Ubuntu 10.10 kaldırılmasından sonra grub rescue hatasıMerhabalar benim sorunum ubuntu 10.10 kaldırılmasından sonra başladı.Sorunu kısaca anlatmaya çalışayım ben wın7 kullanıcısıyım C sürücümden 10 gb ayrı bir partition ayırarak buraya ubuntuyu kurdum buraya kadar herşey normal bir
Konu h_eck tarafından açılmış, 898 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ubuntu 10.10 kaldırılmasından sonra grub rescue hatası konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 898. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #137762
Karma etkisi: 15
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1050
|
Merhabalar benim sorunum ubuntu 10.10 kaldırılmasından sonra başladı.Sorunu kısaca anlatmaya çalışayım ben wın7 kullanıcısıyım C sürücümden 10 gb ayrı bir partition ayırarak buraya ubuntuyu kurdum buraya kadar herşey normal bir şekilde devam ediyordu ta ki kaldırana kadar fazla bir araştırma yapmadan direk kaldırmak istedim ve doğal olarak grub hatası aldım tabi bunu sonra öğrendim şimdi benim sormak istediğim ubuntuyu güvenli bir şekilde nasıl kaldırabilirim yani diskimdeki MBR'deki verileri nasıl düzeltebilrim.Recovery cd'si yok hard diskimde bu arada yeri gelmişken söyleyeyim önceden recovery partition bilgisayarımda görünmüyodu şimdi RECOVERY(F: ) şeklinde ortaya çıktı.Tekrar gizleme yapmam mı gerekecek öyleyse nasıl?En kısa şekilde özetlemişimdir umarım yardımınızı bekliyorum.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=462558 hata mesajı: error:no such partition grub rescue Düzenleyen h_eck : 20-02-2011 at 13:56. Sebep: yeni eklemeleler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #137762
Karma etkisi: 15
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1050
|
Baktım olmuyor kendim biraz daha araştırma yaparak sorunu çözdüm biraz geç oldu ama benimle aynı sorunu yaşanyalar bu anlatıklarımı yaparsa sorun ortadan kalkacaktır.
önce ubuntunun kurulu olduğu partitionu sileceğiz; bilgisayar->yönet->disk yönetimi->partition sağ tıkla sil bunu yaptıktan sonra grubu silmeye geldi .MbrFix.exe adlı yazılımı indirin ve C:\ dizinine kopyalayın ve Başlat>Çalıştır yolundan cmd komutu ile Windows konsolunu açın ve aşağıdaki komutları uygulayın. c: cd \ mbrfix /drive 0 fixmbr Bu parametrede sistemde takılı 1 adet disk olduğu varsayılmış ve "/drive 0" parametresi ile ilk diske işlem yapılmıştır, eğer birden çok disk takılı ise hangi diske işlem yapacağınızı görmek için şu komut ile disk bölümlerini listeleyebilir ve hangi diske işlem yapacağınıza karar verebilirsiniz; mbrfix /drive 0 listpartitions mbrfix /drive 1 listpartitions Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=462558 mbrfix /drive 2 listpartitions ... Tüm bunları yapınca bilgisayarınız eski haline dönecektir.Ayrıca ayırdığınız partition içinde Acronis Disk Director Home programını kullanabilirsiniz.Umarım işinize yarar saygılar ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Ubuntu 10.10 Sipariş etmek | SonBalina | Linux Dağıtımları | 0 | 19-01-2011 10:51 |
| [HTTP] Ubuntu 10.10 i386-Maverick Meerkat Alpha 3 (8.2010) | yennhi | Programlar | 0 | 10-09-2010 09:39 |
| [FS] Hiren's Boot 10.6 & Antivirus Rescue Disk | yennhi | Programlar | 0 | 14-08-2010 21:26 |
| Oyun çözümlerini... Sizler De Burda Paylaşın...! | HasretGÜMÜŞ | Oyun Genel | 88 | 01-02-2009 13:15 |
| AhWeT | Linux | 10 | 03-01-2007 04:40 | |
|
|