlik Ne Demek? Arkadaşlar; Sizce Askerliğin tanımı nedir, ve size göre askerliğin amacı nedir? Amacı Nedir? Askerlikte İç ve dışa karşı askerlerlin görevleri nedir? Sizce bu amaçlar yerini buluyor mu? Sizce askerliğin içerisinden gelen ama suskunluğunu nedense hep içinde tutan insan topluluğu olarak ne kadar dürüst olduğunuzu düşünüyor ve size göre gerçekleri nerede ve de nasıl anlatıldığını ( tabi bunların içinde bizler de varız)paylaşabilir miyiz? Sizce bunları burada ve de başka yerlerde paylaşmanın zararları var mıdır? Sizce askerliğini yapan kişiler olarak tv.de seyrettiklerimiz ve de gurur kaynağı haline gelen askerliğimizi ne kadar yüceltiyor ve de ne derecede sahip çıkıyoruz? Sizce askerlik zor mudur? Yoksa onu bu kadar öcü kılan orada bulunan insanlar mıdır? Sizce asker içeride mi yoksa dışarıdaki düşmanla uğraşıyor? Sizce tüm askeriye birlikleri layıkıyla tüm görevlerini yerine getiriyor mu? Sizce askerlik çok önemli mi günümüz şartlarında? İşin açıkcası, askerlik günümüzde tam anlamıyla, layıkıyla yapılıyor, ve de amacına ulaşıyor mu, düşmanlarımızdan vatanımızı mı koruyor, yoksa bir asalak misali yaşayıp içimize fesatlık mı yoksa düşmanlık mı sokuyor? Askerlik sizce 15 ay olmalı mı? Yoksa askerlik için 6 ay yeterli mi? Eğer 15 ay olmalıysa neden sıracılık var ve de neden kep altı denilen olaydan sonra kimse suya sabuna dokunmadan yaklaşık olarak 210 (7 ay) hiç bişey yapmadan, gururuyla namusunu korumak ( namus; ana, avrat, akraba, vatan millet, onur, gurur, şan, şeref) için gelenleri neden hayal kırıklığına uğratıyor... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=215734 Sizce askerlik bu ülkede tam anlamıyla uygulanıyor mu ya da, askerlik adı altında sömürücülük mü yapılıyor? Ya da askerlik sadece kendi nefsini eğlendirmek adı altında, gururu, namusu, alt seviyelere düşmüş insanların rahat edebileceği yerler midir? Sizce askerlik bu değerlerini normal hayatında bulamamış olan insanların buralardan kendi çıkarları doğrultusunda bir işletim merkezi midir? Sizce askerlik nedir? Saygılar!.. Konunun değerlerimizi de düşünerek, iyice incelendikten sonra yorumlarınızı ve de görüşlerinizi paylaşarak değer kazanması dileklerimle!.. Konunun fazla uzun ömürlü olmayacağını düşünüyor, ve de daha sonraki çarşı iznimde bu konuyu tekrar inceleyerek kendi yorumlarımı ve de genelleme yapmadan, kendi görüşlerimi aktarmak istiyorum, ilk önce benden daha tecrübeli olan sizlerin huzuruna sunarak, doğru bilgiye ulaşıp, yanlış değerlendirmelerim varsa bunları telafi etmek istiyorum!.. Kolay gelsin!.. Düzenleyen HasretGÜMÜŞ : 21-06-2008 at 16:31. Sebep: resim düzeltildi... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #39488 Yer: kripton
Karma etkisi: 42827
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4280084
|
==========> mehmetçik
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
Vatan Ugruna YapıLan, KutsaL görevdir..
![]() ![]() ![]() (Seve seve yapıyorsan tabi).. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32663 Yer: kayıplarda.....
Karma etkisi: 31001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3098649
|
Askerlik yeri geldiğinde özlemdir...
Ama genel olarak Askerlik sabır sabır sabır işidir Sabreden kazanır sabredemeyen her yerde kaybeder ![]() Şuan Tüm yurdda askerlik görevini icraat eden tüm mehmetçiklere hayırlı teskereler diyorum sayılır gün gerçekten geçer asıl askerlik sivil hayatta ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #191345 Yer: Gönüldendir Şikayet....
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 798113
|
askerlik çok güzel ..özlüyorum şu an
![]() ama tek birşey var, üniversite mezunlarına tanıdıkları ayrıcalık...!!buda olmazsa çok güzel olur.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55489 Yer: Edirne
Karma etkisi: 257
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 25080
|
İç Hizmet Kanunu Madde-3 Askerlik: Türk vatanını, istiklâl ve Cumhuriyetini korumak için harb sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir. Bu mükellefiyet özel kanunlarla vaz’olunur.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73088 Yer: İSTANBUL/GAZİOSMANPAŞA
Karma etkisi: 54175
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5415322
|
askerlik her türk gencinin yerine getirmesi gereken bir vazifedir.yırt savunması kutsaldır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37164 Yer: altı
Karma etkisi: 17393
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1738227
|
Gitmedim görmedim. Daha yapmadım. Kutsal olduğundan kimsenin şüphesi yoktur sanırım.
Ama adam gidip 4-5 sene üniversite okuyup bu vatana hizmetini büyütecekse askerlikte de bir şekilde ayrıcalık olması gerekiyor bence. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2008
Üye numarası: #217872 Yer: mi? Bence yemez
Karma etkisi: 14150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1414426
|
allah herkese benim gibi bir askerlik nasip etsin. sivil istihbarat olmak çok farklı ve acayip güzel. ben askerliğimi hep severek yaptım. zaten askerliğin bir kuralı vardır "ya seve seve yada s**e s**e"
ayrıca acemi birliği kırkağaçtı jan.kom. konu için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67814 Yer: Wardom.Org > Spor
Karma etkisi: 16325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1631221
|
Askerlik, gitme vakti geldiğinde her Türk insanının gidip yapması gereken kutsal vazifedir.. Ben de zamanım geldiğinde gittim. Alnımın akıyla da bitirip geldim. Yine çağırsınlar yine giderim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
En Agresif Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #66357 Yer: AYDIN
Karma etkisi: 26968
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2695061
|
Benim kanımda dizginleri boşalmış atlar bu vatn için koşuyor....
Setleri yıkan nehirler buy topraklar için çağlıyor... Ben vatanıma düşman eli değmesin diye her şeyi göze alırım... Yapım bu... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #74599 Yer: Wa®dom
Karma etkisi: 195575
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 19554243
|
Sağlıklı olan her Türk gencinin ödemesi gereken bir vatan borcudur. bir gururdur, heleki günümüz şartlarında çok daha önem taşımaktadır... Allah herkese hayırlısıyla nasip etsin..saygılar
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #21201 Yer: ßen GüzeLe GüzeL demem ! Kafam GüzeL oLmadIkçA...!
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 104940
|
Alıntı:
Askerlik onurla yapılması gereken görevlerin başında gelir askerlik namusdur..! şafak= atarsa 210 başka yok ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #84241
Karma etkisi: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1974
|
sabir ve ayn1 zamanda anneninzin userinize gecen emegini cok iyi anliyorsunuz
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2005
Üye numarası: #2166
Karma etkisi: 8771
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 876233
|
sabri olanin akil sağlığını kaybetmeden tamamlayabileceği ve sivilde edilen bir çok lafın aslında yalan olduğunu aptal olanın beyninin çok kolay yıkanabileceği ama ne yalan diyim gelirken insanın içinin garip bir şekilde burkulduğu cok tuhaf bir ortam...
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|