[Unlock] 4.2 Unlock 3g / 3gsBu anlatımla 4.1 versiyonlu iphone 3g ve 3gs cihazlarınızı windows üzerinden redsnow kullanarak nasıl jailbreak edeceğinizi göreceksiniz. Ayrıca dilerseniz 4.2.1 versiyonda da aynı işlemleri yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat 4.2.1 versiyonda
Konu TARIK tarafından açılmış, 753 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
[Unlock] 4.2 Unlock 3g / 3gs konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 753. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #17 Yer: Xonguldak
Karma etkisi: 7675
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 766352
|
Bu anlatımla 4.1 versiyonlu iphone 3g ve 3gs cihazlarınızı windows üzerinden redsnow kullanarak nasıl jailbreak edeceğinizi göreceksiniz. Ayrıca dilerseniz 4.2.1 versiyonda da aynı işlemleri yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat 4.2.1 versiyonda yeni boot 3GS lerde sorun oldugundan tavsiye etmiyorum. ÖNEMLİ NOKTALAR: İşlem sonunda baseband versiyonunuzu 06.15 e yükseltmiş olursunuz. Eğer 05.14 veya 05.15 veya daha üst bir versiyon kullanıyorsanız bu unlock işlemini yapmanız gerekebilir. Yanlızca Jailbreak yapmanız yetmez. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=443664 1. 06.15 versiyona geçtikten sonra geriye dönemezsiniz. Bu versiyon apple tarafından görülebilmektedir ve cihazınız 2. ilerde kritik güncellemeler için yeni baseband versiyonlar gelirse Güncelleme yapmayın. 1. adım Masaüstünüze bir klasör oluşturun. ![]() RedSn0w u burdan indirin ve klasörün içine koyun. Aynı şekilde firmware 4.1 i de indirip klasörün içine koyun. 4.1 (3GS): http://appldnld.apple.com/iPhone4/06...7_Restore.ipsw 4.1 (3G): http://appldnld.apple.com/iPhone4/06...7_Restore.ipsw Redsn0w u aynı klasör içinde zipten çıkartın. 2. adım *** Eğer İOS 4.1 kullanıyorsanız bu basamağı atlayabilirsiniz. iPhoneunuzu bilgisayara bağlayıp iTunes i açınız. ![]() Sol taraftaki listeden iPhonunuzu seçin. Shift tuşuna basarak sağ taraftaki Restore butonuna tıklayın. ![]() Açılan pencereden klasörünüzü bulup 4.1 firmware ipsw dosyasını seçin ve open butonuna basın. ![]() 3. adım iTunes update işlemini tamamladıktan sonra masaüstündeki klasörümüze girip daha önceden zipten çıkarttığınız red snow dosyasından redsnow uygulamasını çalıştırın. ![]() 4. adım Browse tuşuna basım ![]() 5. adım klasörün içindeki 4.1 firmware ipsw dosyasını seçip open butonuna basın. ![]() burada yeni boot olup olmadığını soruyor.yeni bootsa yes eski ise no diyoruz ![]() 6. adım Seçtiğiniz firmware onaylandıktan sonra Next butonuna basınız. ![]() 7. adım Redsnow şimdi jailbreak verilerini hazırlayacak ![]() 8. adım Bu pencereden install cydia ve install ipad basebandi seçiniz.(unlock ihtiyacı olmayanlar seçmesin ipad ı) ![]() Verbose boot seçeneğı boot işlemi sırasında ayrıntıları ekranda görmenize yarar ve genellikle program geliştiriciler tarafından ve ileri derece kullanıcılar tarafından tercih edilir. Cydianın seçili olmasına dikkat ediniz. Bu açıklamada ek olarak boot logo ve recovery logoda değiştirilmiştir. Custom logo seçeneklerini seçerseniz Resim seçmenizi isteyen yeni pencereler açılacaktır. İstediğiniz resimleri seçip Open butonuna basınız. * Boot logo seçiminde dikkat etmeniz gereken şey çözünürlüğünün boyutlandırmasının 320x480 olmasıdır buradan örnek resimlere ulaşabilirsiniz. Boot Logo, Recovery Logo Eğer ipad baseband versiyonunuzu 06,15 e yükseltirken aşağıdaki şekilde bir uyarı alıyorsanız Install ipad Baseband seçeneğini seçip Yes butonuna basınız. ![]() Devam etmek için Next tuşuna basın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
|
9. adım Redsnow sizi cihazınızı DFU moduna almanız için yönlendirecektir. ![]() 3 saniye power tuşuna basılı tutun ardından poweri bırakmadan 10 saniye home tuşuna basın 10 saniye boyunca home ve power tuşlarına birlikte basın. ![]() power butonunu bırakınız home butonuna basmaya devam ediniz. ![]() 10. adım Redsnow şimdi Baseband güncellemenizi yapacak ve cihazınızı tekrar başlatacak. ![]() ![]() 11. adım Redsnow RAM Disk ve Kernel güncellemelerini yapmaya devam edecek. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=443664 ![]() 12. adım Redsnow işlemler tamamlandığında sizi bilgilendirecektir. Bittiğinde Finish butonuna basınız. İphonunuz tekrar başladıktan sonra Springboard üzerinden Cydiaya erişebilirsiniz. ![]() NOTLAR: Eğer Redsnow Vista veya Windows 7 üzerinde bir sorunla karşılaşırsa Redsnowa sağ tıklayıp uyumluluk modu seçeneklerinden yönetici olarak çalıştır ve Windows XP uyumluluk modu seçeneklerini seçiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
|
UNLOCK: Bu anlatımı takip ederek 06.15.00 baseband versiyonlu cihazınızı unlock edebilirsiniz. cydia'mız burada ![]() cydiayı açtığımızda şu ekran geliyor, WHO ARE YOU?? kimseniz onu seçin işte ben user seçtim. ![]() orada görebiliyorsunuz 4.0 & 4.0.1 shsh blobs saved diye. ![]() Ardından gerekli işlemleri yaparak yeni telefonunuzu kullanabilirsiniz. cydiayi acip manage sekmesine giriyoruz. oradan sourcese girip ultrasn0w adli uygulamayi install ediyoruz. ![]() ultrasn0w un üzerine tıklayın. önce install ![]() sonra confirm diyin ![]() kurulum bitince reebota tıklayın.açılınca hattınız çalışmaya başlayacak Crackli uygulama yüklemek için cydiaya cydia.hackulo.us source ekleyip appsync 4.0 ı kurmanız gerekli Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=443664 ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
|
NOTLAR iClarified - Apple News and Tutorials Download redsn0w 0.9.6b5 Windows Mac Windows Vista ve 7 Kullanıcıları için uyarı: Sağlıklı JB ve Unlock için Redsnow dosyasını Windows XP veya Windows 98 Uyumluluk modunda çalıştırmaları gerekmektedir. Şu andan itibaren unlock yayınlanmıştır. Fakat site kitlenmiş durumda cydia dan girmeyi denemeye başlayın. Source adresi: http://repo666.ultrasn0w.com Ayrıntılı bilgiler ve video anlatım için link: http://www.geohot.us/2010/11/how-to-...ne-3gs-3g.html "Bu firmware da sıkışıp kalabilirsiniz. Bir daha update imkanınız olmayabilir" Açıklamalar Dev-Team in sitesinde mevcut. En üstte adres bilgisi var. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=443664 Önemli unlock yapabilmek için baseband'inizi 06.15... yükseltmelisiniz 5.14... ve 05.15... de ancak bu şekilde unlock yapabilmesi için öncelikle "PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition" programı ile yeni bir firmware hazırlayıp restore yaptıktan sonra jailbreak ve diğer işlemleri yapıp ultrasn0w u yükleyeceksiniz. NOT: Unlock yapacakların dikkatine: Baseband versiyonunuzu yükseltdiğinizde yani 6.15... 'a tekrar restore yapmak isteyince telefonunuza bir daha yeni versiyon yükleyemiyorsunuz. Sadece yapmış olduğunuz custom firmware'i yükleyebilirsiniz. Şimdilik. Dev-Team yeni açıklamalarla bizi aydınlatırlarsa iyi olur. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20790 Yer: LostDoomSDay
Karma etkisi: 22657
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2264660
|
tebrikler tarık cok güzel bir anlatım var
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| [Unlock] UltraSn0w ile iPhone 4.1 Unlock rehberi | TARIK | IPhone | 2 | 25-11-2010 19:59 |
| [Unlock] İphone 3G 3.1.3 versiyonu Unlock (SimLock) İşlemi | sefas | IPhone | 15 | 23-10-2010 21:29 |
| iPhone 4 (iOS 4.0 ve iOS 4.0.1) Unlock - Kilavuz | WolfDog | IPhone | 0 | 16-08-2010 17:09 |
| [Jailbreak] FW 3.1.2 / 2G - 3G - 3GS + UNLOCK | TARIK | IPhone | 31 | 01-01-2010 23:57 |
| Oyun adı wer şifrelerini veryim | \Emix | Oyun Hileleri | 42 | 15-10-2006 14:13 |
|
|