TÜrkİye Atom Bombasina Start Verdİmİ?TAEK Başkanı Çakıroğlu'nun 'Nükleer konularda İran'dan çok ilerideyiz' açıklaması, 'Atom bombası için çalışmalar başladı' İran'ın nükleer konulardaki çalışmaları hızlandırması ve nükleer bomba üreteceğini açıklaması, birçok ülke gibi Türkiye'yi de yakından
Konu HALİTbinVELİT tarafından açılmış, 1316 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
TÜrkİye Atom Bombasina Start Verdİmİ? konusundaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 1316. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99869
Karma etkisi: 17
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1193
|
TAEK Başkanı Çakıroğlu'nun 'Nükleer konularda İran'dan çok ilerideyiz' açıklaması, 'Atom bombası için çalışmalar başladı' İran'ın nükleer konulardaki çalışmaları hızlandırması ve nükleer bomba üreteceğini açıklaması, birçok ülke gibi Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Oktay Çakıroğlu, Meclis Sanayi Komisyonu üyelerine nükleer santral konuları ve İran'ın çalışmaları hakkında brifing verdi.
'YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZ VAR' Çakıroğlu, "İran'ın nükleer çalışmaları, bizim güvenliğimiz konusunda endişe duymamıza neden olmamalı. Merak etmeyin, biz onlardan çok daha iyiyiz. Gelişmişlik, nükleer konular açısından çok güçlü durumdayız. Birkaç santrali çalıştırabilecek kadar yetişmiş insan gücümüz var. 10 yılda uranyumu zenginleştirir hale geliriz" dedi. Bu açıklamalar, Türkiye'nin atom bombası yapımında startı verdiği olarak yorumlandı. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120068 Takvim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38785
Karma etkisi: 122
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 11215
|
türkiye bence istedği her an atıom bombası yapabilcek kapasiteye sahip
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83522 Yer: Kastamonu37
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3672
|
Ne güçlü durumdayız!millete haliçten gazel okumaya iyi alışmışlar manşallah.
Adamların 6 tane ülkenin farklı yerlerinde olmak üzere fabrikaları var!Bizdeki fabrikalar nerde?Yoksa osmanlıdan kalma, Atatürk zamanında temeli atılmış ama sonra gelenlerin kaderine terkettigi Nüklüer santralleri mi kastediyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #97982
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
ya kardeşim atom bonbası yapmak okadar zor bişey değilki kimya bilgisi veatomun nasıl cekirdeğinin parcalanacahını bilen bir kimse atom bombasım yapacak güctetdir. birde bişey deyim atom bombasının yapılışı internetlerde mevcut bakınistersnin isterseniz zizde yapın muhumoalan ben ce yapabillmekdeyil maze3mesi olmaktır ben türkiyenin mazemesi olduğuna i
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120068 nanıyorum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38785
Karma etkisi: 122
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 11215
|
jhonothon kardeşim bn böle işlerin alenen açık bi şklde yapılcağını zannetmiorm herşey gizliden yürütülüodur.alenen yapıp dünyanın tepkisni çekmeye gerek yok bnce
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83522 Yer: Kastamonu37
Karma etkisi: 42
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3672
|
biz Türkler yaptıklarımızla övünen bir milletiz hepiniz bilirsiniz.Belki bir uygun orrtamda çalışılmış olabilir ama önemli olan bunu organize bir biçimde yapmaktır İran tüm dünyaya meydan okuyarak bu işi yapıyor.O yüzden saygı duymak takdir etmek lazım!inş sizin dediginiz doğrudur ama dedigim gibi ben inanmıyorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #1006 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 8
![]() Karma: 11
|
"Türkiye de, diğer bütün ülkeler gibi atom bombası yapmak istiyordu fakat yapamazdı."
"Tabi ki" dedim, "En temel malzeme olan zenginleştirilmiş uranyum ve plütonyum yok. Her ne kadar toryum ve uranyum yatakları olsa da bu pek işe yaramıyor çünkü hem bunlar çok az miktarda hem de zenginleştirmek için gerekli tesisler ya da atık malzemesini kullanabileceğiniz bir nükleer santral yok. Bildiğim kadarıyla Çekmece'deki nükleer santral sadece araştırma amaçlı ve çok küçük kapasiteli. TAEK de daha çok radyasyon güvenliği ile ilgili sanırım" diye ekledim. Daha on dakika önce tanıştığım adam memnuniyetle gülümsedi. Bu konuda bilgimin olması onu mutlu etmişe benziyordu. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120068 devamı için http://www.eminari.com/oykuler/atombom.htm |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #50592
Karma etkisi: 2589
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 258010
|
türkiyede atop bombası var zaten sadece türk malı değildi!
türk malı türkün malı abd onu kullanmalı ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #68623 Yer: İzmir
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1343
|
Türkiye sanırım konuyu anlayamamış.
İran atom bombası değil nükleer füze üretmek için uğraşıyor. Adamlar Sovyetlerden aldığı destekle ancak bugün akıllandılar. Onlarda bi topol-m füzesi benzeri bişy yaparlar 5 yıl sonra. inş. bi gün bizde artık geçmişimizle övünmekten ziyade gelecekteki kuşaklarımıza bugünlerimizi bir övünç tarihi olarak bırakır bir seviyeye geliriz. her nekadar nukleer füze yarışında olmasakta! Atom bombası olsun yerli malı olsun. 1 tane yerli atom bombasını 1000 emperyalist bombasına değişmem. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120068 O kadar. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #84403
Karma etkisi: 528
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52142
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99869
Karma etkisi: 17
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1193
|
kardeşler önemli olan amerikan malı atom bombası degil onu kullananyacak olduktan sonra neediyim ben atom bombasını amerika bize hiç anahtarı kendisinde olmayan bir silah verirmi hatırlayın helikopter ihalesinde amerikaılar neden elendi ben söyleyeyim helikopterlerin dost düşman ayırımını amerika türklere vermek istemedi yani helikopterimizle kendi düşmanımızı amerka söylicekmiş bak bak sizce nükeeer bir bombanın anahtarını verirmi? sorarım size
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #71884 Yer: bırakıcam bu işleri,gidicem buralardan
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7685
|
inşallah yaparız ama bana bol keseden atıyolar gibi geldi...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Zamanında SSCB dağıldığında bizde birçok bilimadamı taransfer ettik bu basınımızada yansıdı tabi .Sonuçta Türkiyedede vardır bunlar ve çalışmalar yapılıyordur mutlaka ,ve yapılmalıda.Çünkü devir Çanakkale veya Kıbrıs savaşlarıyla övünme zamanı değil .
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
elbetteki bugune kadar tarihimize bakınca sayısız savaşlarda başarılara imza atmışız.Osmanlı döneminde bilim ve ilim adına yapılan birçok başarılı çalışmalarımız olmuştur.birçok Tarihe ışık tutan bilim adamları yetiştirmişizdir.Osmanlı Devleti 600 yıl hukum surmustur.Bunu hepimiz biliyoruz ama onemli olan herkesin de dediği gibi hatice ye bakmamak neticeye bakmak.Suan nerdeyiz.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120068 Ne oldum dememeli ! Ne olacağım demeli..... |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|