Turqche Klavye!http://img1.loadtr.com/b-224173-T%C3%BCrk%C3%A7e.jpg Uzun zamandır internette i,ş,ü,ğ,ö,ç, gibi harfleri noktasız kullananlar mevcut. Bu olay kabul edilebilir bir şeydi; kimisi yurt dışında yaşadığı için istesede kullanamıyordu, kimisi de küresel platformlarda yazıştığı için bu
Konu The-Ice tarafından açılmış, 799 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Turqche Klavye! konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 799. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70585 Yer: Ankara
Karma etkisi: 6605
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 659666
|
![]() Uzun zamandır internette i,ş,ü,ğ,ö,ç, gibi harfleri noktasız kullananlar mevcut. Bu olay kabul edilebilir bir şeydi; kimisi yurt dışında yaşadığı için istesede kullanamıyordu, kimisi de küresel platformlarda yazıştığı için bu şekilde yazı yazmaya alışmışlardı. Zamanla, sesli harfler yutulmaya başlandı, yine Polyannacılık oynadık ve “günde zilyon saat yazı yazıyor, hızlı olması lazım” dedik. Sonra bir baktık, lûgattan a,s,ş,c,ç,k,v,e,b gibi harfler silinmiş yerlerini @,$,ch,j,q,w,€,ß gibi Türk Alfabesi’nde bulunmayan harf ve semboller almış. Bu noktaya kadar herşey kabul edilebilir biçimdeydi, sonuçta hepimiz kısaltmaları kullanıyoruz. Dünya çapında anti-asl* bir gruba rastlamadım şahsen Fakat olay mantığı aştı, “hızlı yazması lazım heralde”yi geçti ve mümkün olduğu kadar farklı ve okunaksız yazmaya geldi. Bu değişime karşı ufak mırıldanmalar oldu fakat, kimse doğru düzgün “DUR” demedi bu olaya. Tikkylerle başlayan bu anlamsız akım, günümüzdeki popülerliğine kapılan ve kendilerine “emo” diyen bir grup (büyük bir grup) insan tarafından sürdürülmeye hatta geliştirilmeye devam etti. Peki bu durumdan kimse rahatsız olmuyor mu ? Elbette rahatsız olanlar var, fakat gerekli tepki gerektiği şekilde gösterilmiyor. Ben, İzmir’de bir türkü barda “Ahmet Kaya - Şafak Türküsü”nü istek olarak ilettiğim zaman “Burası Türkiye, Ahmet Kaya çalmayız biz” cevabını aldığımı hatırlıyorum. Peki aynı Türkiye, neden bu denli büyük ve saçma bir davranışa tepki göstermiyor? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=286143 Peki ne yapmalı? İnternet irili ufaklı, 100 hitli 500bin hitli bu site gibi sitelerden oluşuyor, e bu siteler de yerden bitmiyor. Hepsinin yöneticileri (webmasterları) var. Bu şekilde yazı yazan, kişiliği oturmamış insanları sitelerimizde barındırmayacağız. Ben kendi sitelerimde bu gibi kişileri barındırmayacağıma söz veriyorum, ya siz? Ben yorum yazdırmam, forumu olan üyeliğini yasaklar, arkadaşlık sitesi olan arkadaşlarına mesaj atmasını engeller, RPG oyunu olan para kazanmasını engeller… Bu şekilde seve seve olmasa da “bir şekilde” Türkçe yazmayı öğretiriz. Geçmişini bilen herkesin tepki göstermesi gerektiği bir konu hakkında yazdığımı düşünüyorum. Sonuçta bir sayısal öğrencisi olaraktan kimseye tarih dersi vermeye niyetim yok. Fakat, ilkokulda her gün “Andımız”ı okuyan, her pazartesi cuma “İstiklal Marşı”nı okuyan, o sıraya her oturduğunda karşısında M. Kemal ATATÜRK’ü gören bireyin böyle önemli bir konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam “߀ni z€Rr€ ilqil3ndirmes, s!zin TüRqcH€nis ic!n kıLıMı kıPırD@tm@m” diye yorum yazın bu mesaja ben anlarım… KAYNAK |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325139 Yer: bursa
Karma etkisi: 696
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 69296
|
Türkçeyi özellikle bozuyorlarki birbirimizi anlayamayalım kavga edelim
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2009
Üye numarası: #305274 Yer: World
Karma etkisi: 1462
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 145707
|
Çok önemli bir konuya değinmişsin dostum gerçekten çok yaygınlaştı bu 'emo' adı verilen konuşma biçimi daha doğrusu biçimsiz konuşma
![]() Sinir oluyorum böyle konuşanlara bazen arkadaşlarımda konuşuyor uyarıyorum gerçekten çok büyük bir sorun Türk dili için.. Konu için teşekkürler.. SAYGILARIMLA.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180073
Karma etkisi: 2075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 207095
|
Dilimize gereken özeni gösterirsek Türkçemiz bu hallere düşmez.
Ben de en kısa zamanda kullanıcı adımı Türkçeleştireceğim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180073
Karma etkisi: 2075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 207095
|
"score" olan kullanıcı adımı Türkçemize destek amacıyla "Atakan" olarak değiştirdim.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=286143 Herkesi buradan; Türkçe kullanıcı ismi kullanmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki diline sahip çıkmayan milletler önce kültürünü sonra benliklerini daha sonraları da yok olmayı göze almışlardır. Türkçe kullanıcı ismi kullanalım. Türkçe konuşalım, Türkçe yazalım. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2007
Üye numarası: #154219 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 442
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 43724
|
biq_darkness olan adımı KemaLisT7 yaptım.
Ve biliyorum ki bazı konularda büyük yol katettim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #95768 Yer: 50 ๓єtгє เlєг๔єภ
Karma etkisi: 64
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5787
|
türkçemiz nereye gidiyor :S
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2008
Üye numarası: #297274
Karma etkisi: 50
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4679
|
Kardeşim Adamlar Sağol Yerine Saol İyiyim Yerine iiii evet yerni evt yada ewet yazıorlar türkçemizi Bozmayalım
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20757 Yer: ilgincix.biz, iLGinciX Team,
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Türküz ama türkçeyi ne kadar kullanıyoruz ki, bu acınacak bir durum bence...!!!
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|