Ubuntu hakkinda bİldİklerİnİz?Merhaba arkadaşlar..foruam yeni olduğum gibi Ubuntuyada yeni gecen bırı olarak.... yazılan kodlar var bunların nereye yazıldıgını bılmedıgım ıcın zorlanıyorum..... Xp deki gbi komut satırı falan mı var ubuntudada bılen arkadaslarımız
Konu Assassin's Creed tarafından açılmış, 433 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Ubuntu hakkinda bİldİklerİnİz? konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 433. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2010
Üye numarası: #491096
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Merhaba arkadaşlar..foruam yeni olduğum gibi Ubuntuyada yeni gecen bırı olarak....
yazılan kodlar var bunların nereye yazıldıgını bılmedıgım ıcın zorlanıyorum..... Xp deki gbi komut satırı falan mı var ubuntudada bılen arkadaslarımız yardım cı olursa sevınırım... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2006
Üye numarası: #49867
Karma etkisi: 196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18998
|
uygulamalar>donatılar>uçbirim(terminal)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #67745
Karma etkisi: 195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18850
|
Eklemek istediklerim var :
Komut satırıyla (uçbirim) pek de işimiz yok aslında ubuntuda. Bir program yüklemek istersen ubuntu yazılım merkezine girip programın adını yazman yeterli. Kendiliğinden kurulacaktır. Bazı ekstra sürücü paketlerini de .deb dosyası şeklinde indirip aynı windowstaki gibi çift tıklayıp açman yeterli. Yani , özetle, Ubuntu genellikle son kullanıcıya (end user) hitap edecek düzeyde bir işletim sistemi. Konsollar terminaller uçbirimler filan gözünüzü korkutmasın. Zira pek de kullanıldığı yok. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=465830 Ör: Bilgisayarı kapatmak için sudo shutdown -h now demek yerine kapat simgesine tıklıyorsun. Hepsi bu. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Ubuntu Ultimate Edition 2.8 (x86/x64) | 4.93 GB | Vol-ki | Linux | 0 | 22-10-2010 19:34 |
| Beginning Ubuntu Linux, Fifth Edition | gzkcy | E-book | 0 | 17-09-2010 08:48 |
| Ubuntu 10.04 Long Term Support (2010/ISO) | volii | Programlar | 0 | 12-08-2010 21:09 |
| Ubuntu Desktop Kurulumu (Resimli Anlatım) | CROW77 | Resimli Program Anlatımları | 10 | 14-03-2010 17:41 |
| PC ve Programlar Hakkinda bir sürü Kitaplar | konya_42 | Programlar | 4 | 08-06-2006 13:01 |
|
|