Türkiyenin bilinmezleriBundan 1 sene once yazin Turkiyedeyken amcamla sohbet ediyorduk ve kendiside ege ordusunda subay tabi isim vermiyorum ve bildiginiz uzere bor madeninin %70 rezervi Turkiye topraklarindadir amcamin anlatimina gore Turk
Konu sinekwalesi tarafından açılmış, 1391 kişi tarafından görüntülenip, 19 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Türkiyenin bilinmezleri konusundaki toplam yorum: 19, okunma sayısı: 1391. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53674 Yer: me beni yolarım seni.
Karma etkisi: 221
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 21351
|
Bundan 1 sene once yazin Turkiyedeyken amcamla sohbet ediyorduk ve kendiside ege ordusunda subay tabi isim vermiyorum ve bildiginiz uzere bor madeninin %70 rezervi Turkiye topraklarindadir amcamin anlatimina gore Turk orduusu boru ordudaki tanklarin kaplamalarinda kullaniyor ve bu tanklar radarda gorunmez kiliyor bunu duyunca cok sasirdim bir cok dunya ulkesi daha bunu basaramamisken askeri uretimi az olan Turkiye nasil yapti diye ilginclikler bunlada bitmiyor Turkiyenin bir cok yerinde bor ustleri bulundugu ve bunlarin sayesinde Turk ordusunun sinirsiz bir hareket gucune sahip oldugunu soyledi bende sormustum ona peki abd ile savassak ne olur bana guldu dediki sen sakami ediyorsun benimle abd nin Turkiyeyle savasmaya gtu yemez dedi boyle birsey onlar icin intihardan farksiz olur onlarda turkiyenin esas gucunu biliyorlar TUrkiyeyle su an hic bir ordu ugrasamaz dedi ve tabi baska birseyse TUrkiyenin elindeki nukleer silahlarin tahmin edilenden fazla oldugunu bu tip seylerin aciklanmamasinin sebebinin ambargo yada yaptirima karsi bir onlem dedi diger bir konuysa Turkiyenin milli gelirinin net rakamlardan fazla olusu aciklanmayan gizli kalan kismininsa sadece orduya ve Turkiyenin savunma sanayisine gitmesidir demisti tabi yorumlar sizin aslinda cok sey konustuk butun gece gerisini daha sonra tekrar yazacagim herrkeze saygilar
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=116915 alıntı arkadaslar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #47212
Karma etkisi: 11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 455
|
bor madeni ve nükleer baslıklar hakkındakiler malum diğerlerini de duymak isteriz kardeş saolasın....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
|
alıntı olması ne kadar kötü demi sen devamını bulursan buraya yazarsın....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99869
Karma etkisi: 17
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1193
|
amerikanın bizimle kapışamayacagı ortada fakat tanklarla ilgili kısım plavradan öteye geçemeyecegi aşikar çükü türkiye kendi envanterinde bulunan tankları israile modernize ettirdi hatta washington times a yazı oldu israil tanesi 400 bin dolara merkava tankı üretiyor türk tanklarını 700 bin dolara modernize ediyor diye saygılar
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #84403
Karma etkisi: 528
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 52142
|
Askerimizin iman gücü çok fazla..ama ordu modernizasyonu konusunda şüpheliyim..bu tür yazılar abartı geliyor bana..ayrıca bor madenlerinin etibank aracılığı ile 50 yıllığına abd'ye kiralandığını duymuştum.
Emeğine sağlık.. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #83606
Karma etkisi: 7755
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 774811
|
zaten öle bişey olsa talabaniyle barzani ordan atıp tutabilirler mi böyle
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Anlatılan şeyler fazla abartı .Bencede o kadar iyi olsak her silahı dışarıdan almayız aldığımız zamanda bazı şartları kabul etmeyiz ,tankları İsraile modernize ettirmekte cabası tabi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
|
Valla benim hiç inanasım yoktu ama inşallah aslı vardır... bunların açığa çıkmasını istememiş olabilirler bizede ırağa yada irana yapacakları gibi yapsınlar istemezler bir ülkeye ambargo uygulanması demenin anlamını bilsek ya bunlar doğruysa dememizi sağlar... Sadece ambargo olsa iyi... Bilmiyorum...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #31099 Yer: İzmir
Karma etkisi: 723
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 71508
|
Tanklar konusunda haklı olabilirler arkadaşlar ama tankıda insan kullanıyor askerliğimi yaptığım dönemde insan gücünün ne kadar etken olduğunu görmüştüm ve o zaman bir kez daha Türk olarak doğduğuma ve Türk olarak öleceğim için kendimle gurur duydum bor madenleri konusunda ise neyle çıkartıcaz arkadaşlar madeni bunu sorarım hangi delikanlı hadi çıkartıcak derki biz AB ye ve ABD nin uşağı olduk gittik kimsenin memleketi salladığı yok bu aralar.Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98617 Yer: Kayseri
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 26712
|
Yıllardır ordu ordu dediler durdular. Örtülü ödenekten adamlar harıl harıl götürüyorlar. Senin benim vergimle alınterimizle kazandığımız paranın vergisiyle baştaki üçbeş tane koca kafa komutan lakaplı kişiler light şarap içip gününü gün ediyor. Ordu lazım oluduğu zaman mclis karar alıyor örneğin ırak için operasyon kararı çıkıyor ama ne hiçmetse ordu diyorki şu an asker hazır değil olmaz giremeyiz!! Resmen götü yemiyor. İiide kardeşim sen bu gibi durumlarda hazır olmazsan ne zaman hazır olacan adamlara baksanıza Allah aşkına hepsinede göbek başladı.. Yiyip içip yatıyorlar. Arada ezilen asker uzman ast subay... Gerisi hayat yaşıyor. Götü sıkışınca asker diyor iman gücü diyor şehit diyor. İçki içip gazinoda eğlenen adamın neresinde olacak iman Allah aşkına. Asker olur onuda o .... lar götürüyor işte.. Neysede Türkiye'nin bilinmezleri aslında bunlar.. Yıllardır örtülü ödenekten bu adamlar ne yapıyor ne yiyorlar sorun bu işte.. Her devlette vardır tabiki nükleer biyolojik silah falan. Ama o kadar abartmayalım arkadaşlar Türkiyede iman gücü ve vatan sevgisinden başka birşey yok. Kurtuluş savaşı dönemindeki gibi bize sattıkları patlamayan mayın misali çalışan silahlar makinalar çalışmaz olur ABD ile çatışınca. Ama onlar sadece bunları durdurur içimizde ki şu aşkı şu sevgiyi nasıl durduracak. İşte bu ga...lar bu aşk ve sevgiden korkuyor yoksa kendi yaptıkları ve bize al bununla bana ateş et dedikleri silahlardan değil !!!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #56078
![]() Karma: 10
|
Çok güzel yazmışsın...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100642
|
Hepsi palavra,ben askerliğimi doğuda asteğmen olarak yaptım,benim askerlik yaptığım bölükte 53 araç vardı 49 tanesi çalışmıyordu,madem bu kadar güçlü ordumuz var da neden 25 yıldır bir pkk'yı bitiremiyor.Ayrıca bor madeninin %70 Türkiyede olması bizim ondan herşeyi yapabileceğimizi göstermez,zaten, ne yapıyoruz ki?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #94260
|
Arkadaşlar yazanlara inanırım. Çünkü Türkiye yıllık gelirinin %60 ını Savunma Sanayiine bunun da %40 dan fazlası Tübitak askeri araştırmalar ensitüsüne aktarılmakta. Bunu arkadaşımın Albay ve bu ensitüten emekli olan babası söylemişti. Türk bilim adamlarının silahlar konusunda çok yetenekli olduğunu ve Avrupa da modernize edilen araçları kastederek bunları ellerinde olan ve hangar ve yer altı sığınaklarında saklanan sayısı en baştakiler tarafından bile bilinmeyen ve türk özel üretim fabrikalarında üretilen makinalara askerin savaş sırasında rahatça kullanabilmesi için yapıldığını söylemişti. Ayrıca şuan Erzurum'dayım ve emin olun burada aziziye tabyasının ötesini görebilen bir asker veya vatandaş daha tanıyamadım. Rivayet orada füze rampaları ve Yakutiye'yi de içine alan kilometrelerce tüneller olduğunu ve buralarda çeşitli mekanize birlik araçları saklandığıdır. Ayrıca dünya üzerinde bilgi sızması olmayan ve Türk halkının en güvendiği Kuruluş TÜRK ORDUSU'dur. Atatürk gizli olan vasiyetinde bu tür Ordu için ar-ge çalışmaları ve üretim yapılması konusunda isteklerde bulunmuştur. Hala çeşitli yerlerde yaklaşılamayan fabrikalar girilemeyen bölgeler var bunlar sizce kanıt değil mi?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #102974
Karma etkisi: 7226
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 721415
|
türkiyenin askeri gücü az değildir en son yapılan sıralamaya göre türkiye awrupanın en büyük ordusudur.Dünyanınsa en büyük 8. Ordusudur.Bunları kafadan uydurmadım televizyonda internette görmüştüm.Gerçektende türkiye askeri olarak güçlü çünkü bizde iman gücü war ölünce şehit olacağımızı biliyoruz ama yabancılar öyle mi ???
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2006
Üye numarası: #89570 Yer: THE-END
Karma etkisi: 55070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5505555
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|