Tuttuğum oruçlar boşa mı gittiArkadaşlar ben ilk 3 gün niyetlendim sonra niyetlenmeden hergün sahurda birşeyler yiyip yatıyordum birkaç sene önce bir programda söylemişlerdi Ramazanda ilk gün niyet etmek yeterliymiş diye hatta sahura kalkmak bile
Konu abbasars tarafından açılmış, 214 kişi tarafından görüntülenip, 9 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Tuttuğum oruçlar boşa mı gitti konusundaki toplam yorum: 9, okunma sayısı: 214. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73793
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Arkadaşlar ben ilk 3 gün niyetlendim sonra niyetlenmeden hergün sahurda birşeyler yiyip yatıyordum birkaç sene önce bir programda söylemişlerdi Ramazanda ilk gün niyet etmek yeterliymiş diye hatta sahura kalkmak bile niyetmiş diye ama bugün bir araştırayım dedim hergün niyet etmek gerekiyormuş benim şimdi tuttuklarım boşa mı gitti acaba hergün tuttum Allaha şükür inşallah geçerli olmuştur ama değil mi bilmiyordum hergün niyet olduğunu bilsem yapardım.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #362158
Karma etkisi: 176
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 17321
|
kalkmak bile niyettir diye biliyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133070 Yer: Kreuzberg
Karma etkisi: 54860
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5484797
|
Böyle şeyleri kafana takıp yorulma
![]() ALLAH rızası için yapılan hiç birşey boşa gitmez. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32663 Yer: kayıplarda.....
Karma etkisi: 31001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3098649
|
O senin niyetine bağlı kardeşim sen oruç niyetiyle kalkıyorsun sahura Allah(c.c) senin içinden geçeni bildikten sonra önemli değil
![]() Allah(c.c) Tüm inananların oruçlarını, namazlarını, zekat, fitre ve sadakalarını kabul etsin(Amin) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #75895
Karma etkisi: 2433
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 242636
|
1: sahura kalkman bıle yeterlıdır dıye bılıyorum
onemlı olan ne ıcın ınsanın kalbı unutkus olabılırsın uyku sersemı ama oruc tutmak ıcın kalktıysan tamam korkmana gerek yok |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63630
Karma etkisi: 1791
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 178106
|
kalkmak bile niyettir tabi ki, bunu kafana takma dangerious un dediği gibi..
her gün niyet edersin dille, allah kabul etmezse etmez. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #73793
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
tşkler arkadaşlar inş herkesinki gibi benimkinide Allah kabul eder.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #336256 Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 12952933
|
Oruca Ne Zaman ve Nasıl Niyet Edilir?
Orucun önemli bir şartı da niyettir. Niyetsiz oruç sahih değildir. Bu sebeple Ramazan orucuna niyetin ne zaman ve nasıl yapılacağının bilinmesi gerekir. Ramazan orucu için güneşin batışından itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir; Şayle ki: Normal olarak oruca sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir. Ancak sahurda uyanamayıp yeme - içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki, imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmasın. Sahura kalkmak istemeyen bir kimse, akşamdan sonra yarının orucuna niyet edebilir, geceleyin kalkıp tekrar niyet etmesi gerekmez. Oruç tutmak maksadıyla sahura kalkmak niyet sayılır. Sahura kalkmayan ve daha önce oruca niyet etmeyen bir kimse de kuşluk vaktine kadar niyet edebilir. Böyle geç niyet etmiş olanların oruçlarında bir eksiklik yoktur. Kuşluk vaktinden sonra ise oruca niyet edilmez. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=499666 Niyet, esasen kalp ile olur. Yani geceleyin, yarın oruç tutacağını kalbinden geçiren kimse niyet etmiş demektir . Oruç tutmak düşüncesi ile sahur yemeğine kalkan kimse, hem içinden niyet etmeli, hem de dil ile: "Niyet ettim Ramazan-ı şerifin yarınki orucuna" diye söylemelidir. Her günün orucuna ayrı niyet etmek lâzımdır. Kaynak Kaynak-2 Düzenleyen nesta_34 : 24-08-2011 at 23:58. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2009
Üye numarası: #327434
Karma etkisi: 1887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 188354
|
kalkıyor ve bilmiyorsan allah kabul eder gönlün rahat olsun.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
En Oyuncu Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #100318 Yer: Merkür
Karma etkisi: 54158
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 5414726
|
Eyvallah üstadım.
Bilgilendirme içi Teşekkürler ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Kenan Sofuoğlu umreye gitti | ωαгзż | Güncel | 3 | 22-08-2009 16:44 |
| Gitti gitti Saçım Gitti !... +16 | Rasmus23 | Geyik | 5 | 17-08-2009 12:54 |
| 50 Cent sonuna kadar gitti! | PatRoN.SanDoKaN | Güncel | 3 | 22-12-2008 07:15 |
| İki yıl okula gitti ÖSS’de 839. oldu | henry_99 | Güncel | 10 | 23-07-2007 02:32 |
|
|