Vista Dvd ve Cd Rom Sorunumerhaba arkadaşlar xp olan sistemimi vista ile değiştirdim. vistayı yükledikten sonra hiçbir sorun yokken aradan 1 hafta geçtikten sonra cd rom ve dvd rom u görmemeye başladı. Windows bu donanım
Konu boogeymanoe tarafından açılmış, 2189 kişi tarafından görüntülenip, 8 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Vista Dvd ve Cd Rom Sorunu konusundaki toplam yorum: 8, okunma sayısı: 2189. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2008
Üye numarası: #254308
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
merhaba arkadaşlar xp olan sistemimi vista ile değiştirdim. vistayı yükledikten sonra hiçbir sorun yokken aradan 1 hafta geçtikten sonra cd rom ve dvd rom u görmemeye başladı. "Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)" sürücüyü güncelleştir dediğimdede sürücü güncel diyor aygıt yineticisinden girdiğim de böyle bi hata gösteriyor ve sarı ünlem işareti var yanında bunu nasıl çözebilirim. şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #749 Yer: Turkiye
Karma etkisi: 78
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7041
|
sp1 yükle ayrı bir yama yok sanıyorum ,güncelleyebiliyorsan cd ve dvd nin yazlımlarını güncelle
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #10972 Yer: Afrika'da kanat çırpan bir kelebeğin, Güney Amerika'da yaptığı kasırgayı istiyorum,KAOS istiyorum...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 310994
|
yüklediğin herhangi bir donanım(webcam,mause,klavye-genellikle tak kullan aygıtlarıdır ama vista bunlar içinde yazılım yüklemeye çabalar
) ,ekran kartı vb gibi donanımlar ile uyumsuzluk çıkartmış olabilir,mythy'nin dediği gibi cd-rom sürücünün güncel driverini ilgili web sitesinden dowload edip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin...Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] sorunun donanımsal kaynaklı olması muhtemel görünmüyor 1 hafta boyunca çalışmış olduğunu düşünürsek... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53656 Yer: Hannover/Almanya
Karma etkisi: 9417
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 940817
|
aynı sorunu yaşadım ve yaklasık 3 hafta soruna çözüm aradım.
son çare olan format atmakdan başka çözüm bulamadım. şimdide ses kartı (c-media ) çalışmıyor ![]() eğer sorunu çözersen lütfen buraya yazki aynı durum ile karşılaşanlara ilaç olasın... teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2008
Üye numarası: #290573
|
HKEY_local_machine -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Class -> {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} seri numaralı kayıt dosyasına girin. Öncelikle bi problem olmasına karşına bu kayıt dosyasını sağa tıklayarak "ver" seçeneği ile yedekleyin. Yedekledikten sonra bu seri numaralı kayıt dosyasının içinde ki "Lowerfilters" adlı kayıtı silin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra DVD lerinizi tanıyacaktır. Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2008
Üye numarası: #290573
|
Başlat -> Çalıştır -> Regedit -> HKEY_local_machine -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Class -> {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} seri numaralı kayıt dosyasına girin. Öncelikle bi problem olmasına karşına bu kayıt dosyasını sağa tıklayarak "ver" seçeneği ile yedekleyin. Yedekledikten sonra bu seri numaralı kayıt dosyasının içinde ki "Lowerfilters" adlı kayıtı silin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra DVD lerinizi tanıyacaktır. Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2006
Üye numarası: #53656 Yer: Hannover/Almanya
Karma etkisi: 9417