Türkçe ve Muhafazakar HükümetBir milletin kültürünü taşıyan temel aktarım organı; onun dilidir. Bu halat, ne kadar güçlü olursa, geçmişle gelecek arasında o kadar sağlam bağ kurulur. Bizim dilimiz de Türkçe'dir. Türkçe'nin korunması ve
Konu Peker tarafından açılmış, 580 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türkçe ve Muhafazakar Hükümet konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 580. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Bir milletin kültürünü taşıyan temel aktarım organı; onun dilidir.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=198921 Bu halat, ne kadar güçlü olursa, geçmişle gelecek arasında o kadar sağlam bağ kurulur. Bizim dilimiz de Türkçe'dir. Türkçe'nin korunması ve geliştirilmesi; ahlak değerlerimizi yaşatmada ve geleceğe aktarmada çok önemlidir. Batılılara karşı olan aşağılık kompleksi yeniden hortlamış bulunuyor. Kendimizi küçük gördüğümüz için onları taklit etmeye çalışıyoruz. Böylece önemli bir insan gibi gözükmek istiyoruz. İşyerlerine verilen İngilizce isimler bunun en önemli kanıtıdır. Atatürk'ün Takımı olmakla övünen Fenerbahçe'nin yöneticilerinde bile bu kompleksi görüyorum. Ne demek Fenerium? Ya Fenerbahçe taraftarlarının açtıkları 'Time 2 Win've ' Republıc Of Fenerbahçe ' gibi pankartlara ne demeli?... Ne yazık ki bu taklitçi tavır veba mikrobu gibi yayılmaktadır. HÜKÜMET POLİTİKASI OLMALI Fransa Parlamentosu; İngilizce’nin istilasından korkmuş ve 1994’te Fransız dilinin kullanımına ilişkin bir yasa çıkarmıştır. Bu yasadan bazı hükümler şunlardır: 1. Anayasa’da Cumhuriyetin dili olarak kabul edilmiş olan Fransız dili Fransa’nın kimliğini ve ata mirasını belirten en önemli unsurdur. 2. Eğitim, çalışma, kamusal ilişkiler ve hizmetler için kullanılacak dil Fransızca’dır. 3. Bir malın, ürünün ya da hizmetin adında, sunuluşunda, tanıtılmasında, kullanma ya da yararlanma kitapçığında Fransızca'nın kullanılması zorunludur. 4. Yazılı, sözlü ya da görsel ve işitsel her türlü reklam ve tanıtım için de aynı hükümler uygulanır. 5. Kamu hukuku tüzel kişilerinin veya kamu hizmeti gören özel kişilerin taraf olduğu sözleşmeler, konu ve biçimleri ne olursa olsun, Fransızca yazılır. Bu sözleşmelerde, eğer aynı anlamda Fransızca karşılığı bulunuyorsa, yabancı dilde bir deyime ya da kelimeye yer verilmez. Türk hükümeti; bugün Fransızca'dan daha büyük bir istila ile karşı karşıya kalan Türkçe'nin korunması için derhal harekete geçmelidir. ŞU REZALETE BAKIN Amerikan tıraşlı, kulağı küpeli gençlerin giydikleri tişörtlerin üzerinde yazılanlara bakınız: Sing swing and dance all night (bütün gece danset, şarkı söyle) Revenge (intikam) Bloody (kanlı) Kill’em all (hepsini gebert) Punisher (cezacı) Kingdom (kiralık)... Medyadaki bazı program isimleri de şöyle: Türkish Pop Paparazzi Klas Top Secret Best of Huysuz Show Eliminatör Show Party Apolitik Arena Abrakadabra Mega Show Mega Turnike Fantastik Miss Piggy Show Başlıyor Playoff Show Time Dinazorus Pop Ten Objectif Talk Show Realty Show Süper Turnike Gol Show Futboling Süper Aile Süper Baba Tele Markaj Santra Frikik Lider Gama Karambol... Ve bazı özel radyo adları: Radio Blue Radio Mega 17 Metro FM Süper FM Joy FM Energy FM Number One FM Power FM Class FM Best FM Show Radio City FM... İşyeri isimleri ise iyice çığırından çıktı. En basit iş yerlerine, küçücük dükkanlara bile İngilizce'den aparılmış bir isim konduruluyor. Ne yazık ki kimi okullarda Türkçe'nin yerine İngilizce eğitim veriliyor. Sayın Başbakan! İşte size farklı bir açılım kapısı... Fransız parlamentosu gibi milli kültürü koruyacak bir yasayı TBMM'ye getirmenizi istiyoruz. En azından; yabancı isim koyan işyerlerine, vergiyi zamlı uygulayarak bir yaptırım getirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı dilimizin ve bununla iç içe olan benliğimizin çürütülmesini seyretmemeli. Muhafazakar bir hükümetin; milli değerleri muhafaza etmesi gerekmez mi? Büyük bir merakla bekleyeceğiz... Alntdr.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
Türkiye de bazı belediyeler yabancı isim taşıyan işyerlerinden daha fazla
tabela ve reklam vergisi alıyorlar. Mesela 2 katı gibi. Ancak, yukarıdaki makalenin sahibi yazar Milli Eğitim bakanından boşuna Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=198921 talepleri ve beklentiları var. Nedeni şuradaki linkte gizli. Adamlar yabancı öğrencileri bahane edip ilkokullardaki "Andımız" ı kaldırıyorlar. Bu bölümde politikaya girmek istemiyorum sevgili Peker, ama yazmazsam kendimi şuçlu gibi hissediyorum. Esen kalın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Çok merak ediyorum cidden o konuda gerçek anlamda mantıklı bir cevap gelecek mi..?
Konuyu açarken muallakta kaldım son kararım bu bölüm oldu abi. İstersen gidişata göre benim mahalleye gönder konuyu... ![]() Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #447 Yer: αηкαяα
Karma etkisi: 193
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18490
|
işin ilginci ingilizcenin Türkiyede çok fazla el üstünde tutulup önemsenmesi..
Mesela rusların birçoğu ingilizcenin "i" sini bilmiyorlar.. acaba bize ingilizce bir avrupa ülkesi olabilmemiz içinmi bukadar empoze edildi yoksa bu yeni nesillerin yabancılaştırılmsı için bir ilk adımmıydı? tabiki benim burda kastettigimi anlamıssnızdır sanıyorum elbette dünyada ortak dil olarak ingilizce kabul ediliyor gerek ticarette gerek sanatta insanlar bu noktada kesişiyor benim kastettigim daha çok günlük hayatın her yerine girebilecek kadar önemsenmesi.. Düzenleyen karaqedi : 21-03-2008 at 04:03. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|