Uzman SertifikasyonlarıMerhabalar, Sertifikasyon olmadan malesef hiçbir şey yapılamayan ülkemizde,bu işi gerçekten yapmak isteyen arkadaşlara yol göstermek amacıyla birkaç cümle ile şu anda en çok kabul gören sertifika programlarından bahsedeceğim.Umarım faydasını görürsünüz.
Konu naumoski tarafından açılmış, 1850 kişi tarafından görüntülenip, 11 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Uzman Sertifikasyonları konusundaki toplam yorum: 11, okunma sayısı: 1850. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
Merhabalar,
Sertifikasyon olmadan malesef hiçbir şey yapılamayan ülkemizde,bu işi gerçekten yapmak isteyen arkadaşlara yol göstermek amacıyla birkaç cümle ile şu anda en çok kabul gören sertifika programlarından bahsedeceğim.Umarım faydasını görürsünüz. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=164207 Öncelikle şunu söylemek istiyorum artık malesef Microsoft sertifikaları pek iş görmüyor,en azından tek başına.Microsoft bilginizi bir sunucu sistemleri ile yada network ile beslemelisiniz.Ancak Windows 2008 Server ve sertifikalarıyla birlikte tekrar tek başına uzman olunmasını sağlayacak çünkü sistem bu zamana kadar gelinen server sistemleri aksine kolaylaşmıyor zorlaşıyor ve bu yüzden diğer insanlardan sıyrılmak için bundan faydalanmanız lazım. Cisco'da iş yapmayan sertifikasyonlardan malesef,ccnp seviyesinde voice,network ve security sertifkalarınız yoksa malesef çok işe yaramıyor.Tabii ki CCIE hala dünyadaki en güç sertifika ve sürekli iş yapacak ![]() Şimdi gelelim neler piyasada tutuluyor; Öncelikle piyasada ağırlık Server&Storage sistemlerinde,bu yüzden bunların sertifikaları oldukça revaçta. Server kısmında giriş ve orta seviyede ve birçok üst seviye sunucuda HP lider olduğu için HP sertifikalarına yönelmenizi tavsiye ederim.Özellikle HP Proliant ASE(yada MASE) yada en azından AIS oldukça işinizi görecektir,çünkü yeni sertifika programında Blade Sunucularıda kapsar. Şu anda piyasadaki en revaçtaki sunucu sistemleri ise Virtualization çalışan Integrity sunucular.VMWare sertifikaları bu konuda önemli hale geliyor,yine hp tarafında ise Integrity ASE olmanız çok çok önemli,cisco'nun CCIE'ne yakın zorlukta ve en az onun kadar revaçta sunucu sertifikası ise HPCP yani hp certified professional oluyor,bu kişiler HP-UX yöneticisi anlamına geliyor ki bunlarda HP Integrity sunucularla geliyor ve inanın bana gerçekten çok zor ve çok ihtiyaç var,Türkiye'de yanılmıyor 2-3 adet bulunmakta. Storage kısmında yine hp dahil olmak üzere başta EMC,Hitachi,Clariion sertifikaları oldukça önemlidir. Bunların yanında piyasadaki diğer markalar olan IBM ve Dell'in de sertifikasyonları takip etmeniz sizin için önemlidir. Ancak başta dediğim gibi şu anda piyasada Server&Storage sistemleri hakim bu yüzden buna yönelmeniz oldukça önemli. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19852 Yer: İSTANBUL / pendik
Karma etkisi: 491
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 48339
|
Teşekkürler kardeşim.Tek başına microsoft sertifikaları gerçekten iş yapmaz hale geldi.ccna ve ccnp mutlak olmalı bildiğim kadarıyla.Eklediğin bilgiler için çok teşekkürler yararlı oldu benim için...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
rica ederim umarım yardımcı olmuşumdur.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #99578 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 2848
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 283847
|
Teşekkürler kardeş güzel döküman.....Saygılar....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Feb 2007
Üye numarası: #109616
![]() Karma: 10
|
teşekkürler naumoski, ama sana çok fazla katılamayacağım. Çünkü bir MCSE her zaman aranıyor ve iş görüyor. Diğer sertifikalar konusunda tabiki haklısın.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
Üye numarası: #4218
![]() ![]() ![]() Karma: -275
|
oldu olacak kurum ısmıde verde reklam bı amaca hızmet etmıs olsun
)) bılgının kıme ne zararı var mcse olmussun mcsa olmussun bı kayıp yada bosa harcanan bı zaman degılkı ne kadar bu ıste prof olsan bıle ıs veren hanı sertıfıkan dıyor.. zaten bunlar sadece bırer unvan dunya kadar sertıfıkan olupta ıcın bossa yanı paper engineer sen hıc bı ıse yaramaz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2005
Üye numarası: #29202
Karma etkisi: 48
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4168
|
Bende MCP Serilerine Gireceğim Yakında. Uzun Zamandır Hazırlanıyorum Ama bu bilgiyi görünce sasırdım biraz daha ayrıntılı bir sekilde açarmısınız. Ornek MCPD gircem yazılım uzmanlığı olarak ama HP yazılım Uzmanlığı gibi bir ozelliği var mı? Zaten Microsoft sertifakalırndan herkeste olduğu için artık ilgi gormüyor...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19852 Yer: İSTANBUL / pendik
Karma etkisi: 491
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 48339
|
ilgi görmüyor diyemeyiz ama o kadar çok boş MCSE var ki..zaten torpiliniz yoksa Türkiye'de hayli zor iş buluyorsunuz..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #180087
![]() Karma: 10
|
arkadaşlar ben cna eğitimlerini başladım. ccnp ccsp ve ccvp ardında linux sitem uzmanlığı düşünüyorum ...
b,rde hp se sertifikalarını türkiyed everen bir yer varmı yada ne kadar ücreti bu konuda bilgisi ola varsa cvp bekliyorum.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2006
Üye numarası: #65075 Yer: Wardom
Karma etkisi: 512
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 50542
|
MCPD hakkında bilgisi olan arkadaşlar konuya bilgi ve tecrübelerini aktarabilirse sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #188024 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 5