Visual Basic yardımMerhaba, VB de bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi iki sayı var elimde a ve b olsun farklı sayıda karakter içeriyorlar mesela biri 3 basamaklı diğeri de 5
Konu abushogo tarafından açılmış, 99 kişi tarafından görüntülenip, 1 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Visual Basic yardım konusundaki toplam yorum: 1, okunma sayısı: 99. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2010
Üye numarası: #457052
Karma etkisi: 1892
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 189065
|
Merhaba, VB de bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi iki sayı var elimde a ve b olsun farklı sayıda karakter içeriyorlar mesela biri 3 basamaklı diğeri de 5 olsun ben bunları birleştirip bir sayı yapmak istiyorum örnek: a = 100 b = 23456 10023456 nasıl yaparım? Daha sonra diyelim bu sayıyı yaptım "c" diyelim ona şimdi ben de bir sayı daha var o da "d" olsun yapmak istegim şey şu: c sayı değerlerine hangi sayıyı eklersem d olur? örnek vereyim biz c yi ne aldık az önce 10023456 aldık d dedigimiz sayıda 6 olsun şimdi c nin sayı değerleri toplamı 1+0+0+2+4+3+5+6 = 21 şimdi 21 çıktı son basamğı 1 demek ki ben 5 eklersem 6 ya ulaşırım buradaki 5i bulmam gerekiyor Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=505845 Sayılar dışında bir soru daha: İki textbox'ım var birinin maxlenght 5 yaptım. 5 karakteri geçince diğerine focus olmasını istiyorum. Tabindex 1 yapınca ilk textboxa focusluyor başta ama sonra 2.ye geçiremedim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23426
Karma etkisi: 7
![]() Karma: 10
|
İlk soru için tür dönüşüm fonksiyonlarını kullanıp birleştirdikten sonra hedef sayıyla eldeki sayı arasında ki farkı bulman yeterli olacaktır. İkinci soru içinde hemen her form elemanının Boolean tipinde Focus isimli özelliği vardır, textboxa max. karakterli bir değer girildiğinde sırada ki elemanın focus özelliğini true yapman yeterli olacaktır.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| visual basic nesne yapı fonksiyonu nedir acil yardım !! | fatalmyhears95 | Visual Basic | 0 | 20-04-2011 20:10 |
| Visual Basic Kurulum hatası yardım lütfen | blackout617 | Visual Basic | 2 | 05-04-2011 15:27 |
| yardım talebi visual basic nerden download | efruz | Programlar | 4 | 24-03-2006 20:21 |
|
|