Türkçenin Yozlaşması üzerine (Tavsiye)Her geçen gün Türkçe´nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe´de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var! Yıl: 1965Karşıma âniden
Konu WiseHacked tarafından açılmış, 877 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türkçenin Yozlaşması üzerine (Tavsiye) konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 877. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2010
Üye numarası: #505177
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Her geçen gün Türkçe´nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe´de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var!
Yıl: 1965"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle ´akşam-ı şerifleriniz hayrolsun´ dedim.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=447749 "Yıl: 1975"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ´iyi akşamlar´ dedim.. "Yıl: 1985"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ´hayırlı akşamlar´ dedim.. "Yıl: 1995"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle ´selâm´ dedim.. "Yıl: 2006"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. ´Hav aryu yavrum?´" |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #25542
Karma etkisi: 1921
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 191487
|
Biraz abartı olsada çok haklı bir yazı olmuş.Gün içerisinde çoğumuz istemedende olsa bazen yanlış cümleler kullanıyoruz.Bunun en büyük sebeplerinden birinin ilk öğretimden itibaren verilen Türkçe derslerinin yetersizliği ve önemsenmemesi diye düşünüyorum.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=447749 Ayrıca yeni nesil için en tehlikelilerden biriside şu " emo " denen kişilerin kullandığı dil.Türkçe mize bukadar zararı başka kimse veremez diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2007
Üye numarası: #163160
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 61576
|
paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #193673
Karma etkisi: 20
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1595
|
Bu yabancı hayranlığı bizi mahvetti.Sürekli birilerinden mdet ummak hiç kendini yormamak artık bizi bitirdi.Ama görüyorum artık birşeyler değişmiş.Artık Türklüğümüzle eskiye göre daha fazla gurur duyuyoruz gibime geliyor
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Yabanci dİl eĞİtİm setlerİ | merthinyo | Resimli Program Anlatımları | 8 | 28-09-2010 22:29 |
| Öldürüp, üzerine çam fidanı diktiler. | terguden | Güncel | 8 | 03-09-2010 10:47 |
| Türk devletlerinin tarihi geniş bir çalışma olacak | henry_99 | Türk ve Dünya Tarihi | 151 | 13-02-2010 23:35 |
| Yılmaz Erdoğan Serçe Parmağ ına Kına Yakmış! | alpi_09 | Genel | 6 | 08-09-2006 14:06 |
| Kıskançlık,özlem,karşılıksız aşk,ihanet,ayrılık üzerine AŞK mektuplar... | özel_biri | Genel | 3 | 01-05-2006 11:39 |
|
|