üstatlar bu acemiye bi yardımselam, 1: ben internete usb wriless adaptör(origo) ile bağlanıyorum bunu dreambox 500 alete ethernet üzerinden göndermem lazım.yani bir ağ kurmam lazım.çeşitli yollar denedim ama olmadı (normal ethernet kablo + cros
Konu arda1 tarafından açılmış, 399 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
üstatlar bu acemiye bi yardım konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 399. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #92810
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
selam,
1: ben internete usb wriless adaptör(origo) ile bağlanıyorum bunu dreambox 500 alete ethernet üzerinden göndermem lazım.yani bir ağ kurmam lazım.çeşitli yollar denedim ama olmadı (normal ethernet kablo + cros kablo ikisinide denedim) kısacası dışarıdan aldığım bağlantıyı içerde nasıl dağıtırım. 2:elimde zoom x4 5551a modem var usb adapdör ile aldığım internet bağlatısını Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120083 bu aletteki usb'den dağıtmam mümkünmü.(yani usb adaptörden geleni x4 deki usb üzerinden kendi üstündeki ethernet vasıtası ile dağıtabilirmiyim.) xp sp2 kullanıyorum biraz saçma ve komik olduysa kusura bakmayın. )cevapları acemi olduğumu düşünerek verirseniz sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #96379
Karma etkisi: 6264
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 625645
|
anladığımı söylüyorum yazdıklarında biraz kafam karıştı gerçi netwrokte çok iyi değilm ama knedimce yanıt vereyim cross ile diğer bilg. bağlasan o bağlantı olması lazım yani ayarlarını yapamamışındır workgrpup meselesi felam vardı tanımlamalarda bir hata yapıyosun sanırım yani crossu bağlayınca landa diğer bilg. gözüktümü hiç ? bu bölümde 2 bilg. nasıl bağlanır diye döküm çok aslında onları bir kez daha okumanı tavsiye ediyorum
çok iyi anlayan arkadaşları bekliyorum cevaba 2. anladığım şu zoom modeme net geliyor sende onu dağıtmak istiyorsun eğer o modeme net geliyorsa int. girebliyosan yani o modemden o ethernettende dağıtabilrisin benim mantığıma düşen bu ama x4 içinde bu modemlerin control panlleri vardır biliyosun internet dağıtım aşamasında bir ayarı vardır diye düşünüyorum yani bilg. o modeme ethernetle bağlayınca özel bir tanımlama açısında söylüyorum Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=120083 -------------------------------- 2. sorun için modemin için bilgi burdaki yazıda Hem USB, Hemde Ethernet Modem isterseniz bir bilgisayar USB Porttan bağlarsınız, isterseniz Networke giriş yaparak birçok bilgisayara bağlarsızınız (Ana makina açık tutmak zorunda değilsiniz) ayrıca ilk sorunada cevap var.. bir hub/sw gerek yok windows ayaralrında paylaşıma aç yapıyrosun senin üzerinde bilg. bağlanabiliyolar zaten auto configure özellğine sahip yani sadece bunu yapıyosun saygılar yardım olabildim inşallah Düzenleyen m0liver : 12-02-2007 at 21:47. Sebep: ... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Üye numarası: #92810
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
üstat ilgin için teşekkürler.
sorun kabloda imiş bu tür bağlantılarda normal ethernet kablosu yerine cros bağlantı kablosu kullanmak lazımmış. görünüm aynı ama bağlantı şekli farklı. teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|