Türk Cumhuriyetlerinin Başkentlerini Karıştıranlar veya Öğrenmek İsteyenler İçinKONUNUN AMACI: Azerbaycan dışındaki Türk Cumhuriyetlerin başkentleri genellikle çok karıştırılıyor veya bilinmiyor gözlemlediğim kadarıyla. Çevremdeki arkadaşlarıma bir yöntemle bu başkentleri öğrettim ve başarılı da oldum sayılır. Bu yöntemi Wardomda da
Konu Mnesitheos tarafından açılmış, 8740 kişi tarafından görüntülenip, 17 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türk Cumhuriyetlerinin Başkentlerini Karıştıranlar veya Öğrenmek İsteyenler İçin konusundaki toplam yorum: 17, okunma sayısı: 8740. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #196371 Yer: Eznora
Karma etkisi: 25318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
KONUNUN AMACI: Azerbaycan dışındaki Türk Cumhuriyetlerin başkentleri genellikle çok karıştırılıyor veya bilinmiyor gözlemlediğim kadarıyla. Çevremdeki arkadaşlarıma bir yöntemle bu başkentleri öğrettim ve başarılı da oldum sayılır. Bu yöntemi Wardomda da denemek istiyorum.
(NOT: Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan konumuz olacak. Tacikistan her ne kadar Türk ülkesi olmasa da diğer Türk Cumhuriyetlere yakın olduğu için kattım )Öncelikle başkentleri tam öğrenelim hafızamıza yerleşsin. Astana, Bişkek, Taşkent, Duşanbe, Aşkabat As'ı görünce Astana, Biş'i görünce Bişkek aklınıza gelsin, Taş'ı görünce de Taşkent. o derece beyninize kazıyın... Amacım kelimeleri tamamlayabilmenizi sağlamak. Mesela bulmacada '' Bir Başkent'' diye soru çıktı. İlk 3 harfi belli Duş**** , Aşk****, Taş**** şeklinde, Eğer bu başkentleri tamamlayabiliyorsanız şimdi ASIL adıma geçelim Kazakistan Başkenti : Astana Kazakistan kelimesindeki KAZAK bölümüne odaklanalım, aklınıza burdan KAZAK' ı Astım cümlesi gelsin. ASTım kelimesinde ilk 3 harf olan AST size ASTana'yı hatırlatacaktır. KAZAKistan -----> ASTana Türkmenistan Başkenti : Aşkabat Türkmenistan kelimesini görünce aklınıza Aşkabat'ın ilk 3 harfi gelmeli. O yüzden şöyle bir örnekle olayı sembolleştirelim. Bu ülkede önemli olan kelime TÜRK. Türklerin Türkmenistan'a olan aşkını düşünün. Buradaki AŞK, size AŞKABAT'ı anında hatırlatacaktır TÜRKmenistan -----> AŞKabatKırgızistan Başkenti : Bişkek Kırgızistan kelimesinde önemli olan kelime ise KIR. Kır'ı görünce aklınıza yumurta kırmak gelsin. Bİr yumurta kırıp KEK yaptığınızı düşleyin. Bİr ve KEK size BİŞKEK'i anımsatacaktır KIRgızistan ---> BİşKEK Özbekistan Başkenti: Taşkent Burada üzerinde duracağımız kelime BEK. ÖzBEKistan Peki bek bize neyi anımsatacak? Bildiğimiz gibi BEK savunma demektir. Savunma kelimesinden de , aklınıza artık türkçede kalıplaşmış bir söz öbeği olan TAŞ gibi savunma gelecek. TAŞ kelimesini gördük mü artık gerisi kolay. TAŞkent ÖzBEKistan---> TAŞkentKaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=224238 Tacikistan Başkenti: Duşanbe Önemle altını çizeceğim kelime burada TACİ. Kafanızda Tacettin diye bir kişi yaratın. Tacettine de kısaltma olarak TACİ diye seslendiğinizi varsayın. TACİ'nin DUŞ aldığını varsayalım. İlk 3 harfi yine bulduk. DUŞ****, bu da bizi Duşanbe kelimesine götürecek. TACİkistan ---> DUŞanbe ![]() Şimdi son bir tekrar yapın bakalım başkentleri bulabilecek misiniz KAZAKistan ----> ? TÜRKmenistan ----> ? KIRgızistan ----> ? ÖzBEKistan ----> ? TACİkistan ----> ? Şuan büyük ihtimal hatırlayacaksınız. Ancak tekrar çok önemlidir. Bİrkaç gün tekrar yapın sonra hafızanıza kazındığını ve uzun yıllar unutmayacağınızı göreceksiniz sembolleri iyi yerleştirdiyseniz ![]() Okuduğunuz ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim. Beğenmediğiniz noktaları paylaşabilirsiniz. Umarım faydam dokunur Düzenleyen Mnesitheos : 24-09-2008 at 17:45. Sebep: imla hatası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2008
Üye numarası: #244900 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 59
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5564
|
Tşekkürler! Faydası olacağı kesin
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2005
Üye numarası: #37617 Yer: Memorialise
Karma etkisi: 31110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3108667
|
TesekkürLer Dostum eLLerine sagLık
verebiLirsem + nacizanem. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2530908
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #150560 Yer: istanbul
Karma etkisi: 240
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 23543
|
çok sağol dostum bende bunları çok karıştırıyordum eline sağlık emeğe saygı kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49583 Yer: RiZe
Karma etkisi: 1714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 170700
|
dostum melik duyarın mega hafıza taktiği
birşeyler çağrıştırarak veya kafanda resim çizerek beyninin sağ lobunu harekete geçirerek sol lobu ile birleştirip unutmamak![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #288852
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
güzel paylaşım.. teşekkürler.. hepimiz kardeşlerimizin yaşadığı bu başkentleri bilmeliyiz diye düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68255 Yer: lavinyanın kalbinden
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 254899
|
Sadece Kırgızistan'ın başkentini biliyordum. Gerçekten faydalı bir çalışma, teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #48413 Yer: KIRGIZISTAN/Biskek
Karma etkisi: 56
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4959
|
tacikler Türk değil farsidir.yani iran soyundan.yanlışı düzeltelim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #343446 Yer: BURSA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18065
|
güzel olmuş kardesişşi
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Elit Üye
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2008
Üye numarası: #250552 Yer: Dünya
Karma etkisi: 1761
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 175714
|
Vallahi çok işime yaradı teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #106213 Yer: Misin Yemez Misin
Karma etkisi: 3363
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 335729
|
Sağolasın +k
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325139 Yer: bursa
Karma etkisi: 696
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 69296
|
benim bildiğim tacikler türkden sayılmıyo onlar fars asıllı
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Elit Üye
|
Konuda belirttiğim gibi;
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| başkentler, mnesitheos, türki cumhuriyetler |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|