"Türkçe'mizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" KampanyasıHer şey, bizi birbirimize kenetleyen en güçlü bağ olan Türkçe için! Dilimize sahip çıkalım. Aramızda Türkilizce değil , Türkçe konuşalım. Türkçemize sahip çıkalım. Atalarımız sadece toprak için kıymetli canlarından vazgeçmemişler.
Konu Savaşçı tarafından açılmış, 3744 kişi tarafından görüntülenip, 41 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
"Türkçe'mizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" Kampanyası konusundaki toplam yorum: 41, okunma sayısı: 3744. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53736 Yer: Metal
Karma etkisi: 136
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12507
|
Her şey, bizi birbirimize kenetleyen en güçlü bağ olan Türkçe için!
Dilimize sahip çıkalım. Aramızda Türkilizce değil , Türkçe konuşalım. Türkçemize sahip çıkalım. Atalarımız sadece toprak için kıymetli canlarından vazgeçmemişler. Bu ülkeyi vatan yapan ulvi değerlerden biri de dildir. Atalarımıza olan borcumuzu böylede ödeyebiliriz. Bir yandan ilerlerken, bir yandan tökezliyoruz. Bilgisayar çağı ve internet kullanımı kısacası "chat dili" dediğimiz düşman, dilimizi mahvetmekte. Forumdaki bütün arkadaşlarımdan bu konuda biraz daha duyarlı olmasını rica ediyorum. Gönül ister ki herkes Türkçe'yi bütün dilbilgisi kurallarına uyarak kullansın. Fakat daha önce aşmamız gereken, özellikle bu duyuru ile bahsetmek istediğim konu, kullanmamamız gerekirken kullandığımız ve dilimizden çıkarttığımız harfler. "q, w, x, sh" bizim alfabemizin harfleri değildir ve bizim alfabemizdeki harflerin yerine asla ve asla geçemez. "eidir, memleket nire, gidiom, güsel, eed, taam, annadım, bakcez özellikle ok gibi vs." gibi kelimelerde aradan çıkartılan harfler küçük birer kayıp olarak gözükse bile, dilimiz için büyük bir kayıptır. Türk dilini iyi veya kötü kullanan, hatalarını düzeltmek isteyen bütün arkadaşlarımızdan bu kampanyaya katılmalarını rica ediyorum. Ne kadar büyürsek, ne kadar çoğalırsak o kadar büyük bir güç oluruz. Büyük ve kaliteli bir forum olarak, büyük ve kaliteli bir adım atalım. Türkçemizi katledenlerin önüne geçelim. TÜRK HARFLERİNİN KABUL VE TATBİKİ HAKKINDA KANUN Kanun Numurası : 1353 Kabul Tarihi : 1/11/1928 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/11/1928 Sayı: 1030 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 3 Cilt: 10 Sayfa: 3 ... Madde 4 : Halk tarafından vakı müracaatlardan eski Arap harfleriyle yazılı olanlarının kabulü 1929 Haziranının birinci gününe kadar caizdir. 1928 senesi Kanunuevvelinin iptidasından itibaren Türkçe hususi veya resmi levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile kezalik Türkçe hususi, resmi bilcümle mevkut, gayrı mevkut gazete, risale ve mecmuaların Türk harfleriyle basılması ve yazılması mecburidir. YANİ; Madde 4 : Halk tarafından yapılan başvurulardan eski Arap harfleriyle yazılı olanlarının kabulü 1 Haziran 1929 gününe kadar geçerlidir. 1928 yılındaki kanunun başlangıcından itibaren Türkçe özel veya resmi levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile aynı biçimde Türkçe özel, resmi bütün süreli, süreli olmayan gazete, kitapçık, broşür ve yayınların Türk harfleriyle basılması ve yazılması zorunludur. Alıntı:
HTML Kod:
[url="http://www.wardom.org/turkcemizi-guzel-kullanalim-koruyalim-kampanyasi-t108734.html"] [font="Georgia"][size="5"][b]" Türkçe'mizi güzel kullanalım, koruyalım" kampanyası[/b][/size][/font][/url] Düzenleyen Savaşçı : 17-12-2006 at 02:24. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #56200 Yer: sessiz,karanlık sokaklar...
Karma etkisi: 1178
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 116791
|
ben bunu ilk üye olduğum zamanlarda savunmuştum tartışma çıkmıştı ama halen savunuyorum...
tşk savaşçı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32138 Yer: ::::> wardom
Karma etkisi: 133
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12488
|
Tebrikler hemso güzel konuya değinmişsin
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49958
Karma etkisi: 52
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4446
|
çok güzel bir noktaya değinmişsin kardeşim. gerçekten güzel değerlerimizi yavaş yavaş yitirirken en azından dilimize sahip çıkmaya çalışmamız güzel bir hareket. benden tam destek
edit: You must spread some Karma around before giving it to Fighter again. borcum olsun kardeşim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23165 Yer: İstanbul / Beyoğlu
Karma etkisi: 33297
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
Fighter ;
cok guzel bir konuyu ele almissin. umarim bu ok hedefini bulur. gercekten de Turkce git gide katledilmeye baslandi. umarim buna wardom yoneticileri bir sekilde DUR der. aksi halde iyinin var olacagi kanaatinde degilim. su anda bir cok forumda Turkce'yi dogru durust kullanmayan kisiler banlaniyor. ban degilde daha sakin yaptirimlar uygulanabilir. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108734 saygilar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23673
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -461
|
kampanyaya önce kullanıcı adlarını değiştirerek başlamamız gerekir heralde
![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49958
Karma etkisi: 52
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4446
|
Alıntı:
ama burda önemli bir nokta var m3hm3t abimize çok iş çıkarmış olmayacak mıyız? herkes ki bursa yüzbin insan var. en az yarısı ki fazlasıdır yabancı kullanıcı adı kullanıyor valla bilemiyorum |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
konuyu carpitmanin bir anlami olmamali. kullanici adi ile post'larda gecen eidir, memleket nire, gidiom, güsel, eed, taam, annadım, bakcez özellikle ok gibi kelimeler arasinda fark vardir.birakalim tum bunlari ingilizce ile bu tur yozlastirilmis Turkce kelimeler arasinda fark vardir.
burada anlatilmak istenilen sadece Turkce kelimeleri yozlasmayi engellemek. Alıntı:
saygilar. Düzenleyen Joker : 17-12-2006 at 04:22. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23673
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -461
|
Alıntı:
konuyu çarpıtmak diyosan söylediğime helal olsun derim. edit: içinde içinde... Düzenleyen bulzabeeb : 17-12-2006 at 13:47. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98163 Yer: İstanbul'du...
Karma etkisi: 5592
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 558082
|
[quote=far away;1005506]çok güzel bir noktaya değinmişsin kardeşim. gerçekten güzel değerlerimizi yavaş yavaş yitirirken en azından dilimize sahip çıkmaya çalışmamız güzel bir hareket. benden tam destek
Aynen katılıyorum arkadaşlar ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2005
Üye numarası: #41878
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 31
|
fighter in açtığı konuda geçen eidir, memleket nire, gidiom, güsel, eed, taam, annadım, bakcez özellikle ok gibi vs.kelimler dışında birde dilimize giren yabancı özellikle ingilizce kelimeleri dilimizden çıkarmak ve dilimizi özüne döndürmek içinde biraz çaba sarfetsek iyi olur arkadaşlar bunun için sizlere oktay sinan oğlunun by by türkçe isimli kitabını tavsiye ediyorum bu kitabı okuduktan sonra eminimki dilimiz türkçemiz nasıl katlediliyor göreceksiniz
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176260
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
En Karizma Üye
|
Alıntı:
saygilar. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #78537
Karma etkisi: 10150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1013753
|
öncelikle böyle gerekli bi konu açtığın için teşekkürler ramazan
![]() konuya gelince günlük hayatta kullanılan türkçe de bu tür imla kurallarına dikkat etmek ve sade bir türkçe kullanmak çok önemli. Ancak sanal ortamda hem pratik olduğu, hemde kotalı kullanıcıların kotayı daha az doldurmak için kullandığı kısaltmaların dilin yozlaşmasına çok büyük bir etkisi olacağı konusunda o kadar emin değilim. Tamam belki bazı kişiler bu tür kısaltmaları günlük hayata aktarıyor olabilir. Fakat bu onların karşısındakine kültürsüz ve cahil göstermekten başka bir işe yaramaz. Günlük hayatta mümkün olduğunca bu tür yozlaşmış kelimelerden uzak durmaya çalışıyorum. Fakat sanal ortamda kısaltmalar kullanmanın da pek bi zararını görmedim açıkcası ![]() Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108734 konu için tekrar teşekkürler bütünlüğü dağıtmamak için burda kesiyorum ![]() saygılar... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81321 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 36064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3604673
|
Haklısınızda televizyonlarda ilk önce düzgün konusulması gerekiyor. Millet tv den özenti.Adam çıkmıs tv'ye TÜRK'çe konusmaktan aciz insanlara örnek oluyor...
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| İsİmlerİn Anlamlari | Savaşçı | Genel | 60 | 19-08-2007 03:15 |
| Erkek Gozuyle Kadinlar | alpi_09 | Genel | 12 | 14-11-2006 14:14 |
| reha muhtardan güzel kadın yorumu | sinekwalesi | Geyik | 16 | 21-07-2006 00:04 |
| _2PaC_ | Genel | 0 | 03-03-2006 22:37 | |
|
|