Tüm Sistemlerin USB' den Kurulumu!Önyüklenebilir USB bellek nasıl yapılır? How to make a bootable USB Tam bir rehber: Usb'den İşletim sistemi kurma konusunda çok sayıda acemi kullanıcıların olduğunu düşünüyorum. Bu konu ile ilgili internette
Konu sedat648 tarafından açılmış, 1116 kişi tarafından görüntülenip, 7 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Tüm Sistemlerin USB' den Kurulumu! konusundaki toplam yorum: 7, okunma sayısı: 1116. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #347222 Yer: Anakara
Karma etkisi: 23907
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2390115
|
Önyüklenebilir USB bellek nasıl yapılır?
How to make a bootable USB Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Tam bir rehber: Usb'den İşletim sistemi kurma konusunda çok sayıda acemi kullanıcıların olduğunu düşünüyorum. Bu konu ile ilgili internette bir çok bilgi bulunabilir. Ama bunlar sedat648 güvencesi ve Wardom kalitesiyle elekten geçirildi, tek konuda toplandı. Windows XP, Server 2003 ve Server 2003 R2 WinSetup nette bulunan diger programlar gibi XP kurulumunda kafa karıştırıcı uzun yollara saptırmaz. Sadece iki adımda XP'yi USB'den boot edilebilir hale getirelim. En az 1 gb'lık flaşımızı PC'ye takıyoruz. Yüklemek istedigimiz XP iso dosyasını bir klasöre çıkarıyoruz ya da DAEMON Tools ve benzeri programlarla sanal sürücüye yüklüyoruz. WinSetup programını çalıştırıp resimdeki iki adımı uyguluyoruz. 1.adım: Klasöre veya sürücüye attığımız XP'yi göstermek 2.adım: Goo butonuna basıp işlemin bitmesini beklemek ![]() WinSetupFromUsb 1.0 beta7 Kod:
http://www.datafilehost.com/download-3c7ead6d.html Vista, Server 2008, 7, Server 2008 R2 ve Windows Home Server Windows 7' nin bootable USB kurulumu için ''Windows 7 USB/DVD Download Tool'' adlı resmi bir aracı zaten var fakat bunun sadece resmi Windows 7 iso dosyaları için kullanılabiliyor olması en büyük dezavantajıdır. Modifiyeli bir Vista ya da Windows7' yi USB'den yüklemek için ''A Bootable USB'' programını kullanacağız. Örneğin Vista'nin tüm sürümlerini en az 8 gb'lık bir flaş belleğe yazdıracak olursak, 1.adım: ''Open ISO'' bölümünden ıso'muzu gösteriyoruz. 2.adım: Next butonuna basıp işlemin bitmesini bekliyoruz. ![]() A Bootable USB Kod:
http://www.datafilehost.com/download-b0a61ac2.html Linux dağıtımlarını ''LinuxLive USB Creator'' ile ister USB'den PC'ye kurabilir isterseniz kurmadan USB'den çalıştırıp kullanabilirsiniz. Kod:
http://www.datafilehost.com/download-7e9c2ebf.html NOT: Bootable USB'mizi oluşturduktan sonra PC'yi açılışta boot tuşuna basarak başlatıyoruz (Boot tuşu yoksa ESC'dir) ve USB'yi seçip sistemimizi kuruyoruz. Düzenleyen sedat648 : 05-07-2011 at 22:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2010
Üye numarası: #510086
Karma etkisi: 531
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52947
|
1 soru şimdi flasha attık işletim sistemini flashta biraz daha yer kaldı buraya normal dosyalarımızı attık yine çalışırmı?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #4844 Yer: im o ayakları ...
Karma etkisi: 65086
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6506929
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #430584 Yer: Lan Game?
Karma etkisi: 973
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 96832
|
Alıntı:
Wardomdan bir arkadaş bana yardım ediyordu usb den format konusunda.. Sağolsun 5-6 saat uğraştık.. Yinede olmadı ![]() Sizin sorduğunuz soruda aklıma gelmişti.. "Olur mu?" dediğimde , OLMAZ demişti. Tüm yedeklerim gitmişti.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446628 Yer: mardin / nusaybin
Karma etkisi: 223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22007
|
Çokkk teŞekkÜr ederİm
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #112353 Yer: Adana
Karma etkisi: 293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 28749
|
herşeyi yapıyorum 1. resimdeki alt kısımda dosyaları yükledikten sonra not ready yazıyo
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2009
Üye numarası: #347222 Yer: Anakara
Karma etkisi: 23907
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2390115
|
Alıntı:
Xp kuruyoruz. İso dosyamızı klasöre çıkartıp C dizinine attıktan sonra program menüsünden çıkardıgımız klasörü gösteriyoruz ve en az 1gb'lık flaş bellegi takıp goo butonuna basıyoruz. Btün bunları yaptıktan sonra not ready (hazır degil) şeklinde bir uyarı alıyorsunuz. Mümkünse bu sorun ile ilgili bi caps alabilir miyiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2007
Üye numarası: #120661 Yer: TOSYA
Karma etkisi: 26
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2074
|
teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| SATA Disklere İşletim Sistemi Kurulumu (Resimli Anlatım) | Arise | Donanım | 22 | 03-01-2010 19:01 |
| AutoCAD LT 2007 Kurulumu | .::Lord42::. | 3D Cad | 2 | 05-02-2009 14:10 |
| Apache Web Server Kurulumu | (-S-A-S-24-) | Linux | 0 | 06-10-2008 22:52 |
| MySQL Kurulumu ve Konfigürasyonu | AdrianGordon | Databaseler | 0 | 29-09-2007 10:57 |
| WineTools Kurulumu (for *.exe files) | rand898 | Linux | 1 | 04-06-2006 16:25 |
|
|