Türkçe’yi YasaklamakTürkçe’yi Yasaklamak GAZETEDE bir haber, başlığı: “THY’de Türkçe’ye yasak getiriliyor. ” Habere göre THY Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Temel Kotil, “Kurum içerisinde yavaş yavaş Türkçe’yi yasaklamayı düşünüyoruz” demiş... Sayın
Konu ESTERGON tarafından açılmış, 1008 kişi tarafından görüntülenip, 10 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türkçe’yi Yasaklamak konusundaki toplam yorum: 10, okunma sayısı: 1008. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Türkçe’yi Yasaklamak
GAZETEDE bir haber, başlığı: “THY’de Türkçe’ye yasak getiriliyor. ” Habere göre THY Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Temel Kotil, “Kurum içerisinde yavaş yavaş Türkçe’yi yasaklamayı düşünüyoruz” demiş... Sayın Kotil’i aradım. “O büyük bir söz, ben öyle bir şey söylemedim” dedi. Sevindim... Türk Hava Yolları’nda bir üst düzey görevlinin böyle bir söz söylemesi ve böyle bir insanın bu göreve getirilmesi büyük bir yanlış olurdu... Doktora yapmış olan bir bilim adamı için ise böylesine bir söz korkunç bir yanlış olurdu... Olmamış... Böyle bir durum yok... Öte yandan THY, kamu işletmeleri içinde en başarılı olanlardan birisi... Bana sorarsanız ne Batı’nın, ne de Doğu’nun havacılık şirketlerinden hiç aşağı yönü yok... Tersine övünebileceğimiz bir kurum... Özelleştirilmesinin, özelleştirme cinnetinin bir uzantısı olmaktan başka anlamı yok.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=152320 THY VE TÜRKÇE ÖTE yandan, biz THY’yi seviyoruz ama o yeteri kadar bizi seviyor mu, kuşkuluyum... “Biz” dediğim Türklük ve Türklüğün değerleri... Sözgelimi bana hiç kimse THY uçaklarının üzerindeki Türkçe yazıların niçin silindiğini ve yerlerine TURKISH yazıldığının haklı gerekçesini anlatamaz... Çünkü yoktur ve aşağılık duygusu ile yapılmış, aşağılık bir iştir! Alman havayolları uçaklarının üzerindeki İngilizce mi?.. Ya Rusların ki?.. THY dergisinin adı niçin SKYLIFE’dir?.. Niçin uçaklarda Türk musikisi parçaları yasaktır? Bir ara Türklük bilinci sahibi bir bakan döneminde Türk musikisi çalınıyordu. Sonra yine kaldırıldı. Neden?... Neden?... Neden?... Türkçe’ye karşı saygısızlık artık düşmanlık boyutlarına ulaşıyor... Kim dur diyecek bu gidişe?.. Kim? Dükkân isimleri ise yalakalığın artık halka da bulaştığının göstergesi... İşin züppelik, zirzopluk boyutları ise yeni değil; sürüp gidiyor... BUYURUN GNOCCHİ YİYİN YAKINLARDA bir beş yıldızlı otelin (tabii hotel) lokantasında (elbette restaurant) yemek yedik... Çağrılıydım gittim. Çağıranlar bilinçli insanlar... Ama bakınız yemek dizinine: Istakoz konsome, tarhun otu ve kaz ciğerli “gnocchi” ile. Sote porchiniler fırınlanmış ördek göğsü ve nar sosu ile. Elma çayı sorbe. Logos ve karides julienne, yeşil fasulyeler ve trüflo risott ile. Orman meyveleri bavaruaz, portakal krakerleri ile. Değerli okuyucum, benzerlerine hepimiz rastlıyoruz ve artık kanıksamış olabilirsiniz. Ama öyle değil... Mutlaka tepkimizi belirtmeliyiz... Yemekte Avrupa’da okumuş çok iyi Fransızca ve İngilizce bilenler vardı. Onlara sordum. Kimse yemek dizininde ne yazıldığını doğru dürüst anlatamadı... Peki ne? Ne olacak züppelik... “Züppelik” deyip geçebiliriz de, iş o kadar ucuz değil... Bu gidişin sonu Türkçe’nin yozlaşması ve yok olmasıdır. Türkçe yozlaşırsa Türklük de yozlaşır. Türkçe yok olursa Türklükten geriye ne kalır? Türklük bilinci demek önce Türkçe bilinci demektir. Diyorum ki; Türk Milliyetçilerinin gündemlerinin birinci maddesi Türkçe olmalıdır... Namık Kemal ZEYBEK |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #69071 Yer: ZBFL
Karma etkisi: 132
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12485
|
Yazıkya sırf medenileşmek uğruna şerefnden onurundan ödün verir hale geldik. Eskiden çoçuklara ne olursan ol vatan millete hayırlı evlat ol derlermiş. Şimdi oku çok paran olsun mutlu yaşa diyolar. Meyvelerini toplamaya başladık. Helal olsun.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2005
Üye numarası: #36417 Yer: işimi yapabildiğim her yerde
Karma etkisi: 2815
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 280742
|
al benden de o kadar... kusura bakma karma verecektim ama "ESTERGON isimli kullanıcıya daha önce karma vermişsiniz. Tekrar karma verebilmek için, başka kullanıcılara karma dağıtmanız gerekiyor." diyo
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #64431 Yer: ANKARA
Karma etkisi: 8545
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 853332
|
öyle bişey yapamazlar..
bizim bu gazeteleri yazanlar türkmü acaba???? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #91544 Yer: You Are Alone...
Karma etkisi: 7009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 699757
|
Alıntı:
Önüne geçilmesi için kendi firmalarımızda birşeyler yapmak yerine böyle girişimlere kalkabiliyorsa gerçekten zor bir durum içersine giriyoruz gibime geliyor. ![]() Şayet böyle birşey yaparlarsa, çok fazla tepki alır ve protesto ile karşılanır. Şahsi görüşüm bu yönde.. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38495 Yer: Antalya
Karma etkisi: 600
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 59365
|
Ya neyi yasaklıo kolaymıymış öyle yasaklamak
Millet çöker o adama 1 kaşık suda boğar BOş laf bunlar boşş |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #42181 Yer: Ankara
Karma etkisi: 290
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 28211
|
ya eğer yanlış hatırlamıyorsam eylem yapacaktı thy çalışanları acaba bununla mı alakalı?
makale için tşk ederim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
Hayır!
Onlar aldıkları paraları beğenmiyorlar, o yüzdendi sanırım! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #135478
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 391
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2007
Üye numarası: #126057 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 2946
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 293600
|
THY adı üstünde Türk Hava Yolları'sın sen.bu tarz haberlerin duyumu geliyosa protestoya şimdiden başlamalı derim.büyük bir ihtimal genel müdür yardımcısı böyle bir lafı dedi ve sonra tepki almamak için geri çekildi.
saol konu için. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Tepki olmadığı için ve insanımız diline sahip çıkmadığı için Türkçemiz her geçen gün dahada yozlaşıyor , dükkan isimlerimiz yabancılaşıyor gazete , dergi , otel isimlerimiz yabancılaşıyor ve bu büyük bir hızla artıyor . Yazık çok yazık .
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|