Wardom Fikir Klüpleri Federasyonu; [katılınız...]Bu forumda siyasetle ilgilenen herkesin; mutlaka bir siyasi görüşü, benimsediği bir ideolojisi, bir ilkesi vardır. ve fakat, kimse illa ki bir ideolojinin peşinden gitmek zorunda değildir. yani mutlaka dediysek mutlaka
Konu Joker tarafından açılmış, 382 kişi tarafından görüntülenip, 14 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #23165 Yer: İstanbul / Beyoğlu
Karma etkisi: 33297
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
Bu forumda siyasetle ilgilenen herkesin;
mutlaka bir siyasi görüşü, benimsediği bir ideolojisi, bir ilkesi vardır. ve fakat, kimse illa ki bir ideolojinin peşinden gitmek zorunda değildir. yani mutlaka dediysek mutlaka da değil. ama sanırım anlatılabilir, en azından... nasıl bir dünya istendiği yazılabilir. siz ne istiyorsunuz? nasıl bir politik yapının olmasını istiyorsunuz? biraz anlatın lütfen... örneğin ben; en çok ibrahim kaypakkaya'nın mücadelesini güçlü ve haklı buldum. türkiye işçi köylü komunist partisi/cephesi destekçisiyim. legal illegal farketmez. benimsiyorum... fakat; değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. yani komunizme bir demokrasi aşısı yapılmasına, daha çok esnetilip içinde sosyalizmin fazladan hüküm sürmesine ki aynı zamanda türk veya yabancı ekonomistlerin bu konuda büyük bilimsel çalışmalar yapması gerektiğine inanıyorum. ve mao zedung'un bu konudaki katkıları incelenmeli buna göre de şekillendirilmelidir. devlet yapısı halkçı olmalıdır. insanları kolayca sorgulayan, vergilere bağlayan, seçimlere zorlayan, sonuçlara bağlayan, zorlayıp askere alan, sırası geldiğinde sıraya koyan, dinleyen, gözetleyen, baskıcı devlet tutumunun kesinlikle yok olmasını ve bunun da bu dediğim düzene entegre edilmesini istiyorum. falan filan işte... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515236 abartmayın örnektir lütfen siyasi konudaki talep, istek, yasa vs.vb. bişeyler karalayın. Düzenleyen nesta_34 : 08-12-2011 at 18:57. |
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446628 Yer: mardin / nusaybin
Karma etkisi: 223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 22007
|
ben bağımsızım hocam ne bi partinin nede bi siyasetçinin peşinden giderim
bak bişeyler karaladık işte hocam ![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #189326 Yer: Australia
Karma etkisi: 2976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 297063
|
Bilgisayarlarin hic guc kullanmadigi bir dunya isterim.
Balinalarin oldurulmedigi.. Savasin olmadigi. Herkesin birbirine dil din irk ayrimi yapmaksizin her kosulda saygi duydugu bir dunya. Bol oksijenli... Patronun 10 dakika geciksende kizmadigi bir dunya. |
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2005
Üye numarası: #12386 Yer: çanakkale
Karma etkisi: 15385
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1537578
|
şer-i ve örfi hukukun aynen osmanlıda olduğu gibi hakim olduğu, oradan buradan çalıntı olmayan kanunlarla yönetilen adil, halkçı, demokrasinin var olduğu, adam kayırmanın ve rüşvetin cezasının cinayet ile eş tutulduğu bir düzen istiyorum.
bu düzeni vaat eden herhangi bir ideolojideki partiye bundan böyle üye de olabilirim, oy da verebilirim... halkçılığı ankaranın caddelerinden köylüyü kovarak, devletçiliği yabancı sermayeyi ve müteşebbisi ülkeden defederek, millyetçiliği insanların kafatası ölçülerine göre düzenleyerek, laikliği din düşmanlığı haline getirerek uygulayan 1930 ve 40 ların sistemini istemiyorum!! bu bağlamda merhum muhsin yazıcıoğlunun partisi benim görüşlerime en yakın olanıydı. şimdilik bir kıpırdanma görünmüyor. inşallah fikirlerini ve idolojilerini geliştirip kendilerini yenileyebilirler ve hem benim hemde milletin önünde bir alternatif haline gelebilirler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515236 ayrıca bu konu tam siyaset bölümüne yakışan cinsten olmuş. tebrikler joker! |
|
|
|
|
#5 |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2010
Üye numarası: #446898 Yer: çok uzakta, öyle bir yer..
Karma etkisi: 9766
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 976078
|
Hayal ettiğim siyasi yapı; cumhuriyet çatısı altında demokratik ve insan haklarının ön planda olduğu, tam anlamıyla sosyal bir devlet..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #199953 Yer: altı da bir üstü de birdir ban tuşunun...
Karma etkisi: 103841
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10380269
|
Siyaset, sevmediğim bir iştir, bunu en iyi Joker bilir.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515236 wardomda siyaset yapmaktansa göle yoğurt mayası çalmak evladır. Fanatiği olduğu siyasi partinin veya liderinin kirlilerini, başkalarının kirlilerini göstererek kapatma çabasında olan onlarca üyemiz var. Bunlarla değil siyaset yapmak, omlet bile yapılmaz. Beni uzak tutun bu konulardan ![]() |
|
|
|
|
#7 | ||
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133762 Yer: izmir/bornova
Karma etkisi: 7814
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 780734
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Bunun yanı sıra: işçinin;çiftçinin ve köylünün hakının yenilmediği bir dünya... |
||
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #433878 Yer: Bursa
Karma etkisi: 3094
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 309168
|
"benim ülkem dünya ve dinim iyilik yapmak"
mantığı benimsenmiş, insan hakları uygulanan demokratik tam laik ... |
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2006
Üye numarası: #63630
Karma etkisi: 1791
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 178106
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #268608 Yer: Bakırköy
Karma etkisi: 3755
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 375073
|
Olması gerekenden çok olmaması gereken bir yapı olan şuanki ulus-devlet yapısı. Bu yapının bana göre 100 yıllık bir ömrü anca var yada yoktur. Bu milliyetçilik akımı ile oluşan ulus-devlet yapısının oluşturduğu envayi devlet bir çok var olan ülkede ayrışmaya neden oluyor. Bu yapının ortadan kaldırılıp daha çok milletler üstü bir yapı olması ve benimsenmesi gerekir. Örnek : ABD. yarım örnek : A.B. olmaya çalışıyor. Geçmişteki örneği : Osmanlı İmparatorluğu , Roma imparatorluğu
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515236 Uluslar üstü yapılarda özgürlük, hak ve hukuk eşitliği ulus-devlet yapısına göre daha içselleşmiş ve uygulanması daha kolaydır. Ekonomik sistem kapitalizm. Vahşi kapitalizm'e geçtik artık bu ekonomik yapının, islam sentezi ile yoğrulması gereklidir. Saygılarımla. |
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2008
Üye numarası: #190733 Yer: Linköping/İsveç
Karma etkisi: 13575
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1356975
|
Liberal Sol (Libertarian Left)
-Devlet eğitime karışmamalı. -Birine zarar vermediği sürece her türlü görüş rahatça konusulmalı. -Devletin dini , ırkı olmamalı. -Cinsiyetler arası ayrım minimize edilmeli (Soft Femininizm) -İnsani değerler ve doğal çevre paradan daha önemli olmalı. -Idam söz konusu bile olmamalı , olayların nedenlerine yoğunlaşılıp psikolojik ve sosyolojik temeller esas alınmalı. -Devlet her vatandaşına eşit mesafede durmalı. -Gelir dağılımına göre vergi alınmalı. -Her türlü inanca sayğı gösterilmeli , aşağılanmamalı bu yasalarla sağlanmalı (maalesef sözlü olarak sağlayamayacağından dolayı özellikle bizim ülkede) -Doğuştan gelen aksaklıklar ile mahçup olunmamalı veya avantajlar ile övünülmemeli. -Aileler çocuklarını istediği ideojide yetiştirmeli , devletin eğitim alanında herhangi bir ideojisi olmamali. (Vatan sevgisi haricinde (Gerçi ona da gerek kalmayacak bedelli askerlik yaptirip bir yandan da vatan sevgisi diye konusursan ................ neyse ) -Homoseksüellik, lezbiyenlik garipsenmemeli (psikolojik ve biolojik sebeblerden ötürü bireyin secme şans olmayabilir ) doğal görülmeli. -Sosyal sorumluluk almayan şirketler cezalandirilmali gerekirse faaliyetlerine son verilmeli ( Kar birincil amaç olmamalı) -Bürokrasinin içinden çıkılamaz bir kavram olmasini enğellemek için bürokratik mekanizmalar uzun süreye dayandırılacak şekilde kurulmamali , kısa vadede yenilenmeli denetlenmeli. -Ekonomiye devlet müdehalesi kabul edilebilir bir seviyede olmali ,sağlık ve eğitim ücretleri tamamen ücretsiz ve eşit seviyede arz edilmeli. Vb,vb,vb Bazı maddelerin ütopya(vari) olduğunun belirtilmesine gerek yok. Ama bu dünyada adam gibi yaşamak istiyorsak,doyumsuzluklarimizdan,tahammülsüzlükler imizden ve hırslarmızdan biraz fedakarlik etmemiz şart....Bu da benim görüşümdür. Düzenleyen ReaLList! : 09-12-2011 at 13:17. |
|
|
|
|
#12 |
|
En Karizma Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3328310
|
ben bu konuyu ciddi bir niyetle actım. bir plan doğrultusunda..
bu yüzden katılım bekliyorum.. ve, nedenine gelecek olursak; Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=515236 kısmen aşağıdaki şema bir şeyleri izah ediyordur sanırım.. (örnektir öyle paintte az cok anlatabilsin diye hazırladım. düşünce şu ki; bir federasyon ve bu federasyona bağlı fikir klüpleri. örneğin;
herkes kendi fikir klübünü kurabilir ama minimum
ve bunun yanında kendi kuralları, kendi oluşturdukları bir konseptleri olmalı. emek verip bu şekilde güzel bir çalışma yapabilirsek.. her fikir tartışılır, herkes savundukları ideoloji hakkında eleştirileri, özeleştirilerde bulunabilirler. ve o fikrin aslen ne olduğunu gerçek anlamda insanlara sunabilirler. eğer, destek olursa konsept oluşturulması konusunda yardımcı olurum. olmazsa konunun silinmesi daha iyi olur. altı üstü bir fikir.. |
|
|
|
|
#13 |
|
En Karizma Üye
|
bu konuya kayıtsız kalınmasına o kadar üzüldüm ki..
kapayın gitsin. |
|
|
|
|
#14 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #440658 Yer: İstanbul
Karma etkisi: 75799
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7579193
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Feb 2008
Üye numarası: #199953 Yer: altı da bir üstü de birdir ban tuşunun...
Karma etkisi: 103841
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 10380269
|
Alıntı:
Alıntı:
büyük sözü dinlememenin zararları ![]() attım çöpe gitti minako ![]() |
||
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Wardom Doldu , Biraz Üye Banlayalım :) | botbeta | Çöp Kutusu | 3 | 27-07-2010 19:14 |
| Commodore Geri Dönüyor! | Makaveli | Donanım Haberleri | 6 | 02-06-2010 16:02 |
| OPERATION TAKEDOWN ile bir fikir almak istiyorum... wardom ailesi yardımcı olun.... | chamfer | Çöp Kutusu | 47 | 26-03-2007 09:34 |
|
|