vlsm ve auto summary sorularim + bisey daha1- arkadaslar , gene huzurlarinizdayim yeni sorularla. Bakin ben vlsm in de auto summary nin de ne oldugunu biliyorum yalniz soracaklarim var (sorun ise nerede vlsm nerede auto summary(onu karistiriyorum
Konu kobem tarafından açılmış, 912 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
vlsm ve auto summary sorularim + bisey daha konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 912. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Hızlı Çırak
![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2006
Üye numarası: #76903
Karma etkisi: 6
![]() Karma: 68
|
1- arkadaslar , gene huzurlarinizdayim yeni sorularla. Bakin ben vlsm in de
auto summary nin de ne oldugunu biliyorum yalniz soracaklarim var (sorun ise nerede vlsm nerede auto summary(onu karistiriyorum )) oncelikle elimde bes tane network olsun . mesela protokoller de soyle olsun. basta ripv1 alalim ikinci olarak ise ripv2 alalim. basta ripv1 olsun mesela : ki bunda vlsm olmaz cunku desteklemez cunku classfuldur yani subnet mask bilgisi gondermez. ama auto summary olur. dedigim gibi ripv1 olsun ve networkler soyle olsun : 192.168.1.0/16 , 2.0/16 , 3.0/16 , 4.0/16 , 5.0/16 olsun ben burada vlsm yapip networkleri kucuk networklere mi bolecem yoksa supernetting(auto summary yapip bunlari 192.168.0.0/12 mesela yapip o bes networku tek bir network olarak mi duyuracam?) aynisini bir de ripv2 icin dusunun. (bunlari sundan sordum : yarin bir gun bir ise girsem netowrk tasarlicam diyelim elimde networkler olacak diyelim ben soyledigim sartlara gore hangisini kullancam?) 2- gene benzer bir soru ben sirkete girdim eleman olarak ve ilk gunum diyelim bana dediler soyle soyle : nasil anlatsam ki sirket icinde en fazla kac cihazla ugrasiriz acaba yani neye gore degisir? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108692 bi de tum is bize kalmaz herhalde ona ospf kur ona ripv2 kur ona sunu yap falan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Hızlı Çırak
|
lutfen cevap verin(bu soruyu 1 haftadir dusunuyorum hatta birilerine de
sordum ama gene anlayamadim) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Hızlı Çırak
|
hadi ama beyler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
kusura bakma yardımcı olmak istiyorum ama yazdığın şeylerden birşey anlamadım çok karışık ve ne istediğini algılyamadım daha güzel bir dille anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24728
Karma etkisi: 14
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 711
|
Kobem flood yapmayi birakirmisin lütfen. Bir soru sorduysan sabirli olup cevabini beklemelisin. Konuyu yukari tasimak icin altina sürekli mesaj atmamamni rica ediyorum.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108692 Ayrica sordugun sorulari biraz daha Teknik Adam agziyla sormaya calismani tavsiye ediyorum. Ilkokul cocuklari gibi soru sormussun. O nedenle hicbirimiz sorduklarindan birsey anlayamiyoruz. Tesekkürler, |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hızlı Çırak
|
beyler ornek olarak bes network olsun elimizde : 172.16.1.0/24 , 172.16.2.0/24 , 172.16.3.0/24
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108692 172.16.4.0/24 172.16.5.0/24 ve bu kosulda auto summary mi yoksa vlsm mi kullanmaliyim?(nerede vlsm nerede auto summary kullanacagimi karistiriyorum ) ikincisi : elimde su network olsun 172.16.0.0/24 , ben bunu diger routerlara nasıl duyuracam? (auto summary mi vlsm mi) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2005
Üye numarası: #3302 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: -974
|
VLSM subnet'imizden tasarruf etme amacıyla consolidasyon yapma amacıyla kullanılır.Yarım saat kadar aradı su grafikleri,sanırım vslm'i cisco'nun çizdiği bu şekillerden daha iyi anlatılamaz..
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=108692 Before VSLM.. ![]() After VSLM.. ![]() ikinci sorunun yanıtı bgp üzerinde auto-summary ile olur.. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|