Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuvvet Yapısı...Türk Silahlı Kuvvetleri* Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı* Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile barış döneminde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve sefer durumunda Kara ve
Konu Lazuri tarafından açılmış, 479 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuvvet Yapısı... konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 479. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16008
Karma etkisi: 411
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 40257
|
Türk Silahlı Kuvvetleri* Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı* Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile barış döneminde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve sefer durumunda Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine dahil olan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığından meydana gelmektedir.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=139610 Türk Kara Kuvvetleri : Kara Kuvvetleri Komutanlığının genel olarak kuvvet yapısı şu şekildedir ; ¨ 4 Ordu ¨ 10 Kolordu ¨ 2 Mekanize Piyade Tümeni ¨ 2 Mekanize Piyade Tümen Karargahı ¨ 1 Piyade Tümeni ve 1 Eğitim Tümeni ¨ 14 Mekanize Piyade Tugayı ¨ 14 Zırhlı Tugay ¨ 12 Piyade / İç Güvenlik Tugayı ¨ 5 Komando Tugayı ¨ 5 Eğitim Tugayı'ndan oluşmaktadır. Bu Birlikler* Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört Ordu ve Lojistik Komutanlık ile Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) olarak teşkilatlandırılmıştır. Türk Deniz Kuvvetleri: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın genel olarak Kuvvet Yapısı şu şekildedir; ¨ 13 Denizaltı* ¨ 21 Fırkateyn* ¨ 22 Mayın Avlama/Tarama ve Dökücü Gemisi* ¨ 21 Güdümlü Mermili Hücumbot* ¨ 52 Çıkarma Gemisi/Aracı* ¨ 23 Deniz Karakol Uçağı/Helikopteri* ¨ 1 Amfibi Deniz Piyade Tugayı. Bu Birlik ve Gemiler* Donanma Komutanlığı* Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı olarak teşkilatlandırılmıştır. Türk Hava Kuvvetleri: Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın genel olarak Kuvvet Yapısı şu şekildedir; ¨ 19 Muharip Filo* ¨ 2 Keşif Filosu* ¨ 5 Eğitim Filosu* ¨ 6 Ulaştırma Filosu* ¨ 1 Tanker Filosu* ¨ 8 SAM Filosu. Bu Filo ve Birlikler* iki Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı* iki Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı* Tanker Filo Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı ve Lojistik Komutanlık şeklinde teşkilatlandırılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin mevcut kuvvet yapısına göre halihazırda sahip olduğu imkan ve kabiliyetler şu şekilde özetlenebilir; ![]() Türk Silahlı Kuvvetleri* 40-50 bin kişilik bir Kolorduyu* çok kısa bir ikaz süresi içerisinde* müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte* 5-6 Taburluk bir gücü* gece ve gündüz havadan hücum indirmesiyle* uzak mesafelerdeki hedeflere* kısa sürede intikal ettirebilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri* aynı anda 4 ayrı yerde* Tabur seviyesindeki birlikler ile Barışı Destekleme Harekatı’na iştirak edebilecek imkan ve kabiliyete sahiptir. ![]() Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı* refakatsiz olarak* 15.000 mil mesafeyi kat ederek* Ana Üssüne dönebilmekte* Donanmamız* dünya denizleri ve limanlarında bayrağımızı dalgalandırarak* uluslararası operasyonlar ile tatbikat ve ikili faaliyetlerde bulunabilmektedir. ![]() Hava Kuvvetleri* ABD’den sonra en fazla F-16 savaş uçağına sahip olup* uçaklarımız havada yakıt ikmal kabiliyeti ile Orta Avrupa’da atışlı bir tatbikata iştirak edip yurda dönebilmekte* Atlantik’i aşarak ABD’ne kadar gidebilmektedir. Ayrıca* Kosova Krizi sırasında icra edilen hava harekatı* Türk Hava Kuvvetleri’nin* NATO’da ABD’den sonra gece harekat icra edebilen tek Hava Kuvveti olduğunu ortaya koymuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri* 1999 yılında meydana gelen Marmara Bölgesi ve Düzce depremlerinde olduğu gibi* süratli bir şekilde doğal afet yardım harekatı icra edebilmekte ve bu imkan ve kabiliyetini her geçen gün daha da geliştirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri* 2000’li yıllarda* bu imkan ve kabiliyetlerine ilave olarak yürüttüğü modernizasyon faaliyetleriyle kazanacağı yeni imkan ve kabiliyetlerle* çok boyutlu ve karmaşık tehdit ve risklerin bulunduğu coğrafyamızda* belirsizlik ve istikrarsızlık ortamının ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek hale gelecektir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50243 Yer: Ankara
Karma etkisi: 20834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2082174
|
Kahraman ordumuz; dosta güven, düşmana korku salar...
Eline sağlık Hocam ![]() Çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Ülke olarak teknolojiyi daha yakından takip edip bilimsel araştırmalara destek versek inanıyorumki ordumuz daha iyi yerlere gelecektir , Başta ABD olmak üzere dışa bağımlılığımızı en kısa sürede bitirmeliyiz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24961 Yer: 06-03
Karma etkisi: 6698
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 669067
|
Her ne kadar AßD nin arkasinda olsak da teknoloji ßakimindan; onlardan daha yurekliyiz.Para kar$iliginda askerlik yapmayiz
![]() sago yazi icin |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
Alıntı:
kadar abd'den alıyoruz. önce bu dışa bağımlılıgı önlemeliyiz |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #114325
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() Karma: 256
|
gokhan 32 arkadaşa katılıyorum dışa bağımlılık bitmediği sürece fazla ilerleyemeyiz
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
Güzel konu teşekkürler!
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #34096
![]() Karma: 10
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
Alıntı:
Türk silahlı kuvvetlerinin durumunu irdelemeniz için metal fırtınayı kesinlikle öneririm |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #34096
![]() Karma: 10
|
evet kitap süper okudum ve bende yazılanlara hak verdim doğrusu ama biz sadece yazıyoz ve bence bu ülkede herkes herşeyi biliyor fakat poposunu yerden kaldırıp pek iş yapmıyor yerinde teoriler üretiyor yazarlarda destek veriyor halk uyansın diye aslında halk uyumuyo uyuşuk .........
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #35657
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 52
|
Alıntı:
2*Metal Fırtınanın Devamı: Metal Fırtına Kurtuluş (yazar: Burak TURNA) Metal Fırtınanın Devamı: Metal Fırtına Kayıp Naaş (yazar: Orkun UCAR) 3*III. Dunya Savası (yazar: Burak TURNA) 1-2-3* ucunu ardarda okumanızı kesinlikle tavsiye ederim gercekten tek kelime harika kitaplar .. Düzenleyen EnThERaGoN : 28-05-2007 at 21:22. |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|