Türkçemizde En Sık Yapılan Yanlışlar, Birbiriyle Karıştırılan SözcüklerTürkçemizde ses ve anlam bakımından bir çok sözcük birbiriyle karıştırılmaktadır. Bunun en büyük sebebi dilimize giren yabancı sözcükler ve okuma alışkanlığımızın az olmasıdır. Bunu düşünerek sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bir
Konu +Zafer tarafından açılmış, 561 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türkçemizde En Sık Yapılan Yanlışlar, Birbiriyle Karıştırılan Sözcükler konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 561. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #140016 Yer: MERSİN
Karma etkisi: 64233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6421621
|
Türkçemizde ses ve anlam bakımından bir çok sözcük birbiriyle karıştırılmaktadır.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=217874 Bunun en büyük sebebi dilimize giren yabancı sözcükler ve okuma alışkanlığımızın az olmasıdır. Bunu düşünerek sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bir çalışma yaptım. Tek isteğimiz bu çalışmadan herkesin yararlanabilmesidir.. Saygılarımla... ![]() Kaynak: Dil Derneği ve Türk Dil Kurumu sözlükleri ile diğer kaynaklardan yararlanılmıştır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47801 Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4407476
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82228
Karma etkisi: 2201
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 219478
|
çok güzel bir çalışma olmuş. dilimizi korumak ve geliştirmek gerçekten önemli.
gönül isterdi ki, saf, katıksız, ana Türkçe'mizle konuşsaydık ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #46448 Yer: Boğaziçi Üniversitesi
Karma etkisi: 3284
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 327339
|
Ben de bir bağlaç yanlışlığını eklemek istiyorum. Çok sık yapılır bu. ne...ne bağlacı olumsuzluk katar. Yani bir olumsuzluk belirteceğimizde ne..ne bağlacını kullandığımız zaman bir de olumsuzluk eki kullanmaya gerek yoktur. Örneğin;
Babam eve gelmedi. Abim eve gelmedi. Ne babam ne de abim eve gelmedi. (Yanlış) (Babam da abim de eve geldi olur bu. İki olumsuzluk, olumluluk bildirir. )Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=217874 Ne babam ne de abim eve geldi. (Doğru) Az önce bir mesajda gördüm de aklıma geldi, hatırlatayım dedim. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|