türkiyenin petolü var cıkaranı yokTBMM’de görüşülen ‘Petrol Yasa Tasarısı’ dolayısıyla yapılan tartışmalar, Türkiye’nin bir petrol denizi üzerinde yüzdüğünü, ancak bugüne kadar ülkenin bu petrolden yararlandırılmadığını ortaya çıkardı. Sultan 2’nci Abdülhamit’in 106 yıl önce hazırlattığı
Konu HALİTbinVELİT tarafından açılmış, 936 kişi tarafından görüntülenip, 26 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
türkiyenin petolü var cıkaranı yok konusundaki toplam yorum: 26, okunma sayısı: 936. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99869
Karma etkisi: 17
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1193
|
TBMM’de görüşülen ‘Petrol Yasa Tasarısı’ dolayısıyla yapılan tartışmalar, Türkiye’nin bir petrol denizi üzerinde yüzdüğünü, ancak bugüne kadar ülkenin bu petrolden yararlandırılmadığını ortaya çıkardı. Sultan 2’nci Abdülhamit’in 106 yıl önce hazırlattığı ‘Petrol Haritası’ da bu gerçeği vurguluyor.
TBMM’de görüşülen ‘Petrol Yasa Tasarısı’ birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Gazetemize açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, “Bugüne kadar ülkemizde birçok yabancı şirket sondaj çalışması yapmış ancak petrol çıkarmadan gitmişlerdir. Yabancı petrol şirketlerinin bazı ülkelerin petrol rezervleri ile ilgili kasıtlı yanlış bilgilendirme örneklerine geçmişte de rastlandı. Mesela Suudi Arabistan’da yabancı petrol şirketleri petrol aramaya başladıktan bir müddet sonra Suudilere ‘sizin ülkenizde petrol yok’ demişlerdi. TBMM’de görüşülen ‘Petrol Yasa Tasarısı’ ise yabancı şirketlere bugüne kadar tanınmamış birçok hakkı tanıyor. Bu hakların bazı şirketlerce kötüye kullanılması gündeme gelebilir” dedi. Mardin’in güneyindeki petrol bölgesi içinde olan mayınlı arazilerle ilgili olarak, kısa bir süre önce mayınların temizlenmesi karşılığında organik tarım yapmak için Maliye Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldığını hatırlatan Uzunbay, “Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ihale iptal edilmişti, bu önemli bir olaydı. Bir diğer önemli olay ise: AKP Hükümeti tarafından TBMM’ye getirilen 1 Mart Tezkeresi’ne göre, Amerikan Ordusu bu bölgeye yerleşecekti. Bugünlerde Irak’ta yaşanan Amerikan ve İngiliz firmalarının petrol paylaşımlarından insanın aklına, ister istemez, hemen 1 Mart tezkeresi ve mayınlı arazinin temizlenmesi ihaleleri geliyor” şeklinde konuştu. RESUL SERDAR ATAŞ / İSTANBUL Türk ekonomisinin en büyük sorunu işsizlik ve cari açık. Ekonominin her yıl rekor düzeyde cari açık vermesine en büyük sebep olarak gösterilen dış ticaret açığının en büyük tetikleyicisi ise petrol ithalatı. Türkiye 2006 yılında 3 milyar 10 milyon dolarlık petrol ithalatı yaptı. Peki, Türkiye petrol ithalatını ne şekilde azaltabilir. Ülkede var olduğu iddia edilen petrol rezervleri işletilemiyor mu? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen “Petrol Yasa Tasarısı”nda Türkiye’deki petrol gerçeği ile ilgili çarpıcı bazı gerçekler de ortaya çıkmış oldu. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 Enerjimizin yüzde 43’ü petrolden üretiliyor 11 Ocak günü TBMM’de görüşülmeye başlanan “Petrol Yasa Tasarısı”nın görüşmelerinin ilk gününde partisi adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, Türkiye’nin petrol gerçeği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin enerji arz güvenliğini temin etmesinin en önemli önceliği olduğunu savunan Uzunbay; “Dünya enerji ihtiyacının karşılanmasında yüzde 37 gibi önemli bir paya sahip olan petrol, ülkemizde de, yüzde 43`lük oranıyla enerji tüketiminde birinci sırada gelmektedir” şeklinde konuştu Yabancılar rezervleri atıl hale mi getiriyor? “Bugüne kadar ülkemizde birçok yabancı şirket sondaj çalışması yapmış ancak petrol çıkarmadan gitmişlerdir. Yabancı petrol şirketlerinin bazı ülkelerin petrol rezervleri ile ilgili kasıtlı yanlış bilgilendirme örneklerine geçmişte de rastlandı. Mesela Suudi Arabistan’da yabancı petrol şirketleri petrol aramaya başladıktan bir müddet sonra Suudilere ‘sizin ülkenizde petrol yok’ demişlerdi. Ancak şimdi biliyoruz ki dünyanın en büyük petrol rezervleri Suudi Arabistan’da. Buna benzer olaylar ülkemizde de yaşandı. TBMM’de görüşülen ‘Petrol Yasa Tasarısı’ ise yabancı şirketlere bugüne kadar tanınmamış birçok hakkı tanıyor. Bu hakların bazı şirketlerce kötüye kullanılması gündeme gelebilir” dedi. Nusaybin’de ciddi petrol rezervi var Güneydoğu Anadolu`da bazı arama faaliyetlerine ve önemine değinen Sedat Uzunbay çarpıcı rakamlar ve istatistikler verdi: “Mardin`in Nusaybin ilçesinde yaklaşık 3,5 milyon dönümlük arazide petrol aramaya başlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, elde ettiği bulgulara göre, bölgede ciddi bir petrol rezervi vardır. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının son bir senede yedi kuyu açtığı bu sınırın Suriye tarafında yüz kuyu faaliyet gösteriyor ve bunlardan günde 600 bin varil petrol çıkarılıyor. Bu rakam Türkiye`nin günlük tüketiminin yaklaşık yüzde 85’ine denk geliyor.” Mayınların temizlenmesi projesi bir tuzak mıydı? Mardin’in güneyindeki petrol bölgesi içinde olan mayınlı arazilerle ilgili olarak, kısa bir süre önce mayınların temizlenmesi karşılığında organik tarım yapmak için Maliye Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldığını hatırlatan Uzunbay, “Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ihale iptal edilmişti, bu önemli bir olaydı. Bir diğer önemli olay ise: TBMM’ye getirilen 1 Mart Tezkeresine göre, Amerikan Ordusu bu bölgeye yerleşecekti, bu da çok önemli başka bir olay. Bugünlerde Irak`ta yaşanan Amerikan ve İngiliz firmalarının petrol paylaşımlarından insanın aklına, ister istemez, hemen 1 Mart tezkeresi ve mayınlı arazinin temizlenmesi ihaleleri geliyor” ifadelerini kullandı. 2’inci Abdülhamit’in Petrol Haritası Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Osmanlı Döneminde Irak’ adlı kitapta yer alan, Sultan 2’inci Abdülhamit’in 106 yıl önce hazırlattığı petrol haritası ise Türkiye sınırları içerisinde yer alan önemli petrol yataklarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor. Diyarbakır, Mardin, Bismil, Hazro Çayı etrafı, Sinan, Batman Çayı etrafı, Dicle Bölgesi, Midyat, Bedran, Tulan, Siirt, Botan Çayı etrafı, Habur, Fındık, Cizre, Habur Çayı etrafı, Bitlis Çayı kıyısı ve Hakkâri’de ciddi petrol rezervlerinin bulunduğuna dikkat çeken harita, bugüne kadar bu bölgelerdeki petrol niçin çıkarılmadı sorusunu gündeme getirdi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 2’nci Abdülhamit’in petrol haritası Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Osmanlı Döneminde Irak’ adlı kitapta yer alan, Sultan 2’nci Abdülhamit’in 106 yıl önce hazırlattığı petrol haritası ise Türkiye sınırları içerisinde yer alan önemli petrol yataklarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor. Diyarbakır, Mardin, Bismil, Hazro Çayı etrafı, Sinan, Batman Çayı etrafı, Dicle Bölgesi, Midyat, Bedran, Tulan, Siirt, Botan Çayı etrafı, Habur, Fındık, Cizre, Habur Çayı etrafı, Bitlis Çayı kıyısı ve Hakkâri’de ciddi petrol rezervlerinin bulunduğuna dikkat çeken harita, “Bugüne kadar bu bölgelerdeki petrol niçin çıkarılmadı?” sorusunu gündeme getirdi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 Milli Gazete |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82725 Yer: paylaşılamayan yalnızlık!!
Karma etkisi: 153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 14676
|
ah başımıza yeri geldiğinde çok zeki yeri geldiğindede biraz deli riski neree ne zaman almasını bilem amerikanın kapıkulu bekçiliğinden vazgeçen olgun siyasetçiler geldiği zaman işte o söylediğin şeyler olabilir dostum.
geçen dönemde petrol yataklarımızın sheel gibi amerikan petrol şirketleri tarafından civayla doldurulup birdaha açılmamak üzere kapatıldığını duymuştum.İşte biz bazen bunlara izin verebilecek kadar değişik bir millet olabiliyoruz.AMA AMA biz zamanında kömür yatağı olmayan yere termik santrali kurmayı da başarmışıozdır sen hiç merak etme dostum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20678
Karma etkisi: 426
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 41849
|
Zaten mantık almıo Azerbaycan'da Petrol , Suriyede Petrol , Irakta Petrol , İranda petrol , Türkiyede petrol yoq die düşünenin aklından ŞÜPHE ederim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33887
Karma etkisi: 1772
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176260
|
o petrolü çıkarmak için de çok para gerekio
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #81189
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 406240
|
bu zaten uzun zamandır bilinen bi gerçek ama malum sebeplerden çıkartamıyoruz
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55471
Karma etkisi: 20514
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2049777
|
Senelerdir bazıları çıkar petrol denizinin üzerinde oturuyoruz der, kimisi çıkar petol var ama çok derinlerde olduğu için çıkartma maliyeti kurtarmaz der .Yani muallakta olan bir konudur .Yanlız son dönemde okuduğumuz şeylerden sonra bende yüksek petrol rezervlerine sahip olduğumuzu düşünmeye başladım .Azalan petrol rezervlerinden sonra ne kadar kıymetlenecek buralar .PKK nın desteklenmesi ve Kürt devleti kurulması için çalışanlar bunu petrol için yapıyor olmasın ?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #6799
Karma etkisi: 13392
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1338005
|
Alıntı:
deniz gereken cevabı vermiş aslında... bizdede petrol var ama çok para lazım onu çıkarmak için...belkide budur bunca sene petrolumuz var ama çıkarılmıyo diye bağırmamızın sebebi.... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
petrol cıkarmanın para ile alakası yok merak edenler bunun aksini dşünenler var ise işte cevabı;
BANA GELEN BİR MAİL PAYLAŞMAYI DUSUNUYORDUM SİZLERLE BU GUNE KISMETMİŞŞ LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN GAZETECİ VEDAT YENERER'İN YAZISI..... Petrol yoksa çıkartma ruhsatı neden vermiyorsunuz ?!.. Değerli okurlar, geçenlerde Türkiye-Suriye sınırında uydu verilerine göre petrol denizi olduğu iddiasını yazmıştım. Yazı sonrasında Silopi'de madencilik yapan Beşir Yılmaz aradı. Yazacaklarımı lütfen iyi okuyun!... Beşir Yılmaz telefonda .. "Vedat bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine sizi götüreyim de petrolü kendi gözünüzle görün!.."diyerek feryat ediyordu."Nasıl yani!.." diye sorduğumda anlatmaya başladı.. "Biz aileden madenciyiz. Irak sınırında yaklaşık 300 km ya da bir başka deyişle yaklaşık 150 milyon ton asfaltit madeni buldum.. Bu madeni bir süre resmi olarak işlettikten sonra devlet 1978 yılında kamulaştırıyoruz" diyerek el koydu. Rezervin de 50 milyon ton olduğu iddia edildi. Madem asfaltit rezervi az, neden el koyuyorsunuz. Dünyanın neresine giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin altında petrol vardır. Silopi'nin altıda petrol denizidir. Yaz aylarında etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil çayına karışır. Gelin görün! Sadece petrol değil, burada çok zengin uranyum ve nikel madeni de var" Nereden biliyorsunuz? "Türkiye'deki analizlere güvenmediğim için madenin her tarafından örnekler alarak Almanya'ya bizzat götürdüm ve analiz yaptırdım. Raporları gönderdim size ( Sonuçlar elimde Yatağan ve Tunçbilek''e göre iki misli rakamlar var) dünyanın en önemli uranyum madenlerinden birisi buradadır ve aktif haldedir.." Beşir Yılmaz'ın anlatacak o kadar çok şeyi var ki makineli tüfek gibi art arda sıralıyor. Ben de zaman zaman araya girip soru soruyorum.. Petrol olduğunu nereden biliyorsunuz? "Bu bölgede İngilizler 1967-87de petrol aramışlar.Açılan kuyulardan gökyüzüne doğru 100 metre kadar petrol fışkırmış. Ardından kapatmışlar ve betonlamışlar. Benim madenimin yanında da bu kuyudan var ve vanasını gelin birlikte açalım eğer beton ve civa basıp tıkamadılarsa bakalım ne kadar petrol fışkıracak. Dönemin köylüleri arasında hâlâ yaşayan görgü tanıkları var ve petrolün 100 metre kadar Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 fışkırdığını görenler var." Beşir Yılmaz konuştukça pür dikkat dinlemeye devam ediyorum.. "Vedat bey, asfaltit maddesi olan her yerde petrol vardır. Eğer petrol yoksa bana neden petrol çıkartma ruhsatı vermiyorlar? Musul ve Kerkük' ün rakımı 80-100 metre civarındadır. Cudi Dağı'ndaki petrolümüz resmen Irak'a doğru akıyor ve başta İngilizler ve ABD bunu biliyor.." Beşir Yılmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider hale gelmiş. Devlet kamulaştırılacak diye el koyduğu madeni şimdi Turgay Ciner 'in sahibi olduğu Park Holding'e devretmiş. Durum böyle olunca, Yılmaz da dava üstüne dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı aldırmış. Eğer tekrar el konulursa AİHM''ye başvuracakmış.Kısacası madeninin peşini bırakmıyor ama artık bölgedeki aşiret ağaları da onun peşini bırakmaz hale getirilmiş.. Bütün dava tutanakları elimde okudukça dehşete kapılıyorum. Şimdi sıkı durun... Beşir Yılmaz Başbakan Tayyip Erdoğan' a bu durum üzerine başvurmuş ve dilekçe vermiş dilekçede aynen şöyle yazıyor.. "Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve hukukunu aramaktan bezdirmiştir. Televizyonda ve basındaki konuşmalarınızda "hortumcu çetelerin ve bürokrasinin üstüne gidilecektir" diyorsunuz .Millet buna çok seviniyor.. 25 yıldır gasp edilen madenimiz çete ve bürokratların,anayasa, kanunlar ve insan hakları hiçe sayılarak ihale yolu ile peşkeş çekiliyor.Allah'a ve sizin yüksek adaletinize sığınıyorum." Beşir Yılmaz devlet tarafından el konulan mallarını ve bunun karşılığında devletin verdiği parayı yazıya eklemiş.. 1- 35 km yol yaptım. 2- 500 bin ton hazır çıkarılmış kömürüm var. 3- 3,5 milyon metreküp hafriyat yapılmış. 4- Mazot tankları. 5- Dinamit ambarı. 6- Kantar ve kantar binası. Resmi olarak bana ait olan ve vergisini ödediği madenimde Bugüne kadar yaptığım işler ve halen bulunan demirbaş ve çıkarılmış maden içinde 5.800.800 TL. (Buna resmen gasp ve devlet terörü denir!) Beşir Yılmaz Başbakan Erdoğan'a yazdığı dilekçede devam ediyor. "Bu para halen bankada duruyor. Buna rağmen Türkiye Kömür İşletmeleri ihaleyi adamlarına ve hortumculara peşkeş çekiyor" Beşir Yılmaz' ın bu başvurusuna Başbakan Erdoğan bugüne kadar cevap vermemiş. Beşir Yılmaz'dan al ve ABD bağlantılı şirketlere ver.Uranyum konusu da bir başka skandal. Güneydoğu resmen petrol denizi üzerinde ve Türkiye ABD Firmalarının peşinde "bize petrol bul" diye yalvarıyor...İddialar devam ediyor:.6 mühendisin kafaları kesildi.TPİK diye Türkiye Petrolleri'nin kurduğu bir kurum yurt dışına petrol arama işlerine giriyor ve bugüne kadar milyar dolar zarar ediyor. Beşir Yılmaz diyor ki: "Kimin hain kimin işbirlikçi olduğunu anlamak çok kolay! Eğer bölgede petrol yok ise neden bana petrol çıkartma ruhsatı verilmiyor. Ruhsatı verin 800 metreden petrolü çıkartmazsam ben bu ülkeyi terk ederim. MTA yıllar önce sondaj yaptı 480 metrede su bulundu ve ardından delici aletin ucu kırıldığı için sondaja son verildi.Herkes bilir sudan sonra petrol gelir.Biz yerli teknoloji ile 1200 metreye kadar sondaj yapabiliriz kimseye ihtiyacımız yok. İzni versinler siz görün petrol nasıl fışkıracak.. " Bu görüşmemizden bir gün sonra Beşir Yılmaz tekrar aradı ve Soma'da görevli bir mühendis ile görüşmemi isteyerek telefon numarasını verdi.Adını burada yazmak istemiyor.Mühendis ile görüşmemde daha da çarpıcı gerçekler çıktı ortaya.Altı ay kadar önce Cudi dağları eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Ben de "bilmiyorum" dedim. Mühendis ekledi "Bu iskeletler 18 Yıl önce Cudi Dağı'nda kaybolan 6 Türk petrol mühendisinin iskeletleri. Kafaları kesilerek öldürülmüş.." Dondum kaldım. Ne diyeyim. Kendiside mühendis olduğu için yalan söylemiyordur diye düşündüm.. Ardından devam etti.. "Vedat bey Türkiye maden bakımından dünyanın en zengin ülkesi. Siz Ödemiş yakınlarındaki Bozdağ 'ın dünyanın en büyük altın rezervi olan dağlarından biri olduğunu biliyor musunuz? Ama bu madenleri kimse çıkaramaz. Hatta bu konunun üzerine giden gazeteciler öldürüldü.Uğur Mumcu ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kısa bir süre önce bu madenler Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 üzerine gittiğini biliyorsunuz her halde..." İlgiyle dinledim. O kadar çarpıcı şeyler anlattı ki, yazmaya sayfalar yetmez. İddiaların hepsinin belgeli olduğunu söyleyen bu mühendis,gazete ve televizyon kanallarında hiçbir gazetecinin bu yönde bir haber yapamadığını ve milletin resmen uyutulduğunu örneklerle anlattı. Beşir Yılmaz'a son sözüm " Bana anlattıklarınızı Genelkurmay''a anlatınız mı?" oldu. Aldığım cevap da aynen şöyle.. " Vedat bey her şeyi belgeleriyle birlikte bir kaç kez askeri büyüklerimize anlattım ama bugüne kadar bir arpa boyu ilerleme kaydedemedik!".. Ne diyeyim, bu milleti korumaya yemin etmiş olanlar utansın!.. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 Son sözüm: "ABve ABD , PKK''yı boşu boşuna özellikle bu bölgede güçlendirip milletin başına bela etmedi. Bölgeye gelecek barış ortamı Türkiye''yi ekonomik olarak uçuracak gelişmelere gebedir!.." ilgili olacağını düşündüğünüz herkese yollayın... önemli!! |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #6799
Karma etkisi: 13392
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1338005
|
Alıntı:
ama şunları belirtmek istiyorum birincisi; e-maile gelen ve bunu bilmem kaç kişiye gönderin diyen maillerin hiçbirini açmıyorum çünkü doğru olduklarına inanmıyorum bunu atan kişilerin amacı maillist hazırlamak olduğu için genellikle gaza getirecce ve daha fazla kişiye gönderilmesini sağlayacak yazılar koymaları gerektiği için adamın agzından bile çıkmamıs sözleri ekliyorlar... ikincisi; bu gazeteci arkadaş ne kadar coğrafya bilgisi var bilmiyorum ama maliyetden ötürü çıkarılamadığını bölümünde çok bilgisi olan bir coğrafya öğretmeni söylemişti... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95842 Yer: A T A T Ü R K İ Y E
Karma etkisi: 4618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 460964
|
ENVER ARKADAŞIM OKUYACAĞIN İÇİN SEVİNDİM
yalnız bu mail yaklaşık iki yıldır bende muhafaza ediyordum bunu maillist ile falan alakası yok tam olarak okursan eğer doğruluk payı olacağına kanaat getireceğine eminim.beni bilen bilr tanıyan tanır gereksiz yere birşey yazmam USTAD merak etme sen.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65638
Karma etkisi: 55
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4892
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
Üye numarası: #104051
![]() Karma: 10
|
kardeşim var ama kulanan yok ve de ben bi yerde okumuştum bizim petrolun sadece %5 cıvarında petrol ofisine ait gerisi shell aitmiş.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2006
Üye numarası: #82334 Yer: 6
Karma etkisi: 8668
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 865336
|
Türkiyede petrol kömür var ve fazlasıyla var bunu bilim adamları ve hepsi biliyor ve diğer ülkeler bizim bilgilerimizden daha çok bilgilere sahip...
Ama Türk insanları bunu bildiği halde çıkarmıyor Nedeni ise bulupta çıkarmak çıkarttığından daha çok masraf açmak ve bu yüzden kimsenın buna elini uzatmaya nedeni yok Çıkartıldığında ise devlet tarafından el koyulması vergiye bağlanması çıkarlarının aylığa bağlanması ve benzeri şeyler Nedenki adam hem çıkartıp hem zarara girsin ki... Ama diğer ülkelerden almayı biliyoruz ve diğer ülkelere kendi ülkemizin olduğu petrol kaynaklarımıza vereceğimiz paranın fazlasını veriyoruz... Ama sorun şu ki ne yapacağımızı bilememek herkez bundan nasıl çıkar sağlarım düşüncesinde... Bu bir gerçek ki ülkemizin kaç ülkede yeraltı kaynaklarından önde geleniyiz...ve kullanmasını bilmiyoruz ve bunu bilmedikçe onlar kullanmaya çalışacaktır... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=114585 Bunun önüne geçebilmek için Petrole çok fazla vergi koyulmaması ve anlaşmaların iki tarafından da olumlu kılınması... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99869
Karma etkisi: 17
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1193
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #101602
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 33363
|
hadi bizde para yok yabancı devletlerle ortak cıkarılamıo mu arkadaslar?
herseyi ozellistirdik de ozel petrol niye cıkarmıyoruz? |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|